Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Σαν σήμερα η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας…


apozhmeiwseis


Το χρέος της χώρας είναι μεγάλο. Η εμπιστοσύνη των δανειστών έχει κλονιστεί. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη… Γερμανία. Πριν από 60 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.

Καλά διαβάσατε. Σαν σήμερα, η Ελλάδα (και μαζί της, άλλα 69 κράτη) “ξελάσπωνε” τη Γερμανία.

Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα “οικονομικού θαύματος”, πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ – Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:

“Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη διαγραφή του χρέους δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα”.

Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους Γιούργκεν Κάιζερ, μέλος του συνδέσμου erlassjahr.de για τη μείωση του χρέους των υπό ανάπτυξη χωρών, δηλώνει στην DW ότι για χρόνια οι Γερμανοί απωθούσαν το γεγονός ότι η χώρα τους μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν υπερχρεωμένη, όπως σήμερα η Ελλάδα ή κάποιες υπό ανάπτυξη χώρες:

“Μαθαίναμε τότε ότι το οικονομικό θαύμα οφειλόταν στην εργατικότητα του λαού μας και στους Αμερικανούς, οι οποίοι μας βοήθησαν με χρήματα και για αυτό εμείς τους στηρίζουμε όπου μπορούμε. Αυτά γνώριζα για τη περίοδο αυτή. Δυστυχώς ένα κομμάτι της ιστορίας μας αγνοήθηκε επιμελώς”.

H Γερμανία δεν ήθελε λιτότητα και αποπληρωμή
Περίπου 70 χώρες είχαν απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας τόσο από την προπολεμική, όσο και από την μεταπολεμική περίοδο. Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν γύρω στα 30 δισ. μάρκα. Ας σημειωθεί ότι το γερμανικό χρέος το 1953 αντιστοιχούσε μόλις στο 23% του ΑΕΠ.

Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. Σήμερα το ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 160% και μόνο οι πολύ αισιόδοξοι ευελπιστούν ότι θα μειωθεί στο 120%.

Για την Γερμανία του 1953 όμως η λιτότητα και η επιστροφή των δανείων δεν αποτελούσε επιλογή. Το αντίθετο! Η γερμανική οικονομία χρειαζόταν “φρέσκο” χρήμα για την ανοικοδόμηση της χώρας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις οι πιστώτριες χώρες συμφώνησαν στη διαγραφή σχεδόν του 50% του χρέους, ενώ για το υπόλοιπο προέβλεψαν τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωσή του.

Η Ελλάδα συμφώνησε στη διαγραφή του γερμανικού χρέους
Παράλληλα η συμφωνία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γίνει η Γερμανία εξαγωγική δύναμη. Διότι η Γερμανία ήταν υποχρεωμένη να εξυπηρετεί το χρέος της, μόνο αν κέρδιζε χρήματα από τις εξαγωγές. “Οι δανειστές της είχαν λοιπόν συμφέρον να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα”, λέει ο Γιούργκεν Κάιζερ.

Κατά την άποψή του, μια παρόμοια ρύθμιση θα μπορούσε να βοηθήσει και την Ελλάδα, η οποία όπως υπενθυμίζει ο Γερμανός ειδικός, λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης δαπανούσε δισεκατομμύρια για γερμανικά τανκς.

“Αν εφαρμόσουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα τότε οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μόνο αν επιτρέψουν ένα πλεόνασμα στο ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο. Και οι Έλληνες θα εξάγουν προϊόντα και θα φιλοξενούν στα ξενοδοχεία τους Γερμανούς τουρίστες μέχρι που να ξεπληρώσουν αυτά τα καταραμένα τεθωρακισμένα”.

Η ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ-Γιασίνσκι τονίζει ότι δεν είναι εύκολη η σύγκριση της μεταπολεμικής Γερμανίας με τη σημερινή Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί, λέει, δεν θα έπρεπε να ξεχνούν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ότι κάποτε και η Γερμανία ήταν υπερχρεωμένη και χρειάζονταν βοήθεια. Πόσο μάλλον που τότε στο Λονδίνο η Ελλάδα ανήκε στους δανειστές και αποδέχθηκε και εκείνη τη διαγραφή του χρέους της τότε Δυτικής Γερμανίας.

Πηγή: Deutsche Welle
http://freepen.gr/?p=18692

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ : ΟΚΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥΣ.
Δυσκολία ή και αδυναμία στην αποπληρωμή του δανείου εμφανίζουν περισσότερα από οκτώ στα δέκα νοικοκυριά που έχουν δάνειο (84%), σύμφωνα με έρευνα της Public Issue.
Όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας, το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια (65% το 2008, 60% το 2009).
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για το 2012,
4 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα (41%) έχουν λάβει κάποιο δάνειο από τράπεζα. Η προβολή του ποσοστού αυτού στον πληθυσμό των νοικοκυριών της χώρας αντιστοιχεί περίπου σε 1.541.735 νοικοκυριά.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για στεγαστικό δάνειο (25%),
και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά τα καταναλωτικά (10%), τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου (4%), τα επαγγελματικά (4%) και τα επισκευαστικά (3%).
Όσον αφορά το ζήτημα της κανονικής εξυπηρέτησης των δανείων, σχεδόν 3 στα 4 νοικοκυριά (78%) αναφέρουν ότι πληρώνουν με δυσκολία τις μηνιαίες δόσεις, ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 6% εμφανίζει πλήρη αδυναμία αποπληρωμής.

Τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην καταβολή των μηνιαίων δόσεων των δανείων είναι οι οικογένειες με παιδιά (83%) και τα νοικοκυριά που προέρχονται από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα (90%).
Τα τελευταία τρία χρόνια, 3 στα 10 νοικοκυριά (29%) έχουν πραγματοποιήσει διακανονισμό του δανείου τους, ενώ 2% των περιπτώσεων επεδίωξε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το ποσοστό επιτυχημένου διακανονισμού εξαρτάται από το είδος του δανείου, καθώς είναι υψηλότερο για τα καταναλωτικά δάνεια (43%) και σημαντικά χαμηλότερο για τα στεγαστικά (25%).
Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις εφαρμόζονται κυρίως στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό (31%), στους ανέργους (37%) και στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (31%).

(Από το newsbeast.gr)
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Επιστολή του 16ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Χαλανδρίου για τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν από την βροχόπτωση της 22/2/2013 και η παρέμβαση του Συλλόγου "Περικλής"16ο 12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Χαλάνδρι, 25/02/2013
Αρ. Πρωτ. 44


Προς: 1.Αντιδήμαρχο Σχολικής Μέριμνας Δήμου Χαλανδρίου
2.Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χαλανδρίου
3.Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας Δήμου Χαλανδρίου Αγ.Γεωργίου & Φ.Λίτσα 29
Κοιν:
1.Διεύθυνση Π/θμιας Β΄Αθήνας Μεσογείων 448, ΤΚ 153-42 Αγία Παρασκευή
2. Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» Γιαβάση 7, 152-42 Αγία Παρασκευή
3. Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 16ου Δημ. Σχολείου Χαλανδρίου

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν ύστερα από τη βροχόπτωση της Παρασκευής στις 22-2-13 στο σχολείο μας.


Σας ενημερώνουμε εγγράφως, ότι, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, το σχολείο μας – ύστερα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες ως το μεσημέρι – υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές λόγω της εισροής όμβριων υδάτων στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτιρίου αλλά και της εκροής υδάτων στο χώρο του λεβητοστασίου, ήδη από τις 9 το πρωί.


Έγιναν αλλεπάλληλες κλήσεις προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την οποία επικοινωνήσαμε, τελικά, μέσω γονέα – υπαλλήλου της. Το πρώτο κλιμάκιο ήρθε στο σχολείο μας στις 12 το μεσημέρι κι αφού εκτίμησε την κατάσταση αποχώρησε αμέσως με τη δικαιολογία ότι κινδυνεύουν αλλού ανθρώπινες ζωές.

Ακολούθησε δεύτερη αυτοψία στις 14.10μ.μ κατά τη διάρκεια της οποίας ο κύριος Χρηστάκης, υπεύθυνος της Πυροσβεστικής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιδήμαρχο σχολικής μέριμνας και μας είπε ότι η απάντληση θα γίνει άλλη ώρα, γιατί προηγούνται πιο βαριά περιστατικά. Συγχρόνως – ήδη από τις 8.30 π.μ. – ειδοποιήσαμε τη γραμματεία σχολικής μέριμνας για την αδυναμία 95 και πλέον μαθητών μας να προσέλθουν στο σχολείο λόγω της επικίνδυνης ροής των υδάτων και των απροσπέλαστων –από τις λάσπες, τα κλαδιά και τα υπόλοιπα αντικείμενα – δρόμων της περιοχής. Τελικά, η άντληση των υδάτων ξεκίνησε στις 17.30 μ.μ και ολοκληρώθηκε στις 23.00 μμ.

Στον υπόγειο χώρο στάθμευσης υπήρχαν αυτοκίνητα συναδέλφων και του Δ/ντή, τα οποία υπέστησαν σοβαρές βλάβες λόγω της εισροής των υδάτων που έφτασαν +- 60εκατοστά περίπου. Το ίδιο συνέβη και με το σύνολο των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (μηχανήματα απάντλησης νερού, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, καυστήρας καλοριφέρ, δεξαμενή πετρελαίου) του κτιρίου, όχι μόνο λόγω της εισροής υδάτων, αλλά και της εναπόθεσης, σε αυτά, λάσπης. Στους αποθηκευτικούς χώρους του υπογείου υπήρχαν: χριστουγεννιάτικο υλικό (10 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα, Στολίδια), βιβλία, παλιοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (3 Η/Υ, 3 Οθόνες, 6 Ηχεία, Ποντίκια, Πληκτρολόγια, 1 Εκτυπωτής), εποπτικό υλικό, 10 τραπέζια εστιατορίου και θεατρικό υλικό το οποίο καταστράφηκε.

Διαπιστώσαμε, επίσης, σήμερα το πρωί ότι τμήμα από τα πλακάκια στον διάδρομο του πρώτου ορόφου είναι έτοιμα προς αποκόλληση λόγω της υγρασίας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αιτούμαστε τον άμεσο έλεγχο των προαναφερθέντων χώρων και εγκαταστάσεων, την επισκευή της πόρτας αλουμινίου του χώρου στάθμευσης, την απομάκρυνση της λάσπης και την έγγραφη διαβεβαίωση ότι στο σύνολό τους ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου, όχι μόνο στις συνήθεις συνθήκες, αλλά και σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων καιρικών φαινομένων.


Εν κατακλείδι:

Δεν υπάρχει θέρμανση στο σχολείο!!!
Σε περίπτωση βροχής οι αντλίες απάντλησης νερού δεν λειτουργούν!!!
Το σχολείο δεν είναι ασφαλές καθώς η πόρτα του γκαράζ είναι σπασμένη!!!
Τα μηχανήματα πυρόσβεσης χρειάζονται άμεσο έλεγχο!!!
Άμεση αποκατάσταση σε τμήμα από τα πλακάκια του 1ου ορόφου
Άμεση απολύμανση του υπογείου

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Υστερόγραφο: Σας ενημερώνουμε ότι δεχθήκαμε σήμερα στις 9:50 τον τεχνικό καυστήρων του δήμου, ο οποίος, ύστερα από έλεγχο στον καυστήρα και στο λεβητοστάσιο, μας γνωστοποίησε τα εξής: το μοτέρ καυστήρα, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος και η αντλία πετρελαίου δεν λειτουργούν. Ή θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του καυστήρα ή επισκευή. Ενημερώθηκε, σχετικά, ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας στις 10:10.


Ο Δ/ντης

Μπούρκουλας Γεώργιος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»


25/2/2013


Προς:
Το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του 16ου Δημ.Σχ. Χαλανδρίου
Κοιν: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας


Θέμα: : «Προβλήματα λειτουργίας του 16ου Δημ. Σχ. Χαλανδρίου από την πρόσφατη πλημμύρα.»


Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο 16ο Δημ.Σχ. Χαλανδρίου από την πρόσφατη μεγάλη νεροποντή, όπως μας αναφέρονται σε έγγραφό σας που στάλθηκε στο Σύλλογο μας από το Διευθυντή του Σχολείου, είναι σημαντικά για τη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» θα επιδιώξει άμεσα, στις 26 Φεβρουαρίου, να απευθυνθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και στο Διευθυντή Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων που μας εκθέτετε.

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας, καθώς και για το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας.

Εκτιμώντας ότι η δημοσιοποίηση των προβλημάτων συντήρησης και επισκευής των σχολικών εγκαταστάσεων συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση τους, σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας το πρόβλημα της σχολικής σας μονάδας.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας

Πότσης Κων/νος                         Σταυροπούλου Άννα-Μάγια


http://www.syllogosperiklis.gr/
http://halandripedia.blogspot.gr/, 27/2/2013

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΤΟΠΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ BLOG TOY ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΕΧΘΕΣ

Διαβάστε με προσοχή την τοποθέτηση του Νίκου Πανταζή, όπως αναρτήθηκε στο blog του, χωρίς βέβαια απολύτως κανένα δικό μας σχόλιο:

Πωλείται το ακίνητο που συνορεύει με το Γήπεδο Χαλανδρίου και είναι ζωτικής σημασίας για τον Αθλητισμό


Το ακίνητο της Πεντέλης και Αττικής οδού όμως δεν πρέπει για κανένα λόγο να χαθεί γιατί είναι ζωτικής σημασίας για το Αθλητικό κέντρο ανεξαρτήτως της ηλίθιας σημερινής χρήσης για τα απορριμματοφόρα.
Πουλήθηκε επί δημαρχίας Παττακού αδικαιολόγητα και τα χρήματα 1.000.000.000 δρχ τότε αντί να επενδυθούν σύμφωνα με τον Νόμο σε αγορά ακινήτου η στην κατασκευή του Δημαρχείου κατά πληροφορίες μας που πρέπει να ελεγχθούν χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών.
Δήμαρχε προτείνω την δέσμευση του χώρου άμεσα για αθλητική χρήση,ακόμη και την αγορά του αν χρειασθεί. Θα είναι έγκλημα να χαθεί για δεύτερη φορά ο Χώρος

Το ακίνητο Χ.Ε.Υ της Πλακεντίας δεν έχει μεγάλη σημασία για την πόλη.

ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:

ΟΠΑΛΑΚΙΑ!!! ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ! ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ, ΕΤΣΙ;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ.: 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E- mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 27/2/2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών, αναλαμβάνει σειρά δράσεων με στόχο την προστασία των πολιτών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας από την επανεμφάνιση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας κρουσμάτων ελονοσίας και άλλων ασθενειών μεταδιδόμενων από τα κουνούπια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει και φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στις αστικές και γεωργικές περιοχές, στα ρέματα, στις λίμνες και όπου αλλού δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος απαιτείται παράλληλα από τους Δήμους να επικεντρώσουν τις ενέργειες τους στα εξής:

· Στον καθαρισμό όλων των φρεατίων όμβριων υδάτων.

· Στον καθαρισμό των δημοτικών χώρων από τα σκουπίδια.

· Στην περιποίηση και στην καθαριότητα των φυτών στα πάρκα.

· Στον καθαρισμό της κοίτης των χειμάρρων (όπου υπάρχουν), από βλάστηση (φυτά, θάμνοι) και απορρίμματα, ώστε να μην εμποδίζεται η ροή των υδάτων.

· Στον έλεγχο των κλίσεων των ρείθρων στους δρόμους προς τα φρεάτια, ώστε να μην λιμνάζουν τα όμβρια νερά, και

· Στην υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στο υδρόβιο στάδιο, εντός των κατοικημένων περιοχών, με επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού των Δήμων (ιατροί, γεωπόνοι, επόπτες δημόσιας υγείας) στα φρεάτια όμβριων υδάτων και γενικά σε χώρους όπου εντοπίζονται στάσιμα νερά (σιντριβάνια, διακοσμητικές υδατοσυλλογές κ.λ.π.).

Για την ενημέρωση των πολιτών η Π. Ε. του Βόρειου Τομέα συνιστά στους Δήμους την έκδοση φυλλαδίων με οδηγίες όπως:

· Να μη πετάγονται ακάθαρτα νερά και απορρίμματα ανεξέλεγκτα και να μην διοχετεύονται μέσω αγωγών στο ρείθρο του δρόμου.

· Τα ακάθαρτα νερά θα πρέπει να ρίχνονται στο δίκτυο ακαθάρτων ή σε στεγανό βόθρο.

· Τα φρεάτια ή τα καπάκια των βόθρων θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά.

· Να ελέγχονται οι χώροι στο σπίτι (βεράντες, αυλές, κήποι κ.λ.π.) ώστε να μην υπάρχουν σημεία και κοιλότητες που μπορεί να αποτελέσουν εστία συγκέντρωσης στάσιμων νερών.

· Καλό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών όπου βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.

· Αποφυγή των τσιμπημάτων κουνουπιών με τη χρήση των εντομοαπωθητικών τόσο στο δέρμα, όσο και πάνω από τα ρούχα.

· Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων. Να προτιμούνται ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια). Αποτελεσματικά είναι τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.

· Λήψη προστατευτικών μέτρων για την αποφυγή εισόδου των κουνουπιών στο σπίτι, όπως τοποθέτηση αντικουνουπικής σίτας στα ανοίγματα του σπιτιού με περιοδικό έλεγχο και συντήρηση και τη χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση των άλλων προστατευτικών μέσων (εντομοαπωθητικά).

ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ' ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ

Christos I. Babaniotis

Με την υπ' αριθμ. 6689/5-2-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου,  ο διευθυντής του δήμου μας Χρήστος Μπαμπανιώτης παραμένει Πρόεδρός του Δ' Υπηρεσιακού Συμβουλίου με έδρα τον Δήμο Χαλανδρίου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ισόβια στον πρώην δημάρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση άμεσης συνέργειας στη μεγάλη υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγο ο εισαγγελέας πρότεινε και για τους τρεις κατηγορούμενος ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά  Ειδικά για τον πρώην Δήμαρχο ανέφερε ότι είχε ψυχοδυναμική εξοικείωση με το έγκλημα.«Γνώριζε αλλά παρέμεινε στο παρασκήνιο προσποιούμενος άγνοια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης

Ενοχο επίσης έκρινε τον Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και δύο διευθυντές του Δήμου.

Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να κάνει υπεξαίρεση ο Π. Σαξώνης χωρίς την ανοχή της διοίκησης του δήμου» ανέφερε στο σκεπτικό της η απόφαση για τον Π. Σαξώνη, ενώ για τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου επισήμανε είπε ότι θα ήταν εξαιρετικά εύκολο να επιβάλει την απαγόρευση της χρήσης μετρητών και να επιβάλει τις συναλλαγές μόνο με επιταγές, άρα να προστατέψει τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος ανέφερε για τον Σαξώνη, ότι υπεξαιρούσε χρήματα και πριν από τη δημαρχία Παπαγεωργόπουλου.

Όπως προκύπτει, έλαβε συνολικά 21 εκ. ευρώ κι από αυτά υπεξαίρεσε 17.962.366 ευρώ.

Το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος είπε, «με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δηλώνω ότι είμαι αθώος. Χύνεται αθώο αίμα μέσα σε αυτή την αίθουσα».

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ - ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


Η ΒΙΝΙΕΤΑ ΤΗΣ  ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ - ΦΟΝΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ


Δικαιολογημένα παράπονα είχαμε από την ελλειπή παρουσίαση των αθλητικών δρώμενων της πόλης μας από την Πλατεία.

Το να κάνουμε όμως όλα τα θέματα σούπα δεν είναι επιλογή μας.

Η δική σας αποδοχή μας κάνει να μείνουμε σταθεροί στην φυσιογνωμία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, που και εμείς γουστάρουμε.

Όμως υπάρχουν και άλλες πλευρές στην ζωή της πόλης που ξέρουμε ότι τις ρίχνουμε στην θεματολογία μας.

Πόσες αναρτήσεις να κάνεις την ημέρα και να μην χάνονται;

Έτσι έχουμε στεναχωρήσει πολλές φορές ανθρώπους του αθλητισμού, που θα ήθελαν να βλέπουν στο πρώτο σε επισκεψιμότητα μέσο της πόλης και την δική τους δραστηριότητα.

Αποτελέσματα των αγώνων των τοπικών ομάδων, βαθμολογίες, κρίσιμοι αγώνες όπου ζητούν την παρουσία των συμπολιτών μας για να ενισχυθούν οι αθλητές .... Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, όπως θα θέλαμε.

Έτσι λοιπόν από σήμερα βγάζουμε στον αέρα ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, όπου θα ξεκινήσει ως η "αθλητική σελίδα" της Πλατείας και ίσως να γίνει σταδιακά ο χώρος της νεολαίας της πόλης μας (  οι φιλοδοξίες μας ποτέ δεν τελειώνουν ).

Στην σελίδα ήδη οι παίκτες του ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ μπορούν να ενημερώνονται ΣΥΝΕΧΩΣ για αποτελέσματα και αποδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ για να την κάνουμε όπως την θέλετε.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ email ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Μαζί με τις ευχές μας για καλή εβδομάδα σας ενημερώνουμε για την συνάντηση μελών και φίλων του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου αυτή την Κυριακή 3/3 στο καφέ- μπαρ ΚΑΚΤΟΣ, Γκίνη 4 στο Χαλάνδρι.

Αυτό που οργανώσαμε, πριν την συγκλονιστικη καταιγίδα της Παρασκευής, ως ευκαιρία φιλικής σύναξης, έχει πλέον προσλάβει -εντονότερα- τον χαρακτήρα της επιβεβλημένης συζήτησης με τους κατοίκους των παραρεματιων δήμων και τη γνωριμία με όσο το δυνατόν περισσότερων νεων φίλων. Θεωρούμε σημαντικό να μάθουν ποιοί είμαστε, τι πρεσβεύουμε, αλλά και να ακούσουμε όσα απασχολουν εκείνους.

Η βραδιά που θα αρχίσει στις 20:00 θα είναι πρωτίστως συνάντηση ανθρώπων που αγαπούν το μοναδικό οικοσύστημα της ρεματιάς. Αυτή θα πρωταγωνιστήσει μέσα απο φωτογραφίες, βίντεο και αφηγήσεις.

Μουσική παρέα θα μας κρατήσει με έντεχνα και άλλα, η τραγουδίστρια Άννα- Μαρία Κάλφα.

Σας περιμένουμε όλους!

τηλ. ΚΑΚΤΟΥ: 210-6894719

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας καλό είναι να κρατήσουν θέση, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 210-6814083 ή με το μέϊλ sosrematia@gmail.com

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του συλλόγου

AYTA ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ήταν μετά από απεργεία των εργαζομένων. Είχαν βγει τότε φορτηγά ιδιωτών και μάζεψαν σκουπίδια και είχαν αμολύσει σκουπίδια σε ρεματιές.
Από τότε έχουν αλλάξει τρεις παράμετροι:
1. Καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
2. Μειώθηκαν οι εργάτες καθαριότητας με την μη πρόσληψη προσωπικού και την εφεδρεία.
3. Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολογίας των ιδιωτών.

http://stinplatia.blogspot.gr/2011/10/blog-post_6322.html

Επαναφέρουμε αυτό το άρθρο πριν πάμε στην τελευταία κατάθεση που θέλουμε να κάνουμε για την καθαριότητα και είναι η θέση μας στο ΧΕΙΡΟΤΕΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ.

Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις απλές σκέψεις που είχαμε καταθέσει τότε:

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΆΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ;

ΟΧΙ!

Το τι μπαρουφολογία έχει ακουστεί είναι χαρακτηριστικό του πώς αντιμετωπίζονται τα σοβαρά θέματα στην χώρα του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" .

Και χρειάζεται επιτέλους μια μελέτη  γα να τεκμηριωθεί σοβαρά η άποψη που χρησιμοποιείται από τους οπαδούς της ιδιωτικοποίησης ή η αντίθετη της.

Διότι η προπαγάνδα των ισχυρών συμφερόντων και των καναλιών τους, ομιλεί για μείωση - έως 50% είχε πει παλιά ο Μπουτάρης - του κόστους αποκομιδής.
Και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε και εμείς αυτό πώς βγαίνει;

Διότι εμάς η πρόσθεση δεν μας το βγάζει.
Με δεδομένο βέβαια ότι μιλάμε για σύγκριση ΙΔΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Διότι το κόστος αποκομιδής επηρεάζεται από συγκεκριμένους παράγοντες. Για να τους δούμε:

1. Εργατικό Κόστος:

Πώς θα μειωθεί;
Διότι ΑΝ ΤΗΡΗΘΕΙ - ΕΣΤΩ - Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΙΔΊΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ τότε το εργατικό κόστος ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ.

ΤΑ ΥΠΕΡΒΑΡΕΑ και ΥΠΕΡΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ).

Αν βέβαια για να ρίξουν το εργατικό κόστος  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ή ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  τότε εδώ μιλάμε για ΑΛΛΗΣ ΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΥΘΕΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ! ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ .... ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ.
 Διότι ΔΕΝ ΘΕΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΝΔΙΑ, ούτε ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΙΑ! ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΜΕ;;;

2. Κόστος Εξοπλισμού: ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ για να προστατευτεί η υγεία των πολιτών;;;

ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;
Και ξέρετε ότι τα απορριμματοφόρα είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ και η συντήρησή τους επίσης και ότι τα ανοικτά φορτηγά η αυτοδιοίκηση τα έχει κόψει από την δεκαετία του 70 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΙΕΣΗ και αυξάνουν το μεταφορικό κόστος (μην πάμε όμως μακρυά και μπερδευτούμε).

Θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω λοιπόν  και θα κυκλοφορούν τα ανοικτά φορτηγά τίγκα στο σκουπίδι στους δρόμους των μεγαλουπόλεων;

3.  Κόστος εναπόθεσης και διαχείρισης: Και εδώ τα πράγματα είναι απλά και εύκολα κατανοητά.
ΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ τότε πραγματικά μειώνουν το κόστος.

Διότι δεν χρειάζονται οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ που τα επεξεργάζονται και δεν χαλάνε και πετρέλαιο τα φορτηγά για τα δρομολόγια στον ΧΥΤΑ.

Και δεν χάνουν και χρόνο άρα γίνονται "πιο αποτελεσματικοί" και βγάζουν περισσότερα δρομολόγια. (πχ Πολύδροσο - Ρεματιά  είναι πιο μικρό δρομολόγιο από Πολύδροσο - Φυλή).

Έτσι θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα και θα κάνουμε οικονομία; Καταστρέφοντας το περιβάλλον;

Και έστω ότι μου απαντούν "ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, είσαι ο υπερβολικός - όπως πάντα λένε -Νταβίας).

Το κράτος ή οι δήμοι, όμως, θα  θέλουν μετά ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ τους αυθαιρετούντες ιδιώτες να μην αδειάζουν τα φορτηγά σε ρεματιές, λόγγους και ραχούλες και μια νέα υπηρεσία καθαριότητας για να μαζεύει τα σκουπίδια από εκεί που θα τα αμολάει ο καθείς φορτηγατζής και να τα πηγαίνει στον ΧΥΤΑ. Υπηρεσία ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ δηλαδή,  λόγω νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας.

Εκτός αν δίνουν εργολαβίες στους ίδιους εργολάβους για να μαζεύουν τα σκουπίδια από εκεί που τα πετάνε!

(Και μην μου πείτε ότι αυτά δεν γίνονται γιατί θα σας θυμίσω ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΧΑΛΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΞΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΚΡΑΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
Και θα σας πω να ψάξετε σε ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΞΗΛΩΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ - ΥΠΕΚΑ δεν παρακολουθώ ποια πώς το διάολο αλλάζουν κάθε τόσο όνομα τα υπουργεία).

Αν δεν τα μετρήσουν αυτά, δεν θα κάνουνε σωστό λογαριασμό οι οπαδοί της ιδιωτικοποίησης. Και θα μας παραπληροφορούν εκόντες - ακόντες.

Εκτός αν για "την υγεία των πολιτών" και για το "περιβάλλον" θα  είμαστε ευαίσθητοι μόνο απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους.
Και αυτά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι φαντασιώσεις μου.

Είναι ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, μόλις ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, όταν άδειασαν τα ανοικτά φορτηγά με σκουπίδια στο παλιό αεροδρόμιο αλλά και ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, στην παράνομη χωματερή πίσω από τη Ναυτική Βάση που είχε καταγγείλει ο πρώην Δήμαρχος Σταμάτης Λώλας όταν υπήρχαν πάλι κινητοποιήσεις και ένας άλλος ΣΩΤΗΡΑΣ, μαθητευόμενος μάγος, είχε μαζέψει τα σκουπίδια διότι ήτο "μάγκας δημαρχάρα"  και κορόιδεψε τους χωριαταρέους, και πάει λέγοντας.

4. ΦΟΡΟΙ;
Μα μόνο από το ΦΠΑ του τιμολογίου που θα εκδίδουν οι ιδιώτες θα έχουν ένα πρόσθετο κόστος 23% (εκτός αν είναι απορρίμματα ζαχαροπλαστείου και πάνε στο 13) και από τους επιχειρηματικούς φόρους άλλο τόσο τουλάχιστον ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ - ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  - ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΝΑ ΒΓΟΥΝ;
 Ή ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ  ΦΟΡΟΥΣ;;;
Ή ΘΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΤΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 45% ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - ΚΑΙ ΕΔΩ - ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥΣ;;;

Αυτά τα ΑΠΛΑ θεματάκια  είναι γνωστά στους αυτοδιοικητικούς.
Δεν είναι γνωστά στους αλεξιπτωτιστές της αυτοδιοίκησης που έρχονται ως ταύροι σε υαλοπωλείο να παίξουν τους πεφωτισμένους σωτήρες (Καμινομπουτάρηδες), που επιμένουν ότι μόλις βάλουν τους ιδιώτες θα γλυτώσουν τα μισά λεφτά της αποκομιδής.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!
Που θα τις καταλάβουν μόλις (και αν) καταργήσουν τις υπηρεσίες τους και αφήσουν τους ιδιώτες μόνους τους να κάνουν την αποκομιδή, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΤΟΥΣ.

Και τότε θα αρχίζουν οι αυξήσεις και οι εκβιασμοί και τότε θα δούμε - σε πιθανή διαφωνία με τους ιδιώτες, ή αν δεν τους δώσουν όσα λεφτά ζητάνε -  πού θα φτάσουν οι στίβες με τα σκουπίδια.

ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ....

Ναι!

Υπάρχουν σοβαρά περιθώρια εκσυγχρονισμού και βελτίωσης όλου του πακέτου που αποκαλείται "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ" από την αυτοδιοίκηση με σοβαρή οικονομία.

Και υπάρχουν περιθώρια σοβαρών περικοπών σε σπατάλες ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στους ΟΤΑ.
Σπατάλες που - μιλώντας την γλώσσα της αγοράς - καλύπτουν ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΙΔΙΩΤΩΝ.
Και που με ΣΟΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, αν σταματήσει να πηγαίνει σε κάποιες τσέπες ΩΣ ΜΑΥΡΗ ΑΜΟΙΒΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

Και εδώ χρειάζεται το μέτωπο αιρετών, εργαζομένων και εδώ μπορεί να αναζητήσουμε  και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ με τον ιδιωτικό τομέα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ επωφελείς, διότι ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ.
(ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ).

Δεν είναι ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ η μη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των οικιακών.

ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

Και - αν ζούσαμε σε σοβαρό κράτος - θα μειώνόταν από σήμερα κιόλας και η ανταποδοτική επιβάρυνση στον πολίτη για την αποκομιδή.

ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Και ο πολίτης πληρώνει δημοτικά τέλη γι' αυτήν.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Αλλά οι νόμοι ισχύουν μόνο υπέρ των ισχυρών και της εξουσίας στις ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ και τις κατεχόμενες χώρες.

Και βέβαια την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των εργαζομένων απέναντι στους δημότες την θυμάται κάθε μέρα το MEGAΤΣΑΝΕΛΕ και τα αφεντικά του.
Την ανταποδοτική υποχρέωση ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ μετά τις μεγάλες  μειώσεις στους μισθούς δεν την αναφέρει ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8, ούτε βέβαια οι ΟΤΑ και η κυβέρνηση.

Χαίρετε.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Ο συνδικαλιστικός κατήφορος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν έχει τέλος...Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις