Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Γιορτή Αγάπης στον Δήμο Βριλησσίων : Την Κυριακή 21 Απριλίου 11 σύλλογοι της πόλης μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

 


Έντεκα πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης των Βριλησσίων μας προσκαλούν στην «Γιορτή Αγάπης» που θα γίνει Κυριακή 21 Απριλίου στην πλατεία Τρίτση στα Βριλήσσια στον περιβάλλοντα χώρο της φυσιολατρικής κίνησης Βριλησσός (Υμηττού 83), υπό την αιγίδα του Δήμου Βριλησσίων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης μας εν όψει του Πάσχα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Τα μέλη των συλλόγων αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας μπορούν να φέρουν στον χώρο της εκδήλωσης τα παρακάτω είδη στηρίζοντας την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου :

· Χαρτί υγείας

· Σαμπουάν

· Αφρόλουτρα

· Οδοντόκρεμες

· Αλεύρι

· Υγρά γενικού καθαρισμού

· Ζάχαρη

Όλα τα προσφερόμενα είδη θα μαζευτούν σε ένα σημείο που θα οριστεί στον προαύλιο χώρο εντός του πάρκου.

Η γιορτή θα πλαισιωθεί με πολιτιστικά δρώμενα των συλλόγων, ώστε αυτή η συνάντηση να γίνει ένα αντάμωμα αγάπης των συμπολιτών μας.

Η γιορτή μας θα είναι πρωινή, θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα ολοκληρωθεί εως τις 14.00.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι :

ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ

ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ φυσιολατρική κίνηση

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΊΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Ε.Ε.Φ.Α.Σ. ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΣΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

4ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Έναρξη 10.00

Ο πιανίστας Πέτρος Περάτης, μέλος του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ μας υποδέχεται με όμορφες μουσικές και σκοπούς στο ηλεκτρικό πιάνο

10.15 καλωσόρισμα -ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων Λέοντας Κουτσούρης –σύντομή ομιλία για το νόημα της αγάπης και του εθελοντισμού

10.30 εργαστήριο για παιδιά - κατασκευή λαμπάδων και άλλων Πασχαλινών ειδών – Βράχος Βριλησσού – Δωρεάν συμμετοχή

11.00 σκάκι με τον Ε.Ε.Φ.Α.Σ Ανω Βριλησσίων με αγώνα επίδειξης σκάκι «συμουλτανέ» όπου ο προπονητής Εκτορας Αζής θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 12 αντιπάλους-Δωρεάν συμμετοχή

12.00 χορευτικά των συλλόγων

- χορευτικό συλλόγου Ελληνοκυπρίων

- χορευτικό συλλόγου Ηπειρωτών « Ο Πύρρος»

- χορευτικό συλλόγου Νήσων Βορείου Αιγαίου

12.40 Χαιρετισμός Δημάρχου και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας.

13.00 Ζωντανή μουσική -Ο Κώστας Παπαδάκης θα μας ξεναγήσει στον μαγικό κόσμο της κατασκευής μουσικών οργάνων. Στην συνέχεια θα παίξει με έγχορδα που έχει κατασκευάσει και μαζί με μουσικούς του Βριλησσού θα τραγουδήσουν τραγούδια της άνοιξης και της αγάπης.

Στο τραπεζάκι της στο πάρκο η «Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών Βριλησσίων» θα προσφέρει για το κοινωνικό παντοπωλείο λαμπάδες από τα καλλιτεχνικά της εργαστήρια.

Η «Ένωση Κρητών Βριλησσίων» στο τραπεζάκι της θα κερνά,τσάι, τσικουδιά και θα ενημερώνει για τα μοναδικά βότανα της Κρήτης και τα οφέλη στην υγεία μας

Ο σύλλογος Ελληνοκυπρίων θα κεράσει κυπριακά εδέσματα.

Η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός θα κεράσει τσίπουρο και σπιτικές πίτες που έφτιαξαν τα μέλη του συλλόγου και θα ενημερώνει για την 7η διάσχιση Ρεματιάς(19/5) καθώς και για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών Vrilissiatrail που δημιούργησε ο σύλλογος.

Ο Βράχος Βριλησσού θα προσφέρει γλυκά και κρασί.

Ο σύλλογος Ηπειρωτών «Ο Πύρρος» θα προσφέρει στο τραπεζάκι του γιαννιώτικα λουκούμια και αναψυκτικά.

Κατά την διάρκεια της γιορτής οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα ενημερώνουν τους συμπολίτες μας για τις δράσεις και το πρόγραμμα τους.

Στην γιορτή αγάπης όλα τα είδη προσφέρονται στο κοινωνικό παντοπωλείο, τίποτα δεν πωλείται.

Κατά την διάρκεια της γιορτής θα λειτουργήσει συμμετοχική κουζίνα. Δηλαδή, εκτός από τα κεράσματα στους πάγκους των συλλόγων ο καθένας μπορεί να φέρει μαζί του φαγητό για να το απολαύσει στο πάρκο και εφ όσον το επιθυμεί να το μοιραστεί με άλλους παρευρισκόμενους.

Η συντονιστική ομάδα της γιορτής αποτελείται από τους : Στέφη Αγγελίδου-Ένωση Κρητών Βριλησσίων τηλ 6936772694, Διαμαντής Παπαδόπουλος – Βριλησσός τηλ 6977766675, Αργύρης Κεχαγίας-Βράχος Βριλησσού τηλ 6947845752


Κάθε γνώμη μετράει: Πάρε μέρος στην e-διαβούλευση για τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων

 Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην ηλεκτρονική διαβούλευση για τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας και τη διαχείριση απορριμμάτων στα Βριλήσσια.

Πάρε μέρος στη ηλεκτρονική διαβούλευση!

>> https://form.typeform.com/to/qsjscm8E

Ο Δήμος Βριλησσίων διαμορφώνει μαζί με τους Δημότες τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας, με βάση τη νέα νομοθεσία και τις οδηγίες της ΕΕ για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ εντός του 2024. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αποτύπωση και την καταγραφή των αναγκών, των συνηθειών και των προτάσεων των δημοτών για τη διαχείριση και τη μείωση των απορριμμάτων. Οι Δημότες συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν το νέο Κανονισμό Καθαριότητας, ο οποίος στα Βριλήσσια δεν έχει αναθεωρηθεί από το 2008.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε:«Γινόμαστε όλοι συμμέτοχοι της μεγάλης προσπάθειας να αλλάξει η εικόνα και η λειτουργία της πόλης μας. Δημότες και Δημοτική Αρχή αποφασίζουμε υπεύθυνα και συνδιαμορφώνουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο καθαριότητας στην πόλη. Ο τρόπος που συλλογικά διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας είναι ζήτημα Πολιτισμού. Είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας στην οποία θέλουμε να ζούμε. Μαζί αλλάζουμε τα Βριλήσσια!»

Το περιεχόμενο του Κανονισμού Καθαριότητας αποτελεί ένα κωδικοποιημένο σύνολο κανόνων, οργανωμένο σε άρθρα, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις του Δήμου και των Δημοτών καθώς και τους τρόπους ελέγχου τήρησής του. Η τήρηση και ο έλεγχος της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, η διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών από τους δημότες και η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης από τον Δήμο, οι τρόποι συνεργασίας και επικοινωνίας Δήμου και Δημοτών για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας, οι πρωτοβουλίες πρόληψης και μείωσης των απορριμμάτων αποτελούν κάποιες από τις βασικές ενότητες του νέου Κανονισμού Καθαριότητας και συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητα ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η παρούσα ηλεκτρονική πλατφόρμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Mind the Waste - Το νου σου στα απορρίμματα.» Στόχος του έργου είναι να διευκολύνει τη μετάβαση προς τις νέες βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα τις πρακτικές ανακύκλωσης και πρόληψης. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων με την ΑΜΚΕ Place Identity Clusters και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023».


Δήμος Νέας Ιωνίας - Εφαρμογή του κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων

 


ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Εφαρμογή του κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων
Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ν.Ιωνίας ενημερώνει τους δημότες ότι στις 15 Μαρτίου 2024 εκδόθηκε η υπ. αριθμό 28909/848/15-03-2024 (ΑΔΑ: ΡΛ2Π4653Π8-ΚΣΡ) Εγκύκλιος Εφαρμογής του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων» (ΦΕΚ 3475/Β΄/24-05-2023) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος ορίζει μέτρα προληπτικής προστασίας τόσο για υφιστάμενα κτίρια, όσο και για νεοαναγειρόμενα καθώς και για τον περιβάλλοντα χώρο τους.
Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω έγγραφα στα οποία έχουν ανεγερθεί κτίσματα που βρίσκονται:
Α. μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις και χορτολιβαδικές εκτάσεις και ειδικότερα:

• σε δάση ή δασικά οικοσυστήματα ή δασικές εκτάσεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως ισχύει
• σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ημιορεινών, ορεινών και ανώμαλων εδαφών της παραγράφου 1 του άρθρου 5 Π.Δ. 32/16 είτε είναι δημόσιες, είτε είναι αναγνωρισμένες ως ιδιωτικές
• σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (μη ορεινές ή ημιορεινές και μη κείμενες επί ανώμαλων εδαφών) της παραγράφου 3 του άρθρου 5 Π.Δ. 32/2016
Β. εν όλω ή εν μέρει εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων της ανωτέρω περίπτωσης Α.
Γ. μέσα σε περιαστικό πράσινο και σε κηρυγμένες δασωτέες οι αναδασωτέες εκτάσεις, της παραγράφου 4 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως ισχύει.
Δ. εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων της ανωτέρω περίπτωσης Γ.
Ε. μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών της παρ. 4 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως ισχύει.
Από το πεδίο εφαρμογής του παρόντος εξαιρούνται αδόμητα ακίνητα, καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκοτόπια τα οποία διέπονται από την 9η Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1923/Β/2021).
Έχουν τις παρακάτω υποχρεώσεις
1. Σύνταξης Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα μέχρι την 10η Μαϊου 2024.
2. Μέχρι την 10η Ιουνίου 2024 ο ιδιοκτήτης να υποβάλει τη Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας στην οποία δηλώνει την ορθή λήψη των μέτρων που προβλέπονται στην έκθεση αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα βάσει των προβλέψεων του κανονισμού για την προστασία του ακινήτου τους σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς
Τα εν λόγω δικαιολογητικά μέχρι τη λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, πρέπει να κατατεθούν σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο του Δήμου, προκειμένου να καταρτιστεί το Ειδικό Μητρώο.
Κατόπιν αρμόδια τριμελής επιτροπή του Δήμου θα προβεί κατά την αντιπυρική περίοδο σε αυτοψίες-δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Σε περίπτωση μη τήρησης των απαιτήσεων του κανονισμού, επιβάλλονται κυρώσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.
• Δασικοί χάρτες: https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension
• Εγκύκλιος ΥΠΕΝ: https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension

Διεύθυνση Επικοινωνία
Ομορφοκκλησιάς και Ολυμπίας
Τ.Κ. 17561
Νέα Ιωνία Τηλ. 2102756000 (103)
Email : xranast@neaionia.gr

Δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνιάς 

Σε συνέχεια συζήτησης και συνεργασίας με τον διευθυντή κ. Ζαχαρόπουλο του 1ου Δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας πραγματοποίηθηκε δράση δεντροφύτευσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου .

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό με την βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου και των δασκάλων τους, και υποσχέθηκαν να τα φροντίζουν ώστε να μεγαλώσουν σωστά.

Παρεβρέθηκαν στη δράση ο Δήμαρχος  Παναγιώτης Μανούρης, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Στέφας και  βοήθησαν  τα παιδιά στη δεντροφύτευση .

 Στην ομιλία του ο Δήμαρχος είπε στα παιδιά  ” Πράσινο και μπλέ, βουνό και θάλασσα η Ελλάδα μας”. Είναι αυτά που πρέπει να σώσουμε .

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία της δράσης μας.
Σεμινάριο βασικών Πρώτων Βοηθειών στο 7ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης (Τετάρτη 17/4, 17:30)

 


Το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης σας προσκαλεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 17:30-20:00 στο σεμινάριο των βασικών Α’ Βοηθειών που διοργανώνεται σε συνεργασία με το 7ο και 8ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 7ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης (Ιερού Λόχου 11) σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2132012989.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, διοργανώνει Δράση Συγκέντρωσης Τροφίμων ενόψει του Πάσχα , για την ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών & πολιτών που εξυπηρετούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου μας.

Η Δράση θα υλοποιηθεί :

το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΑΠΟ 10:00- 17:00

1. στην ΚΗΦΙΣΙΑ στην οδό Κασσαβέτη & Λεβίδου γωνία έξω από το Cafe Carpo
2. στη Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ στην οδό Χαρ. Τρικούπη έξω από το Εμπορικό Κέντρο Καμάρες.

Συλλέγουμε συσκευασμένα -τυποποιημένα τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης & πασχαλινά γλυκίσματα ( τσουρέκια, κουλούρια).

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι δεχόμαστε τρόφιμα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, καθημερινά 8:00-15:30
στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ν. Ερυθραίας ( Αθ. Διάκου & Αναξαγόρα 16).

Προσκαλούμε τους δημότες να συμμετέχουν στη Δράση και να στηρίξουν το κοινωνικό μας έργο.Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ- ΣΑΛΜΑΤΑΝΗ

Κύκλος διαλέξεων Αφιερωμένος στη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» 4η Διάλεξη, Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 | Ώρα 18:30, Δημαρχείο Αμαρουσίου

 

 
 
 

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων που είναι αφιερωμένος στη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση», πραγματοποιείται η 4η διάλεξη με θέμα «Κωνσταντίνος Καβάφης: Ποιήματα – Αναγνώσεις – Διάλογοι».

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Διδάκτορα Φιλολογίας – Συγγραφέα Γιάννη Ρηγόπουλο. Απαγγελία ποιημάτων από την ηθοποιό Μάρω Παπαδοπούλου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Εκδηλώσεων (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), από το Αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού & Πολιτισμού (κα Ρούλα Ρέππου, τηλ. 210-8056314).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.