Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΠΡΙΝ ΑΠΑΝTΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FB ΤΗΣ "ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ" - ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ!

  Επειδή γράψαμε ΕΔΩ ότι τα λεφτά που ενέκρινε η πλειοψηφία για τα .... ¨αδέσποτα" (και την φουκαριάρα την μάνα τους) που είναι 40 χιλιάρικα για φέτος, με την αιτιολογία που ακούστηκε ΕΠΙΣΗΜΑ, ότι δηλαδή "για δέκα χρόνια δεν έχουν πάρει λεφτά τα .... αδέσποτα" (λες και το φαγητό και τα τσιπάκια που δεν;έβαλαν πριν δέκα χρόνια θα τα βάλουνε φέτος  όλα μαζεμένα, και λες και η "φιλόζωοι" και η φουκαριάρα η μάνα τους ανέδειξαν τα αιτήματά τους τόσα χρόνια που υπηρετούν ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) αναρτήθηκε στο fb της "φιλοζωικής" το παρακάτω κέιμενο (που δεν φοβόμαστε να αναδείξουμε εμείς):

"Με έκπληξη πληροφορήθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου , από σχόλιο ηλεκτρονικής εφημερίδας, ισχνής δημοτικής παράταξης του Χαλανδρίου, ότι στην τελευταία οικονομική επιτροπή σύσσωμη η αντιπολίτευση (Κουράσης, Νταβίας, Αδριανάκης) ψήφισε λευκό στην εισήγηση της σημερινής διοίκησης του Δήμου, που πρότεινε και ψήφισε να δοθούν, 25.000 ε για ιατρική περίθαλψη των αδέσποτων και 15.000 ε για τροφές και αντιπαρασιτικά.

Είναι … φυσικό να ζητούν μείωση ...του ποσού και να ψηφίζουν λευκό, αφού ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν (αφού δεν έκαναν κάτι) είτε ήταν στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση, τι κόστος έχουν κάθε χρόνο οι στειρώσεις, τα εμβόλια , τα αντιπαρασιτικά, τα χειρουργεία σε τραυματισμένα, στους δρόμους- καρμανιόλες του Χαλανδρίου, ζώα, οι διάφορες εξετάσεις για διαπίστωση τυχόν ασθένειας των εγκαταλελειμμένων ζώων, οι θεραπείες για ψώρα σε σκυλιά και γάτες, οι θεραπείες για λεϊσμάνια κλπ κλπ.


Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να μάθουν, πόσα ζώα είναι ενταγμένα σε γειτονιές στο Χαλάνδρι, πόσα συντηρούνται σε χώρους φιλοξενίας , είτε για αποθεραπεία είτε γιατί ο τραυματισμός τους δεν επιτρέπει την επανένταξή τους είτε γιατί περιμένουν τη σειρά τους να υιοθετηθούν. Τι κόστος έχει όλο αυτό;


Πώς και με τι μεταφέρονται προς και από τα ιατρεία, προς και από τους χώρους φιλοξενίας, πόσο είναι το κόστος μεταφοράς;


Πόσοι ασχολούνται εθελοντικά με τη συντήρησή και παρακολούθησή τους .Με τις υιοθεσίες; Πόσος χρόνος, ψυχή και χρήμα ξοδεύονται αγόγγυστα από τους εθελοντές, που αντιμετωπίζουν κι αυτοί τη γενικότερη κρίση.


Κανείς από τις προηγούμενες διοικήσεις, μα και τους υπόλοιπους εκλεγμένους συμβούλους του δήμου, δεν απασχολήθηκε για όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια. Η επικοινωνία περιοριζόταν στην τηλεφωνική επαφή με τις γραμματείς: 


Στη Χαιμαντά στο τάδε μαγαζί έχει μπει αδέσποτο και δεν βγαίνει… θα πάτε ;
Στην πλατεία αδέσποτα δάγκωσαν έναν κύριο ….
Στο υπόγειο του τάδε σχολείου γέννησε μια γάτα, θα τα πάρετε;
Στο Πάτημα δεν μπορούν να περπατήσουν από τις αγέλες … Θα τα πάρετε;
Στους κάδους στη γωνία Θησέως και Ζακύνθου… είναι μια σακούλα με κουτάβια …Θα πάτε;
Στη Ρεματιά έχουν εγκαταλείψει ένα μεγάλο σκυλί….
Στο εμπορικό κέντρο γέννησε μια αδέσποτη…

Και το ενδιαφέρον εξαντλούνταν μέχρι εκεί.
Γιατί όμως να προχωρήσουν πάρα πέρα αφού τα προβλήματα λύνονταν έτσι κι αλλιώς από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου;
Μπορεί κάποιος από τη «λευκή» αντιπολίτευση να απαντήσει στους εθελοντές φιλόζωους, για το λευκό του;
Θα έχει ενδιαφέρον !!!


ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ από κάτω  Η "ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ" (με πρόεδρο την Έπη Λέρτα, την γνωστή σε όλους για την παροιμιώδη και παραδειγματική αισθητική με την οποία κριτικάρει τους άλλους χρόνια τώρα και στην οποία αναφερόμεαστε επώνυμα γιατί  ΣΕ ΑΥΤΗ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, αφού έχει αναρτηθεί από την ίδια την ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ στο fb)

"ΧΑΜΟΣ!!! Διαμαρτύρονται κάποια δεσποζόμενα, που έτρωγαν για χρόνια, γιατί επιτέλους θα φάνε και τ΄αδέσποτα....!
ΝΤΑΒ-ΝΤΑΒ

(αδέσποτοςπου δεν μπορει να προφέρει το Γ)"


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: 

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΣ ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑΣ!!!!! 
Και θα δούμε ΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ!

ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ! 
ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ!

Και να ξέρετε ότι η "ισχνή δημοτική παράταξη" θα απαντήσει σε όσους δεν κατάφεραν ποτέ να εκλεγούν, ο λαός τους αρνήθηκε την λαίκή εντολή σε πολλαπλές αναμετρήσεις και βγάζουν τα κόμπλεξ τους.


ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΠΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

ΑΔΕΔΥ: Παλλαϊκή Κινητοποίηση Κυριακή 21.6


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ" ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ;
" Σε μια βδομάδα - δέκα μέρες θα έχει βγει η άδεια" μας είχε πει την Κυριακή του καθαρισμού του θεάτρου από τα αποκαΐδια υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγων.

"Σε τρεις μέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) μας είπε ο δήμαρχος πριν καμιά εξάδα τριήμερα.

"Πρώτη φορά μια διοίκηση του δήμου θα βγάλει άδεια, όχι σαν τους άλλους που ήταν της παρανομίας και της κατάληψης" έλεγε ο αντιδήμαρχος - που να μην αφήσει υποπαράγραφο κανενός νόμου που να μην ερμηνεύσει και να εφαρμόσει. Ο αντιδήμαρχος - νόμος! (Γούσταρε και καμιά κατάληψη ή γκασμά αλλά .... last year. Τότε την ευθύνη την είχαν άλλοι).

Από την αρχή είπαμε ότι η συζήτηση αυτή είναι ΛΑΘΟΣ, είναι επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα του ασκού του Αιόλου.

Περνάει ο χρόνος και εξέλιξη στο θέμα δεν υπάρχει.

Και όσο δεν υπάρχει εμείς εδώ θα φωνασκούμε:

Οι ΛΥΟΜΕΝΕΣ - ΜΗ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ - σύμφωνα με τον ΓΟΚ, όπως έχουμε αναδείξει και με το νόμο. Και μάλιστα πολύ περισσότερο αφού προϋπήρχαν της τελευταίας αλλαγής του επίμαχου άρθρου του ΓΟΚ.

Και επειδή δεν άκσα ακόμα την απάντηση της κυβέρνησης στα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, σήμερα θα καταθέσουμε και εμείς βαρύγδουμπη ερώτηση, αντίστοιχη του Παναγιώταρου.

Και επειδή εμείς δεν μπορούμε να την θέσουμε στην βουλή της θέτουμε .... στην Πλατεία.

Αν δεν είναι σωστή η ερμηνεία μας για το θέμα και έχουν δίκιο τα χρυσαύγουλα και όσοι συμφωνούν μαζί τους (και οι καργαριστεροί που συμφωνούν μαζί τους, έτσι;) τότε κάθε λυόμενο στην ρεματιά θα πρέπει να έχει άδεια, έτσι δεν είναι;

ΟΛΑ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ επειδή .... έχασε ο άλλος το τηλέφωνο!
Έτσι δεν είναι;

Εμ τότε και αυτό το λυόμενο; Τι να λέει άραγε ο Παναγιώταρος;
Είναι του Σώματος Ελλήνων Οδηγών;
Και έχει τοποθετηθεί - από όσο ξέρω - ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ, με χρήση της διάταξης περί μη μόνιμων κατασκευών.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

(Σόρυ φίλοι πρόσκοποι - απλά αναδεικνύουμε τα δύο μέτρα και σταθμά που υπάρχουν στο κεφάλι κάποιων, δεν υπονοούμε ούτε κατά κεραία ότι είναι παράνομο το σπιτάκι σας. Ίσα - ίσα! Άλλωστε ξέρουμε ότι εσείς είστε προστάτες της ρεματιάς και του θεάτρου).

Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Α. Λιοσίων: Εξυπηρέτηση συμφερόντων ή όψιμη ευαισθησία; Ή και τα δύο μαζί;Πρώτιστο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής Αττικής και της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ είναι η περιφρούρηση του δημοσίου συμφέροντος έναντι των πάντων. Αυτός και μόνο είναι ο γνώμονας των αποφάσεων και των ενεργειών της. Χωρίς εντυπωσιοθηρία, με σοβαρότητα, με σύστημα και με αποτελεσματικότητα.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του πιστοποιητικού της πυρασφάλειας του Εργοστασίου Μηχανικής ανακύκλωσης στην ΟΕΔΑ Φυλής, ξεκαθαρίζουμε ότι :

· η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ υπέγραψε το σχετικό διαγωνισμό στο τέλος της θητείας της, στις 27 Αυγούστου 2014, την τελευταία εβδομάδα της μακράς θητείας της!

· για σειρά ουσιαστικών λόγων (όπως η τροποποίηση ουσιωδών όρων της διακήρυξης, κ.α.), στο πλαίσιο της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, η Περιφερειάρχης ανέβαλε τον διαγωνισμό στις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

· είναι γνωστό ότι η νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, με πρώτο της μέλημα την έγκριση των επικαιροποιημένων και συμπληρωμένων, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, τευχών του διαγωνισμού. Και όφειλε να αναμένει την έγκριση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάτι που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2015.

· Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου 2015, πληρώντας πλέον όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

· Χρειάστηκαν 6 μήνες για την επίλυση ενός θέματος που εκκρεμούσε 6.5 χρόνια γιατί η νέα διοίκηση βρέθηκε αντιμέτωπη με σειρά ουσιαστικών ζητημάτων που σχετίζονται με χρόνιες παθογένειες στη λειτουργία του φορέα έναντι τρίτων.

· Όλα αυτά είναι απολύτως κατανοητά για τους καλόπιστους.

· Προς ελάχιστους κινδυνολογούντες : ας επιλέξουν μετερίζι. Εξυπηρετούν συμφέροντα ή επιδεικνύουν όψιμη ευαισθησία; Ή και τα δύο μαζί; Σε καμία πάντως περίπτωση δεν υπηρετούν την ενημέρωση.

«Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων»


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
Για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό

Φραγκοκκλησιάς 57,  15125 ΜΑΡΟΥΣΙ


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 52, 15125 ΜΑΡΟΥΣΙ                                                                                    Μαρούσι,  15 Ιουνίου 2015

                                                                                     Προς: Πίνακα Αποδεκτών


ΘΕΜΑ: «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων»

Σχετ: α. Το αρ. πρ. 024205/21-05-2015 έγγραφο των συλλόγων Παραδείσου Πολυδρόσου
          β. Το αρ. πρ. 025907/02-06-2015 έγγραφο των συλλόγων Παραδείσου Πολυδρόσου
       γ.  Η σύσκεψη για το έργο της 5 Ιουνίου 2015
       δ.  Το αρ. πρ. 027964/11-06-2015 έγγραφο των συλλόγων Παραδείσου Πολυδρόσου
          ε.  Το αρ. πρ. 027965/11-06-2015 έγγραφο των συλλόγων Παραδείσου Πολυδρόσου


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, 
Σε συνέχεια των σχετικών εγγράφων των συλλόγων και της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015,  παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα τον χρόνο παρουσίασης, για τα θέματα που έχουν εντοπιστεί –επισημανθεί, των τελικών προτάσεων λύσεων που θα επιλέγουν από τη Δημοτική Αρχή και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης τους.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι εκκρεμεί δέσμευση του Αντιδημάρχου κ. Καρλαύτη να μας ενημερώσει περί της φάσης στην οποία βρίσκεται η υλοποίηση της Πράξης Εφαρμογής στον Παράδεισο, ιδίως αναφορικά με την οδό Παραδείσου και Καραολή Δημητρίου προς εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή εξαιτίας της εκτέλεσης του Έργου.
Ευελπιστώντας στη συνέχιση της καλής συνεργασίας,  παρακαλούμε για την προετοιμασία της συσκέψεως, του καθορισμού χρόνου, της διάρκειας του τόπου διεξαγωγής της και την έκδοση σχετικής ειδοποίησης προς τους εμπλεκομένους δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και μελετητές του έργου. 

