Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Πανταζης Νiκος: Πνίγεται το εμπορικό κέντρο.Σταματήστε αμέσως την ...

Πανταζης Νiκος: Πνίγεται το εμπορικό κέντρο.Σταματήστε αμέσως την ...: STOP Στην ελεγχόμενη στάθμευση   Όχι στα διόδια στο κέντρο Χαλανδρίου. Ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία του Δημάρχου. Ανήκει σ...

ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Στυλιανίδη: Από το να δίνεις στοιχεία, δώσε χρήματα σε παιδικούς


Να μη δώσει κανένα στοιχείο στη «Χρυσή Αυγή» που να αφορά σε αριθμό παιδιών μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς και να αποσύρει το σχετικό έγγραφο από τους δήμους καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνοντάς του παράλληλα πως οφείλει να χρηματοδοτήσει τους παιδικούς για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.
Απευθυνόμενη στους εργαζομένους, τους καλεί και αυτούς «να μην δώσουν ανάλογα στοιχεία και να υπερασπιστούν τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα, την εύρυθμη δημοκρατική παιδαγωγική λειτουργία και το Δημόσιο Κοινωνικό Χαρακτήρα των παιδικών σταθμών».
Τέλος, ζητεί από όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ «να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα για να δημιουργηθούν καινούργιοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και να γίνουν και οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται τα παιδιά όλων των εργαζομένων οικογενειών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απόφαση σταθμός για την τοπική αυτοδιοίκηση


Δεδικασμένο, που μπορεί να φέρει το πάνω-κάτω στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνει απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης να παραχωρήσει την αρμοδιότητα συντήρησης δρόμων (φανάρια, ηλεκτροφωτισμό, πεζοδρόμια κ.α) στο Δήμο Ηρακλείου χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων και κατά παράβαση του Συντάγματος.


Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική με το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, να δηλώνει δικαιωμένος αφού καταστρατηγήθηκε το Σύνταγμα που επιτάσσει ότι για κάθε μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους πρέπει να μεταφέρονται και οι αντίστοιχοι πόροι.


«Είναι μια απόφαση- σταθμός για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Κουράκης επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου αντιτάχθηκε σε αυτή την φανερή αδικία, πετυχαίνοντας τελικά με την συγκεκριμένη απόφαση τη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από την κεντρική διοίκηση πριν την μεταφορά της όποιας αρμοδιότητας.


http://www.attikipress.gr/

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ


Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου σας προσκαλεί για πεζοπορία στη ρεματιά της Νέας Πεντέλης με σκοπό να γνωρίσουμε και να περιποιηθούμε τη φύση που είναι δίπλα μας. Ελάτε να την ανακαλύψουμε.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για νέους από 8 έως 78 ετών.

Εξοπλισμός: Εκδρομική αμφίεση, κλαδευτήρια, γάντια και σακούλες για σκουπίδια (προαιρετικά).


Πρόγραμμα:

Τόπος συνάντησης ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ:
Πλατεία Κύπρου (25-ης Μαρτίου και Γιαλούρου), Νέα Πεντέλη.
Ωρα: 10:00 π.μ.

Περίπατος 10:15 π.μ. – 11:30 μ.μ.

Καθαρισμός καταρράκτη στο τέρμα οδού Αριστείδου 11:30 π.μ. – 1:15 μ.μ.
Μεζεδάκια σε τοπική ταβέρνα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική πλατεία Νέας Πεντέλης) 1:30 μ.μ. – έως ;


Για την διαδρομή, δείτε το χάρτη

Πληροφορίες: Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, 6942-496769
                        Νένα Ρήγα, 6937-283015


sosrematia.blogspot.com e-mail: sosrematia@gmail.comΒόλτα και καθαρισμός Ρεματιάς στη Νέα Πεντέλη
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Ωρα 10:00 π.μ. με 1:15 μ.μ.

ΛΑΒΑΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ! ΧΑΧΑΧΑ!
   

Οι προσκλήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου - αποστέλλονται στον ακόλουθο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

amarysia <kotsolakou@amarysia.gr>, hellasnewstv <info@hellasnews.tv>, Local tv Τσερκέζος Γιάννης <localtv@otenet.gr>, maxitiki foni <efimax@otenet.gr>, Prassos nikolaos halandri press <halandripress@yahoo.gr>, profil <profiltispolis@yahoo.gr>, stinplateia <stinplatia@gmail.com>, thessi2008 <thessi2008@gmail.com>


Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ - ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

(ΔΕΙΤΕ ΤΕΣ ΕΔΩ: http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=123&cnode=61)

ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ 2 από αυτές στις οποίες πάει η πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δ.Σ..

Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη ΠΑΡΑΝΟΜΗ  στάση του γραφείου τύπου του δήμου, την οποία ανέχεται η αντιπολίτευση αφού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αντίδραση.

Ζητάμε την ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ γιατί αποφασίσαμε να διακόψουμε πλέον, κάθε ανάρτηση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ - ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ κλπ του ΔΗΜΟΥ, μέχρι να αποκατασταθεί το ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ μέτρο του αποκλεισμού της Πλατείας από το ΕΠΙΣΗΜΟ SITE του δήμου Χαλανδρίου.

Φαίνεται ασήμαντο γεγονός.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 17500 ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ που μας διαβάζουν (στοιχεία 2012 μέχρι σήμερα) εκ των οποίων περί τα 2/3 είναι ΜΟΝΙΜΟΙ, ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ενώ καθημερινά περί το 30% των επισκεπτών μας είναι ΝΕΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
Η παρέα της Πλατείας μεγαλώνει καθημερινά.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 250 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
Δεν έχουμε ανάγκη την προβολή από τον Δήμο.
Ο ΔΗΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ και επιχειρεί να μας εξαφανίσει.

ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ δηλώνουν ότι αγαπούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ - αλλά μόνο για την πάρτη τους.

Εμείς για τα αυτονόητα ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ! 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!
Τα αυτονόητα για εμάς δεν είναι πεδίο ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, ούτε ρουσφετιού.

Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και δημοτικούς συμβούλους με στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, να τοποθετηθούν για τις άθλιες, αντιδημοκρατικές,  μεθόδους του ιδιαίτερου γραφείου του Δημάρχου Χαλανδρίου.

Του Δημάρχου Χαλανδρίου που θα έπρεπε - ως πρώην στέλεχος της Απογευματινής, - να υπερασπίζεται ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ.

Αντ' αυτού συνεχίζει να εφαρμόζει φασίζουσες ΤΥΠΟΚΤΟΝΕΣ πρακτικές.

Έχει γίνει ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ των ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ του και ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων τους.

H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά με πληθυσμό λιγότερο από 150 κατοίκους
Ώρα να φύγετε ...!

Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόϊκα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της Τρόϊκα ως υπουργός μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε».

Η συζήτηση επί τους θέματος μετά την άρνηση του υπουργού δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότειναν ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Μην βλέπετε την πρώτη έκπληξη και την πρώτη αντίδρασή τους. Σε λίγο θα το σκεφτούν καλύτερα και θα καταλήξουν ότι οι τροϊκανοί έχουν δίκιο και ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να μεταφέρει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους σε άλλα μέρη.

Θα έχουν και “λογικά επιχειρήματα”: "Θα τους δώσουμε σπίτια, ανέσεις, θα είναι κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία, ίσως να τους βρούμε και εργασία, αν όχι θα παίρνουν επιδόματα. Περισσότερο μας συμφέρει να τους δίνουμε επιδόματα για να ζουν παρά να συντηρούμε ολόκληρες δομές και υποδομές για να τους εξυπηρετεί καθημερινά".

Τέτοια θα πουν πολύ γρήγορα. Είναι ήδη ειπωμένα άλλωστε με άλλες μορφές. Στο τέλος θα τους διώξουν με τα ΜΑΤ και θα φωνάζουν οι Πρετεντέρηδες πως το Κράτος τους προτείνει λύσεις για το καλό τους κι αυτοί δεν θέλουν να φύγουν από τους βράχους που ζούνε.

yiannismakridakis.gr/

Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που θέλουν να αδειάσουν:

Αιγαίο Πέλαγος

Γαύδος 150 κάτοικοι
Γαϊδουρονήσι 3
Θύμαινα 152
Αντίψαρα 4
Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10
Περιστέρα 5
Πιπέρι 2

Κυκλάδες
Δήλος 14
Μακρόνησος 5
Κάτω Κουφονήσι 60
Ηρακλειά 151

Δωδεκάνησα
Ψέριμος 130
Φαρμακονήσι 74
Τέλενδος 54
Αρκιοί 54
Λέβιθα 8
Γυαλί 10
Σαρία 22
Κίναρος 2

Αργοσαρωνικός
Δοκός Ύδρας 43

Επτάνησα

Καστός Λευκάδας 78
Αντικύθηρα 44
Αντίπαξοι 64

http://halandripedia.blogspot.gr/2012/10/h-150.html#more

Ρουσφέτι της τρόικας για λογαριασμό των τραπεζιτώνΜπορεί η τρόικα να ζητά από την κυβέρνηση να επιβάλλει σκληρά οικονομικά μέτρα, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στην εξαθλίωση τον απλό πολίτη, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις τράπεζες.
Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ζήτησαν από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μην καταβάλουν οι τράπεζες συσσωρευμένες οφειλές 550 εκατ. ευρώ και το δημοσιονομικό κενό να καλυφθεί με επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα. Πιο απλά να μην πληρώσουν οι τραπεζίτες και να πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι απλοί εργαζόμενοι.

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ (του Φερνάντο Σολάνας)


MEMORIA DEL SAQUEO (Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ) του Αργεντινού σκηνοθέτη Fernando SolanasΕίναι μια ταινία αφιερωμένη στη λεηλασία της Αργεντινής από το ΔΝΤ με την βοήθεια της τοπικής συμμορίας των προθύμων (καλή ώρα…) και τα δεινά που υπέστη ο λαός της για να αγοράζουν ταγεράκια και κουστουμάκια οι εκάστοτε Λαγκάρντ της διεθνούς αυτής ληστοσυμμορίας.

Ο σκηνοθέτης την αφιερώνει "σ΄αυτούς που σ’ εκείνα τα χρόνια άντεξαν με αξιοπρέπεια και θάρρος"

Η πείνα, η εξαθλίωση, οι διαδηλώσεις, η καταστολή (εμείς δεν έχουμε ακόμα άλογα για να μας χτυπάνε με τα μαστίγια πάνω σ’ αυτά αλλα τα χημικά, τα γκλόμπς και τις βόμβες κρότου λάμψης τις φάγαμε, τα νερά τα έχουμε και λοίπουν ακόμα οι σφαίρες…)

Αξίζει τον κόπο νομίζω…

http://www.olympia.gr/, 11/10/2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Αγώνας διαρκείας για να μην περάσουν τα μέτρα
Στην κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με στόχο να μην περάσουν τα επώδυνα μέτρα, αποφασίστηκε η προκήρυξη γενικής πανεργατικής απεργίας στις 18 Οκτώβρη, ημέρα που πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ίδια συνεδρίαση επανέφερε την πρότασή της για την ανάγκη τα συνδικάτα να οργανώσουν έναν παρατεταμένο αγώνα, με πολύμορφες δράσεις με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων που την υπηρετούν.

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε:

1. Τη μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε 48ωρη γενική απεργία, στις 18 και 19/10 αν συζητιούνται εκείνες τις μέρες τα μέτρα στη βουλή.

2. Την οργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σ' όλη την Ελλάδα, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση και κατάθεση στη βουλή των μέτρων, ιδιαίτερα ημέρες που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους( Κυριακή 14/10 ή 21/10).

3. Το συντονισμό και τη στήριξη των ομοσπονδιών που ανακοίνωσαν πολύμορφες δραστηριότητες, όπως κατάληψη των χώρων εργασίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και άλλες ομοσπονδίες ή επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ.λ.π).

4. Κάλεσμα σ' όλους τους εργαζόμενους, σ' όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν, με την ανακοίνωση των μέτρων σε συγκεντρώσεις και καταλήψεις σ' όλους τους χώρους εργασίας.

5. Την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης όλων των ομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με στόχο να δοθεί το μήνυμα του παρατεταμένου και με ένταση αγώνα.

6. Την οργάνωση ημερών δράσεων σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας με συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, για την ενημέρωση των εργαζομένων και για την προετοιμασία των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, καθώς και συναντήσεις με τους συλλόγους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιστημονικών οργανώσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε γενική κινητοποίηση με στόχο:

• Να μην περάσουν τα μέτρα και για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι πολιτικοί φορείς που την υπηρετούν.

• Να ακυρωθούν τα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, που οδήγησαν τους εργαζόμενους και τη χώρα στην καταστροφή.

• Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να εθνικοποιηθεί-κοινωνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας

• Να υπάρξει δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών, για την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ: "ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ!Ο Δήμαρχος Αγαθονησίου,Ευάγγελος Κόττορος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σπύρο Καρατζαφέρη στο "Εκ-κεντρικό" δελτίο είπε μεταξύ άλλων για το ντόρο που έγινε αναφορικά με την εκκένωση των ελληνικών νησιών που ζήτησε η τρόικα:" Δεν εγκαταλείπουμε ότι και να γίνει το Αγαθονήσι.

Ας έρθει εδώ όποιος ευρωπαίος και τροικανός θέλει. Ας έρθει να μας πει να φύγουμε. Θα τους φουντάρουμε στη θάλασσα!"

http://omertanewsgr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4588.html#more

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις