Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Το μυστήριο της κόκκινης γραμμής...

Έχει  αναδειχθεί αρκετές φορές μέσα από αυτό το blog ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ το σοβαρό ζήτημα της ΠΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ.
Θα «διακινδυνεύσω» , όμως, να γίνω κουραστικός, καθώς, στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει το – φιλόδοξο μεν, όχι σωστά οργανωμένο δε – πρόγραμμα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη μας.

Οι προηγούμενες Διοικήσεις, με τον «ταχείας κυκλοφορίας» (τρομάρα μας!!!) δρόμο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ( ο κος Λαλιώτης ήθελε ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», χωρίς να ενδιαφέρεται ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΛΟ!!!), χώρισαν το Χαλάνδρι σε δύο (2) «καινούρια» μέρη : το Κάτω Χαλάνδρι και το…υπόλοιπο Χαλάνδρι.

Στη συνέχεια, με διάφορους τρόπους, η πόλη μας έγινε ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ, μοναδικό στα Βόρεια Προάστεια, αφού ΓΙΑ και ΠΡΟΣ οποιοδήποτε προάστειο θέλει κάποιος να μεταβεί (π.χ. Πεντέλη, Βριλήσια, Αγ. Παρασκευή κ.λπ.), περνάει μέσα από το Χαλάνδρι (προκειμένου να αποφύγει τους κεντρικούς δρόμους, Κηφισίας – Μεσογείων). Με λίγα λόγια, η πόλη μας έγινε και διαμορφώθηκε τα τελευταία (κυρίως) χρόνια σε ένα «αφιλόξενο» μέρος για όλους τους Χαλανδραίους!

Έτσι, αφού κάποια στιγμή κατά το παρελθόν, «ατύχησε» το «σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης» που λειτουργούσε κάτω από τη σκέπη μιας ιδιωτικής εταιρείας, το Χαλάνδρι κατήντησε μια «αυτοκινητοκρατούμενη» ζούγκλα.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, σε ένα μεγάλο προάστειο όπως είναι το Χαλάνδρι, χωρίς ένα δημοτικό πάρκινγκ (και με πληθώρα ιδιωτικών – δηλαδή ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ) είναι απαραίτητη μια σωστή οργάνωση και ένα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. Ένα «σύστημα» που θα έχει διπλό σκοπό :

  1. την αποκατάσταση του «οδικού χάρτη» και της κυκλοφοριακής «ζωής» της πόλης μας και, συγχρόνως,
  2. το σεβασμό των χαλανδραίων κατοίκων και καταστηματαρχών.
Και εντάξει με τις μπλε γραμμές στους δρόμους. Θα δοθούν οι απαραίτητες άδειες (κάρτες) στους μονίμους κατοίκους, ώστε να μπορούν να παρκάρουν στα συγκεκριμένα σημεία, εφόσον εκεί διαμένουν.
Τι γίνεται,  όμως, με τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ γραμμές; Ποιοι και με ποια κριτήρια αποφάσισαν ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  (σε ΟΛΟΥΣ) να χαρακτηρίσουν σημεία ως …ΚΟΚΚΙΝΑ;
Και αν κάποιος εργάζεται εδώ; Θα πληρώνει 1 ευρώ την ώρα; Ή, μήπως, θα πάρει κάρτα στάθμευσης για να παρκάρει σε άλλο σημείο του Χαλανδρίου;
Με λίγα λόγια, ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, κάποιοι έβαψαν με κόκκινο χρώμα δρόμους και δρομάκια, πάνω από τους οποίους διαμένουν ή εργάζονται άνθρωποι.
Και, απ’ ότι μαθαίνω, μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει το «Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης»,  οι ενστάσεις θα πέφτουν βροχή. Από καταστηματάρχες , εργαζόμενους και κατοίκους. Από αυτούς, δηλαδή, που για άλλη μια φορά πλήττονται.
Ανεξήγητα πράγματα…

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, 27/6/2012

Όρισαν και εκπρόσωπο οι Σκοπιανοί των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Μια Ελληνίδα (;) της Έδεσσας!

 Με ανακοίνωση της, η λεγόμενη οργάνωση «United Macedonian Diaspora» («UMD»), έκανε γνωστό, πως πλέον ... εκπρόσωπος της στην Ελλάδα θα είναι η πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας» Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου, την οποία παρουσιάζουν ως … «ακτιβίστρια» της ανύπαρκτης «μειονότητας».

Σε ότι όφορά την λέξη "ακιτβίστρια" και "ακτιβιστής" πλέον τείνει να σημαίνει αυτόν που εργάζεται υπερ ξένων δυνάμεων σε όλο των κόσμο, αν κρίνουμε από το τι κάνουν οι ... ακτιβιστές στην Συρία.

«Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε πως το Δ.Σ της «UMD» διόρισε την πρώτη επίσημη αντιπρόσωπος του στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Ευγενία Νατσουλίδου, μία ακτιβίστρια και εκ των ιδρυτών ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου στα Βόδεν (όπως αποκαλεί την Έδεσσα). Η «UMD» θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εκπροσώπους όπου ζουν «Μακεδόνες» και ειδικά στην Ελλάδα προκειμένου να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα των «Μακεδόνων» που ζουν εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Μέτο Κολόσκι, γνωστός για τις σχέσεις του με το τουρκικό λόμπι των ΗΠΑ.

Η «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας» ιδρύθηκε το 2008 και εκτός από αποτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου προβαλλόταν η σκοπιανή παράδοση, το 2009 πραγματοποίησε σεμινάρια εκμάθησης της σκοπιανής γλώσσας, με συμμετοχές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η τοποθέτηση της Ευγενίας Νατσουλίδου στην συγκεκριμένη θέση από την πλέον ισχυρότερη οργάνωση των Σκοπιανών στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί και το ρήγμα με το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο», που ακολουθεί πιο μετριοπαθή στάση στις διαφορές Αθηνών – Σκοπίων, για την ονομασία και όχι μόνο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μας είπε (μετεκλογικά) ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να μην μας κρατήσει στο ευρώ, έφτιαξε το κείμενο δεσμεύσεων και μετά παραιτήθηκε ο Χατζησωκράτης

20120627-003507.jpg
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης (ναι αυτός που προχθές το βράδυ παραδέχθηκε στη ΝΕΤ οτι μπορεί να βγούμε από το ευρώ και με αυτή την κυβέρνηση) παραιτήθηκε από τη θέση του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.


Μην ξεχνάτε ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Η παραίτησή του αποδίδεται στην ενόχληση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προτίμησε να κρατήσει την έδρα στη Β΄Αθήνας και όχι στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα ο κ. Χατζησωκράτης, ως πρώτος επιλαχών, να μην εκλεγεί βουλευτής. Για μια θέση στα έδρανα της βουλής δηλαδή…


Είπαμε, για όλα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ...Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει...Και που μπορεί ο καιρός να χαλάσει το Σ/Κ και να μην κάνουμε μπάνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ευθύνεται.

Δ.Χ.

O Kεμάλ σκότωσε τους Έλληνες, και ζείτε σήμερα εδώ"

 Η εφημερίδα Ζαγκάλισα είναι μία ελληνική πομακική εφημερίδα, και ομολογουμένως τολμάει να κάνει συχνές και άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Δείτε τι προσπαθούν να επιτύχουν με την προπαγάνδα τους οι Τούρκοι με τη βοήθεια του προξενείου βεβαίως. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα μπορούν να προσποιούνται πλέον για αυτά που συμβαίνουν.

Αυτά διδάσκουν οι χοτζάδες στη Θράκη – Ως πότε θα υπάρχει η ανοχή;

Πληροφορηθήκαμε από νεαρό Πομάκο ο οποίος φοίτησε σε κουράν-κουρσού (μαθήματα Κορανίου) τι του δίδασκε ο ιμάμης επί χρόνια: «Το μάθημα δεν ήταν μόνο θρησκευτικό, ήταν και πολιτικό», μας είπε. Στο πολιτικό κομμάτι, να τι του δίδασκε ο χότζας για την καταγωγή του:

«Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».

Για τα πομακικά: «Να τα μιλάς όλο και λιγότερο. Κάποια στιγμή να μην τα μιλάς καθόλου. Αυτή η γλώσσα σε μπερδεύει. Τα τουρκικά είναι καλύτερη γλώσσα από αυτά. Τα τουρκικά είναι ανώτερα. Θα σε βοηθήσουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Όταν μεγαλώσεις μπορώ να σε στείλω να σπουδάσεις δωρεάν στην Τουρκία σε κάποιο θρησκευτικό σχολείο (ιμάμ-χατίπ)».

Για την Τουρκία και τον Κεμάλ Μουσταφά: «Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας. Όλοι από αυτήν ερχόμαστε. Εσείς ζείτε σήμερα εδώ χάρη στον Ατατούρκ! Αν δεν υπήρχε αυτός, εσείς σήμερα δεν θα ζούσατε εδώ. Αυτός σκότωσε τους Έλληνες και μπορείτε σήμερα να ζείτε εδώ. Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και για αυτό κανένας δεν θα σας πειράξει. Η Τουρκία σας προστατεύει!».

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από όσα λέγονται στα …μαθήματα, μέσα στα εκατοντάδες θρησκευτικά παρασχολεία (κουράν-κουρσού) που έχει φτιάξει η Τουρκία εντός της ελληνικής Θράκης. Με έμφαση στα χωριά όπου ζουν Πομάκοι και τις γειτονιές των αθίγγανων, εκατοντάδες θρησκευτικοί λειτουργοί που πληρώνονται απευθείας από το τουρκικό κράτος, διδάσκουν στα μικρά παιδιά, μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και τους μετατρέπουν σε Ταλιμπάν!

Η αποκάλυψη αυτή είναι για εκείνους τους «υπεύθυνους» χριστιανούς της οκάς (πολιτικούς, διπλωμάτες, αναλυτές, καθηγητές, δημοσιογράφους κ.ά.), οι οποίοι έχουν ακόμα παραισθήσεις για το τι συμβαίνει στην ελληνική Θράκη και μιλάνε για καθεστώς αρμονικών σχέσεων, γέφυρες φιλίας και παρόμοιες πολιτικάντικες ανόητες ρητορείες. Στα κουράν-κουρσού ετοιμάζονται οι νέοι ταλιμπάν της περιοχής με την ευλογία ψευτομουφτήδων και μουσουλμάνων πολιτικών. Όταν θα τους δείτε στο μέλλον να μην τρίβετε τα μάτια σας! (εφημ. Πομάκων zagalisa)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;; ΠΟΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;;;

ΚΩΛΟΔΡΟΜΟΙ ....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΕΙΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΑ

 Ως Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου (ενός από τα σχολεία, που συμμετείχε στους μαθητικούς αγώνες «Καλλισπέρεια») αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να «αποκαταστήσω» ορισμένα πράγματα, διότι αν μη τι άλλο θεωρώ ότι το άρθρο με τίτλο «Ερώτηση προς τους συλλόγους γονέων», το οποίο αναρτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2012, στο βαθμό, που αφορά το ρόλο και την ευθύνη των συλλόγων γονέων, είναι ισοπεδωτικό και άστοχο.(δεν θα αναφερθώ καθόλου στο κομμάτι, που αφορά το έργο και τις ευθύνες της Διοίκησης του Αετοπουλείου)
Πολύ δε περισσότερο γιατί  δεν βρέθηκε ούτε μία γραμμή προκειμένου να αναγνωρίσει τις πολύωρες προσπάθειες των δεκάδων συντελεστών, και κυρίως των ίδιων των μαθητών, οι οποίοι βρήκαν ένα τρόπο να εκφραστούν.

Θεωρώ λοιπόν ότι αν και το άρθρο αναφέρεται στην προστασία της προσωπικότητας των μαθητών,  εξομοιώνοντάς τα ούτε λίγο, ούτε πολύ με τα «θύματα» των talent shows, τελικά αυτό είναι που τα προσβάλλει περισσότερο.

Και επειδή σε αυτήν την πόλη γνωριζόμαστε λίγο- πολύ όλοι για τη συμμετοχή και την προσφορά μας εξηγούμαι:

Μακριά από εμάς οι δάφνες και τα βραβεία (εξάλλου η πολύχρονη προσφορά των περισσότερων συμμετεχόντων στους συλλόγους γονέων της πόλης είναι δεδομένη και ανιδιοτελής)

Ο  Σύλλογος γονέων του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτούργησε δωρεάν για όλους τους μαθητές θεατρική ομάδα, διατηρώντας μια παράδοση ετών, που υπάρχει στο σχολείο μας (καλύπτοντας με τα πενιχρά οικονομικά του μέσα την αμοιβή της καθηγήτριας).

Από την αρχή του 2012 λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του συλλόγου μας και μη θέλοντας να επιβαρυνθούν οι μαθητές ούτε ένα ευρώ για τη συμμετοχή τους τέθηκε θέμα διάλυσης του προγράμματος.

Μετά την προσφορά της κ. Κωνσταντίνας Παπαναστασίου - Αποσκίτη (επαγγελματίας ηθοποιού και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας) για δωρεάν διδασκαλία η θεατρική ομάδα συνέχισε τα μαθήματά  της.

Όταν δε τέθηκε από τα ίδια τα παιδιά να ανεβάσουν στο τέλος της χρονιάς θεατρική παράσταση, όπως συνηθιζόταν, η προσπάθεια εντάθηκε και οι ώρες της πρόβας και προετοιμασίας έγιναν περισσότερες.

Μόλις λάβαμε, όπως όλα τα σχολεία, από το Αετοπούλειο την πρόσκληση για συμμετοχή στους μαθητικούς αγώνες «Καλλισπέρεια» η απάντησή μας ήταν θετική για τους εξής λόγους:

Καταρχήν, όπως σωστά αναφέρεται το μαθητικό φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων, παρόλη την επιτυχία του δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διοργανώσει κάτι ανάλογο για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων.

Ο στόχος τόσο της Ένωσης, όσο και των συλλόγων πρέπει να είναι εκτός της προβολής του πολιτιστικού τους έργου και η προώθηση  των αναγκών της νεολαίας για ψυχαγωγία και για πολιτισμό.

Αυτό λοιπόν, που πρέπει να ενώσει όλους όσους ενδιαφέρονται για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων, πρέπει να είναι η απαίτηση και διεκδίκηση ενός φεστιβάλ νέων στην πόλη μας, που θα αναδεικνύει τις σημερινές τους αγωνίες.

Επίσης όπως ίσως είναι γνωστό στους περισσότερους το 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου αντιμετώπισε πριν ενάμιση χρόνο  τον κίνδυνο της κατάργησής του (στα πλαίσια της «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» του Υπουργείου Παιδείας)
Τότε πολύ λίγοι μας συμπαραστάθηκαν

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να προβληθεί το σχολείο μας  στην τοπική κοινωνία , αποδεικνύοντας στην πράξη τις τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες ενός δημόσιου σχολείου.
Εξάλλου με τη δουλειά μας προσπαθούμε  να αναδεικνύουμε τη θετική δράση του σχολείου, που πηγάζει από την αρμονική συνεργασία μαθητών – γονιών και εκπαιδευτικών  (έκδοση μαθητικής εφημερίδας κ.λ.π.)

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ άδικο να γίνεται κριτική σε μια δουλειά, επειδή συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό, χωρίς να κρίνεται επί της ουσίας.

Είμαστε χαρούμενοι διότι αν ψάξει κανείς θα διαπιστώσει ότι το έργο αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συλλογικής προσφοράς δεκάδων ανθρώπων.

Σε μια εποχή, που κυριαρχεί ο ατομισμός και όλα έχουν τη τιμή τους, τα παιδιά πήραν μαθήματα συλλογικής δράσης, προσφοράς και συνεργασίας.

Βίωσαν μια σημαντική εμπειρία , που είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν
ποτέ.
Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, οι οποίοι  μας έκαναν περήφανους με την παρουσία τους,  ούτε φωτιές κατάπιαν ούτε κωλοτούμπες κάνανε.

Δώσανε την ψυχή τους σε μια ομολογουμένως από όλους συγκλονιστική παράσταση «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» και απέσπασαν τα συγχαρητήρια του κοινού όχι τόσο για το πρώτο βραβείο, αλλά κυρίως για τα μηνύματα, που έστειλαν.

Απλά υπενθυμίζω τα τελευταία συγκλονιστικά λόγια της παράστασης:
«Ο δράκος είναι εδώ και το 2012…………
Η γη χτυπάει ογδόντα σφυγμούς………
Κάτι γίνεται εδώ, κάτι γίνεται………
Τα παιδιά έστειλαν με όλη τη δύναμη της φωνής τους το δικό τους μήνυμα
αφύπνισης.
Εμείς τι κάνουμε;
Ας κοιταχτεί ο καθένας στον καθρέφτη και ας αναρωτηθεί………


Σημείωση: Τα ανωτέρω εκφράζουν προσωπικές απόψεις και σε καμιά περίπτωση, δεν δεσμεύουν τα μέλη του Δ.Σ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ:
Αγαπητέ Γιάννη,
Απορώ γιατί ένιωσες την ανάγκη να απαντήσεις. Ποιος μίλησε για την δουλειά του συλλόγου, των μαθητών και την προσφορά σας;;
Σε ένα πράγμα ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα και οριζόντια με αυτά που γράφεις: ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ. Τα Καλλισπέρεια ήταν ένας ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ακριβώς πάνω στα μοτίβα των τηλεοπτικών TALENT SHOWS και αυτό δεν το λέει μόνο η ΠΛΑΤΕΙΑ πλέον.
Οι μαθητές ήταν ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ και η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ τους αξιολογούσε.
Το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει  βεβαίως με την ποιότητα της δικής σας δουλειάς, ούτε του έργου που ανεβάσατε και το οποίο μπορούσε να παρουσιαστεί - φαντάζομαι - και χωρίς διαγωνιστική διαδικασία.
Το ότι αναλαμβάνεις να απαντήσεις για ένα θέμα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ αλλά το ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ και τις επιλογές του μένει να κριθεί από τους αναγνώστες μας.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,
είναι ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να δούμε ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Γιάννη.
Και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να αναλαμβάνουμε το προσωπικό κόστος να στηλιτεύουμε παρεκτροπές. Αυτό μπορούμε με τις μικρές μας δυνάμεις και αυτό κάνουμε. Και να προτείνουμε εναλλακτικούς δρόμους. Και θα το κάνουμε αυτό με συνέπεια διότι όντως ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Και ο δράκος είναι εδώ!
Και αφορά όλους μας αν θα τον παλέψουμε και πώς.
Και αφού έκανες τον κόπο να μας γράψεις - ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ - δεν θεωρείς ότι μια απάντηση σε ένα ερώτημα που θέσαμε και είναι το αν αυτό το πράγμα πρέπει να επαναληφθεί του χρόνου ,θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην απάντησή σου; ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑΝΝΗ;
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 6ου ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ - και δεν αναφέρομαι στον σύλλογο.
Και κάτι ακόμα: ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ διότι απλά στο άρθρο εκείνο - ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων για τα δημοτικά. Κάτι που φαίνεται ότι δεν πρόσεξες.
ΣΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
Δεν έφτανε η παρουσίαση της δουλειάς των μαθητικών εργαστηρίων στο φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων στην ρεματιά όπου όλοι καμαρώσαμε τους μαθητές;;;


ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...