Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Δημοτική Συγκοινωνία με προϋποθέσεις;

Στη Δημοτική Συγκοινωνία έχω ξανα-αναφερθεί. Προσφέρει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ έργο. Καμία αντίρρηση. Και έτσι πρέπει να είναι.
Ερώτηση : Η Δημοτική Συγκοινωνία εξυπηρετεί τον Χαλανδραίο ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ;
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος :
Σήμερα, 24 Ιουλίου, 09:05, στην οδό Δαναΐδων στο Κάτω Χαλάνδρι, κυρία κάνει νόημα στον οδηγό της Γραμμής (Κάτω Χαλάνδρι) για να σταματήσει ώστε να επιβιβαστεί...Ο οδηγός της κάνει νόημα...ΟΧΙ...Λεπτομέρεια : Η κυρία κρατούσε ΚΛΕΙΣΤΟ καρότσι της λαϊκής. ΚΛΕΙΣΤΟ καρότσι.

Έχω ξαναρωτήσει : ΒΑΣΗ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ...
Απάντηση ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ...

Τώρα ρωτώ : Εφόσον κύριοι βάζετε ένα Α4 που εξηγεί ότι ΚΛΕΙΣΤΑ καρ΄τσια επιτρέπονται εντός του λεωφορείου, γιατί στην κυρία έκανε νόημα ο οδηγός...


Α, και κάτι άλλο...Ένα χαρτί Α4 ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΚΥΡΙΟΙ;

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ :

1. Η κυρία στην οποία αναφέρομαι είναι μητέρα μου. Άρα, Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ.

2. Πολίτης της πόλης μας (συνταξιούχος δικαστικός), μιλώντας με τη μητέρα μου για το θέμα αυτό στη στάση του λεωφορείου στην πλατεία της είπε ότι, έχει συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται και, μαζί με υπογραφές αρκετών Χαλανδραίων, θα προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου μέσα στο Σεπτέμβριο.

Δ.Χ.

Πανταζης Νiκος: Εμείς προειδοποιούμε μήπως ο Δήμος ξυπνήσει.Είναι ...

Πανταζης Νiκος: Εμείς προειδοποιούμε μήπως ο Δήμος ξυπνήσει.Είναι ...: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: ΟΙΚ.33728/30180 Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Σχετ. : 26938/...

Αυθαίρετο και το κράτος! Με πολεοδομικές παραβάσεις πολλά κρατικά ακίνητα

Στον μεγαλύτερο... «αυθαιρετούχο» της χώρας αναδεικνύεται το κράτος, το οποίο μάλιστα επιφυλάσσει για τις παρανομίες του υπερβολικά μεγάλες εκπτώσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων!

Αξιοσημείωτο είναι ότι πολεοδομικές παραβάσεις υπάρχουν σε κτίρια πολλών υπουργείων και πρεσβειών, αναφέρουν πληροφορίες από το TEE. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο των Μηχανικών, αλλά και τα μέχρι τώρα στοιχεία της τακτοποίησης αυθαιρέτων, n συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων κτιρίων είναι είτε αυθαίρετα είτε έχουν προχωρήσει σε πολεοδομικές παραβάσεις.

Κτίρια υπουργείων και πρεσβειών, νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα, δημαρχεία, γήπεδα, στάδια, κτίρια των ΔΕΚΟ, ακόμα και κτίρια πολεοδομιών (!) εντάχθηκαν στον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τα δημαρχεία Βούλας και Χαλανδρίου, όπου είναι παράνομος ένας ολόκληρος όροφος, τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αγλαΐα Κυριακού», με πολλές επεκτάσεις και άλλες παραβάσεις. Σε αντίθεση όμως με όσα ισχύουν για τους ιδιώτες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να «ξηλωθούν» κανονικά για να πληρώσουν την τακτοποίηση, το Δημόσιο έχει διαφυλάξει για τον εαυτό του πολύ πιο φτηνές χρεώσεις. Τα σχολεία και οι αθλητικοί χώροι απαλλάσσονται των προστίμων, τα κτίρια που έχουν δημιουργηθεί προ του 1983 πληρώνουν μόνο το παράβολο των 500 ευρώ, ενώ όλα τα υπόλοιπα πληρώνουν μόνο το 10% του προστίμου. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε, αφοπλιστικά, ότι «ο πρώτος παραβάτης είναι το Δημόσιο», ενώ πρόσθεσε και την ουσιαστική καταγγελία ότι «ειδικά όλα τα δημόσια κτίρια που έγιναν προ του 1985 δεν έχουν καν οικοδομική άδεια, οπότε είναι, ούτως ή άλλως, αυθαίρετα». Ελλάς, το μεγαλείο σου!

Εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής", 22/7/2012

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Στάση εργασίας 12:00 - 15:00 σήμερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 – 12.00 μ.μ. έως 3.00 μ.μ.


Συνάδελφοι,

Σε εφαρμογή απόφασης του Γενικού Συμβουλίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 3ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 από τις 12.00 μ.μ. έως τις 3.00 μ.μ.

Στη 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με μοναδικό στόχο να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο οξυμένο πρόβλημα αντιμετώπισης των Δανείων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για «ΚΟΥΡΕΜΑ» των Δανείων των εργαζομένων όχι μόνο στα Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις Ιδιωτικές Τράπεζες.

Μόνο αν γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις θα υπάρξει πραγματική ανακούφιση των εργαζόμενων που καθημερινά στενάζουν και οδηγούνται στην απόγνωση και στην εξαθλίωση από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που αντιμετωπίζουμε συγχρόνως τη νέα φορολογική επιδρομή με τα εκκαθαριστικά της εφορίας αλλά και των υπόλοιπων χαρατσιών. Με τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική παρουσία μας θα τους αναγκάσουμε να δώσουν λύση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος

 Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Τσούνης

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις