Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟ

 


 ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ:

Ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γ. Κουράσης εγκάλεσε, ουσιαστικά κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο τον νυν δήμαρχο Σ. Ρούσσο γιατί δεν διεκδίκησε με όση ένταση θα έκανε εκείνος - κατά την γνώμη του βέβαια - τα έργα που η διοίκησή του είχε ζητήσει να εντάξει στο Περιφερειακό Προγραμματισμό η προηγούμενη διοίκηση της Περιφερειας, εκείνη του Γ. Σγουρού (παράλογο?)

Έργα που η νυν διοίκηση της περιφέρειας - Δούρου με Καραμέρο για τον Β. Τομέα -  δεν ενέταξε λέει, -  στην 2η αναμόρφωση προϋπολογισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα, ως όφειλε κατά την γνώμη τους (για να υλοποιηθεί η πολιτική .... του Σγουρού) (σχιζοφρενικό?)

Ο Μύρωνας Ανδριανάκης στο δημοτικό συμβούλιο ήταν μάλιστα σαφέστατος: Εδώ υπάρχει μια σειρά στα προγραμματισμένα έργα - σου λέει. Δεν μπορεί να ανατρέπεται.

Αυτά που δεν μπήκαν - σου λέει ο Μύρωνας - προέρχονται εκ των ημερών μου - είναι παλιά - "πρέπει να προταχθούν από άλλα, νέα, των δικών σας ημερών"  σου λέει. "Ο παλιός είναι αλλιώς" (επετηρίδα έργων ????).

"Και να είμαστε ξηγημένοι " συνεχίζει να ξεδιπλώνεται το θέσφατο σκεπτικό του  Μύρωνα: "Φορέας υλοποίησης να είναι ο δήμος, όχι η περιφέρεια, έτσι; ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ, σου λέει ο Μύρωνας. Όχι ο Καραμέρος. Μην τρελαθούμε κιόλας - "ΔΙΚΑ ΜΑΣ" είναι τα έργα, μην χάσουμε και την .... δόξα" - σου λέει ο Μύρωνας.(εσύ αν θες και είσαι κακός αλλάζεις την τελευταία λέξη με άλλη, επίσης  δισύλλαβη, με τέσσερα γράμματα)

Αυτά περίπου (και με δικά μου λόγια) ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, όταν η ""εκ δεξιών"  ζήταγαν - ή μάλλον απαιτούσαν, ή μάλλον ακόμα χειρότερα ΜΑΛΩΝΑΝ  τον Ρούσσο, με ένταση ώστε  να καταγγείλει την περιφερειακή διοίκηση, διότι το Χαλάνδρι "αδικήθηκε" και του εγκρίνανε - σου λέει - μόνο 15 χιλιάρικα, όταν σε άλλους δήμους, σου λέει δώσανε πολλά λεφτά για έργα.

Τώρα το ότι πριν λίγο καιρό - στην 1η αναμόρφωση -  το Χαλάνδρι είχε πάρει από την περιφέρεια 2 μύρια ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣ - δεν μετράει, όταν είναι να γίνει μικροκομματική πολιτική και να έχει πάντα δίκιο .... Ο ΔΕΞΙΟΣ.

"Μας τιμωρούν, μας την πέφτουν, μας περικύκλωσαν" - τα γνωστά επιχειρήματα της συμπλεγματικής και φοβικής διοίκησης του δήμου.

Παραλίγο (στην σύσκεψη των επικεφαλής) να οδηγήθουν στην αποδοχή της  προταθείσσας.... καταγγελίας, οδηγώντας τις σχέσεις του δήμου με την περιφέρεια σε περιπέτεια και την υπόλοιπη θητεία τους στην διανομή φάβας. (γάτες οι δεξιοί, μάπες οι άλλοι).

Μέχρι να υπογράψουμε - οι φύλαρχοι των Χαλανδραίικων φυλών - λευκό χαρτί ζητήθηκε, πριν φύγουμε από την σύσκεψη,  που θα συμπληρωνονταν εκ των υστέρων με το κείμενο της  καταγγελλίας  στην περιφέρεια (!!!)
Προτάθηκε με περισσό θράσος και έγινε σχεδόν ομόφωνα αποδεκτό να υλοποιηθεί, οι περισσότεροι είχαν πιάσει τα στυλό τους (παρατρίχα).

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΣΧΝΟΙ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΪΚΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (όχι ότι ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά εμείς θα τις πούμε):

ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΓΚΕΣ:

1. Αν ήθελαν οι πολίτες να υλοποιηθεί με όρους "επετηρίδας" ο σχεδιασμός των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου και της Περιφέρειας (Κουράσης - Σγουρός) ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΞΕΙ να τον υλοποιήσουν, νομίζουμε εμείς.

Άρα το επιχείρημα των "δικών τους έργων" εμάς μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

Και έχουμε και έναν λόγο παραπάνω ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΔΟΥΡΟΥ για να ΑΛΛΑΞΕΙ την πολιτική της περιφέρειας και όχι να κάνει ό,τι δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενοι. 
ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΣΓΟΥΡΟ, δεν είμαστε εντελώς βλαμμένοι.

Εκείνοι που ψήφισαν  τους προηγούμενους - δικαίωμά τους βεβαίως και γούστο τους και καπέλο τους και μαγκιά τους - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΔΕΔΟΜΕΝΟ τον προηγούμενο προγραμματισμό.
ΣΩΣΤΑ;
ΣΩΣΤΑ!

2. Τα έργα ΤΟΥΣ (των προηγουμένων δηλαδή)  που προτάθηκαν χωρίς προσθέσεις, αφαιρέσεις, αλλαγές και από τον - "είμαι καλό παιδί κε Κουράση" - Ρούσσο, ήταν τα εξής:
2 Αναπλάσεις στο Πάτημα (Διαμορφώσεις πλατειών, φύτευση νησίδας Ηρακλείτου κλπ), αλλαγή του συστήματος θέρμανσης της πισίνας του κολυμβητηρίου, αλλαγές στον δημοτικό φωτισμό με λαμπτήρες LED και έργα ομβρίων 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

(Μελέτη ομβρίων 1,5 μύριο και η διαμόρφωση του Σαχάλα σε ΚΑΠΗ 700 χιλιάρικα,  είχαν ήδη ενταχθεί στον περιφερειακό προγραμματισμό με την προηγούμενη αναμόρφωσή του, ενώ δύο τράκτορες για τα κλαδιά ήρθαν ΔΩΡΟ στον δήμο από την περιφέρεια, αλλά αυτά δεν μετράνε, είπαμε).

Όλα ωραία και καλά όμως τα έργα που θέλουν οι προηγούμενοι - δεν λέμε ότι είναι κακά, αλλά ΕΜΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ και ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΑΛΛΑ που ζητάμε να εντάξει ο δήμος στον περιφερειακό προγραμματισμό.
ΟΧΙ ΤΩΡΑ που έγινε φασαρία.
"ΕΞ ΑΠ' ΑΝΕΚΑΘΕΝ", που λένε, εμείς μιλάμε για άλλες προτεραιότητες, είμαστε ΑΛΛΟΥ  (αλλά ποιος μας ακούει).

Ανάμεσα στα "ΕΡΓΑ ΚΟΥΡΑΣΗ - ΡΟΥΣΣΟΥ" προς χρηματοδότηση βεβαίως ΔΕΝ ΗΤΑΝ η ανέγερση του δημαρχείου, το γκαράζ στην πλατεία, η διαμόρφωση του χώρου της υπηρεσίας καθαριότητας ("πράσινο σημείο" που λένε στα μοντέρνα) ή ένα στεγαστικό πρόγραμμα για τους τσιγγάνους (τι είπες τώρα)

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ "ΕΠΙΛΕΞΙΜΑ" - από ΕΜΑΣ, από τον δήμο, ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
Δεν είναι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, φαίνεται αυτά.

Και βέβαια - ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ - ούτε οι Ρούσσος/ Γερολυμάτος ετοίμασαν μελέτη ώστε να  προωθήσουν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ από τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΜΑΤΑ  της πόλης.
Μια μελέτη έστω για να την υποβάλουν προς ένταξη στον περιφερειακό προγραμματισμό.

Ο Καραμέρος φταίει;

Πού να προλάβουν όμως να δράσουν επί της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ/ΜΑΣ;

Πρέπει - σου λέει - να υλοποιήσουν ΓΡΗΓΟΡΑ τον προγραμματισμό του Κουράση γιατί τους μαλώνει μαζί με τον Μύρωνα που καθυστερούν (και φταίμε εμείς που στα λέμε, βεβαίως - βεβαίως).

Δεν προλαβαίνουν,  πρέπει να κάνουν κανονιστικές για να αυξήσουν τα ωράρια μουσικής για τα νυχτομάγαζα που φέρνουν την ανάπτυξη, όπως την υποστηρίζει και ο φίλος μου ο Κώστας ο Αγγελής.

Ενώ η μείωση του κόστους αποκομμιδής των σκουπιδιών κατά 30% για τον δημότη είναι .... ύφεση.
Το γκαράζ στην πλατεία είναι .... υπανάπτυξη και οπισθοδρόμηση.

Η περιφέρεια τους είπε ότι δεν επιθυμεί να εντάξει έργα ανάπλασεων ( βιτρίνας και κορδέλας) σε αυτή την φάση.

ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ;

Αυτό δεν χρεωνόταν στην προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας;
 Ότι κάνει μόνο "φρου -φρου και αρώματα" πεζοδρομάκια και ποδηλατοδρομάκια;
Αυτή δεν ήταν η κριτική ΜΑΣ;
Έναν αναπτυξιακό προγραμματισμό ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ δεν ψηφίσαμε όταν εκλέξαμε την Δούρου για να τον υλοποιήσει; Γιατί τους ψηφίσαμε;
Επειδή είναι ξανθιά την ψηφίσαμε την Δούρου δηλαδή και ο Καραμέρος είναι ωραίος νέος;

Με τι μούτρα τους λέμε τώρα ότι δεν πρέπει να προτάξουν για χρηματοδότηση και υλοποίηση το σχέδιό ΤΟΥΣ/ΜΑΣ πχ για την εναλλακτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων και να υλοποιήσουν πρώτα τις αναπλάσεις και τους ....  ποδηλατόδρομους των προηγουμένων που είναι στην .... επετηρίδα;

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ;

Και καλά ο Κουράσης και ο Μύρωνας, να τα λένε. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ. Αυτό πίστευαν, αυτό ψήφισαν.

Οι άλλοι ΤΙ ΛΕΝΕ;
Πόσο "ψάρια" είναι;

ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ "ΚΟΙΝΩΝ ΣΤΟΧΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ;
ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ;
Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;

ΤΙ ΛΕΜΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ;

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣ;

ΣΟΡΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ "ΜΕΤΩΠΟ", ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ.

Δεν θεωρούμε ότι "υπηρετεί" την πόλη και τον δημότη.
Είναι πολιτική Μαυρογυαλούρου.

Δεν πιστεύαμε ποτέ εμείς σε τέτοιοες πολιτικές, βλέπετε, δεν λέγαμε ποτέ τέτοια ωραία, για να τα πούμε και τώρα.

Και μην τολμήσει να μας πει κανείς ότι τα λέμε τώρα γιατί γλύφουμε τον Καραμέρο και την Δούρου, γιατί θα τον περιλάβουμε.

ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ..... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, όχι αντιπεριφερειάρχης (διότι είναι και νεαρός και φέρελπης ο αντιπεριφερειάρχης β. τομέα). Μην τρελαθούμε τώρα.
ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ - ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ. ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ!

Παρόλα αυτά - η περιφέρεια, δια του Γιώργου Καραμέρου - υποσχέθηκε στον δήμαρχο να εντάξει τα τρία έργα στον προϋπολογισμό του 2016 για να μην "αδικήσει" το Χαλάνδρι.

- Το έργο των ομβρίων είναι σημαντικό και κρίσιμο ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, έργο που πρέπει να προηγηθεί. Αλλιώς είναι ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ "ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ".

- Το Πάτημα βεβαίως δικαιούται μια πλατεία και να φυτευθούν και οι νησίδες, να αλλάξουν και οι λάμπες - όλα ωραία και χρήσιμα είναι και μακάρι να γίνουν και αυτά και άλλα τόσα  για να είναι πιο όμορφη η πόλη μας.
Ποιος δεν το θέλει;

Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Τι να γίνει πρώτο και τι δεύτερο.

Και εμείς ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ:
Από την υλοποίηση των ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

 - Διαχείριση απορριμμάτων,
-Δημαρχείο,
- Γκαράζ
- Στεγαστικό πρόγραμμα τσιγγάνων,
 η χρηματοδότηση της διαμόρφωσης μιας πλατείας, η φύτευσης μιας νησίδας θα γίνει  ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ για τον δήμο, αφού η εξοικονόμηση χρημάτων από τον προϋπολογισμό θα είναι τέτοια - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΙΜΗ - που θα επιτρέπει να γίνονται και πλατείες, και δρόμοι και αναπλάσεις και να αλλάζουν λάμπες με νέας τεχνολογίας και να διαθέτει χρήμα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ:

Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ!

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΛΛΗ" - από την Κουρασική - ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Η εναλλακτική εκείνης των "ποδηλατοδρόμων" (που βλέπουμε πόσο τους χρησιμοποιούν οι συνδημότες μας - ούτε ο Γιώργος δηλαδή. Από την Πεντέλης πάει με το ποδήλατο).

ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ - ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.
Και δεν είμαστε ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ  (απλοί τρελοί είμαστε) όταν προσπαθεί να την ασκήσει να της λέμε "τώρα κάνε τα παλιά για να έχουμε εμείς μέτωπο με τους παλιούς".

Αν θέλαμε τροχονόμο στην διάθεση των περιφερειακών κονδυλίων θα ψηφίζαμε Σγουρό, ήταν καλός και δίκαιος σε αυτό.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ - κατά προτεραιότητα - ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ 10000 τ.μ. ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ, οι μικρομεσαίοι έμποροι της πόλης, επειδή ο Γκότσης ήταν μάγκας και είχε μελέτη την οποία υπέβαλλε και του την πέρασε.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ στα πλαίσια του προγραμματισμού για "άλλη πολιτική" κόντρα στα φαραωνικά έργα που προγραμματίζονταν.

Απλά ΘΑ ΖΗΛΕΨΟΥΜΕ. 
Και θα ζητήσουμε να παραδειγματιστεί τόσο η διοίκηση όσο και η υπηρεσία του δήμου μας.

Και θα φωνάζουμε (σαν καλοί τρελοί) - όπως κάνουμε χρόνια - μπας και ετοιμάσουμε και εμείς καμιά σοβαρή μελέτη για κανένα σοβαρό θέμα του Χαλανδρίου.

Και θα κάνουμε την ακριβώς αντίθετη από τον Κουράση κριτική στην σημερινή  δημοτική αρχή.
Την "αριστερή" δημοτική αρχή  που ΥΛΟΠΟΙΕΙ κατά γράμμα ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ και δεν γυρίζει την σελίδα, δεν το παίρνει αλλιώς και βρίσκει συνεχώς δεξιά.

Και που παρεξηγείται που την αποκαλούμε (καθ' υπερβολή βεβαίως και λόγω της γνωστής μας ιλαρής  ελαφρογλωττίας) ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ: ΟΛΙΓΟ ΜΑΣ ΝΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ .... ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ.

Διότι όσο γίνεται η συζήτηση και ο καβγάς περί "ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ" τελικά μένουμε σε "ΦΟΡΕΑ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ"

Καλημέρες!

Α.Ν.

ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ


(Από το zougla.gr)

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ.

Κατά την θερινή περίοδο και εν όψει του κινδύνου εκδήλωσης καύσωνα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για την διατήρηση του καλού επιπέδου υγείας και την πρόληψη επιβαρύνσεων, ειδικότερα για άτομα ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπερνάει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό και σε συνεργία με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π.), συχνά δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ:
 • ατονία,
 • αίσθημα καταβολής,
 • τάση για λιποθυμία,
 • δυνατός πονοκέφαλος,
 • ναυτία,
 • εμετοί και ταχυπαλμία,
 • πτώση της αρτηριακής πίεσης.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ:
 • απουσία εφίδρωσης,
 • αυξημένη θερμοκρασία του σώματος,
 • σπασμοί,
 • εμετοί, διάρροια,
 • διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος,
 • έμφραγμα του μυοκαρδίου (πιθανό επακόλουθο)
 • κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν
η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα :

ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ:
 • πλήρης έκδυση από τα ρούχα,
 • τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή,
 • εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό ή κρύες κομπρέσες.


ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών
μερών. Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό,
κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).
2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:
 • Πρόσληψη άφθονων δροσερών υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
 • Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
 • Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα
πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
4. Συχνά ντους.
5. Ελαφρύ ντύσιμο ιδιαίτερα για τα βρέφη και τα παιδιά.

Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λ. π.

ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ:

- άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
- άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα: καρδιοπάθειες,
νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη
- άτομα που λαμβάνουν ιατρική φαρμακευτική αγωγή για τα
χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα
ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και
των αντιδιαβητικών δισκίων).

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ:

Εκτός των ως άνω αναφερόμενων προληπτικών μέτρων και ιδιαίτερα κατά την περίοδο καύσωνα θα πρέπει τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα πληθυσμού να συμβουλεύονται άμεσα το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας των φαρμάκων που λαμβάνουν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ:

- Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή
απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα
ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα διαλείμματα πρέπει να γίνονται σε σκιερά μέρη.
- Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοι

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2016 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ


ΟΑΕΕ: Τέλος οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών


Καταργούνται οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε σήμερα ενώ παύουν όλες οι διώξεις και οι υποθέσεις τίθενται στο Αρχείο.

Συγκεκριμένα υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση και αν έχουν εισαχθεί αποσύρονται από τον Εισαγγελέα. Οι υποθέσεις τίθενται και στις δύο περιπτώσεις στο Αρχείο .
Επιπλέον, αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για τις ανωτέρω παραβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεση τους, διακόπτεται.
Με τις προαναφερόμενες διατάξεις παύει να ισχύει εφεξής η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/67 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται.
Ειδικότερα:
– Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές.
– Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα.
– Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων ( εκκρεμή ένδικα μέσα ) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο.
– Ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των υποθέσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των προαναφερόμενων διατάξεων σας ενημερώνουμε ότι :
– Η Υπηρεσία μας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πληροφορικής, έχει μεριμνήσει ώστε να ενημερωθεί μαζικά η εφαρμογή μηνύσεων (ARIS) στο πεδίο: Απόφαση Δικαστηρίου με το λογότυπο : Αποσύρεται Ν. 4331/2015
– Η ενημέρωση αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις χρονικού διαστήματος 01/07/2015-31/12/2015 ( τελευταία ημερομηνία δικαστηρίων Αττικής ) . Εάν εκκρεμούν υποθέσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα πρέπει να ενημερωθεί η Υπηρεσία μας για να προσαρμοσθεί, αντίστοιχα, η ενημέρωση της εφαρμογής.
– Η ένδειξη “Μ” στο Μηχανογραφικό Σύστημα Εισφορών θα παραμένει αφενός για γενικότερους πληροφοριακούς λόγους αφετέρου διότι η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς αποτελεί διακοπτικό της παραγραφής γεγονός.
– Παύει η εκπροσώπηση του Οργανισμού στα Ποινικά Δικαστήρια . Οι αρμόδιοι, για την εκπροσώπηση, υπάλληλοι θα πρέπει σε συνεννόηση με τις κατά τόπο Εισαγγελίες να επιβεβαιώσουν την εφαρμογή των νέων διατάξεων.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ: 

Να και ένα καλό. 
Τώρα εκεί στην διοίκηση του ΟΑΕΕ αξιοποιήστε και την γνωμοδότηση ΜΑΝΙΤΑΚΗ που έχει εκπονηθεί στα πλαίσια του "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ" που οργάνωσε ο Γ. Φλωράς και συμμετείχαμε με τον οβολό μας και ημείς οι ταπεινοί της Πλατείας (Καραμπιπέρης και Νταβίας) για να έλθει επιτέλους η ΛΟΓΙΚΗ στο ταμείο - όργιο.

ΔΙΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΑΞΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!