iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΧΕ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ" ΜΗΝΥΜΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Φ. ΜΠΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΑΤΩ

Δεν ήταν εκδήλωση κάποιας διαφοροποίησης η απουσία του Φ. Μπάβα από το ΕΡΑΤΩ, σύμφωνα με πληροφορία που λάβαμε πριν λίγο.

Μια μικρή περιπέτεια υγείας τον κρατά μακρυά από τα καθήκοντά του.

Περαστικά ευχόμαστε και σύντομα πάλι στο προεκλογικό κλίμα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ 2

Σιγά, μην βαράτε!

Δεν φταίμε εμείς. Ο σμπίρος μας δεν μας τα είπε αναλυτικά φαίνεται.

Λείπανε και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον δείπνο στο ΕΡΑΤΩ.

Δεν πήγε - και μάλιστα χωρίς να το δικαιολογήσει και η Τζίνα Πούλου ενώ από το fb μάθαμε ότι δεν ήταν εκεί ούτε η Έλενα Καυκάλα και ο Φώτης Μπάβας.

Καλά ρε πώς κάνετε έτσι;

Δεν σας είπαμε και καμπούρηδες ...


Μπάααα.

Σόρυ πάντως.

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Επειδή πιστεύουμε στο «Ζούμε το σήμερα - Αλλάζουμε το αύριο», 

επειδή ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ, 

επειδή οι παρέες γράφουν Ιστορία,

επειδή δεν πιστεύουμε σε σενάρια καταστροφής,

επειδή...

η Οργάνωση Μελών Πεντέλης του ΣΥΡΙΖΑ 

διοργανώνει βραδιά μουσικής, ποτού και διασκέδασης στο 

Café Bar/Restaurant 22...

Λεωφόρος Δημοκρατίας 22, Μελίσσια

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου από τις 21.00Μπορείτε να δείτε εδω
την εκδήλωσή μας στο

https://www.facebook.com/events/666650496709065/

ΟΛΟΙ OI ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΓΑΝΕ ... ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΕΡΑΤΩ ...
Όλοι οι καλοί χωράνε!

Καλή καρδιά να υπάρχει.

Θυμάστε που σας ενημερώσαμε για το δείπνο που παρέθεσε ο Αεικίνητος στον Υπουργό Εσωτερικών κο Μιχελάκη στο ΕΡΑΤΩ;

ΑΝΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ:

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ : Ντάβαρης,Μύρωνας και η Ελενίτσα που έβαλε να μας συλλήψουν. (ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΕΛΕΝΙΤΣΑ - ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ).

Έκπληξη: Η παρουσία 2 ακόμα δημάρχων εκτός του διοργανωτή Αεικίνητου Γιώργου Κουράση!

Ο Γρηγόρης και ο Κώστας ήταν εκεί.

Μάλιστα κάποιο πουλάκι μας είπε ότι υπάρχει ένας δημοτικός σύμβουλος που τα έχει ψιλοχοντροπάρει γιατί μιλούσε με τον υπουργό και του μετέφερε τους προβληματισμούς του όταν ο Κώστας Παττακός - εν ήδη έχοντα το γενικό πρόσταγμα - τον πλησίασε με την φράση "θέλουν να δουν και άλλοι τον Υπουργό, μην τον μονοπωλείς"  και διέκοψε την συνομιλία.

Θα μου πεις τώρα "έλα μωρέ" και τι έγινε.
Ε είπαμε: ΧΑΒΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡOΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-BLOGGERS ΤΗΣ πρΟΤΑσης ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣΗ εκτίμησή μας είναι δεδομένη και με χαρά φιλοξενούμε τις θέσεις σας, με τις οποίες σε πολλά συμφωνούμε και με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την τακτική αναδημοσίευση αναρτήσεων της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Η σημερινή σας τοποθέτηση όμως μας προκάλεσε ΕΚΠΛΗΞΗ,  αφού δεν σας έχουμε συνηθίσει να μασάτε  τα λόγια σας και θα σας προκαλέσουμε, φιλικά και στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου στον οποίο και εσείς πιστεύετε - και γι' αυτό δεν έχουμε καμία αμφιβολία - να μας δώσετε την άποψή σας για τα παρακάτω θέματα-ερωτήματα, που ξεχάσατε στο σχόλιό σας:

1. Έχουν γίνει δίκαια και αξιοκρατικά οι κρίσεις, υπάρχουν σε αυτές μόνο τα συνηθισμένα ελάσσονα προβλήματα και οι δεδομένες σε αυτές τις περιπτώσεις γκρίνιες ή διαπιστώνονται και διαπιστώνετε  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ παρατυπίες και ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων και δίωξη κάποιων άλλων - με κριτήρια προσωπικά και παραταξιακά - κομματικά

2. Πώς αξιολογείτε εσείς το γεγονός της συμμετοχής στις κρίσεις και την μοριοδότηση υπάλληλου υπόδικου, που αντί να σταλεί στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ με τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου για να τεθεί σε αργία, εστάλη με ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ στο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ για να κριθεί και προϊστάμενος.

 ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΑΣ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ;


3. Έχετε καταθέσει την άποψή σας με παρρησία για όλα τα θέματα που αφορούν την εργασία σας και την δημόσια διοίκηση.
Πώς αξιολογείτε εσείς το γεγονός ότι μοριοδοτήθηκε η ΕΔΕ για το έργο του καταυλισμού, που έβγαλε πόρισμα ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα, για μια υπόθεση που στη συνέχεια οδήγησε στην απελπισία συναδέλφους υπηρεσιακούς και αιρετούς και οδηγείται στα ποινικά δικαστήρια με βαριά κατηγορητήρια;
Πώς σχολιάζετε ότι με αυτά τα μόρια ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ η σειρά που τα ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ καθόριζαν για ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΠΑΙΝΕΙΤΑΙ; Η ΟΜΕΡΤΑ;

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΜΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ;

Ή ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ - ΑΔΙΚΑ - ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ:
 "ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ - ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ";

4. Μέσα σε όλη αυτή την "υπεύθυνη συστεμικά" τοποθέτηση περί των "δικαιωμάτων του εκάστοτε δημάρχου", που βέβαια όταν ασκούνται προεκλογικά και με διαδικασίες "να προκάνουμε την εγκύκλιο", και πριν την ψήφιση του Οργανισμού, οι επιλογές θα έπρεπε να εξετάζονται και υπό το πρίσμα των εξώφθαλμων σκοπιμοτήτων που υπηρετούν, ναι ή όχι;.

Δεν συμφωνείτε ότι δεν έχει κανένας δήμαρχος - εκάστοτε, γενικώς - δικαιώματα ΦΥΛΑΡΧΟΥ και οι πράξεις του ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ (σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ);

Και αν κρίνονται ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αδιάσειστα, έχει υποχρέωση να απαντά ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Και αν δεν μπορεί ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ;

5. Σας καλύπτει εσάς η θέση του συναδέλφου σας, προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου περί "ΜΗ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ" στις κρίσεις;

Δηλαδή ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ,

ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΙΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ;

Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ, Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΕΡΚΙΖΑΣ, Ο ΤΖΑΜΤΖΗΣ, Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ, παρεμβαίνοντας έτσι ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ και ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ στις διαδικασίες του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Ποιο είναι το αρμόδιο όργανο που όφειλε  ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ μια τέτοια περίπτωση από τις κρίσεις μην αποστέλλοντας τον φάκελο στο υπηρεσιακό συμβούλιο;

Η ΠΛΑΤΕΙΑ;

Και κάτι ακόμα που δείχνει ότι δεν μιλάμε εδώ για τον ... ΕΚΑΣΤΟΤΕ Δήμαρχο:

Ο νέος οργανισμός μαθαίνουμε ότι έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.
Τι θα εμπόδιζε λοιπόν οι κρίσεις να γίνουν μετά την έγκρισή του;
Ποιος επιλέγει πότε θα γίνουν οι κρίσεις;

5. Ειλικρινά  δεν θεωρήσατε καν άξιο σχολιασμού, σε μια τοποθέτηση για το θέμα, ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ αντιμετώπισης της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΣ;
 
Έχετε δει το έγγραφο που εχθές δημοσιεύσαμε, που μια μέρα πριν την εξορία της από το δημαρχείο, ο δήμαρχος όχι ο "εκάστοτε" αλλά αυτός ο δήμαρχος, για τα δικαιώματα του οποίου τοποθετηθήκατε), την εξαπατούσε ΧΥΔΑΙΑ;
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ.

ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ (εκάστοτε) ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΧΕΡΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ;

Είναι αυτό ζήτημα ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΝΟΜΙΚΟ που πρέπει να αντιμετωπίζεται στα πλαίσια μιας caumme il faut προσέγγισης στα πλαίσια των παραδοσιακών πολιτικών κωδίκων;

Διότι βεβαίως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα του - εκάστοτε - Δημάρχου.
ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!

Αυτά είναι που καθιστούν τον Κουράση τον πιο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δήμαρχο στην ιστορία της πόλης.

Και ό,τι είναι ΝΟΜΙΜΟ αγαπητοί συνbloggers δεν είναι και ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΙΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ που ξεπερνάει κώδικες και νόμους και καθορίζεται και από αυτό που λέμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ.
Που υπάρχει ή δεν υπάρχει.

Και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλεπόμενη είναι ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και καταγγέλουμε την χρήση της ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ  ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΣΕ
"ΕΙΝΑΙ ΕΪΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ".

Είναι αστείο κατασκεύασμα κατά την γνώμη μας αυτή η φράση, διότι επιθυμεί να υποκρύψει την ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ αλλά και το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ πράξεων και συμπεριφορών, που αντί να καταγγέλονται ως αντιδημοκρατικές (άρα φασιστικές) υποβαθμίζονται απλά σε ... "ανήθικες".

Εμείς και ΗΘΙΚΟ να το θεωρεί κάποιος αυτό που έγινε (με την δική του κλίμακα "ηθικής"), θέλουμε να κλείσουμε ότι  θεωρούμε ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί, κατά την ταπεινή μας γνώμη, και από εσάς.

ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

Και ελπίζουμε ότι το ίδιο θεωρεί και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά και των δημοκρατικών πολιτών του Χαλανδρίου.

Ελπίζω να δεχτείτε την κριτική μας χωρίς παρεξήγηση, χωρίς να θεωρηθεί ... ΕΠΙΘΕΣΗ διότι δεν είναι.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αναπαραχθεί από εσάς η κρατούσα αντίληψη στο Χαλάνδρι, ότι κάθε διατύπωση πολιτικής θέσης εκλαμβάνεται και ερμηνεύεται ως προσωπική επίθεση που "προσβάλλει" τις πολιτικές κόρες ναυάρχου που μας διοικούν.

ΥΓ: Με την ευκαιρία θα θέλαμε να πούμε και κάτι σε όσους συμβουλέυουν ή εκβιάζουν να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα, διότι δεν είναι Political Correct και "μπορεί να μας κατηγορήσουν ότι μεροληπτούμε υπέρ της Νταβία ή άλλων που δεν θα ονομάσουμε ... για το καλό τους.

Αν μεροληπτούμε παρακαλούμε για απαντήσεις στα ερωτήματα που θα αποδείξουν ότι μεροληπτούμε εμείς και όχι ΟΣΟΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤHΣΑΝ.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤE ΤΕΤΟΙΑ:

ΕΜΕΙΣ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ POLITICAL CORRECT.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ .... ΣΩΤΗΡΕΣ.

Θα είναι πολύ, μα πολύ caumme il faut εκείνοι. Έτσι έχουν κάνει τόσα χρόνια καριέρες. Με προεκλογικά χαμόγελα και υποσχέσεις.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ... ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΤΟΙΧΟ!

Διαγραφή χρέους Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης & Πάγωμα του χρέους των Συνταξιοδοτικών εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε

ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ - "ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ" ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ:

https://secure.avaaz.org/en/petition/Pagoma_ton_ofeilon_ston_OAEE/sign/

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ


Σε πλήρη αδυναμία και αποσύνθεση η δημοτική αρχή Ιωαννίδη. Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός...Το δελτίο τύπου της κίνησης μας με ημερομηνία 20-11-13, σχετικό με την αποδοχή και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασής μας για μείωση των δημοτικών τελών κατά 19% ξεκινούσε με την εξής υπενθύμιση- διαπίστωση: Όπως γνωρίζετε η δημοτική αρχή του κ. Ιωαννίδη διανύει την 8η χρονιά της θητείας της και τη 12η της δημοτικής παράταξής του στη διοίκηση του δήμου μας. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν έμαθε να διοικεί και να προγραμματίζει σωστά αλλά ούτε και να αντιλαμβάνεται τον παλμό και τις αγωνίες της κοινωνίας μας ασκώντας έτσι πολιτική του «βλέπουμε και κάνουμε».

Αγαπητοί Συνδημότες,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/11/2013 όχι μόνο αποδείχτηκε, για άλλη μία φορά, η παραπάνω αυτή διαπίστωση, αλλά αποκαλύφθηκε, με τον πιο τραγικό τρόπο, η αποσύνθεση και η αδυναμία της δημοτικής αρχής του κ. Ιωαννίδη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, δεν πέρασε ο Προϋπολογισμός του επόμενου οικονομικού έτους που πρότεινε η ίδια Δημοτική Αρχή.

Αυτό συνέβη γιατί:
• Η δημοτική αρχή του κ. Ιωαννίδη είναι ανίκανη να συντάξει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό.

• Και αυτός ο προϋπολογισμός αποτύπωνε για μία χρονιά ακόμη τη λογική της δημοτικής αρχής, όπως αυτή εκφράζεται από την πολιτική των πελατειακών σχέσεων και των απευθείας αναθέσεων, της μη περιστολής δαπανών, της μη αποφυγής νέων δαπανών και χρεών, της μη εξόφλησης των οφειλών, της έλλειψης κονδυλίων για απαλλοτριώσεις γης, της μη αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και της μη σωστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

• Προσπάθησε να στηρίξει αυτή την αδυναμία της στη δικαιολογία της περιστολής των κρατικών κονδυλίων, όταν χρόνια τώρα, αδυνατούσε να τα αξιοποιήσει αλλά και να σηματοδοτήσει με αυτά υπερβάσεις.

• Αγνόησε τις τεκμηριωμένες προτάσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης, οι οποίες έδιναν διέξοδο στο μέλλον της πόλης μας, σε συνδυασμό και με τις προτάσεις της για το τεχνικό πρόγραμμα.

• Έχει εγκλωβισθεί σε μία τροχιά παρακμής, μέσα από προσωπικές αντιθέσεις και στρατηγικές των προσώπων που συγκροτούν την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε αποσάθρωση για την ίδια την πόλη μας.

Αγαπητοί συνδημότες
Η κίνηση δημοτών Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας θέλει να είστε ενήμεροι για τις τόσο σοβαρές εξελίξεις που συμβαίνουν στην πόλη μας, αφού όλοι μας σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, πρέπει να αντιληφθούμε την πόλη μας, όχι ως πόλη «ξενοδοχείο», αλλά ως μια πόλη με όραμα και δυναμική που όχι μόνο δεν πρέπει να την αφήσουμε σε λάθος χέρια, ανίκανα ακόμα και για τα στοιχειώδη, αλλά να την αναδείξουμε σε μία Πολιτεία Δημοτών που φροντίζει το μέλλον των μελών και των παιδιών της.

Εμείς συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι με τις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις μας και συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε μια άλλη λογική σύνθεσης του προϋπολογισμού του Δήμου, με μοναδικό γνώμονα, τη διαφάνεια στις διαδικασίες και το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και την ανάπτυξη του Δήμου αλλά και την απομάκρυνση της δημοτικής αρχής μετά από τις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014, στις οποίες εσείς θα κληθείτε να ελέγξετε τη διοίκηση και το κυριότερο να λάβετε αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

Για την Κίνηση Δημοτών
«ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
ΞΕΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" για τις Κρίσεις Προϊσταμένων, 28-11-2013


Χαλάνδρι 28/11/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις Προϊσταμένων στον Δήμο μας, η «πρΟΤΑση» θα ήθελε να καταθέσει την άποψή της για αυτό μείζον και σοβαρό ζήτημα, το οποίο αφορά τους εργαζόμενους και – λογικά και συνεπακόλουθα – τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Η οποιαδήποτε εσωτερική αλλαγή στις υπηρεσίες του (κάθε) Δήμου, ασφαλώς και αποτελεί απόφαση του (εκάστοτε και κάθε) Δημάρχου. Όταν, μάλιστα, αυτή (η αλλαγή) υπαγορεύεται και από Νόμους της Δημόσιας Διοίκησης (Κρίσεις Προϊσταμένων & Διευθυντών) και από αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων, τότε οποιεσδήποτε άλλες (και διαφορετικές) απόψεις, κρίσεις και επικρίσεις περιττεύουν.

Κανένας εργαζόμενος δεν παντρεύεται τη θέση του και δεν «κατοχυρώνει» το αντικείμενο εργασίας του ή κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία. Επιπλέον, είναι καλό για τον εργαζόμενο να ασχολείται με διαφορετικά αντικείμενα, προκειμένου ΚΑΙ να εμπλουτίζει τις γνώσεις του αλλά ΚΑΙ να μπορεί να προσφέρει από ένα διαφορετικό τομέα. 

Η άλλη άποψη λέει ότι, σε εποχές δύσκολες και «πονηρές» όπως αυτές που διανύουμε, η οποιαδήποτε αλλαγή προσώπων και αντικειμένων εργασιών, αποτελεί σοβαρό λόγο «αποσταθεροποίησης» μιας ή πολλών υπηρεσιών και – εξ αποτελέσματος – τροχοπέδη (προσωρινή τουλάχιστον) στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. 

Η «απειλή» ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των Δήμων – κάποιων, στην αρχή, σχεδόν όλων στη συνέχεια – θα πρέπει όλους να μας βάλει σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης για το τι μέλλει γεννέσθαι, όταν μάλιστα – και μέχρι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν, να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν πλήρως στα καινούρια τους καθήκοντα – κάποια θέματα ΛΟΓΙΚΑ θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθούν.

ΟΥΔΕΙΣ, μα ΟΥΔΕΙΣ, πιστεύει ότι υπάρχουν ανίκανοι συνάδελφοι. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ μάλιστα. Άλλωστε, η σωστή λειτουργία του Δήμου – και κάθε Δήμου και κάθε υπηρεσίας – ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και, σε αρκετές περιπτώσεις, όχι μόνο στην εργασία, στο ενδιαφέρον τους και στην προσφορά τους, αλλά ΚΑΙ στην αυταπάρνησή τους. Επιπροσθέτως, η εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται, είναι σημαντικό «εργαλείο» για έναν Δήμο.

Η «πρΟΤΑση» δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με κανένα θεσμικό ή μη θεσμικό παράγοντα, τοπικό ή κεντρικό. Τις οποιεσδήποτε διαφωνίες της τις έχει εκφράσει κατά καιρούς, με σχόλια και με προτάσεις και με πιο πρόσφατο το γεγονός της κατάθεσης Σχεδίου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.).

Θα θέλαμε, όμως, να καταστήσουμε σαφές ότι, όπως και όλοι φανταζόμαστε, επιθυμούμε την εύρυθμη λειτουργία του 2ου σπιτιού μας (έτσι αποκαλούμε την εργασία μας), με αλλαγές ή χωρίς, με στόχο τη σταθερή πορεία και παρουσία όλων μας στο άμεσο μέλλον, έτσι όπως αυτό καθημερινά διαμορφώνεται. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι, δυστυχώς, τα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο, καθιστούν αυτό το «μέλλον» κατ’ αρχήν ΔΥΣΟΙΩΝΟ και στη συνέχεια ΑΓΝΩΣΤΟ. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου
pr_ota_si@yahoo.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!