Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Α.Σ.Γ.Μ.Ε: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434,  210 3835093                                               gt.asgme@gmail.gr, www.goneis.org

Αθήνα 28-05-2014  

Μαζική ήταν η ανταπόκριση γονιών από πολλές περιοχές της Αττικής, στο κάλεσμα της ΑΓΣΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας, χθες Τρίτη 27/5/14, έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και την Τράπεζα Θεμάτων. Ενώ, η αρχική θέση του Υπουργείου ήταν ότι δεν είχαν χρόνο για να μας δεχτούν, (όπως έκαναν και κατά την κινητοποίηση τη περασμένης Τετάρτης 21/5/14), τελικά η ηγεσία του υπουργείου υποχώρησε κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων.
Στην συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου, μια αντιπροσωπεία γονιών και εκπαιδευτικών ζήτησε να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και να ανασταλεί η εφαρμογή του συστήματος της εξέτασης των μαθητών της Α' Λυκείου μέσα από τράπεζα θεμάτων.
·        Σε ό,τι αφορά την τράπεζα θεμάτων, ο υφυπουργός απέκλεισε την αναστολή του μέτρου έστω για φέτος, παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις για τις καταστροφικές συνέπειες του, που έχουν επισημάνει τόσο το οργανωμένο κίνημα όσο και επιστημονικοί φορείς – ενώσεις .
·         Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις, ο υφυπουργός είπε ότι είναι ειλημμένη απόφαση (δημοσιεύτηκε ήδη το ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), που στηρίζεται σε προτάσεις διευθυντών εκπαίδευσης και περιφερειακών διευθυντών. Αποκαλύπτονται έτσι τα ωμά προεκλογικά και μετεκλογικά ψέματα και η επικίνδυνη τακτική όλων των Δημάρχων που καθησυχάζουν τους γονείς ότι στην γειτονιά τους τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί…, θα τα τακτοποιήσουν όλα αυτοί …, δεν χρειάζεται κίνημα.  Επίσης, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει τεθεί σαν «οροφή» ο αριθμός 350 παιδιών ανά σχολείο και με βάση αυτό το κριτήριο γίνονται οι συγχωνεύσεις. Λες και όλα τα σχολεία έχουν ίδια δυνατότητα υποδοχής παιδιών, λες και τα παιδιά της περιφέρειας που ζουν σε αραιοκατοικημένες περιοχές δεν χρειάζονται σχολείο στην γειτονιά τους, λες και οι σχολικές υποδομές δεν είναι ήδη ακατάλληλες.

Καλούμε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές να εντείνουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες με παραστάσεις στις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις – Περιφέρειες, με καταλήψεις δρόμων, σχολείων, πανεξορμήσεις σε όλες τις γειτονιές για τις εξελίξεις και τις συνέπειες που αυτές θα επιφέρουν.
Απαιτούμε:
  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
  • Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.  Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.      

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ! Με τον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, από την αμορφωσιά και την εγκατάλειψη!

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/5/2014 Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες εργασίες για την προσωρινή και την οριστική αδειοδότηση των αθλητικών χώρων του Δήμου και προς αποφυγή προβλημάτων, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των κλειστών αθλητικών χώρων, από την Δευτέρα 2/6/2014 και έως την προσωρινή ή οριστική αδειοδότηση αυτών.Συνεπώς δε θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2014, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16/6/2014 στους χώρους του Αθλητικού Κέντρου «Ν. Πέρκιζας».

http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=2

Αναβολή για το «Novasports 3X3 Φίλιππος Συρίγος Tournament»


Διαβάστε αναλυτικά: http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=342536&Sport=2&Country=82&Competition=2000010#ixzz33Clpd1AP


ΥΓ: Περιμένουμε δηλώσεις του Νίκου και του Αλέκου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ TOY Σ-Κ

Τα ξέραμε αλλά κάποιοι επιμένουν να πυροβολούν τους αγγελιοφόρους.

Δεν γράψαμε τίποτα μέχρι να επισημοποιηθεί.

Με έγγραφο της ΓΑΔΑ στη NOVA ουσιαστικά απαγορεύτηκε η διεξαγωγή του τουρνουά μπάσκετ που μας έχει απασχολήσει τρεις μέρες τώρα, αφού οι αθλητικοί χώροι του δήμου μας δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες και τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όσο και ο δήμος Χαλανδρίου δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για την διεξαγωγή του.

Όμως αυτό είναι το λιγότερο.

Γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχει και άλλο.

Από Δευτέρα ΚΛΕΙΝΟΥΝ όλοι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου μας λόγω της έλλειψης των αναγκαίων αδειών λειτουργίας, με απόφαση που υπέγραψε πριν από λίγο ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Κουράσης.

Τα συμπεράσματα περί της σοβαρότητας των σοβαρών και της ιλαρότητας ημών των αστείων δικά σας!Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Χαλάνδρι, 29 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα οι μαθητές της Α' Λυκείου εγκαινίασαν το καινούργιο σύστημα πανελληνίων
εξετάσεων. Τόσο σ' αυτούς όσο και στους μαθητές της Γ' Λυκείου που ξεκίνησαν από χθες
τη δική τους σκληρή δοκιμασία ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη.
Μαζί με το καινούργιο εξεταστικό σύστημα εγκαινιάστηκε και η περιβόητη “Τράπεζα
Θεμάτων”. Ένας θεσμός που τόσο πολύ επικρίθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, ένας
θεσμός που έσπευσε να τον επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάσει ούτε τα
μεγάλα προβλήματα της Παιδείας ούτε τις επιφυλάξεις και τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις
γονιών και εκπαιδευτικών.

Το νέο εξεταστικό σύστημα, μαζί με το “Νέο Λύκειο” που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας δεν
εξυπηρετεί τις μορφωτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των παιδιών μας. Μετατρέπει την Μέση
Εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης κατευθύνοντας τους
μαθητές στη λεγόμενη “μαθητεία”. Οδηγεί την Παιδεία μακρυά από τις ανάγκες της κοινωνίας
και την υποτάσσει στις απαιτήσεις της “αγοράς”.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν σ' αυτή την κρίση για το
μέλλον τους δοκιμασία. Και καλούμε όλους τους γονείς να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για
την Παιδεία που θέλουμε και ζητάμε για τα παιδιά μας.

Στα παιδιά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία και να θυμούνται πάντα ότι ο αγώνας της ζωής
ποτέ δεν κρίνεται σε μια μάχη μόνο, όσο σημαντική κι αν φαντάζει.


Για το Δ.Σ. της Ένωσης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Μιχάλας                     Δημήτρης Βασιλάκης

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ... ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ


Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 

 Θα πάνε Φυλακή.Σε γήπεδο που δεν έχει άδεια λειτουργίας θα κάνουν αγώνες δημοτικών

http://pantazisnikos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_11.html

ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ ...

Και εγώ που νόμιζα ότι οι νεοφιλελεύθεροι είναι εκείνοι που βάζουν τις δραστηριότητες, τα κέρδη, την προβολή και το συμφέρον των μεγάλων μονοπωλιακών εταιριών πάνω από το συμφέρον του απλού πολίτη.

Και εγώ που νόμιζα ότι η δουλειά των αιρετών στον δήμο είναι η διασφάλιση της λειτουργίας των δημόσιων χώρων και η υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος

Και εγώ που νόμιζα ότι θέλουμε όλοι - οι αυτοαποκαλούμενοι σοσιαλιστές - να εξασφαλίζονται πόροι για το κοινωνικό σύνολο.

Και εγώ που νόμιζα ότι στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες άθλησης - όσο μπορούμε - για τη νεολαία της πόλης, κάθε μέρα κΙ όχι ΜΌΝΟ  ένα Σ-Κ τον χρόνο,  στους δημόσιους αθλητικούς χώρους.

Και εγώ που νόμιζα ότι άλλο είναι ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ο οποίος αναφέρεται στα δελτία τύπου της NOVA για το τουρνουά (http://www.novasports.gr/Tournament3x3.aspx?a_id=339328&Sport=2) - και άλλο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, που απαντάει ως  αυτόκλητος (?) "συνδιοργανωτής" για λογαριασμό - και βέβαια ως ασπίδα - του Γιώργου Κουράση (ίνα επιβεβαιωθεί απολύτως η τοποθέτησή μας ότι πρόκειται ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ).

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τον διάλογο και την αντιπαράθεση αυτή, ούτε να παρακολουθήσουμε τις καθημερινές κωλοτούμπες και τους εξυπνακισμούς προς ιθαγενείς, περί υποτιθέμενης αντιπαράθεσης μεταξύ όσων "τα βλέπουν όλα ως μπίζνες" και των "ανιδιοτελών υπηρετών του αθλητικού ιδεώδους".

Θα φέρουμε τα θέματα αυτά επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο για να γραφτούν και πρακτικά.

Μέχρι τότε οι λαλίστατοι και αυστηρότατοι με τους άλλους, ανιδιοτελείς, αν θέλουν ας μας απαντήσουν:

- Τα ίδια που ισχύουν για εκείνους τους ανιδιοτελείς, ισχύουν για τους ανθρώπους που το πολεμάνε εκεί στον Σκακιστικό όμιλο, για τον οποίο έκαναν καταγγελία επειδή ο δήμος στεγάζει τις δραστηριότητές τους;
Ή εκείνοι οι ανιδιοτελείς δεν δικαιούνται φράγκο από τον δήμο, αν δεν μπουν υπό "προστασία"; 

- Στο τουρνουά που θα γίνει λοιπόν - με την ΓΝΩΣΤΗ κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ - τα θέματα νομιμότητας και ασφαλείας των συμμετεχόντων τα αναλαμβάνει ο Γυμναστικός Σύλλογος απέναντι στο νόμο;

Ο "ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ" (κατά δήλωσή του) Γυμναστικός έχει εξασφαλίσει ΑΔΕΙΑ για την διεξαγωγή του τουρνουά;
Γιατί εγώ - που είμαι γνωστός αθλητικός τύπος - μπορεί να πάω αύριο με τρεις φίλους μου - ιδίας με εμένα αθλητικής ιδιοσυγκρασίας - να φτιάξουμε ομάδα, να μπω μέσα, να κάνω τον Πρίντεζη και όπως είμαι αθλητικός και γυμνασμένος να μου έρθει στούφος και να μείνω εκεί.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ;
Γιατί δεν μιλάει ο Δήμαρχος και μιλάει ο Πρόεδρος του Γυμναστικού;

Που μάλιστα όταν είναι για τους άλλους είναι μεγάλος και αδέκαστος ελεγκτής της νομιμότητας - κατά γράμμα;

Αλλά - άντε, πες ότι εμείς οι χοντροί θα αυτοσυγκρατηθούμε και δεν θα πάμε να παίξουμε.

Αν γίνει - ας πούμε μια καταγγελία - και έρθει ένα όργανον και ζητήσει άδεια - που δεν υπάρχει, για λόγους που όλοι γνωρίσουμε - ποιος θα πάει αυτόφορο; Ο Κουράσης ή έχει βάλει .... αυτοφοράκια;

Δηλαδή μερικοί από την τραγωδία στο Λούνα Παρκ στο Ελληνικό δεν έμαθαν τίποτα;

Αντί λοιπόν για την ακατάσχετη βέρμπα και τις επιθέσεις σε εμάς, ας απαιτήσει ο κος Πανταζής από τον δήμο να κάνει σωστά την δουλειά του, αντί να γίνεται - εκών, ακών - ασπίδα των υπευθύνων.

Είπαμε εθελοντές, εθελοντές ....

Αλλά εθελοντή αυτοφοράκια, δεν έχω ξαναματαδεί.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Η "α(να)ξιολόγηση", το πρόσχημα και το στοίχημα. Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 29-5-2014