Με εκτίμηση
         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΒασίλης Καπρινιώτης, πρόεδρος                   Γωγώ Μπίσκου Βαρδούλακη, πρόεδρος

 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Προς ενέργεια
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη mgardeli@maroussi.gr
Κοινοποίηση
α)  Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γεώργιο Πατούλη,  Βασιλ.Σοφίας 9, 151 24 ΜΑΡΟΥΣΙ,  dimarxos@maroussi.gr
β)   Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Δημήτριο Καρλαύτη  Βασ.Σοφίας 9, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ, vicemayor@maroussi.gr
γ) Δημοτικούς Συμβούλους Αμαρουσίου,  Βασιλ.Σοφίας 9, 151 24 ΜΑΡΟΥΣΙ dsymvoulio@maroussi.gr

Π.ΠΑΝΤΟΣ

Γ, ΘΩΜΑΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απασχολούμενοι στον Δήμο Χαλανδρίου  «κατά  παρέκκλιση των νοµίµων αµοιβών ̟που ̟προβλέ̟πονται α̟πό την Εθνική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συµβάσεις»  και   «χωρίς να  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της εργατικής νοµοθεσίας»
………………………………………………………………………………

Τον Νοέμβριο του 2014, με αφορμή   συνάντηση 10  Δημάρχων της Αττικής  , είχα κάνει την παρακάτω   ανακοίνωση:


«……..Tο ερώτημα είναι ξεκάθαρο.   θα δεχθούν οι συγκεκριμένοι Δήμαρχοι στους Δήμους τους να απασχοληθούν   εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις   εργασίας και  μισθό  420  ευρώ, νομιμοποιώντας έτσι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο Δημόσιο;
Γιατί από την ανακοίνωση  των Δημάρχων δεν προκύπτει ξεκάθαρα. H καταγγελία δεν αρκεί.  Ο  ΟΑΕΔ  ήδη  προχωρεί την διαδικασία. Σύμφωνα με την  κατανομή  π.χ. στον Δήμο Χαλανδρίου θα  απασχοληθούν ( προσέξτε:   όχι εργασθούν)  190  άτομα.   Θεωρώ ότι ο Δήμος Χαλανδρίου και όλοι οι Δήμοι  πρέπει να προχωρήσουν  σε ξεκάθαρη  δήλωση  τώρα. Δεν είναι  σωστό κάποιοι άνεργοι να δηλώσουν  τον Δήμο  προτίμησης  τους  και στη συνέχεια ο Δήμος να μην τους αποδεχθεί και ετσι να μείνουν εκτός   προγράμματος. και  ελπίζω να μην χρησιμοποιηθούν οι άνεργοι για νομιμοποίησή εκ μέρους των  Δήμων  αυτού του  άθλιου καθεστώτος….»

Μετα  από λίγες μέρες έθεσα το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο  εάν θα δεχθεί   «απασχολούμενους»  με αυτό το άθλιο καθεστώς. Η Δημοτική αρχή αρνήθηκε την συζήτηση.

Οι  190  « απασχολούμενοι» πενταμηνίτες πληροφορούμαι ότι εντός των ημερών, θα έρθουν στον Δήμο για   «απασχόληση», και η Δημοτική αρχή θα έχει  αντιμετωπίσει τις ανάγκες  σε προσωπικό εκμεταλλευόμενη την ανάγκη  για εργασία κάποιων νέων ανθρώπων, καταπατώντας όμως κάθε έννοια εργατικού δικαίου.
Δείτε τώρα στη συνέχεια την ανάλγητη προκήρυξη του  ΟΑΕΔ (2-4-2015  - κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρακαλώ ) την οποία ο Δήμος  Χαλανδρίου με την αποδοχή του προγράμματος,  έρχεται να νομιμοποιήσει..
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Ηµερ. 2 /4/2015                                                                                      
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,                                                         Αρ. Πρωτ. 28668
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ
∆ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 2/2015
…………………………………………………………………………………………………..
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11ο
∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ
11.1 Ο Ο.Α.Ε.∆. καλύ̟πτει το µισθολογικό κόστος των  ωφελουµένων ̟ που θα προσλάβει ο Ε̟πιβλέ̟πων Φορέας στο ̟πλαίσιο του ̟παρόντος ̟προγράµµατος κοινωφελούς εργασίας και τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη-εργαζόµενου). Συγκεκριµένα, για κάθε ωφελούµενο ̟που ̟προσλαµβάνεται α̟πό τον Ε̟πιβλέ̟ποντα Φορέα για την υλο̟ποίηση της Πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» το µισθολογικό κόστος αντιστοιχεί α) σε 19,81 ευρώ ηµερησίως και όχι µεγαλύτερο α̟πό 495,25 ευρώ µηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών  και β) σε 17,27 ευρώ ηµερησίως και όχι µεγαλύτερο α̟ό 431,75 ευρώ µηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών,   κατά  ̟παρέκκλιση των νοµίµων αµοιβών ̟που ̟προβλέ̟πονται α̟πό την Εθνική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συµβάσεις.
Εκτός α̟πό τα ̟ποσά   ̟που καταβάλλονται στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ο ΟΑΕ∆ και ο Ε̟πιβλέ̟πων Φορέας δεν υ̟ποχρεούνται να καταβάλουν ο̟ποιαδή̟ποτε άλλη ̟παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούµενους   (άδεια, ε̟πίδοµα αδείας, ειδικές άδειες κ.ά.)   και γενικώς δεν έχουν εφαρµογή οι διατάξεις της εργατικής νοµοθεσίας.  
    (ΒΛΕΠΕ   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   ΣΕΛ  22) http://www.oaed.gr/images/APASXOLHSH/KOINVFELES2015A/diayageia.pdf
ΜΕ  ΒΑΣΗ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ  ΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  Ο  ΔΗΜΟΣ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
…………………………………………………………………………………
Ας δούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις (4-9-2014):

« Το συγκεκριμένο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό εργασιακό μοντέλο πρέπει να τερματιστεί. Γι’ αυτό τον λόγο επιβάλλεται να καταργηθούν όλες οι σχετικές ρυθμίσεις απελευθέρωσης των ελαστικών μορφών εργασίας, είτε εισάγονται για πρώτη φορά στα πλαίσια των μνημονίων, είτε όχι.» (www.syriza.gr/theseis/pros_diavoulefsi_ergasiakes_sxeseis.doc )

Αλλά και σχετική αρθρογραφία: iskra (17-11-2014)

ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18515:gkitakos-elastikes&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

/////////////////////////////////////////////////////Εμείς πιστεύουμε ότι η αποδοχή των προγραμμάτων με αυτού του είδους το εργασιακό καθεστώς αποτελεί τεράστιο λάθος για την αριστερά και θεσμικό πισωγύρισμα στην προστασία των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Οι όποιες υπαρκτές ανάγκες σε προσωπικό της Τ.Α. δεν δικαιολογούν την αποδοχή της πιο εξευτελιστικής μορφής εργασίας που υπάρχει.

Ισα ισα που η κάλυψη - εξυπηρέτηση των όποιων υπαρκτών αναγκών, η οποία έχει ως συνέπεια το κοινωνικό όφελος για τους Δημότες ν και το πολιτικό όφελος για την Δημοτική αρχή, καθιστά την εφαρμογή του προγράμματος περισσότερο απαράδεκτη, γιατί αναδεικνύει μια λογική άθλιας εκμετάλλευσης εργαζομένων χάριν του οφέλους, (κοινωνικού και πολιτικού ) .Η λογική αυτή υπηρετήθηκε πιστά όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις και την Τ.Α. με το επιχείρημα «τι να κάνουμε; είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε ένα κομμάτι ψωμί» ή « τι να κάνουμε ; μας πνίγουν οι ανάγκες της πόλης μας», αφήνοντας έτσι κατά μέρος το βασικό αίτημα για προσλήψεις προσωπικού ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Άλλωστε η πρόσληψη των πενταμηνιτών εξυπηρετεί πάντα και τις δικές τους ρουσφετολογικές εκτός των άλλων επιδιώξεις.

Διαπιστώνουμε όμως ότι η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, αλλά δυστυχώς και η πλειοψηφία των νέων Δημοτικών διοικήσεων, υιοθετώντας πολύ εύκολα και γρήγορα, την ίδια λογική, σπεύδουν να δώσουν ιδεολογικό και πολιτικό άλλοθι στην εικονική μείωση της ανεργίας που επιδιώκει η κυβέρνηση και η Ε.Ε., αλλά και στην εξυπηρέτηση ενός ιδεολογικού και πολιτικού συστήματος που επιθυμεί την καθιέρωση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο των πιο εξευτελιστικών και υπερεκμεταλευτικων μορφών εργασίας που υπάρχουν.