Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Το «μνημόσυνο» του Χυτήρη για τον Ανδρέα Παπανδρέου στην επέτειο θανάτου του: Μια αποκαλυπτική, άγνωστη ιστορία από τις ΚάννεςΣήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και ο στενότατος συνεργάτης του και επιστήθιος φίλος του Τηλέμαχος Χυτήρης κάνει ένα ιδιαίτερο «μνημόσυνο», γράφοντας μια άγνωστη ιστορία που συνέβη στις Κάννες ένα χρόνο πριν από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με τίτλο «Ο Ανδρέας και οι “κατασκευασμένοι”», ο Τηλέμαχος Χυτήρης γράφει στα Νέα πως τον Ιούνιο του 1995, ακριβώς ένα χρόνο πριν από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, βρισκόντουσαν στις Κάννες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο τότε υπουργός παρατήρησε ότι όταν μιλούσαν οι πρωθυπουργοί, οι συνάδελφοί τους δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία αλλά όταν πήρε τον λόγο ο Ανδρέας Παπανδρέου όλοι σιώπησαν για να τον ακούσουν. Πώς ερμήνευσε αυτή τη στάση ο ίδιος ο Παπανδρέου; «Μην αυταπατάσαι, δεν ακούν τι λέω, παρακολουθούν πόσο αντέχω ακόμα. Όλα τελειώσανε». Και συμπλήρωσε με χαμόγελο.«Είμαι ο τελευταίος των Μοϊκανών».

Οταν το ίδιο βράδυ ο Τηλέμαχος Χυτήρης του ζήτησε να του εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε, ο Ανδρέας Παπανδρέου του είπε: «Αλλάζουν όλα. Τα οικονομικά κέντρα πήραν το πάνω χέρι, τέλειωσαν με τον κομμουνισμό και τώρα τελειώνουν και με τον σοσιαλισμό». Οταν ο Χυτήρης τον ρώτησε πώς θα αντιδράσουν σε αυτό οι πολιτικοί, ο Παπανδρέου απάντησε « Ποιοι πολιτικοί; Αυτοί δεν θα υπάρχουν. Θα είναι κατασκευασμένοι».

Πω! Πω! Κλικ! Ομαν κι εφτασα! Α, ρε Αλεκα τι μας κανεις! Βλεπεις Κωστακη τι πιασαμε; Μπράβο Alfayez!!

Τα μαγαζιά της νύχτας και οι μπίζνες στο Ντουμπάι
Από τα διαμάντια και τα μπαρ στην ηρωίνη
Φρίξος Δρακοντίδης , Δημήτρης Πόπωτας, Άρια Καλύβα23/06/201408:385Μάκης Γιαννουσάκης: Από τα Haagen-Dazs και το «Κλικ» με τον Τερζόπουλο, στη μαρίνα του Ντουμπάι και από εκεί στη βίλα της Φιλοθέης και το φορτίο της ηρωίνης των 30 εκατ. ευρώ - Ο ρόλος του ωραίου Αλβανού και το κύκλωμα των Τούρκων «Οταν στη ζωή σου οδηγείς με 300, κάποια στιγμή είναι βέβαιο ότι θα βρεις τοίχο. Αλίμονο σ’ αυτούς που είναι μαζί σου», σχολιάζει σε status της σελίδας του στο Facebook ένα από τα πρόσωπα που έζησαν από πολύ κοντά την έντονη και πολυτάραχη ζωή του Μάκη Γιαννουσάκη. Του επιχειρηματία με τα καφέ στο Κεφαλάρι που έφτασε ως τη μαρίνα του Ντουμπάι και από εκεί στη βίλα της Φιλοθέης με το φορτίο του ενός τόνου ηρωίνης αξίας 30 εκατ. ευρώ. Ενα δρομολόγιο με άγνωστες λεπτομέρειες, πληροφορίες και ντοκουμέντα του άλλοτε άρχοντα της νύχτας, που ξεκίνησε εκρηκτικά ένα ριψοκίνδυνο ράλι με κάθε είδους μπίζνες, μέχρι την απότομη σύγκρουσή του με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) και τις παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε.

Άπαιχτο: ΕΤΣΙ θα προκριθεί η Ελλάδα στους 16!!

http://www.olympia.gr/, 23/6/2014

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ...


Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο ελεγκτές εισιτηρίων των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. και δύο τυπογράφοι για την εμπλοκή τους στην κατάρτιση πλαστών μπλοκ παραβάσεων και εικονική βεβαίωση προστίμων


 Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο ελεγκτές εισιτηρίων των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. και δύο τυπογράφοι για την εμπλοκή τους στην κατάρτιση πλαστών μπλοκ παραβάσεων και εικονική βεβαίωση προστίμων σε επιβάτες των οδικών αστικών συγκοινωνιών

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και απιστίας σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνέργεια και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση

Η δράση τους προσδιορίζεται από τον Απρίλιο του 2013

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι συλληφθέντες, ζημιώνοντας παράλληλα την Ο.ΣΥ., κυμαίνονται από 50.400 έως 90.720 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (21.06.2014) το μεσημέρι, δυο υπάλληλοι - ελεγκτές κομίστρου της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και δύο ιδιώτες - τυπογράφοι, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση κατάρτισης πλαστών βεβαιώσεων παράβασης και εικονικής επιβολής προστίμων σε επιβάτες με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, οι δυο υπάλληλοι - ελεγκτές της Ο.ΣΥ., ηλικίας 31 και 32 ετών, καθώς και ο ένας τυπογράφος, ηλικίας 44 ετών κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, στις 20.06.2014 το μεσημέρι, οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 72 ευρώ σε 25χρονη ημεδαπή, η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο. Η 25χρονη πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε ένα στέλεχος της πράξης βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει προηγουμένως στους ελεγκτές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.

Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν (21.06.2014), ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία του προαναφερόμενου Οργανισμού.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι, ο 31χρονος και ο 32χρονος, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013 είχαν προβεί σε κατάρτιση πλαστών μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων προκειμένου να αποκομίζουν παράνομα οικονομικά οφέλη. Τα μπλοκ προμηθεύονταν, έναντι οικονομικού αντιτίμου, από 44χρονο τυπογράφο στην περιοχή της Βάρης, από τον οποίο είχαν επίσης προμηθευτεί και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου κατά το ήμισυ.

Όπως επίσης προέκυψε, οι δυο υπάλληλοι, παράλληλα με τα καθήκοντα του οδηγού εκτελούσαν από κοινού εθελοντικά υπηρεσία ελεγκτή, και συγκεκριμένα τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα, προβαίνοντας με μεθοδολογία δράσης (modus operandi) παρόμοια με εκείνη που έδρασαν στην περίπτωση της 25χρονης, αποκομίζοντας την κάθε φορά παράνομο χρηματικό όφελος από διακόσια (200) ευρώ έως τριακόσια πενήντα (350) ευρώ έκαστος.

Επιπλέον, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από την Υπηρεσία τους, παράλληλα με την εικονική βεβαίωση προστίμων, λαμβάνοντας το αντίτιμο εξ ολοκλήρου οι ίδιοι, προέβαιναν και στην βεβαίωση νόμιμων παραβάσεων, συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία.

Επισημαίνεται ότι από τις συνολικές μηνιαίες εισπράξεις των προστίμων, ποσοστό της τάξης του 2% κατατίθεται στον ΟΑΣΑ. Συνεπώς ενδεχόμενη οικονομική ζημία της Ο.ΣΥ. από τις διαδικασίες που αφορούν είσπραξη προστίμων, είναι και οικονομική ζημία του Υπουργείου Μεταφορών και κατά προέκταση του Δημοσίου.

Αναφορικά με την περίπτωση της 25χρονης, προέκυψε ότι ο 31χρονος ελεγκτής, επειδή αντιλήφθηκε την πιθανότητα να έχει προβεί σε καταγγελία για το γεγονός της ψευδούς βεβαίωσης προστίμου, κατέστρεψε με καύση τα πλαστά μπλοκ που είχε στο σπίτι του και τα οποία είχε προμηθευθεί από τον 32χρονο, ενώ έκαψε και την ταυτότητα της 25χρονης, προκειμένου να καταστρέψει τα πειστήρια. Όπως προέκυψε, το στέλεχος προστίμου που είχε παραλάβει η 25χρονη μετά την καταβολή του προστίμου ήταν εξ’ υπαρχής πλαστό.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε η εξακολουθητική δράση των εμπλεκομένων, ενώ συσχετίσθηκαν και άλλες παρόμοιες εκκρεμείς υποθέσεις σε άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια των οποίων ο 32χρονος ταυτοποιήθηκε σε τουλάχιστον τρεις (3) περιπτώσεις ως δράστης εξαπάτησης επιβατών, με την μέθοδο της είσπραξης εικονικού προστίμου.

Από τα συνολικά στοιχεία της προανάκρισης εκτιμάται ότι το κέρδος που αποκόμισαν οι συλληφθέντες ζημιώνοντας παράλληλα την Ο.ΣΥ., από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 κυμαίνεται από πενήντα χιλιάδες τετρακόσια ευρώ έως ενενήντα χιλιάδες επτακόσια είκοσι (50.400-90.720) ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική περίοδο, τη συχνότητα των ελέγχων και τα αποκομισθέντα ανά ημέρα οικονομικά οφέλη.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Στην κατοχή του 31χρονου:

διπλότυπο πλαστό μπλοκ παραβάσεων
πλαστή σφραγίδα, η οποία χρησίμευε για τη βεβαίωση της καταβολής μειωμένου κατά 50%, επί του αρχικού ποσού, προστίμου
φιαλίδιο μελάνης ερυθρού χρώματος
τριπλότυπο γνήσιο μπλοκ παραβάσεων
διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα
ταμπόν σφραγίδας
είκοσι τέσσερα (24) πλαστά στελέχη Πράξεων Βεβαίωσης Παράβασης και Επιβολής Προστίμου του Ο.ΣΥ.
κατάσταση παραβάσεων του μήνα Ιουνίου 2014

Στην κατοχή του 32χρονου:

πλαστό μπλοκ πράξεων βεβαίωσης και παράβασης επιβολής προστίμου
το χρηματικό ποσό των 760 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη είσπραξη προστίμων

Στο κατάστημα – τυπογραφείο του 52χρονου:

συνολικά (339) έντυπα της Ο.ΣΥ. πράξεων βεβαιώσεως παράβασης και επιβολής προστίμων, διαφόρων χρωμάτων, τα οποία αποτελούσαν τα πλαστογραφημένα μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων που χρησιμοποιούσαν ο 31χρονος και ο 32χρονος και που ήταν έτοιμα προς κατάρτιση και χρήση.

Στην κατοχή του 44χρονου:

πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί (22-06-2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Εθελοντές ελεγκτές .... 

Πάτημα Χαλανδρίου : Συνεργείο αυτοκινήτων ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα σε σπίτια!!!Πολλά ακατανόητα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας...Σε μια χώρα όπου - ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ - ισχύει ο νόμος του ισχυρού, του έχοντος των μέσων, των "παραθύρων" και των "τρυπών" να εκμεταλλεύεται τους υπολοίπους, θεωρώντας τους "Μαμαλούκους" και πολίτες Δ' Κατηγορίας.

Στο Πάτημα Χαλανδρίου, στην οδό Ηρακλείτου, κάποιοι "επιστήμονες" συνάνθρωποί μας, με την..."ευγενική παραχώρηση" και την προκλητική ανέχεια κάποιων ιδιοκτητών - κατασκευαστών της περιοχής, επέτρεψαν σε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας, τη λειτουργία συνεργείου σε κατοικημένη περιοχή!!!

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να καταλάβετε το μέγεθος της εκμετάλλευσης, της ασυδοσίας και της υποβάθμισης της ζωής, της καθημερινότητας και της υγείας των ανθρώπων που έχουν την ατυχία να ζουν εκεί - ας πρόσεχαν...

το πίσω μέρος του συνεργείου που συνορεύει 
με τα υπνοδωμάτια των κατοικιών!!!

δείτε την άσπρη πόρτα δεξιά που οδηγεί στο συνεργείο 
και αριστερά τα υπνοδωμάτια κατοικιών!!!

η άσπρη πόρτα του συνεργείου, το μικρό διάστημα που μεσολαβεί 
μέχρι το σιδερένιο φράχτη που το χωρίζει από τις κατοικίες!!!

ό.π.

η πλευρά του συνεργείου στην οδό Ηρακλείτου

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 23-6-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
http://www.protasiergazomenwn.gr/
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 23-6-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης της τρόϊκας βασικό ρόλο παίζει το Δημόσιο και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Οι στόχοι γι αυτό το σχέδιο είναι να µειώσουν τους µισθούς των υπαλλήλων ώστε να προσεγγίσουν τους µισθούς της Βουλγαρίας, κατά κύριο λόγο, της Κίνας και άλλων τριτοκοσμικών – από πλευράς εργασιακών συνθηκών – χωρών κατά δεύτερο λόγο. Συγχρόνως, ακυρώνουν τη μία μετά την άλλη όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζοµένων που…εμποδίζουν την εργοδοσία, όπως είναι η ασφάλιση και οι συντάξεις.

Ο δηµόσιος τοµέας πρέπει να συρρικνωθεί. Με κάθε τρόπο. Και τα κερδοφόρα τμήματά του – οι λειτουργικές και αποδοτικές του υπηρεσίες - να παραχωρηθούν στον ιδιωτικό τοµέα. Πρέπει με κάθε τρόπο, με κάθε τίμημα, να απολυθούν εργαζόµενοι που «περισσεύουν», κατά τη θεωρία της σύγχρονης νεοφιλελεύθερης προσέγγισης των πραγμάτων. 
Το εργαλείο για να αφανιστούν εργαζόμενοι είναι η λεγόμενη «αξιολόγηση». Με το νόµο που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση µέσα σε ένα χρόνο θα διώξει το 15% των δηµοσίων υπαλλήλων, παρακάµπτοντας το Σύνταγµα, απολύτως «νόµιµα». Του χρόνου το ίδιο. 
Με τον νέο νόµο υποχρεωτικά το 15% των υπαλλήλων πρέπει να κριθεί ακατάλληλο. Μάλιστα, όπως κάθε «δημοκρατικό» πολίτευμα, προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις για τους προϊστάµενους που δεν θα τηρήσουν το μνημόνιο των απολύσεων δια μέσου των «αξιολογήσεων». Ένα 25% θα κριθεί άριστο, ενώ το υπόλοιπο 60% θα αποτελέσει τη «δεξαμενή» των απολύσεων της επόµενης χρονιάς.

Οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν στους χώρους εργασίας, είναι άλλος ένας στόχος της ΔΗΘΕΝ «αξιολόγησης» που επιβάλλεται. Κι’ αυτό γιατί θα υπονομεύσει κάθε έννοια συνεργασίας, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης µεταξύ των εργαζοµένων. 
Θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό το κλείσιµο τοµέων, κλάδων και υπηρεσιών που η κυβέρνηση θέλει να παραχωρήσει στους ιδιώτες, χαρακτηρίζοντάς τους ανεπαρκείς και άχρηστους. Θα καταργήσει τη µόνιµη και σταθερή εργασία, αφού ήδη προωθείται το «ευφάνταστο» και επαναλαμβανόμενο σύστημα εργασιακών συνθηκών «γαλέρας», δηλαδή συµβασιούχων µε προγράµµατα 5µηνης διάρκειας και µε µισθούς των 490 ευρώ το µήνα, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώµατα. 

Στους Δήμους, οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες. Τα Δημοτικά Συμβούλια, το ένα μετά το άλλο, παίρνουν ομόφωνες αποφάσεις «μη συμμόρφωσης» προς το συγκεκριμένο νόμο – λαιμητόμο των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση 136/2014, αποφάσισε - μεταξύ άλλων – όπως, «ο ∆ήµαρχος Χαλανδρίου ή οποιοσδήποτε αρµόδιος υπηρεσιακός παράγοντας να µην προχωρήσει στην υπογραφή καµιάς κατανοµής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του ∆ήµου Χαλανδρίου ούτε εντός των ηµερών, ούτε στη λήξη της προθεσµίας στο τέλος Ιουνίου, ούτε ποτέ στο µέλλον». 

Ακόμη, «δεσµεύεται ότι δεν θα εφαρµόσει η διοίκηση του ∆ήµου, ούτε θα ζητηθεί από αρµόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, καµία πειθαρχική διαδικασία που θέλει να επιβάλλει ο νόµος εναντίον των εργαζοµένων» 

Επίσης, αποφάσισε όπως «υπάρξει στήριξη και συµπαράσταση στις όποιες πρωτοβουλίες – κινητοποιήσεις, εναντίον του νόµου, αποφασίσουν οι εργαζόµενοι». 

Καλούμαστε, λοιπόν, ως εργαζόμενοι, να στηρίξουμε τόσο την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., όσο και την ουσιαστική υπόστασή μας ως υπάλληλοι των οποίων το (άμεσο) εργασιακό μέλλον κινδυνεύει να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Καλούμαστε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, και ειδικά από σήμερα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία εφαρμογής (τέλη του μήνα που διανύουμε) του άδικου και τριτοκοσμικού νομοσχεδίου.

Καλούμαστε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του ανυποχώρητου αγώνα του συντονισμού και διεύρυνσης του μετώπου των εργαζομένων. 


πρΟΤΑση

Σοφά λόγια...Καλή Εβδομάδα.


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις