Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ FB ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΗ


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΌ ΚΎΜΑ ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ - ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


  • ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ Η ΑΓΩΓΗ 
  • ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ"
  • ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΎΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ;
Αυτά είναι το μηνύματα όσων φίλων, συγγενών, συνεργατών,  εργαζομένων στον δήμο, που έσπευσαν εχθές να εκδηλώσουν την ηθική τους υποστήριξη στην ΠΛΑΤΕΙΑ, μετά την αγωγή Ευθυμίου.

Πέρα από την (ψυχολογικά απόλυτα αναγκαία για την ισορροπία μας) στήριξη που εκδηλώθηκε από τα περισσότερα μέλη της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ με αρθρογραφία στην Πλατεία  (Σπύρος) αλλά και μέσω fb σχεδόν από όλους (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και ΦΙΛΟΙ της "κεντρδεξιάς πτέρυγας" μας) , δεκάδες  συνδημότες και φίλοι μας εξέφρασαν την συμπαράταξή τους με τηλέφωνα ή emαιl ενώ συγκινητική ήταν η εθελοντική προσφορά γνωστών και επώνυμων συνδημοτών μας για να έρθουν μάρτυρες υπεράσπισης της Πλατείας στην δίκη - πολιτική δίωξη που προκάλεσε ο ίδιος ο δήμαρχος Χαλανδρίου δια του συνεργάτη του προσωπικού του γραφείου σε αιρετό συνάδελφό του.

Όσους προσφέρθηκαν να καταθέσουν αναγκαζόμαστε να τους ευχαριστήσουμε ανώνυμα, αφού είναι αυτονόητο  ότι δεν θα αποκαλύψουμε την υπεράσπισή μας ακόμα.

Ειδική αναφορά οφείλουμε όμως να κάνουμε στους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πολιτικούς μας αντιπάλους:

Ξεκινώντας από όσους στο δημοτικό συμβούλιο - ακόμα καί με  σκληρά κριτικές τοποθετήσεις για την ΠΛΑΤΕΙΑ και το "ύφος της" (που είναι δικαιολογημένο να προκαλεί σε κάποιους αρνητικές κριτικές - δεν θέλουμε ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΜΕ σε όλους, επιλογή μας είναι) και με δεδομένη την διαφωνία μας επί θεμάτων του δήμου εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την δίωξη, και συνεχίζοντας σε όσους εχθές και σήμερα μας κάλεσαν στο τηλέφωνο για να μας εκφράσουν την συμπαράστασή τους.
  • Το Νίκο Πανταζή που από βήματος δημοτικού συμβουλίου - πρώτος - είπε ότι παρά τις διαφωνίες του με το ύφος της ΠΛΑΤΕΙΑΣ και τον Νταβία (διαφωνίες και συγκρούσεις που είναι γνωστές σε όλους τους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ") θεωρεί την πρακτική της διοίκησης να προβεί σε αγωγή πολιτικό λάθος. Ενώ επιβεβαίωσε δημόσια ότι ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Ο Κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ είναι μετακλητός υπάλληλος, παρά το ότι δεν έχει αντίρηση - όπως είπε - ως προς το πρόσωπο.Δήλωση που είναι ουσιαστική μαρτυρία επί του δικαίου μας ως προς την πλημμελή τήρηση των διαιδικασιών δημοσιότητας κατά την πρόσληψή του, θέση από την οποία ΔΕΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ.
  • Τον Μύρωνα Ανδριαννάκη, ο οποίος είπε ότι οι άδικες (κατά την άποψή του βέβαια) επιθέσεις από τον τύπο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αγωγές και θύμισε ότι και ο ίδιος έχει υποστεί πολλές "άδικες επιθέσεις από περιοδικά" (όπως είπε) αλλά δεν επέλεξε ποτέ την  μεταφορά της αντιπαράθεσης στα δικαστήρια. Κριτές όλων μας είναι οι πολίτες" είπε.
  • Τον Γιώργο Θωμά, που δικαίωσε την ουσία της κριτικής μας, είπε ότι δεν είναι ηθικό - ακόμα και αν ερμηνευτεί ως νόμιμο - να είναι μετακλητός υπάλληλος - σύμβουλος δημάρχου σε Δ.Σ. εποπτευόμενου από τον δήμαρχο φορέα ενώ τόνισε ότι ο "σύμβουλος" συμβουλεύει "προς τα πάνω" - τον δήμαρχο και την διοίκηση, δεν "κατεβαίνει προς τα κάτω" αναφερόμενος στην εμπλοκή του Κ. Ευθυμίου στην επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής. Ενώ τόνισε ότι το σώμα θα έπρεπε να γνωρίζει τον διορισμό, ενώ δήλωσε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ούτε καν που είναι το γραφείο του συμβούλου του δημάρχου.
  •  Τον Γ. Κουράση, ο οποίος επιβεβαίωσε δημόσια το ότι ούτε εκείνος γνώριζε τον διορισμό Ευθυμίου στην θέση του επιστημονικού συνεργάτη του δημάρχου.
ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΡΑ:

  •  Προχτές το βράδυ, αμέσως με το που το έμαθε από τον Πέτρο Αναστασιάδη τηλεφωνικά, επικοινωνήσε μαζί μας η Λούλα Καρατζά που αν και βρίσκεται κλινήρης με μια μικρή αδιαθεσία και δεν είχε παρακολουθήσει τα τεκτενόμενα των προηγούμενων ημερών, ζήτησε δια τηλεφώνου να την ενημερώσουμε  για το περιεχόμενο της αγωγής και τις αιτιάσεις του Ευθυμίου). Της την διαβάσαμε  και δεν πίστευε στα αυτιά της: 
         "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ - ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ;" ήταν η ερώτηση - αντιδρασή της.

  • Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρώην Δήμαρχο Κ. Παττακό ο οποίος τηλεφωνικά μας εξέφρασε την συμπαράστασή του και μας θύμισε πόσες φορές στο παρελθόν, σε δημοσιεύματα της ΣΤΑΣΗΣ που υπέγραφε ο Κ.Ε. (όπως υπέγραφε τα άρθρα το) είχε την δυνατότητα να τον μηνύσει και δεν το έκανε ποτέ και μας εμψύχωσε να συνεχίσουμε να χειριζόμαστε το θέμα πολιτικά γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙκαι στόχο έχει την "οικονομική σου ασφυξία" όπως μας είπε. 
"Απορώ μαζί τους," είπε ο πρώην δήμαρχος ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει πολλά χρόνια δημοσιογραφικά ένσημα.

Ο Νταβίας το είπε αναγνώστη μου, στο δημοτικό συμβούλιο από την πρώτη ώρα - προχτές: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ - ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ αλλά και  κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ..

ΥΓ: Περιμένουμε να δούμε και να αξιολογήσουμε την συμπεριφορά και την στάση και άλλων, ειδικά όσων ΧΡΩΣΤΑΝΕ στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Και κυρίως περιμένουμε την αντίδραση  του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του.

Που αν δεν τοποθετηθούν δημόσια απέναντι στην ακραία αντιδημοκρατική παρεκτροπή της διοίκησης που επέλεξαν να στηρίξουν στο Χαλάνδρι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, θα σημαίνει ότι επικροτούν τις πρακτικές αυτές, τις αποδέχονται  και τις καλύπτουν πολιτικά.

Βέβαια η γραμματέας της ΟΜ κ. Μ. Κουνουνδούρου,  ατομικά έχει ήδη ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕΙ τον Ευθυμίου στο fb (!!!!)

Άραγε εκφράζει τη νέα συνισταμένη του ΣΥΡΙΖΑ;;
Του  ΣΥΡΙΖΑ που από τα κινήματα υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων καταλήγει στις εξουσιαστικές αγωγές για την τρομοκράτηση και τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και της κριτικής;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και δια της σιωπής του) ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ - ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ S&P ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

H S&P υποβάθμισε εχθές σε καθεστώς D (default - χρεοκοπία) την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ από SD (selective default επιλεκτική χρεοκοπία) που ήταν πριν.

Οπως αναφέρει η Standard and Poor's, το deal που προτείνει η Πειραιώς στους ομολογιούχους της θεωρείται με βάση τα κριτήριά του, ανταλλαγή υπό πίεση (distressed exchange).


Ειδικότερα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι η δημόσια προσφορά της Πειραιώς συνιστά distressed exchange καθώς υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από αυτήν που υπόσχονταν οι τίτλοι.

 ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, που λέει  και το PRESS PROJECT:

Καλή αρχή! Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά με "κούρεμα" (έως 85%) των ομολογιούχων της για να γλιτώσουν μισό δις οι μέτοχοί της από την ανακεφαλαιοποίηση. Ακολουθούν κι οι άλλες...

 (ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/)

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Χαλανδρίου, κατά τηn προχθεσινήσυνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, της "Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου", κατά της κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.

Το ψήφισμα, όπως το κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση για την διατήρηση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών ενάντια σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και κατάργησής του.

ΣΧΟΛΙΟ: Αν δεν δικαιούνται ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ οι σκουπιδιαραίοι τότε  πραγματικά ακόμα και οι λέξεις έχουν χάσει εντελώς το νόημά τους στην μνημονιακή Ελλάδα!

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΑπό Οκτώβριο 2015 έως Ιούνιο 2016

Στα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου θα λειτουργήσουν οι εξής ομάδες :
ΧΟΡΟΥ: Στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9.30-10.30
Διδάσκει καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μίνα Δεληγιάννη

ΧΟΡΩΔΙΑΣ: Στο Κέντρο Νεότητας κάθε Τετάρτη 11.00-13.00
Διευθύνει η Ρία Θεοδώρου

ΘΕΑΤΡΟΥ: Στο Κεντρικό ΚΑΠΗ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11.00-12.00
Διδάσκει η θεατρολόγος μουσικοπαιδαγωγός  Άσπα Ανωγιάτη.

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ: στο Κεντρικό ΚΑΠΗ κάθε Τετάρτη 11:00 – 12:00
Διδάσκει η Φωτεινή Καββάλου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ: Στο Κεντρικό ΚΑΠΗ κάθε Τρίτη 11.00-12.00
Διδάσκει ο ειδικός στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές Δημήτρης Χανιωτάκης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Στο ΚΑΠΗ του Κάτω Χαλανδρίου κάθε Τετάρτη 17.30 μ.μ. Συντονίστρια η δρ Κοινωνιολογίας – Ψυχολογίας και συγγραφέας Αρετή Γεωργοσοπούλου. Σκοπός η διερεύνηση των συναισθημάτων και ειδικότερα των εκδηλώσεων θυμού, απογοήτευσης, επιθετικότητας και η εξάσκηση σε τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ: Στο ΚΑΠΗ Τούφας κάθε Παρασκευή 11.00-12.00
Διδάσκει η φιλόλογος Γεωργία Τεμπέλη. Με τη καθοδήγησή της  στο ίδιο ΚΑΠΗ λειτουργεί και Δανειστική Βιβλιοθήκη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Σε όλα τα ΚΑΠΗ, οι αρθρογράφοι συνεργάζονται με την εθελόντρια δημοσιογράφο Σοφία Παπανικολάου για την παραγωγή μηνιαίου εντύπου με τα Νέα των ΚΑΠΗ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Σε όλα τα ΚΑΠΗ συγκροτούνται ομάδες για επισκέψεις και δράσεις αλληλεγγύης προς τα υπόλοιπα μέλη.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: Στο ΚΑΠΗ του Κ. Χαλανδρίου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ...