Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ..... ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ


Να είστε χαρούμενοι και να θεωρείτε την καραντίνα ευκαιρία, σου λένε όλα τα βλαμμένα.
Και να ελπίζετε, βλέποντας τηλεόραση ότι θα γεννηθεί ένας καινούργιος υπέροχος κόσμος από τις επιλογές της ελίτ που σας έχωσε στο κλουβί αφού κατέστρεψε τον κόσμο.
Μην χάνετε την ελπίδα σας στην ΕΛΙΤ, σου λέει .... η ΕΛΙΤ.

Πρέπει να είστε - σου λένε οι του κόλπου και όλα τα βλαμμένα υπαλληλάκια τους στην TV και στο internet - πάντα αισιόδοξοι, αλλιώς χρειάζεστε ψυχοθεραπεία μέχρι να γίνεται χαρούμενοι με το ζόρι, μέσα στον εγκλεισμό σας και να αφεθείτε - χαμογελαστοί, ευτυχισμένοι ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΣΙΩΠΗΛΟΙ - έρμαια στους σωτήρες - πεπεισμένοι ηλιθιωδώς ότι είστε μέρος του νέου μεγάλου και ιστορικού βήματος που θα γίνει.

Κοίτα σου λένε τους ντελιβεράδες και τους 4ωρους υπαλλήλους στα SUPER MARKET τι ήρωες είναι για να τους μιμηθείς,.

Να γίνεις ΗΡΩΑΣ και εσύ σαν αυτούς που δουλεύουν με 3 ευρώ την ώρα, ανασφάλιστοι με το δικό τους μηχανάκι και κράνος.

Άλλωστε τι σου ζητάνε για να γίνεις τέτοιος ήρωας και πολεμιστής? ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ - και κυρίως ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ - ΤΙΠΟΤΑ,.

ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣκαι όλα θα φτιάξουν.

Και αφού θα είστε καλά παιδιά θα σας διορίσουν υπαλλήλους στο SM - δηλωμένους τετράωρο, πληρωμένους για 6ωρο αν είστε πολλοί καλοί, και εργαζόμενοι 12ωρο τουλάχιστον.

ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ από τα μπαλκόνια οι άνεργοι μέχρι να πεθάνουν από την πείνα αν έχουν μπαλκόνι και δεν τους το πάρουν μαζί με το σπίτι.

Και όποιος πεθάνει θα τον προσθέσουμε στα στατιστικά του κορονοϊου και θα πούμε ότι .... ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕ. 
Χαλάρωσε. 
Μάσκα φόραγε? 
Δεν θα την φόραγε σύμφωνα με τις οδηγίες και κόλλησε.
Αυτός έφταιγε. 
Αν πρόσεχε και ακολουθόύσε κατά γράμμα τας υποδείξεις δεν θα ήταν άνεργος, άστεγος, φορέας του κορονοϊού.
ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Και αν δεν το παραδέχεται φταίει ο ψυχαναλυτής του.

Αυτά θα σας λένε τα κανάλια όσο οι ΕΛΙΤ σας σώσουν.

Που δεν θα έχουν αντιδράσεις, συνδικαλισμό, αντίλογο, ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ αν κάθεστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι στο κλουβί σας να περάσουν όσα άρχισαν ήδη να φαίνονται για την επόμενη μέρα που αν τολμήσει κανείς να τα περιγράψει - ακόμα και για τον δήμο μας - κινδυνεύει να τον πλακώσουν στα ηλεκτροσόκ.
Στην υγειά μας,

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ μας λες κάθε μέρα ρε Νταβία?
Να πάθουμε κατάθλιψη ρε Νταβία?
Λες και δεν έχετε κατάθλιψη και την έχετε κρύψει στην υποκρισία που σας πουλάνε,

Εγώ θα σας την φέρω αν σας πω ότι - πχ - η βιομηχανία του Χαλανδρίου, τα ΚΥΕ σε μερικές μέρες θα είναι το ένα τρίτo από όση την αφήσατε πριν την καραντίνα.
Σε τραπεζοκαθίσματα άρα θέσεις εργασίας και τελικά ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.που δεν θα αντέξουν με το ένα τρίτο των τραπεζοκαθισμάτων και το ένα δέκατο της πελατείας και αγοραστικής δύναμης.
ΣΟΡΥ .... Εγώ φταίω που το γράφω.
ΣΟΥ ΧΑΛΑΩ ΤΗΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΙΑ ΣΟΥ το ξέρω.

ΣΥΜΠΑΘΑ ΜΕ , δεν το κάνω για να σου πω να κλαίς την μοίρα σου. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ! ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.
Να πουμε ΟΧΙ στα ψεκασμένα παραμύθια ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα και δεν υπάρχει πουθενά χώρος για λαϊκή παρέμβαση.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ, έτσι γίνεται.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΝΑΙ! ΠΡΕΠΕΙ!
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ, ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΓΚΑΝΤΕΜΟΣΑΥΡΟΣ, ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ.

Ένας καινούργιος κόσμος - ΝΑΙ - μπορεί να γεννηθεί.

Αλλά ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, δεν καθόσαστε με σταυρωμένα χέρια και κυρίως ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΔΕΣ που σας θέλουν κλεισμένους μέσα στα κλουβιά, χωρίς καν να ασχολείστε με τα λουλούδια σας για να μην τους κουράζετε με κλαδέματα.

Αν ΕΣΕΙΣ γίνετε ο σπόρος και ο εμβυουλκός ενός άλλου καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου. ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ. Μην τους αφήνετε να τσακίσουν την πίστη σας.

Άλλο λοιπόν η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και άλλο η ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΙΑ.

Και αισιόδοξος είναι αυτός που πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει ένας καλύτερος κόσμος και παλεύει γι΄αυτό. Πάει κόντρα. Δεν κάθεται σαν χάπατο να περιμένει να του τον φτιάξουν και αν αποτύχουν του λένε "εσύ έφταιγες, ατομική σου η ευθύνη'.

Ο ΑΛΛΟΣ που αισιοδοξεί επειδή πίνει χάπια ή επειδή του το λέει ο Σαββόπουλος είναι απλά ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ ή ΠΡΕΖΑΚΙ!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΡΕΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ και δεν κοιτάμε μόνο .... την δουλίτσα μας.
Ή τουλάχιστον δεν είναι αυτή η τρέλα μας, μπορεί να έχουμε την δόση μας - όπως όλοι - αλλά αυτό δεν αφορά τους πολιτικούς μας αντιπάλους

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ότι ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο από τους λαούς, από τους αισιόδοξους και ενεργούς πολίτες, από την άρνηση αποδοχής αμάσητων των επιλογών των ΕΛΙΤ από τους ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ,

Και το πρόβλημά μας είναι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ελπίζουμε, να ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ, άρα να βρίσκουμε την ΔΥΝΑΜΗ να αγωνιζόμαστε, να αποκαλύπτουμε, να συγκρουόμαστε με ό,τι θέλει να σε κλείσει σπίτι και να σε βρίζει που ασχολείσαι με τα λουλούδια σου, ό,τι σου ποινικοποιεί ο,τιδήποτε σε δυναμώνει και σε ευχαριστεί, για να είσαι καταρακωμένος - έτοιμος γι΄αυτό που σου ετοιμάζουν.

Σου λένε ότι τώρα οι συνετοί σιωπούν και οι άδειοι τενεκέδες κάνουν θόρυβό.
Να είσαι συνετός και να σιωπάς διότι .... οι ντηλιβεράδες πολεμάνε.να σώσουν την οικονομία , το ένα τρίτο των εργατών καθαριότητας απολυμαίνει τους άδειους δρόμους και οι γιατροί κάνουν την δουλειά τους στις ΜΕΘ που δεν έχουν καν ακόμα γεμίσει.

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΘΟΡΥΒΩΔΕΙΣ, ΕΝΕΡΓΟΙ, ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που πιστεύουμε ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός μόνο με ουσιαστική και ενεργή παρέμβαση των ενεργών πολιτών και ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ - ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ - ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ , τον ΑΔΩΝΗ , την Κεραμέως, τον Τάκη και τους καθ΄ημάς τοπικούς σωτήρες, τον Σϊμο και τους πολυυφωτογραφημένους με μάσκες φίλους τους.
Όλους τους νεοεξουσιαστές - υπηρέτες της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ (το έκλεψα αυτό από παλιοσύντροφο) που θέλουν να τους εναποθέσεις (εσύ γιατί εμείς αποκλείεται, είμαστε πάντα ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ, τόσο που μας λένε τρελούς) τις τύχες σου στα στιβαρά και πολυφωτογραφημένα ηγετικά χέρια τους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ...... ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΨΥΝΑΧΑΛΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ LIDL που ανακατεύουν την επιστήμη της ψυχανάλυσης με την πολιτική και ψυχαναλύουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους από μακρυά, χωρίς την παρουσία τους και με το ζόρι, για να βρουν τρόπο να επιβληθούν και να βρουν εκείνοι την ισορροπία τους γιατί γίνανε - νομίζουν - ΕΛΙΤ (από τα LIDL) επειδή τους έκανε αυτή  υπαλληλάκια της.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
Συγνώμη που θα παραμείνουμε ενοχλητικοί.
Μην μας στείλετε και τον ........ γαλατά στο σπίτι.

Αλλά πάλι, αν είναι να ΄ρθει ........ .
Καλώς να ορίσει.