Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ


Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΆΚΙ ΠΟΥ ΡΕΤΑΡΕΙ

Τι είναι τούτοι ρε φίλε μου;
Βλέπουν παντού υβριστές.
Έχουν χάσει κάθε επαφή με την λογική.
Μήπως είναι του γιατρού;
Μήπως προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα για να κερδίσουν χρόνο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων προς την πόλη μας και τους δημότες της;
Τι να πει κανείς
Ένας άσχετος με πολεοδομικά θέματα, αργόμισθος " σύμβουλος", έσπευσε να μειώσει την αξία των προτάσεων του μοναδικού συλλόγου που κατέθεσε εγγράφως προτάσεις. Του συλλόγου «προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος», που με την κατάθεση των προτάσεων του έδειξε ότι επιθυμεί την συνεργασία για το καλό της πόλης μας και έγινε έτσι ο καταλύτης για να ανοίξει επιτέλους ένας δημόσιος διάλογος για το προτεινόμενο ΓΠΣ.

Τον αφήνω στην κρίση σας, διότι οι αρχές μου δεν μου επιτρέπουν να ανοίξω διάλογο με τέτοιας ποιότητας ανθρώπους..

Το συνηθίσαμε πια. Όταν συλλαμβάνονται με την κατσίκα στον σβέρκο, βγάζει το κομπιουτεράκι. Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι ο χώρος εκδηλώσεων του δήμου μας επι της Παπάγου είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες για τέλεση εκδηλώσεων.
Τον ενοικίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή με 5500 ευρώ τον μήνα!!!!.
Το γεγονός αυτό χαρακτηριστικέ ως σκάνδαλο από την σημερινή δημοτική αρχή, η οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ότι θα τον ξενοικιάσει άμεσα.
Πέρσι, όταν τους θυμίσαμε την προεκλογική τους δέσμευση, έβγαλε κομπιουτεράκι για να μας αποδείξει ότι συμφέρει η ενοικίαση και ότι αν τα χρήματα αυτά διοχετεύονταν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας δεν θα προσφέρανε καμμιά υπηρεσία στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη!!!!!!!!

Πριν μερικούς μήνες έκοψε ο δήμος μας 5 δέντρα στην ρεματιά .
Το γεγονός καταγγέλθηκε από τον σύλλογο προστασίας της ρεματιάς.
Έβγαλε πάλι το κομπιουτεράκι για να υπολογίσει πόσα δέντρα κοπήκαν, 3,4 ή 5 και μας ενημέρωσε απρόσκλητος ότι το τμήμα αυτό της ρεματιάς ανήκει στον κακό δήμο Αμαρουσίου που έκοψε αδικαιολόγητα τα δέντρα.
Στο καπάκι βγήκε ο δήμαρχος πάλι με κομπιουτεράκι για να διορθώσει λέγοντας , ότι η περιοχή ανήκει στο Μαρούσι αλλά τα κόψαμε εμείς γιατί μας το ζήτησαν οι περίοικοι.
Τελικά βγήκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να αποκαταστήσει την γνωστή πια αλήθεια.
Τόση πολύ αξιοπιστία και υπευθυνότητά που δημιουργεί ίλιγγο.

Είναι γνωστό, ότι το ισχύον ΓΠΣ προβλέπει, γύρω από το Νεκροταφείο, περιμετρική ζώνη πλάτους 250 μέτρων, ως αδόμητη ζώνη , δηλαδή ζώνη πρασίνου.
Η σημερινή δημοτική αρχή περιορίζει αυτή την ζώνη στα 50 μέτρα χωρίς καμμιά δικαιολογία. Δίνει δηλαδή προς τσιμεντοποίηση 200 περίπου στρέμματα, για να εξυπηρετήσει μικρά και μεγάλα συμφέροντα σε βάρος της πόλης και του οξυγόνου των δημοτών
Χθες, μετά την κατάθεση της πρότασης του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος, να παραμείνει η ζώνη πρασίνου ως έχει και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των εμπεριεχομένων χωραφιών, έβγαλε πάλι το κομπιουτεράκι. Υπολόγισε το κόστος αυθαίρετα στα 125 εκατομμύρια ευρώ για να απαξιώσει την πρόταση και τον σύλλογο.

Όταν αποδείξαμε ότι το πραγματικό ποσό είναι μόλις 10 εκατομμύρια που τα έχει ο δήμος να σταλίζουν αδικαιολόγητα στην τράπεζα, άρχισε να ρετάρει το μυαλό του, όπως το κομπιουτεράκι του.
Μας αποκάλυψε τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό το έγκλημά.
Προτρέπει δε και τον σύλλογο να μην τολμήσει να συγκρουστεί με αυτά..
Τόσο ευφυής ο σύμβουλος!!!!!!! .
Άξιος του δημάρχου μας.
ΕΥΓΕ.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΥΤΟ!


Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ......


ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ (και μας διέγραφαν)


Αυτό το video animation έγινε το 2001!

Φορτώθηκα άγρια στον Μάνο Παπμιχαήλ να κάτσει και να μου οπτικοποιήσει το ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ για το Χαλάνδρι.
Αυτό που όλοι λοιδορούσαν.

- Ρε είναι δύσκολο, μου έλεγε. (Σκέψου ότι έγινε το 2001, με τα τότε softwarικά εργαλεία και την  TOTE  υπολογιστική δύναμη των ΤΟΤΕ επεξεργαστών των μηχανών του διαόλου).

Κάτσαμε με τον Μάνο - οι δυο μας και ενίοτε και με τον Τάκη (καλά να ' σαι εκεί που είσαι μωρέ, άνοιξες τον δρόμο γαμώτο) - ώρες ατέλειωτες, εγώ να του περιγράφω τι θέλω, να μετράω στους χάρτες μου διαστάσεις δρόμων και αυτός να προσπαθεί να τα κάνει 3D ANIMATION.
ΜΑΓΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ!
Σαν τον Γιώργο στους εκτυπωτές ένα πράμα.

ΑΜΟΙΒΗ:  Κέρασα τα σουβλάκια. Δεν υπήρχε φράγκο να πάρει, δούλευε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για να μείνει αποτυπωμένη η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ σε αυτά που όλοι "οι καλοί και λογικοί παίκτες του συστήματος" έλεγαν για το ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΕΡΑ).

ΤΟ ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ CD ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΟΥ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ.

Δεν το είχα ανεβάσει μέχρι σήμερα το διαδίκτυο.
Δεν κατεβήκαμε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ως ΤΟΠΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΕΩΣΗ, αφού θα ήταν άδικο για όσα τότε γίνανε.
Η τελευταία κάθοδος ήταν ..... πρόχειρη.

Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το όνομα που παρέπεμπε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήταν ΔΙΚΟ ΜΑΣ πολύ πριν.
Τοπική Ριζοσπαστική Ανανέωση ΤοΡΙΖΑ!

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το ανεβάσω στο YOUTUBE λοιπόν.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να επιχειρήσει να οικειοποιηθεί αυτά που υπερασπιστήκαμε με ΚΟΣΤΟΣ τεράστιο, κοντά είκοσι χρόνια, αγνοώντας μας.

Και θα το κάνουμε διότι ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ, να τα οικειοποιηθεί οπορτουνιστικά και με πολιτικάντικους υπολογισμούς. Kαι τελικά να τα ευτελίσει.

ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Αυτά ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
Εμείς τα εμπνευστήκαμε, εμείς τα επικοινωνήσαμε, εμείς τα πληρώσαμε!

Και αν βρεθεί ΕΝΑΣ να πει ότι συμφωνούσε μαζί μας τότε - είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά, το αρχείο μας είναι πλούσιο με το τι ΒΛΑΚΕΙΕΣ έχουν πει και πόσες κωλοτούμπες έχουν κάνει παίρνοντας πάντα μία αποσπασματική πρόταση από το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ για να δικαιολογηθούν. (Του στυλ "και εσείς λέγατε παρκόμετρα") .

Η πρόταση πάει ΠΑΚΕΤΟ. Τμήματά της δεν οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα που θα οδηγήσει η πλήρης και ιεραρχημένη εφαρμογή της.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

ΥΓ:
Το δικό μας όραμα αντέχει και σε υπολογισμούς διότι είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ, σε ένα βάθος δέκα - δεκαπέντε χρόνων, δεν είναι γραφή στην άμμο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ!

Και γι΄αυτό - φίλε Νίκο Κομπότη - δεν συμφωνώ ότι το ΓΠΣ αφορά 50 χρόνια.
Ο χρόνος στην εποχή μας, δεν είναι ο χρόνος των δεκαετιών του 50, 60, 70.

Ένα ΓΠΣ δεκαετίας - δεκαπενταετίας μπορεί να λειτουργήσει να προσφέρει αυτά που έχει να προσφέρει και να οδηγήσει στην επόμενη φάση.

Αν συζητάμε για το ΓΠΣ του Χαλανδρίου και θέλουμε να λύσουμε και το πρόβλημα της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στον πλανήτη, ε μάλλον δουλευόμαστε με στόχο να φύγει η μπάλα στην εξέδρα.

Σταματάμε να μιλάμε για Πολεοδομικό Σχέδιο και το γυρίζουμε σε σχέδια επί χάρτου, σε εκθέσεις προοδευτικών - και καλά- ιδεών, σε ατέρμονη συζήτηση περί παντός του επιστητού και πάσης οικολογικής ευαισθησίας, που γίνεται απλά "ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ".
Δηλαδή την αγορά να επιβάλλει τις επιλογές της, να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Αυτά που τώρα συζητάμε έπρεπε να έχουν λήξει το 2003!
Να είναι ήδη υλοποιημένα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αλλά τότε κάποιοι ήθελαν την ..... ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ!
(Και κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν "ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ".)

ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;;;; 
ΑΞΕΧΑΣΤΟ! 

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ καθώς έρχεσαι.

Και όμως τους ψήφιζαν αριστεροί άνθρωποι τους αυτοεξυπηρετούμενους!
Και άνθρωποι - υποτίθεται - λογικοί.

Οι καθυστερήσεις έχουν υπευθύνους.
Ένα συγνώμη, μια παραδοχή, μια ανασκευή, μια αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, ε δεν είναι ασήμαντο θέμα.

Η πολιτική εντιμότητα είναι προϋπόθεση αξιοπιστίας για τα εξαγγελλόμενα, δε νομίζεις;

Και αν σήμερα καταλήγουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ να τα ξαναδιεκδικήσουμε,  δεν μπορεί να γίνει αυτό χωρίς μια ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, σε αυτούς που πάντα τα πίστευαν!
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει με .... ΥΠΟΚΛΟΠΗ!

Δεν είναι καλή αφετηρία η υποκλοπή.

N.ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕτου Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ

Το γενικό πολεοδομικό σχέδιο μιας πόλης (ΓΠΣ) είναι το Σύνταγμά της.

Είναι το όραμα της, για το πώς θέλει να είναι μετα από 50 τουλάχιστον χρόνια. Έτσι όλες οι επεμβάσεις μικρές και μεγάλες , που θα γίνονται μετά την έγκρισή του, να εντάσσονται σε αυτό το όραμα. Επομένως οι προτάσεις που γίνονται για το ΓΠΣ δεν γίνονται για να υλοποιηθούν άμεσα.

Γίνονται για να υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Πχ Η Αττική οδός, ως «λεωφόρος ΝΑΤΟ» είχε προβλεφθεί το 1953. Η περιοχή της χάραξης της κρατήθηκε εκτός σχεδίου και υλοποιήθηκε (με τον τρόπο που υλοποιήθηκε) 50 χρόνια μετά. Έτσι ένα ΓΠΣ μιας πόλης ή θα είναι οραματικό ή δεν θα υφίσταται ως τέτοιο.

Ο «σύλλογος προστασίας της Ρεματιάς και του περιβάλλοντος , ενεργώντας σύμφωνα με το καταστατικό του και παρα τα πολλά εμπόδια που βρήκε στην διαδρομή του, ανακοίνωσε τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του ΓΠΣ της πόλης μας.

Από ότι γνωρίζω , είναι ο μοναδικός μαζικός φορέας, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, που ανταποκρίθηκε και κατέθεσε τις προτάσεις του γραπτώς. Τις κοινοποίησε στους πολίτες και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, ως υλικά ενός ανοικτού διαλόγου. Είναι λυπηρό που πριν στεγνώσει το μελάνι ενεργοποιήθηκε η κοντόφθαλμη γραφειοκρατία και έσπευσε να τις απαξιώσει κρατώντας κομπιουτεράκι. Ήταν αναμενόμενο να γίνει αυτό από άτομα που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους, που δεν μπορούν να ονειρευτούν. Από άτομα , που όταν τους δείχνεις το φεγγάρι, κοιτάζουν το δάχτυλο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας , το οποίο συνεχώς θα διογκώνεται, είναι η σταυροειδής διαμπερή κυκλοφορία, που λόγω της θέσης της δεν μπορεί να την αποφύγει. Η λύση είναι αυτήν την κυκλοφορία να την στείλεις κάτω από την πόλη με την υπογειοποιηση της Παπανικολη-Παλαιολογου και της Ανδρέα Παπανδρέου, μετατρέποντας τους δρόμους αυτούς σε άλση –πεζόδρομους –πάρκα. Έτσι ενοποιείται το κάτω Χαλάνδρι με το κέντρο της πόλης και φεύγουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της.

Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε μια πόλη σύμφωνα με τις προτάσεις του συλλόγου «της Ρεματιας».

1.Την Παπανικολη-Παλαιολογου ένα απέραντο άλσος, από την Κηφισιάς μέχρι την πλατεία Φλύας (Κένεντυ), διακοπτόμενο μόνο από μερικούς δρόμους ηπίας κυκλοφορίας , που θα επανενώνουν την πόλη μας. Την Ανδρέα Παπανδρέου έναν απέραντο δενδροφυτεμένο πεζόδρομο. Τις πλατείες Δούρου και φλύας πραγματικές πλατείες και όχι σταυροδρόμια.

2. Την μετατροπή της Βασιλέως Γεωργίου και της Αγίας Παρασκευής σε έναν τεράστιο πεζόδρομο μέχρι την πλατεία φλύας. Ένα τραμ μονής γραμμής που να διέρχεται από αυτόν τον πεζόδρομο και θα ενώνει την κεντρική μας πλατεία με την πλατεία Αγίας Παρασκευής και την ομώνυμη στάση του Μετρό της γραμμής 3 με εκείνη της μελλοντικής γραμμής 4 στην Κηφισίας.

3. Την Γυφτοπούλου πεζοδρομημένη και κατάφυτη, χωρίς το ερείπιο του Ζηκογιάννη και το παράπηγμα –σούπερ μαρκετ του Μαρινόπουλου. Τη ρεματιά μας με χαραγμένα και σωστά μονοπάτια. Τους παραρεμάτιους δρόμους, από παρκινγκ αυτοκινήτων που είναι σήμερα, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομους. Ένα δίκτυο μεγάλων και ασφαλών πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων να διασχίζει όλη την πόλη μας από άκρου σε άκρον.

4. Ένα κέντρο πόλης σημείο αναφοράς των κατοίκων της, χωρίς αυτοκίνητα και με ευρύ δίκτυο πεζοδρόμων. Τα 3 περιφερικά υπόγεια παρκινγκ θα κάνουν εφικτό αυτόν τον στόχο αν έχουν συμβολικό τίμημα πχ 50 λεπτά ανά ώρα

Τι λέτε, δεν είναι ένα θαυμάσιο όραμα; Όλα αυτά είναι ανέφικτα; Δέστε λίγο την Βαρκελώνη και τις Βρυξέλες, για παράδειγμα, πως σε πολύ λίγο χρόνο και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα μετατράπηκαν από νεκρές πόλεις σε πόλεις πρότυπα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΊΟΥ

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ

Το 2012 ο - τότε επικεφαλής δημοτικής παράταξης Νίκος Πανταζής - είχε γράψει στο προσωπικό του ιστολόγιο το παρακάτω άρθρο. Το θυμίζουμε τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση για το ΓΠΣ.

ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:

Εμείς έχουμε όραμα για την πόλη. Εμείς έχουμε θέσεις και τις υποστηρίζουμε με επιχειρήματα.


Το δικό μας είχε δανειστεί - τότε - ο Ν.Π., ήταν αντιμνημονιακός και εκείνος τότε, με τον Μητρόπουλο ήταν θυμίζω, οπότε είχαμε συμμαχία, και τουλάχιστον είχε την εντιμότητα να το παραδεχτεί δημόσια. Μετά βέβαι άλλαξε όραμα και έγινε .... νεοφιλελε ρεαλιστής. 
ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Ας διαβάσουμε τι έγραψε τότε για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι: 

Εμείς έχουμε όραμα για την πόλη. Εμείς έχουμε θέσεις και τις υποστηρίζουμε με επιχειρήματα.

Τι πόλη θέλουμε;
Το σημαντικό για την πόλη μας blog Στην Πλατεία αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων της πόλης και εμείς παίρνουμε
http://stinplatia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6667.html

 H Πλατεία βάζει πάλι την έννοια του οράματος για την πόλη που θέλουμε και ξαναγυρίζει σε προηγούμενα χρόνια, όταν τουλάχιστον συζητούσαμε παρόμοια θέματα που θα καθόριζαν την πόλη για πάντα. Σήμερα πολύ λίγοι είναι σε θέση να παρακολουθήσουν μια τέτοια συζήτηση και ακόμη λιγότεροι  οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν διάθεση και  κάποιες  θέσεις . Η διοίκηση απλά διαχειρίζεται την κατάσταση χωρίς κατά την γνώμη μας να τα καταφέρνει και σε αυτό. Δεν έχει πολιτική για κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της πόλης  και αφήνει να τρέχει ο χρόνος , χαμένος  χρόνος για την πόλη.
Η σπουδαιότητα της ανάρτησης είναι ότι αποτελεί πρόσκληση για συζήτηση απαραίτητη,  αφού τρέχει παράλληλα και η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. 
Θα ξεκινήσω από την θέση της πλατείας ότι εμείς τα έχουμε πει από παλιά  και κάποιοι που πιθανά  σήμερα παρουσιάζουν  θέσεις απλά αποδέχονται τις δικές μας απόψεις.
Οι θέσεις όλων είναι γνωστές σε όσους βρισκόμαστε για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να παρουσιάσει σαν δικό του κάτι που άλλοι πρότειναν και υποστήριξαν. Από την άλλη η πλατεία έπρεπε να χαίρεται που  κάποιες δικές της προτάσεις έχουν γίνει και προτάσεις σήμερα δημοτικών παρατάξεων.

 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ: Είναι δυνατή οικονομικά και απαραίτητη οργανωτικά .

Η μη κατασκευή του προξενεί ζημία   ιδιαίτερα υψηλή,  με την καταβολή ενοικίων κοντά στα 400.000 Ευρώ τον χρόνο  και   ίσως να στοιχειοθετεί και αδίκημα  της Διοίκησης  που οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια χρηστή Διοίκησης  γιατί με την παράλειψη αυτή ζημιώνει τον Δήμο.   Πράγματι η αγορά και η χρήση του οικοπέδου της 25ης Μαρτίου για την κατασκευή του Δημαρχείου προβλημάτισε πολλούς αμέσως μετά την αγορά του Μαμόπουλου απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο που σαν οικόπεδο είναι μεγαλύτερο( 4.5) στρέμματα έναντι των (2.5 )στρεμμάτων  της 25ης Μαρτίου. Έγιναν μαραθώνιες  συνεδριάσεις  με απόψεις υπέρ και κατά αλλά θυμίζω ότι καταλήξαμε στην 25η Μαρτίου και προκηρύξαμε τον διεθνή διαγωνισμό με βραβείο που μας έδωσε και το τελικό Αρχιτεκτονικό σχέδιο.
Η διαμάχη αν θα δοθεί το έργο της Κατασκευής του Δημαρχείου με την διαδικασία Μελέτη – Κατασκευή , ή  χωριστά μελέτη κατασκευή καθυστέρησε ακόμη περισσότερο την απόφαση που σε κάθε περίπτωση βαρύνει εκείνους που έπρεπε να πάρουν την απόφαση τότε.  Εμείς μπορεί να είμαστε Δημοτικοί σύμβουλοι όμως άλλοι είχαν την δύναμη, συνεπώς και την ευθύνη .
Αν πάντως αποφασιζόταν  η μελέτη κατασκευή θα είχαμε σήμερα Δημαρχείο άλλα θα το Χρυσοπληρώναμε , όπως  χρυσοπληρώνουμε τον Παιδικό Σταθμό στο Πάτημα 1 , που πάλι η Πλατεία  βάζει, όπως χρυσοπληρώσαμε την Κεντρική Πλατεία που μόνο εμείς  μιλήσαμε όπως  χαρίσαμε το κυλικείο στο Νεκροταφείο που πάλι μόνο εμείς μιλήσαμε.

Πρόταση σήμερα: Ζητήσαμε την έκδοση οικοδομικής άδειας αμέσως και σε περίπτωση που θα συνεχισθεί η αδράνεια της Διοίκησης θα την καταγγείλουμε για πρόκληση ζημίας στον Δήμο

ΜΕΤΡΟ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ :Αρχικός Σχεδιασμός να περάσει μέσα από την Ελευθέρας Πεντέλης σε ανοικτό όρυγμα .

Εδώ εκφράσαμε διαφορετική άποψη και θυμίζω ότι ήμουν ο μόνος από την Διοίκηση που ψήφισα αρνητικά στην περίφημη ψηφοφορία στο Κέντρο Νεότητας (13-12)και πολύ καλά έκανα γιατί αν επικρατούσε ο αρχικός  σχεδιασμός θα είχαμε κόψει την πόλη στα Δύο.

Πρόταση για σήμερα: Επιμένουμε να αρχίσουν οι παρεμβάσεις από τώρα για να περάσει ο  σταθμός Σίδερα για Μαρούσι μετά  την Αγία Άννα και όσο πιο κοντά γίνεται στην πλατεία.


 ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑΣ: Ο σχεδιασμός προέβλεπε πέρασμα της Φραγκοκλησιάς από την Ρεματιά και σύνδεση με την Πεντέλης στην Λακωνίας εκεί που είναι το βενζινάδικο.

Η διάνοιξη αυτή θα συνέδεε την Κηφισίας με την Πεντέλης και έτσι δεν θα ανάγκαζε όσους θέλανε να πάνε στο Πολύδροσο, η ακόμη και στην Πεντέλη να περνάνε μέσα από το κέντρο Χαλανδρίου, αφού πολύ γρηγορότερα θα πήγαιναν στον προορισμό από Κηφισίας  και Φραγκοκλησιάς. Αυτή η ρύθμιση θα μας έδινε την δυνατότητα να πεζοδρομήσουμε όλο το κέντρο αφού και την Πεντέλης εύκολα μπορούσαμε μέσα από του δίδυμου δρόμους Αριστοτέλους και Αριστοφάνους να την συνδέσουμε με την Παπανικολή.

 Παρά τα θετικά της ρύθμισης η θέση μου  τότε ήταν αρνητική γιατί 1)υπήρχε ο κίνδυνο αυτή η κίνηση να διοχετευθεί μέσα στην Τούφα μέσω Λακωνίας και 2)η ζημιά της Ρεματιάς με την γέφυρα που θα  κατασκευαζόταν θα ήταν παρόμοια της  ζημιάς  που έγινε στο ύψος της Αττικής Οδού που η ρεματιά α εξαφανίσθηκε. Η σύνδεση τώρα στο ύψος τη Αττικής οδού με δικαιώνει και είναι εγκληματική η απραξία της Διοίκησης του Δήμου που σε συνεργασία με Κηφισιά και Βριλήσσια δεν προχωρούν στην ασφαλτόστρωση και την ολοκλήρωση της σύνδεσης από την πλευρά της Πεντέλης με ρύθμιση και την διάνοιξη ταυτόχρονα της Φραγκοκλησιάς από την Κηφισίας.
Πρόταση για σήμερα :Πιέζουμε να ανοίξει ο δρόμος μετά την νίκη στο Συμβούλιο Επικρατείας ταυτόχρονα στην Πεντέλης και στην Κηφισίας.

ΓΚΑΡΑΖ  ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Δύο οι συγκρουόμενες απόψεις:

1)Να μην γίνει και να αναπτυχθούν περιφερειακά parking  γιατί  η κατασκευή θα φέρνει αυτοκίνητα στο κέντρο αφού θα υπάρχει Parking.
2) Να γίνει γιατί λύνει οριστικά το  parking στο κέντρο και την πρόσβαση στην αγορά.

Με την πρώτη θέση συμφώνησα τελικά και εγώ. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση τότε είχε την δυνατότητα να το προχωρήσει. Ας αναζητήσει η Πλατεία το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου και τον λόγο που δεν απαντήθηκε,  που του ζητά να συναινέσει στην κατασκευή του γκαράζ για να χρηματοδοτηθεί μαζί με άλλα μεγάλα έργα όπως το γκαράζ της Νέας Σμύρνης.

Πρόταση σήμερα: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει γκαράζ στην πλατεία. Προτείνουμε το γκαράζ του Δημαρχείου να επεκταθεί στην Βασ. Γεωργίου και υπογειοποίηση της Κολοκοτρώνη και της 25ης Μαρτίου (από   Ζαλοκώστα μέχρι Αβέρωφ) για να εξασφαλισθεί η είσοδος- έξοδος του γκαράζ άλλα και το υπόγειο πέρασμα που θα επιτρέψει την πλήρη πεζοδρόμηση της Μαρτίου και τη Βασ. Γεωργίου σε αυτό το κομμάτι  και θα ενώσει δημαρχείο με πλατεία. Με μια μικρή μετατόπιση της παιδικής χαράς μπροστά από το παλιό Δημαρχείο θα διπλασιάσουμε τον ωφέλιμο χώρο της πλατείας με ελάχιστο κόστος.

 ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ: Ένα έργο που ενώνει την πόλη.
Το «Χαλάνδρι –Αναγέννηση Νίκος Πανταζής» υιοθέτησε πλήρως την Υπογειοποίηση  της Παπανικολή , πρόταση του της Πλατείας.

Πρόταση για σήμερα: Επειδή οι καιροί δεν επιτρέπουν την κατασκευή τόσο μεγάλων έργων, προτείναμε την υπογειοποίηση ενός κομματιού της Παπανικολή από την Αριστοτέλους μέχρι την Αριστοφάνους που θα συνενώσει το Κάτω Χαλάνδρι με το Κέντρο και το κόστος είναι προσιτό ακόμη και για τα οικονομικά του Δήμου.

http://pantazisnikos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2405.html

ΤΟ "ΟΡΑΜΑ" ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΠρόσφατα η ATHENS VOICE έκανε μια αναφορά στην πόλη μας.

Δεν μίλησε βέβαια για "SALT LAKE CITY" όπως τότε επί Αεικίνητου και επι-κε-νιολόγου Οπτικόπουλου, αλλά το ΄άρθρο είναι ενδιεκτικό για το πώς βλεπει το Χαλάνδρι το "MAINSTREAM" της αθηναϊκής αγοράς, της Showbiz καιτ ης νύχτας: ΣΟΥΒΛΑΚΟΥΠΟΛΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΩΝ ΒΠ

Το άρθρο έχει αναδημοσιευτεί πανηγυρικά σε διάφορες αυτοδιοικητικές ιστοσελίδες  γύρω δήμων που πολύ βολεύονται να έχουν οι κάτοικοί τους, δίπλα τους, μια αποθήκη οχλουσών χρήσεων "μακρυά από τον κώλο τους και ας είν' και πέντε πήχες" που λένε.

Εμείς σε προτρέπουμε να το διαβάσεις ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ - κάτοικε ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που ακόμα κοιμάσει ΟΡΘΙΟΣ από την πολεοδομικη αναρχία.

Να διαβάσεις με ανοικτά μάτια, αυτιά και μυαλά.

Θα το βρείς εδώ:
 Αντί δικού μου σχολίου θα "κλέψω" την κόρη μου που διακίνησε το άρθρο στο φατσομπούκι - από εκεί το πρωτοείδα - με σαρκαστικό σχόλιο:

"Και κάπως ετσι....δεν ξαναπάρκαρε ποτε κανένας "

Ακολουθούν δύο άρθρα ΣΧΕΤΙΚΑ!
ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΑ!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ! Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός.

Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός.

ΙΜΙΑ 1996 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΟ.Ρ.Α. 2002 - ΚΑΛΗΜΕΡΑΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1998!

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ!
 
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!