Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ...

Ευχαριστούμε το νόμιμο blog της πόλης για τις συνεχείς αναφορές στον διευθυντή μας.

Συγνώμη στην Αφροδίτη, κάτι ηλεκτρονικές προστριβές με αγνώστους και σε όλα μέσα στην μέση.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Να λέγατε και καμιά κουβέντα και εσείς για το σκάνδαλο του αποκλεισμού μας από το site του δήμου, ως ένδειξη συναδελφικής συμπαράστασης ...

Αλλά παραλείψατε.

Μας θυμίσατε όμως ότι όποιος μιλάει μαζί μας είναι παρεξηγήσιμος από εσάς, πολύ ευγενικό εκ μέρους σας.

Τώρα τα άλλα για απορρίψεις κλπ εμείς ... εν τα καταλαβαίνουμε και εν βγάζουμε κανέναν τρελό, αν μιλάει επώνυμα και καθαρά.

Μόνο με τις σκιές έχουμε πρόβλημα και με αυτούς που λένε "... να ξέρεις, κάποιος μου είπε ότι τον παίρνεις αλλά δεν μπορώ να σου το πω, μπορείς σε παρακαλώ να μου αποδείξεις ότι δεν τον παίρνεις και μου είπε επίσης ότι και ο τάδε τον παίρνει, ξέρεις τίποτα;"

Και βέβαια ό,τι γράφουμε - πχ ότι πρέπει οι αντιδήμαρχοι και ΟΛΑ τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής περιβάλλοντος να αναρτήσουν το πόθεν έσχες - το επαναλαμβάνουμε ΣΥΝΕΧΩΣ!

Έτσι λέει ο νόμος, έτσι πρέπει να κάνετε.
Και αν το λέει ο τρελός, ο ζαβός, ο χαζός, ο δυσλεκτικός, ο παπαρούπας ή ο sturiotis για εμάς το ίδιο είναι.

Όποιος δεν θέλει, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για το "Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ"


Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1235
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η ευρηματικότητα της κυβέρνησης ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία. Για την οικονομική επιβάρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και προς όφελος των ολίγων και αρεστών, βέβαια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοφανής απίστευτη πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση για το «Πρόγραμμα Αριάδνη». Απώτερος στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας η απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της.

Για μια ακόμη φορά οι «υπεύθυνοι-ανεύθυνοι» αντί να λύνουν προβλήματα, με σωρεία όχι άστοχων αλλά εσκεμμένων όπως φαίνεται αποφάσεων δημιουργούν πολύ περισσότερα, επιβαρύνοντας τον πολίτη και ευνοώντας εκείνα τα κυκλώματα που ευημερούν σε βάρος των αδυνάτων.
Μια τέτοια λοιπόν φαεινή ιδέα είχε ο κ. Γιάννης Βρούτσης. Οι πολίτες να «καταθέτουν» στους λογαριασμούς συμβολαιογράφων «χαράτσι» 40-50 ευρώ για να παντρευτούν, να τεκνοποιήσουν, να χωρίσουν… ακόμη και να πεθάνουν!!! Γιατί και τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων χρήματα των εργαζομένων είναι.

Τα Ληξιαρχεία είναι από τις σπουδαιότερες κρατικές αρμοδιότητες. Στη χώρα λειτουργούν εύρυθμα 1.034 Δημοτικά Ληξιαρχεία εξυπηρετώντας τους πολίτες και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Εκχώρηση της αρμοδιότητας θα είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων, άρα και μεγαλύτερο κόστος. Υπεύθυνος-Ληξίαρχος σε κάθε Δήμο της χώρας είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος υπόκειται σε μηνιαίο έλεγχο από τον Εισαγγελέα της έδρας του Δήμου του.
Γνωστοποιούμε λοιπόν και εμείς, αν και οφείλει να το γνωρίζει ο κ. Υπουργός, πως η ενημέρωση των δημογραφικών πράξεων μπορεί να είναι άμεσα εφαρμοστέα στα υπάρχοντα Ληξιαρχεία και Κ.Ε.Π. χωρίς το παραμικρό κόστος για τον πολίτη, με μια απλή νομοθετική ρύθμιση.

Όλα τα δημογραφικά στοιχεία υπάρχουν στα Ληξιαρχεία όλης της χώρας. Ήδη, σε περιπτώσεις θανάτου ενημερώνουν όλες τις αρμόδιες αρχές (Δημοτολόγιο, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Αστυνομία κ.α.). Επίσης, τα Ληξιαρχεία καταχωρούν το Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α. που θεωρούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ απαγορεύεται η συλλογή και η επεξεργασία τους παρά μόνο από αρμόδια Δημόσια Αρχή με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Με μια απλή νομοθετική ρύθμιση δύναται να επεκταθεί η υποχρέωση ενημέρωσης όλων των οικογενειακών μεταβολών, από τα Ληξιαρχεία προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Υπενθυμίζουμε πως ήδη από τις αρχές του 2012 σε συνεργασία με τον Ο.Γ.Α. υπάρχει ON-LINE σύνδεση, με αποτέλεσμα την ίδια κιόλας ημέρα να αποστέλλονται στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα ληξιαρχικές πράξεις θανάτου για τη διακοπή της σύνταξης, χωρίς ο πολίτης να δαπανά ούτε ένα (1) ευρώ.
Επίσης, τα Ληξιαρχεία όλης της χώρας εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωμένα να στέλνουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛΣΤΑΤ όλες τις δημογραφικές και οικογενειακές μεταβολές. Το ερώτημα είναι, το κεντρικό κράτος αξιοποιεί την πλήρως ενημερωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΛΣΤΑΤ. Τα αποτελέσματα σήμερα δείχνουν πώς όχι, κάτι που δημιουργεί εύλογες απορίες και υποψίες.
Με βάση όσα προαναφέρθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως το πρόβλημα μπορεί άμεσα να επιλυθεί από τα Ληξιαρχεία και τα Κ.Ε.Π. χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των πολιτών που ήδη στενάζουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων. Αρκεί να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως στόχος του κ. Γιάννη Βρούτση και της κυβέρνησης δεν είναι η επίλυση του προβλήματος, αλλά η απαξίωση των υπηρεσιών των Δήμων, η αφαίρεση της αρμοδιότητας και η πριμοδότηση συγκεκριμένων κλάδων «χαρατσώνοντας» για ακόμη μια φορά τους πολίτες. Φαίνεται πώς η επιμονή της κυβέρνησης και της τρόικας, που φάνηκε και από το μήνυμα της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Ελλάδα, για το ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινάει από τα Ληξιαρχεία, μήπως σκοπεύουν να ιδιωτικοποιήσουν και τα… νεκροταφεία.

Η κυβέρνηση με το σχέδιο «Αριάδνη» ξεπέρασε τον εαυτό της. Χαρατσώνει την γέννηση και το θάνατο υπέρ της πενόμενης τάξης των συμβολαιογράφων.
Πρέπει το σύνολο της κοινωνίας να αντιδράσει. Η απαξίωση και το ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτή αλλά και κάθε Δημότη-πολίτη ξεχωριστά. Το επισημάναμε και θα συνεχίσουμε με το θέμα της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το βλέπουμε τώρα να γίνεται και με τα Ληξιαρχεία. Αύριο που; Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν και οι εντολοδότες τους δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΕΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟY ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.


Ο Νίκος Πανταζής ζητά την ανάρτηση του" BLOG στη Πλατεία"


Προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου

Γραφείο Τύπου

Κ. Δήμαρχε

παρακαλώ να αποκαταστήσετε αμέσως την παράλειψη της αναφοράς στην Ιστoσελίδα του Δήμου του “blogΣτην Πλατεία”.

Θεωρούμε αδιανόητο ένα blog με χιλιάδες επισκέψεις να απουσιάζει από τον τοπικό τύπο που φιλοξενεί η Ιστοσελίδα του Δήμου και δεν θέλουμε να πιστεύσουμε ότι έχουμε λογοκρισία και αποκλεισμούς. 
Την παράλειψη την θεωρούμε παράνομη και ως Αντιπολίτευση απαιτούμε την άμεση ανάρτηση του Blog.


Νίκος Πανταζής
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου

2108032349 - 6944433097

www.pantazis-nikos.gr
e-mail pantazisniko@gmail.comΠΛΑΤΕΙΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΕ ΠΑΝΤΑΖΗ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Εικόνες ντροπής στο Χαλάνδρι: Δεκάδες νεκρές γάτες από δηλητηριασμένα...καλαμάρια!

 


Πληροφορηθήκαμε  από τη φιλοζωική Χαλανδρίου ότι ο αριθμός των νεκρών γατιών στο Πάτημα Χαλανδρίου ξεπερνά τις 10.
Προσοχή στους δρόμους Αλκαμένους,Ισαύρων,Αντώνη Τρίτση.
Οι άνθρωποι που τα φρόντιζαν και τα είχαν στειρώσει κιόλας,απαρηγόρητοι για τη τραγική εικόνα που αντικρίζουν 3 μέρες τώρα,φοβούνται ότι ο αριθμός 
των θυμάτων,πιθανόν να είναι και μεγαλύτερος.
Παρακαλούμε ενημερώστε,γνωστούς και γείτονες της περιοχής ,να είναι όσο γίνεται περισσότερο προσεκτικοί.Το δηλητηριασμένο γεύμα, αποτελείτο από
καλαμάρια....

Απορούμε με το ανθρώπινο είδος που δίνει χρήματα για να αγοράσει...καλαμάρια προκειμένου να δηλητηριάσει τις γατούλες αντί να δώσει λίγα χρήματα να τις ταϊσει λίγο φαγητό, όσο παλεύουν να επιβιώσουν στο δρόμο.....ΠΛΑΤΕΙΑ: Έχει σχέση ο δήμος; 

Να ξέρω .... "ε, καλά η Πλατεία υπερβάλλει".

Αλλά εμείς - επειδή μιλάμε με πνεύματα, όπως ο Τράγκας - διατυπώνουμε ένα ερώτημα:
Μήπως ο δήμος οργανώνει τέτοιες "εκκαθαριστικές" επιχειρήσεις αδέσποτων σκυλιών και γατιών;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗ!

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 15-10-2012


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr
Χαλάνδρι 15/10/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, «μαγειρεύονται» και ετοιμάζονται μέτρα, κι’ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. Μέτρα εξόντωσης και πλήρους αφανισμού μισθωτών και συνταξιούχων, τα οποία συναποφάσισαν «δημοκράτες έλληνες» καθ’ υπόδειξη ελλήνων και ξένων.
Η χαριστική βολή, με ύφεση και συνεχείς εκβιασμούς, οδηγεί τους μη προνομιούχους έλληνες σε φτώχεια, ανεργία και ανέχεια. Αφαιρεί με άδικο, ύπουλο και βάναυσο τρόπο, δικαιώματα που κατακτήθηκαν βήμα – βήμα, με αδιάκοπους αγώνες, υπομονή και επιμονή.
Η Ελλάδα μας, στην οποία επικρατεί κρίση πολιτικής, ηθικής και αξιών, εισήλθε πλέον σε μια «Μεταδημοκρατική» περίοδο. Δηλαδή σε μια περίοδο ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μια περίοδο ΜΑΥΡΗ, που καταγράφει μια ιστορία με γεγονότα όπως κατάργηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της οικονομικής μας αυτοτέλειας, εκμηδενισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπάτηση εργασιακών σχέσεων, εκποίηση βασικών αγαθών (νερό, ηλεκτρική ενέργεια και ορυκτός πλούτος) και διασπορά φόβου και ανασφάλειας. Μια καθημερινή καταγραφή μιας Ελλάδας κατάλυσης των πάντων με καταστολή και απειλές…
Η εσωτερική τρόϊκα, ή, αν θέλετε, η «ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ», των «κουμπάρων» και των «φαμιλιών», προχωράει στη λεηλασία της χώρας, φροντίζοντας, συγχρόνως, για τη μελλοντική ασυλία της…
Η εκμετάλλευση του μόχθου και του ιδρώτα του ελληνικού λαού, οδηγεί τη χώρα στην ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, κατατάσσοντάς τη στην κατηγορία της «Νέο-αποικίας» του 21ου αιώνα, μιας νέας μορφής ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.
Καμία άλλη χώρα, σε περίοδο ειρήνης και μέσα σε τρία χρόνια, δεν έχει κάνει τόσες θυσίες, όσες ο ελληνικός λαός. Παρόλα αυτά, βουλιάξαμε πιο βαθιά, αφού τα δάνεια που ΔΗΘΕΝ «είχαμε ανάγκη» χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται για την εξόφληση των ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ δανείων που μας έχουν χορηγήσει. Έτσι, αυτοί που διακήρυσσαν ότι «θα μας σώσουν», έσφιξαν τη θηλιά στο λαιμό μας, καταπατώντας μέχρι και τα στοιχειώδη δικαιώματα ανθρώπου – πολίτη και λειτουργώντας υπό ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ των επικυρίαρχων, διεκπεραιώνοντας τα συμφέροντά τους.

Ο ελληνικός λαός ΟΦΕΙΛΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσει, στα όρια της νομιμότητας φυσικά, απέναντι στους χειροκροτητές της αυθαιρεσίας και της κοινωνικής και πολιτικής ανηθικότητας. ΟΦΕΙΛΕΙ να τιμωρήσει με την ψήφο του και τη λήθη του, αυτούς που δεν έδειξαν κανένα σεβασμό απέναντί του.


πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις