Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Μήνυμα Δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


 

«...ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση και δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα “.   

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες

Ο αγώνας και η θυσία των αγωνιστών του 1821 αποτελεί ακλόνητο παράδειγμα εθνικής ομοψυχίας και περισσού θάρρους, στοιχεία που διαχρονικά αναδεικνύουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Διατηρούμε ζωντανή την ιστορία μας «με τα μάτια της ψυχής μας πάντα ανοικτά και άγρυπνα».

Τιμούμε το Παρελθόν μας και την Ιστορία μας και αντλούμε Έμπνευση και Ελπίδα!

Η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη στο δοκιμαζόμενο λαό του πολέμου, στην Ουκρανία και στα εκατομμύρια καραβάνια αμάχων που βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη πρόσφυγες σε ξένο τόπο. Παραμένουμε, με την πολύτιμη συμβολή σας, στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης και τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Ας ευχηθούμε, με τη βοήθεια της Παναγιάς, η μέρα να σηματοδοτήσει το τέλος του πολέμου και να επιστρέψει η Ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την σημερινή διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

 Ο εκπρόσωπος τύπου του Πράσινου Κινήματος Νίκος Καραμπάσης για την σημερινή διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα το Έθνος μας γιορτάζει τόσο την αφετηρία της σύγχρονης ύπαρξης του με την επανάσταση του 1821 που οδήγησε στην δημιουργία της σημερινής Ελλάδας όσο και την χαρμόσυνη αναγγελία του αρχαγγέλου Γαβριήλ προς την παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού.

Το Έθνος των Ελλήνων έρχεται μέσα από τα βάθη της ανθρώπινης Ιστορίας. Υπήρξε άλλωστε για χιλιάδες χρόνια ο φάρος και η κοιτίδα του πολιτισμού της ανθρωπότητας. Σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός διαπρέπει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Η Μητρόπολη Ελλάδα οφείλει να ανασυνταχθεί μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση, που θα επανακαθορίσει την πορεία της στον 21ο αιώνα και στη συνέχεια.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες».