P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΚΡΙΜΑ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ!


Έχω αντιπαρατεθεί με τον νεοσταλινισμό μέσα στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, έξω στην κοινωνία όσο λίγοι αό την γενιά μας και θα συνεχίσω να το κάνω όσο είμαι όρθιος.
Θεωρώ ότι πλέον δεν έχει να προσφέρει παρά στρεβλώσεις στην υπόθεση της αριστεράς, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι.

Αν όμως βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας αυτής της χώρας όπου οι δημοκράτες - υποτίθεται - ή πολύ περισσότερο "εμείς" οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως δημοκράτες - σοσιαλιστές ή σοσιαλδημοκράτες, υπερασπιζόμαστε ότι ο διχασμός του εμφυλίου πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να μείνει μόνο ως αναφορά στην ιστορική διαδρομή  αυτού του λαού, μια μαύρη σελίδα απλά για να διδάσκει, μπας και δεν επαναληφθεί, τότε αυτό που γίνεται από εχθές για την ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ τιμή στην μνήμη ενός αγωνιστή των ιδεών του, ενός κομμουνιστή που στήθηκε στο απόσπασμα από συμπατριώτες του με μοναδική κατηγορία τις ιδέες του δεν είναι μόνο όνειδος επειδή έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από αριστερούς, "αριστερούς" και κομμουνιστές και χύθηκε τόνους μελάνι γι' αυτό.

Είναι ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι δυστυχώς έχουμε μεγάλο πρόβλημα, τεράστια ΑΔΥΝΑΜΙΑ ως λαός να ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ από τα ιστορικά μας λάθη και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να τα επαναλάβουμε.

Και δεν θα έκανα την ανάρτηση για τα ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ και όσα είπαν. Δεν ασχολούμαι με καμένους.

Την έκανα για τον Τασούλα που  έριξε την σταγόνα που υπερχείλισε το ποτήρι της συνείδησής μου, ώστε να μην αντέξω να σωπάσω για ένα θέμα που από εχθές δεν απασχόλησε την ΠΛΑΤΕΙΑ - κακώς ίσως - καθόλου.

Ειδικά ο πόλεμος μεταξύ  συντρόφων  - με την διαχρονική έννοια - για το θέμα, πόλεμος που εξελίσσεται με εντυπωσιακό για μένα μένος στο φατσομπούκι,  αναδεικνύει ίσως ότι πολύ λίγοι τελικά μοιραζόμαστε, πιστεύαμε και υπηρετούσαμε τις ίδιες αξίες σε εκείνο το  ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισε την ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, επιχείρησε να φέρει την ενότητα στην βάση του ελληνικού λαού βγάζοντας από το περιθώριο τους ηττημένους του αδελφοκτόνου εμφυλίου και να στείλει τον διχασμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΟΙΚΤΡΑ!

ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ


Η χθεσινή εκδίκαση των ενστάσεων στην ανάρτηση της Πολεοδομικής Μελέτης του Πεύκο Πολίτη φαινόταν μια διαδικασία "τυπική" στους μη γνωρίζοντες.

Στους σχεδιασμούς των καθεστωτικών δυνάμεων για την διαδικασία με τους δημότες όλοι δύο λέξεις είχαν στο μυαλό τους: ΞΕΠΕΤΑ - να τελειώνουμε και ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ όπου μας παίρνει.

Για άλλη μια φορά όμως τα συμπεράσματα βγήκαν για όσους δεν είναι μπαπουίνοι.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ!

Και ήταν πολλοί οι συνδημότες μας εχθές στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι σίγουρο ότι ανάμεσά τους ήταν και νοήμονες, που αντιλήφθηκαν ότι:

  • Η διοικησάρα που με 18% έχει - ελέω του εκλογικού νόμου τέρας - ξεκινήσει με το 60% των εδρών του δημοτικού συμβουλίου ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και χωρίς δεκανίκια δεν μπορεί να περάσει τα μεγάλα θέματα της πόλης. Μιλάμε για το ΕΠΟΣ του ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ!
Εχθές οι αποφάσεις για το Πεύκο Πολίτη ελήφθησαν με 17 θετικές ψήφους (16 της πλειοψηφίας και ο προσχωρίσσας Θ. Βαρδουλάκης) σε 41μελές όργανό και μεταξύ 26 παρόντων (17 της πλειοψηφίας 6 του Κουράση, Θωμάς, Νταβίας, Τζούρας).

Πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Μάζη, Φασίτσα, Αλεξίου, Κασίμης και η ενιστάμενη και δικαιωμένη με μείωση πλάτους δρόμου Αθανασάτου) και ο ανεξάρτητος πλέον Ευσταθίου δεν ήρθαν στο συμβούλιο.

Τα δεκανίκια έσωσαν τον Συμεών εχθές όμως.

Αφού οι 2 παρατάξεις της συνδιοίκησης (Ανδρεόπουλου, Λαδόπουλου) προφανώς σε συνενόηση δεν εκπροσωπήθηκαν καθόλου στην χθεσινή συνεδρίαση - ένας κακεντρεχής όπως εγώ θα μπορούσε να ισχυριστΩ ότι έγραψαν τους ιδιοκτήτες του ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ στα μέζεα τους - όσοι εξ αυτών έχουν).

Δεν εκπροσωπήθηκαν γιατί έχουν επιλέξει να δοξάζονται κρυπτόμενοι.

Και γιατί αν είχαν εκπροσώπηση στο χθεσινό ΔΣ θα έπρεπε υποχρεωτικά να ψηφίσουν ό,τι ήθελε ο Γερολυμάτος διότι ακόμα και λευκό να επέλεγαν αν ήταν παρόντες Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕ!

ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!

Οπότε προτίμησαν να κρυφτούν ώστε τα εναπομείναντα στο μαντρί γίδια να επαρκούν για πλειοψηφία ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως γνωστόν στα θέματα του Πεύκο Πολίτη έχει πολιτικά αυτοακυρωθεί και δεν μπορεί καν να μετάσχει της διαδικασίας άρα και τρίτη παράταξη δεν εκπροσωπήθηκε.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η παράταξη Κουράση στην Ποιότητας Ζωής δεν είχε καταψηφίσει τις μεθοδεύσεις Γερολυμάτου και είχε επιλέξει λευκή ψήφο, μέσω του Αγγελή, το μέτωπο των τριών παρατάξεων που συνυπογράψανε την ένσταση του Ιανουαρίου του 2016 δεν έστεκε καλά στα πόδια του.

Όμως αυτό ήταν δευτερεύων σε σχέση με την ΕΙΔΗΣΗ που έβγαλε ο Ακατανόμαστος - με ερώτηή του - στην αρχή της διαδικασίας:

- Δηλαδή τώρα με τις σημερινές σας αποφάσεις ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ;;;; ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, όπως λέγατε πέρυσι, ότι θα είχε γίνει ήδη;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ - αναμενόμενη από εκείνον - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ότι ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ περί τον Μάιο (μη θες να σου ορίσουν και έτος, ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΪΟ).

- Και θα ξαναγίνουν ενστάσεις λοιπόν, επέμεινε ο Ακατανόμαστος.

- Ε ΒΕΒΑΙΑ!

Και γιατί τους δουλεύετε μωρέ τους μπαμπουίνους;;;

Δεν τους λυπάστε λιγάκι;;;

Συνδημότες μας είναι, πάει στο διάολο μην τους βλέπετε μόνο ως τα όσπρια της φωτογραφίας της ανάρτησης ....

ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Περιουσία ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τον Οκτώβριο του 2016 το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη καταγγέλλοντας το πρόβλημα της διακοπής υδροδότησης του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» στο Χαλάνδρι, επισημαίνοντας μάλιστα «προφητικά» ότι η διακοπή αυτή αποτελούσε, στην ουσία, μέσο πίεσης για να αναγκαστεί να το εγκαταλείψει.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων 2016 ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απέβαλε βίαια και με συνοπτικές διαδικασίες το ΠΑΚΧ απ’ αυτό, με την αιτιολογία ότι «το είχε καταπατήσει αυθαίρετα» και ότι «εμπόδιζε την αδειοδότηση του», ωστόσο το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, με μια απόφαση – σταθμό για την πόλη (υπ’ αρ. 10/17.2.2017, ασφαλιστικών μέτρων), έκρινε ότι το Π.Α.Κ.Χ ουδέποτε «καταπάτησε αυθαίρετα» το αθλητικό κέντρο και ότι η απόφαση του Δήμαρχου Σίμου Ρούσσου, με την οποία αποβλήθηκε βίαια απ’ αυτό, παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας, προκαλώντας του ζημία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Συνήγορος του Πολίτη απαντώντας στην προσφυγή του Π.Α.Κ.Χ επεσήμανε προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, με το υπ’ αριθμόν 220534/11119/2017 έγγραφό του, ότι «έχει παρέλθει πολύς χρόνος» χωρίς να λάβει τις αναγκαίες εξηγήσεις των Υπηρεσιών του Δήμου και ζήτησε, εκ νέου, να του αποσταλεί, «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», τεκμηριωμένο ιστορικό των ενεργειών του αναφορικά με την υφιστάμενη βλάβη, τις ενέργειες αποκατάστασης και τη συσχέτιση αυτών με τη διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, καθώς και χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έκδοσης άδειας λειτουργίας και των ενεργειών του Δήμου όσον αφορά στις εναλλακτικές λύσεις για τη δραστηριοποίηση των σωματείων κατά το χρόνο που εκκρεμεί το ζήτημα αδειοδότησης, ούτως ώστε το Π.Α.Κ.Χ «να λάβει έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων».

Παρά την αμετάκλητη δικαστική ετυμηγορία (δεν προσβάλλεται με αναίρεση) και την «εκκωφαντική» παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει ενημερώσει το Π.Α.Κ.Χ για την πορεία αποκατάστασης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ούτε έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την επαναδραστηριοποίησή του. Η κινητή δε περιουσία του συλλόγου βρίσκεται ακόμα στοιβαγμένη, μέσα σε χαρτόκουτα, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου θα βοηθούσε ώστε να καταλάβουν οι δημότες «το γιατί». Την απάντηση μάλιστα αυτή την οφείλει, αφού υποχρεούται, εκ του Νόμου, να συμμορφωθεί στη δικαστική απόφαση και στην επιτακτική πρόσκληση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Εκτός κι αν σκοπεύει να υλοποιήσει τις προγραμματικές του εξαγγελίες, να κάνει δηλαδή το Χαλάνδρι «Γαλατικό Χωριό», αρνούμενος την συμμόρφωση στο Νόμο!

Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου,
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τζήμος

Γ.Γ.: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρατίθενται κάποια δεδομένα.

1. Χαλάνδρι και Μαρούσι, δύο γειτονικοί δήμοι.

2. Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο στην Αμερική. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης ανταλλάσσει χειραψία και ευχές με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

3. Εορτασμός 25ης Μαρτίου στον Καναδά. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

4. Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Ο εκπρόσωπος τύπου της Παλαιστινιακής Αρχής καταθέτει στεφάνι.

Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας.


 

 


Πάντως, άλλο Λωζάννη, άλλο Κοζάνη.

Φιλικά
Γ. Γ.


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ! 
(

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Έναρξη 1ου κύκλου εφαρμογής προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2017


Έναρξη 1ου κύκλου εφαρμογής προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2017

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ) της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 27/3/2017 ξεκινά ο 1ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2017. Ειδικότερα, και στους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


ΔΕΥΤΕΡΑ 27/03/2017
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


· Ρέµα Χαλανδρίου


ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


· Ρέµα περιοχής Ψαλιδίου
· Ρέµα Σαπφούς
· Τμήμα Ρεµατιάς στα όρια µε ∆ήµους Βριλησσίων και Χαλανδρίου.


ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

· Ρέµα Χαλανδρίου - Βριλησσίων
· Ρέμα Βριλησσού

ΤΡΙΤΗ 28/03/2017

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:

· Ρέµα προ του Μεγάρου ∆ουκίσσης Πλακεντίας.
· Ρέµα της Ιεράς Μονής Πεντέλης (διαδρομή Αδριάνειου Υδραγωγείου)
· Ρέµα των Καλισσίων (Ντράφι)
· Ρέµατα περιοχής Καλισσίων Πεντέλης (Κοιμητηρίου - Παιδικής Χαράς)
· Ρέµα Βαλανάρι (από Δ.Κ. Πεντέλης έως Νταού Πεντέλης)
· Ρέµα Νέας Πεντέλης (μέχρι το ρέμα Αγ. Μαρίνας)
· Ρέμα από Αγ. Σύλλα μέχρι τον Ποδονίφτη
· Ρέμα από το κοιμητήριο Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, μέχρι τον Ποδονίφτη (κτήμα Δαμανάκη)
· Ρέµα Αγίου Ιωάννου Σαλίγκαρου Μελισσίων
· Ρέμα Αγίας Μαρίνας

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
· Ρέµα Κοντοχρήστου
· Παραρεµάτια ζώνη στις Αδάµες (περιοχή Camping)


ΤΕΤΑΡΤΗ 29/03/2017


ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

· Ρέµα Κατσαούνη
· Ρέµα Φιλικής Εταιρείας
· Ρέµα οδών Ανάφης και Κηφισίας

ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

· Ρέµα της Πύρνας
· Ρέμα Δαμασκού

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

· Κατά µήκος ποταμού Κηφισού
· Ρέµα Κατσαούνη (Καλλιπόλεως) από την οδό Σπ. Μελά έως την οδό Αχιλλέως.
· Ρέμα Δαμάσκου
· Ρέµα Σωκράτους
· Ρέµα δίπλα στο δημοτικό Κοιµητήριο
· Ρέμα Ι. Κόττου (οδός Ήβης)
· Ρέμα Περσεφόνης


ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

· Αδριάνειος Αρχαιολογικός Χώρος
· Παπαναστασίου &; Κοραή
· Μηλιώρη, Ταύρου & Ελ. Αλαμέιν
· Γυμνασίου & Αθ. Διάκου
· Μεσσηνίας & Δωδεκανήσου


ΠΕΜΠΤΗ 30/03/2017


ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

· Ρέµα (ανοιχτό, Αιτωλίας έως Θράκης)
· Ρέµα (ανοιχτό, Πύλου έως Αχιλλέως)
· Ημιτελές δημοτικό Κολυμβητήριο (Οικοδομικό Τετράγωνο 111)


ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ

· Τεχνητή λίμνη Verde
· Μικρό Ρέµα οδού Υγείας
· Ρέµα Καλλιρόης
· Ρέµα οδού Χατζηκωνσταντή
· Ρέµα οδού Καραλή


ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ
· Ρέµα Φιλοθέης


Για κάθε πληροφορία, το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα Αθηνών είναι 213 210 0611.

Η ΕΛΙΤΟΥΡ στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού τουρισμού του "Global Healthcare Travel Council"Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ συμμετείχε στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού τουρισμού του "Global Healthcare Travel Council" το οποίο έλαβε χώρα στις 25-27 Φεβρουαρίου 2017 στο Ξενοδοχείο «Le Royal Hotel», στο Αμμάν της Ιορδανίας, με θέμα "Η Παγκοσμιοποίηση του Ιατρικού Τουρισμού". Το εξαιρετικά οργανωμένο συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Βασιλιά Abdullah II IBN AL Ηussein και οργανώθηκε από την Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών της Ιορδανίας.

Η ΕΛΙΤΟΥΡ, στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας, προώθησε δυναμικά τον Ελληνικό ιατρικό τουρισμό συμμετέχοντας με εκθεσιακό περίπτερο που εκπροσώπησαν τα μέλη της: Όμιλος ΙΑΣΩ, Όμιλος Euromedica, Eurodentica και Gamma Air Medical. Επιπλέον, συμμετείχαν με ομιλίες ο Δρ. Αντώνης Βλαχούσης, Αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και του Ομίλου ΙΑΣΩ, με θέμα “Ελλάδα: Ένας μοναδικός προορισμός ιατρικού τουρισμού”, καθώς και ο Δρ. Νικόλαος Σ. Κουβελάς, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, CEO της EuroDentica Specialized Dental Care AE και Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, με θέμα: ''Η οδοντιατρική στο πλαίσιο της Βιομηχανίας του τουρισμού υγείας”. Συνολικά στο συνέδριο συμμετείχαν 44 ομιλητές από 16 χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία, Καναδάς, Σαουδική Αραβία κ.α. Την Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν περισσότεροι από 650 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων η Α.Ε. Δρ Hani Mulki, Πρωθυπουργός της Ιορδανίας, η Α.Υ. Πριγκίπισσα Ghida Talal, η Α.Υ. Πριγκίπισσα Dina Mired, η Α.Ε. Lina Annab, Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας, η Α.Ε. Δρ Mahmoud Al-Sheyyab, Υπουργός Υγείας της Ιορδανίας καθώς επίσης πολλοί Υπουργοί, Πρεσβευτές και μέλη του Κοινοβουλίου.

Η 27η Φεβρουαρίου αφιερώθηκε σε επισκέψεις σε Κλινικές του Αμμάν και στη Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Global Healthcare Travel Council, στο πλαίσιο της οποίας η Ελλάδα επανεκλέχτηκε στη θέση της Αντιπροεδρίας μέσω της ΕΛΙΤΟΥΡ και συγκεκριμένα του Δρ. Α. Βλαχούση. Στην επιτροπή εκπαίδευσης και πιστοποίησης του Συμβουλίου εκλέχθηκε και ο Δρ. Ν. Κουβελάς. Η Προεδρία για την περίοδο 2017 – 2018 παραδόθηκε στο Ντουμπάι, όπου και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού τουρισμού.

Σχετικά με το GHTC

Το Global Healthcare Travel Council αποτελεί την πλατφόρμα διοίκησης και συντονισμού των ιατρικών υπηρεσιών ανά τον κόσμο. Έχει την ευθύνη της παροχής κατευθυντήριων γραμμών σε θέματα ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, διαμορφώνει την ατζέντα της έρευνας στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών, και θέτει τους κανόνες, τα πρότυπα και τον κώδικα δεοντολογίας μέσω της χάραξης τεκμηριωμένων επιλογών πολιτικής, της παροχής τεχνικής υποστήριξης στις χώρες, και της παρακολούθησης και αξιολόγησης των τάσεων στον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://globalhtc.org/

Σχετικά με την ΕΛΙΤΟΥΡ

Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ αποτελεί Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό σκοπό την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.

Ιδρύθηκε από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υγείας της χώρας, δημιουργώντας ένα cluster από αξιόπιστες και υπερσύγχρονες μονάδες υγείας και εταιρείες διαφόρων κλάδων όπως αεροπορικές, ασφαλιστικές, τουριστικά γραφεία, facilitators, ξενοδοχεία, διαφημιστικές, συμβούλους επιχειρήσεων και εταιρείες πιστοποιήσεων οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του ιατρικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Global Healthcare Travel Council.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ! ΑΓΩΓΗ 100 εκατ. ευρώ κατά της Heineken...

 
 Στην Ολλανδία και στα δικαστήρια του Άμστερνταµ µεταφέρεται η ελληνική «µάχη» για την αγορά της µπύρας, µετά την αγωγή-µαµούθ που κατέθεσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης εναντίον του παγκόσμιου κολοσσού της Heineken International, αλλά και της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η ελληνική εταιρεία, που παρασκευάζει τη γνωστή µπίρα «Βεργίνα», ζητά συνολικά 100 εκατοµµύρια ευρώ από τη Heineken, κατηγορώντας την για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχουν εδώ και δεκαετίες οι Ολλανδοί στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για µια διαμάχη που κρατά εδώ και 14 χρόνια, καθώς η πρώτη φορά που η ζυθοποιία της Κοµοτηνής στράφηκε εναντίον της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της ολλανδικής µητρικής της ήταν το 2003.Τότε η ελληνική εταιρεία είχε καταγγείλει τη Heineken για καταχρηστικές πρακτικές στη Γενική ∆ιεύθυνση Ανταγωνισµού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το αποτέλεσµα ήταν να της επιβληθεί ένα πρόστιµο ύψους 31,45 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισµού, µια απόφαση εναντίον της οποίας η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ασκήσει έφεση. Η νέα αγωγή έρχεται να κλιµακώσει τη διαμάχη µεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία µάλιστα έχει λάβει δηµοσιότητα ακόµα και εκτός Ελλάδας.

press.gr

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ!!!

H Alpha Bank δανείζει τη (γερμανική) Fraport για ν' αγοράσει (ελληνικά) αεροδρόμια!

Καθως τα χρηματα των ιδιωτικοποιήσεων, ως γνωστόν, για το τιμημα εξαγοράς αεροδρομιων, δεσμεύονται για την αποπληρωμη των πιστωτων, μονο τα 280 εκ απο την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Γερμανικη Fraport, θα πανε σε επένδυση.
Το υπόλοιπο ποσόν, περιλαμβανομένων των 284 εκ ΕΥΡΩ δανειου της Alpha Bank θα πάει κατευθειας στις τσεπες των 'μεγαλόψυχων εταίρων μας'.
Ωραιότατα, παραχωρει χρήματα η Alpha Bank δηλαδη στους Γερμανούς 'πιστωτες', για οσους δεν το κατάλαβαν...δηλαδη και το ελαχιστο των ΕΓΧΩΡΙΩΝ τραπεζικων ΠΟΡΩΝ κατευθυνεται εκτος Ελλαδος.

PRESS.gr

ΣΧΟΛΙΟ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ: Με παρκαρισμένα λεφτά των δήμων με τεράστια ταμειακά διαθέσιμα (π.χ. Χαλανδρι) από την υπερφορολόγηση των δημοτών τους μέσω των λεγόμενων "ανταποδοτικών" τα ελληνικά αεροδρόμια ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΊΑ. 
Για να το καταλάβουμε όλο δηλαδή, να μην  μας λέει ο Πορτοσάλιας ότι γίνονται επενδύσεις και έρχονται λεφτά στην χώρα.