Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ! ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗΔημοσιευμένο στις 10 Σεπ 2012 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας ΒαξεβάνηςΥπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να πεις την αλήθεια όταν υπάρχουν πράγματα που σε μπερδεύουν ή που σε φοβίζουν. Να πεις τα γεγονότα. Στα γεγονότα συμπεριλαμβάνεται (δυστυχώς για κάποιους) και η βεβαιότητα που αποκτάς ξαφνικά, όταν απέναντί σου υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεσαι πως είναι αυτός που είναι εκεί για να σε σκοτώσει.
Στην δουλειά μου, λόγω της φύσης της κινδύνευσα αρκετές φορές. Δεν το δημοσιοποίησα ποτέ γιατί αυτό δεν αφορά τον κόσμο. Τον κόσμο τον αφορά η είδηση και όχι πώς την βγάζεις. Θεωρώ ανόητο κάποιος δημοσιογράφος να κάνει αυτορεπορτάζ με το πόσο κινδυνεύει. Είναι το ίδιο ανόητο με το να ακούς κάποιον εναερίτη της ΔΕΗ, την ώρα που περνάς κάτω από την κολώνα που είναι σκαρφαλωμένος να φωνάζει «κινδυνεύω, κινδυνεύω». Το λογικότερο είναι να τους πεις «κάνε καμιά άλλη δουλειά, ρε φίλε».

Οι λόγοι που δημοσιοποιώ για πρώτη φορά τι μου συνέβη, είναι γιατί δεν αφορά μόνο εμένα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από εμένα. Είναι η λειτουργία ενός παρακράτους που προσπαθεί να επιβληθεί ως νομοτελειακή λειτουργία της αγριότητας των ημερών. Μέχρι που να πιστέψουμε πως πρέπει να κρυφτούμε στα σπίτια μας, να μην ακούμε και κυρίως να μην μιλάμε ακόμη και όταν βλέπουμε.
Όπως όλοι οι άνθρωποι, φοβάμαι. Μόνο οι βλάκες δεν φοβούνται. Και αυτό που φοβάμαι είναι πως αν την Κυριακή για καλή μου τύχη δεν έμενα από λάστιχο με τη μηχανή και δεν είχα ένα σκυλί που μ’ αγαπούσε πολύ, ίσως να μην ζούσα.


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ....

Άντε να πείσεις την Frau ότι "ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο" όταν - σε τέτοια εποχή, με τέτοιες συνθήκες, ένας δήμος  - προσθέτει, έτσι, αβίαστα άλλη μια επιβάρυνση στους χαρατσωμένους δημότες του.

Αν ήμουν ο Τόμσεν αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο αντεπιχείρημα μου στους "διαπραγματευτές": "Εδώ το πρόβλημα σας είναι μην παρκάρει κανείς χωρίς να πληρώσει και ρίχνεται πρόστιμα για να κάνετε εκδηλώσεις, τραπεζώματα και ημερίδες, σε εμάς ζητάτε να χαλαρώσουμε τα μέτρα;; NEIN!"


ΠΑΝΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ! ΑΨΟΓΟΣ ...


ΚΑΙ ΤΩΡΑ .... ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ (κι άλλο).


Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου"


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.grΧαλάνδρι 10/9/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η έναρξη του φθινοπώρου (ημερολογιακά τουλάχιστον…) σηματοδοτεί και τη χαριστική βολή κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των οικογενειαρχών, των ανέργων (!!!) και κατά κάθε μη προνομιούχου πολίτη της χώρας μας.

Το τσουνάμι μέτρων και οριστικής κατατρόπωσης του ελληνικού λαού, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων :

- Κατάργηση των δώρων στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις

- «Αναπροσαρμογή» αναπηρικών συντάξεων

- Περιορισμό των απαλλαγών φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων

- Περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης

- Μειώσεις αθροίσματος κύριων και επικουρικών συντάξεων άνω του ποσού των 1.000 ευρώ (1.000 – 1.500 …2%, 1.501 – 2.000 …5% και 2.000+…10%)

- (Νέου Τύπου…) Εφεδρεία των Δημοσίων Υπαλλήλων

- Μείωση ΣΑΤΑ

- Μείωση επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες από 11% σε 7%

- Καταβολή ΕΚΑΣ μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 64 ετών

- Μείωση (25%) μη μισθολογικών δαπανών υπουργείων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ

- Εξορθολογισμό των παροχών εφάπαξ προηγουμένων ετών που δεν έχουν καταβληθεί (με αναδρομική ισχύ)

Και αυτά, επαναλαμβάνουμε, είναι ΜΕΡΙΚΑ μόνο από τα μέτρα – λαιμητόμο που αφορούν ΠΑΛΙ τους…συνήθεις «υπόπτους» ΙΔΙΟΥΣ, μισθωτούς και συνταξιούχους…

Και πώς αλλιώς, άλλωστε, θα «εξοικονομηθούν» τα 11,5 (ίσως, τελικά, να είναι και παραπάνω…)δις. ευρώ που αναζητούνται…; Σωστά. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις!!!

Αυτό που μάλλον δεν έχουν καταλάβει οι ξένοι «επικυρίαρχοι» και οι έλληνες υποτελείς τους είναι ότι τα νέα ΕΠΑΧΘΗ και ΑΔΙΚΑ μέτρα, οδηγούν σε μια κοινωνική έκρηξη με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις, καθώς, είναι πλέον σαφές ότι, αν οι πολίτες, λόγω κυρίως των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούν οι επικοινωνιακές μέθοδοι της «ελληνικής τρόϊκας» (που διατρανώνουν δεξιά και αριστερά ότι ΔΗΘΕΝ δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση) ΔΕΝ βγουν στους δρόμους, τότε οι πιέσεις και οι εκβιασμοί θα περάσουν. Η χώρα θα οδηγηθεί στο παρελθόν, ενώ η λεηλασία και η ληστεία των μη προνομιούχων θα ολοκληρώσει την κατάλυση του (όποιου έχει απομείνει…) κοινωνικού κράτους και ο αφανισμός των πολιτών θα είναι γεγονός.

Το ζητούμενο για τον εργαζόμενο και συνταξιούχο έλληνα πολίτη ΔΕΝ είναι η εξόφληση των ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ δανείων ΤΟΥΣ ούτε οι δεσμεύσεις που έχουν ΑΥΤΟΙ αναλάβει ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.

Το ζητούμενο για το λαό είναι να αντιμετωπίσει την καταστροφική επέλαση των ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ελλήνων και ξένων, και να αποκρούσει κάθε προσπάθεια ΚΑΤΟΧΗΣ περιουσιακών ΤΟΥ στοιχείων, δηλαδή ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ. Το ζητούμενο είναι η επιβίωσή του και η υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς του και της εθνικής κυριαρχίας.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 07/09/2012
Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε και να σας ευχηθούμε ο,τι καλύτερο για εσάς και για τα παιδιά σας την νέα σχολική χρονιά.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, μόλις χτες μας ανακοινώθηκε, οτι η αίθουσα σίτισης του σχολείου μας θα λειτουργεί στο εξής ως αίθουσα διδασκαλίας, προκειμένου να δημιουργηθούν τρία τμήματα Α’ δημοτικού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά απο τους αρμοδίους να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ποιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών μας, δίνοντας λύσεις στα θέματα που προκύπτουν περι υγιεινής, ασφάλειας, λειτουργίας ολοημέρου, επάρκειας διδακτικού προσωπικού και άλλα.


Με εκτίμηση

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου


Μάλιστα..."Άρχισαν τα όργανα", λοιπόν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το προαύλιο του σχολείου για...τουαλέτα!
Φαντάζομαι ότι, θα υπάρχουν και άλλα σχολεία στο Δήμο μας - και σε άλλους Δήμους -  που θα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στέγασης μαθητών.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά στην αντιμετώπιση ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ από τα επερχόμενα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας. Και μιλάω για την Παιδεία, έτσι όπως τα..."σπιρτάτα" μυαλά των φοβερών και τρομερών "νεο-ΤΕΡΙΣΤΩΝ" εργολάβων ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ονειρεύονται : Την Παιδεία ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ως προς τη γνώση και ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ως προς τη ΣΤΟΙΒΑΞΗ στις αίθουσες. Την Παιδεία ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ και ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ. Γιατί, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΓΗ (ΛΟΓΩ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, κυρίως) ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ???
Ε, θα βρούμε τρόπους!!

Και έρχονται και περικοπές...ΟΧΙ στις αίθουσες (μόνο). Αλλά και στα χρήματα.
Οι ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ για την... "Παιδεία" ΤΟΥΣ δεν αρκούν...Ούτε κατά διάνοια...Ε, θα τα βρούμε από τους γονείς. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ!!!

Δ.Χ.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις