Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: Πρόσκληση σε Ετήσια Εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση


Σύμφωνα με την από 7 Σεπτεμβρίου 2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 16/10/2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (οδός Ψαρρού και Βαλτετσίου 12, Τ.Κ. 151 25)ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Λογοδοσία πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρήσης 2021.

3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.

4. Απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου.

5. Εκλογή 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής.

6. Εκλογές για ανάδειξη νέου 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία.

7. Εκλογές για ανάδειξη δύο τακτικών μελών και ενός αναπληρωματικού για την Ελεγκτική Επιτροπή, με ετήσια θητεία.

8. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Γενική Συνέλευση έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι , καθώς και δικαίωμα ψήφου μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου.

Πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, μπορούν να εξοφληθούν οι ετήσιες συνδρομές ( 5€/έτος) και να υποβληθούν αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 23/10/2022, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς άλλη πρόσκληση.

Όσα μέλη επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές θα πρέπει να είναι ταμειακώς εντάξει και να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με αίτησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, την οποία θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση polydrososyllogos@gmail.com, μέχρι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης Πάντος              Μιχάλης Χατζηαρσενίου

ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ - ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ || ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 09:30Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διοργανώνει την Ημερίδα με θέμα «Επιδημίες – Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ώρα 09:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες εκλεκτοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι κ.κ.: Στέφανος Γερουλάνος, Μάριος Λαζανάς, Θεοδώτα Λιακοπούλου-Τσιτσιπή, Αθηνά Λινού, Γεώργιος Σαμώνης, Γεώργιος Σαρόγλου, Νικόλαος Σμυρνής, Κυριάκος Σουλιώτης, Σωτήριος Τσιόδρας.

Συντονιστής της Ημερίδας είναι ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων.

Συμπληρώνονται σχεδόν τρία χρόνια από την εκδήλωση της πανδημίας Covid-19 και ο απολογισμός της είναι τραγικός. Έχουν καταγραφεί παγκόσμια περισσότερες από 613 εκατομμύρια νοσήσεις και εκτιμάται ότι έχουν επισυμβεί περισσότεροι από 16 εκατομμύρια θάνατοι. Ανασκοπώντας την πορεία της πανδημίας, ήταν αυτονόητος ο παραλληλισμός, η σύγκριση και η αναζήτηση διδαγμάτων από επιδημίες ή πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα κατά το παρελθόν. Είναι γνωστή η άποψη των αρχαίων Ελλήνων για την συμμετοχή του αέρα στη μετάδοση των νόσων, ενώ μέτρα προστασίας όπως η απομόνωση των ασθενών, η χρήση προσωπίδας και η τήρηση απόστασης από τον γιατρό, χρησιμοποιήθηκαν κατά τον μεσαίωνα για τον έλεγχο των επιδημιών. Καθοριστικός παράγοντας στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νόσων, υπήρξε η χρήση των εμβολίων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ευλογιά, η οποία μετά την εφαρμογή του καθολικού εμβολιασμού, εξαλείφθηκε όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 1980. Η καθιέρωση του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας υπήρξε ένα άλλο επιτυχημένο παράδειγμα, και μας απάλλαξε από τις θλιβερές εικόνες των ανάπηρων παιδιών με τους μεταλλικούς κηδεμόνες.

Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι επιδημίες – πανδημίες της γρίπης και του AIDS. Η γρίπη, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, έχει προκαλέσει επιδημίες με εκατομμύρια νεκρούς και αντιμετωπίσθηκε με την εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας και κυρίως με τον ετήσιο συστηματικό εμβολιασμό. Η πανδημία του AIDS αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιμετώπισης με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής τόσο για την θεραπεία όσο και την πρόληψη της μετάδοσης, με την μείωση του ιϊκού φορτίου της κοινότητας. Δυστυχώς η απουσία εμβολίου έναντι του AIDS καθιστά αδύνατη προ τος παρόν την εξάλειψη της νόσου. Οι πανδημίες έχουν τεράστιες επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο.

Η παρακολούθηση της Ημερίδας θα γίνει με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω Live Streaming στο ακόλουθο link: https://bit.ly/3fmWRL8


ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ντροπή για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που νομοθέτησαν το πλιάτσικο των κατοικιών

    

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 • Παραβιάζουν κάθε έννοια ατομικών δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας των οφειλετών 
    • Μπροστά σε ηλικιωμένους γονείς και μικρά παιδιά, οι έφοροι, θα ψάχνουν το σπίτι και θα παίρνουν ότι θέλουν


Απίστευτο και όμως …Ελληνικό. Με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παύει να υπάρχει το «άσυλο κατοικίας» για όσους χρωστάνε στο δημόσιο. Είναι απαράδεκτο και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, το γεγονός ότι οι φοροεισπράκτορες της εφορίας θα μπορούν να κάνουν εφόδους ακόμα και μέσα στα σπίτια των οφειλετών. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα μπορούν να κατάσχουν ότι αντικείμενα θέλουν, από τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα, μέχρι κειμήλια και χρυσαφικά. Το Πράσινο Κίνημα, καταγγέλλει αυτή την διάταξη που ψήφισαν στη Βουλή, σε ένα νομοσχέδιο που δήθεν συζητούσαν για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού κώδικα.  
Την απαράδεκτη, αυτή διάταξη, προβλέπει ο νέος Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) που ψήφισε η Βουλή, με τον οποίο αυστηροποιείται ακόμα περισσότερο η διαδικασία των κατασχέσεων, σε βάρος των οφειλετών που χρωστάνε στην Εφορία.
Προβλέπει επίσης, πώς οι φοροεισπράκτορες, θα έχουν δυνατότητα να κάνουν φύλλο και φτερό τις κατοικίες ανοίγοντας πόρτες, ντουλάπες, διάφορα έπιπλα, βάζα, σκεύη και δοχεία, σε αναζήτηση χρημάτων ή  αντικειμένων αξίας που μπορούν να κατασχεθούν έναντι της οφειλής.
Επίσης, στις περιπτώσεις αντικειμένων που είναι ασφαλισμένα, θα κατάσχεται και η αποζημίωση που οφείλεται από την ασφάλιση.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά κατάφωρη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, που παραπέμπουν σε άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα και γυρίζουν την Ελλάδα χρόνια πίσω. 
Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής : «Αυτοί που άφησαν να φύγει, ο Χριστοφοράκος, που αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, που έφεραν τα μνημόνια και συγκυβέρνησαν σε αυτά, τώρα θέλουν να αφαιρέσουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας, από τους πολίτες. Αφού τους φτωχοποίησαν , μετά από 10 χρόνια μνημονίων, 3 χρόνια πανδημίας και 1 χρόνο επιπλέον ακρίβειας, νομοθετούν το πλιάτσικο και εντός των κατοικιών. Μπροστά στα μάτια ηλικιωμένων γονιών αλλά και μικρών παιδιών οι φοροεισπράκτορες, θα ψάχνουν το σπίτι να κατασχέσουν ότι θέλουν. Το Πράσινο Κίνημα, με την είσοδό του στην επόμενη Βουλή, θα αγωνιστεί να καταργηθούν αυτές οι αλγεινές διατάξεις».  

Ιδού οι νέες διατάξεις του ΚΕΔΕ, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
Άρθρο 11
Εξουσίες ενεργούντος την κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη
Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.
Ο ενεργών την κατάσχεση μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της αρμόδιας για την τήρηση της τάξης Αρχής, η οποία υποχρεούται να την παρέχει.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τις Κυριακές και τις κατά τον νόμο εξαιρετέες ημέρες δεν μπορεί να επιβληθεί κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη, εκτός αν το μέτρο λαμβάνεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8, (πληροφορίες ότι πρόκειται να φύγει στο εξωτερικό) οπότε παρίσταται ως μάρτυρας, αντί του ενήλικου προσώπου, δήμαρχος ή πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας ή πρόεδρος δημοτικής κοινότητας ή δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότητας ή δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο. Σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν και κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση του προηγούμενου εδαφίου, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας αυτής και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.

Άρθρο 12
Πολλαπλές κατασχέσεις
Οποιαδήποτε προγενέστερη κατάσχεση του Δημοσίου ή τρίτων δεν εμποδίζει την επιβολή κατάσχεσης σύμφωνα με το άρθρο 10, ούτε η κατάσχεση του Δημοσίου εμποδίζει την επιβολή κατάσχεσης από άλλους. Η αναγγελία οποιουδήποτε δεν αποτελεί τεκμήριο παραίτησης από την κατάσχεση. Με την επιφύλαξη του άρθρου 22, σε περίπτωση πολλαπλών κατασχέσεων, δικαιώματα και έξοδα εκτέλεσης δικαιούται να λαμβάνει μόνο εκείνος με επίσπευση του οποίου περατώθηκε η κατακύρωση, καθώς και το Δημόσιο. Όταν την εκτέλεση επισπεύδει το Δημόσιο, δεν μπορεί να συνεχίσει τον πλειστηριασμό τρίτος δανειστής που αναγγέλθηκε.

Άρθρο 13
Συνέπειες κατάσχεσης κινητών 
Ο οφειλέτης από την ημέρα της κατάσχεσης εάν ήταν παρών, ή εάν ήταν απών από την επίδοση αντιγράφου της έκθεσης κατάσχεσης, δεν έχει το δικαίωμα της απαλλοτρίωσης ή της με οποιονδήποτε τρόπο διάθεσης των κατασχεμένων πραγμάτων και κάθε τέτοια πράξη, εφόσον γίνεται χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, είναι αυτοδίκαια άκυρη. 
Εάν τα κατασχεμένα πράγματα είναι ασφαλισμένα, η κατάσχεση ισχύει και για την αποζημίωση που οφείλεται από την ασφάλιση. Η καταβολή της αποζημίωσης στον καθ’ ου η εκτέλεση από τον ασφαλιστή είναι άκυρη, μετά από την έγγραφη ειδοποίηση του ασφαλιστή από τον κατασχόντα για την επιβολή της κατάσχεσης.

Άρθρο 14 
Κατάσχεση νομισμάτων και χρεογράφων 
Εάν τα κατασχεμένα κινητά είναι χρήματα σε ημεδαπό νόμισμα, μετά την αφαίρεση των εξόδων εκτέλεσης γίνεται από τον κατασχόντα άμεση κατάθεσή τους στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ που επέβαλε την κατάσχεση, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό είσπραξης ή σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό κατάθεσης, σε πίστωση της οφειλής. Για το όποιο πλεονάζον ποσό, εφόσον ο οφειλέτης δεν είναι παρών ή δεν δέχεται να του αποδοθεί αυτό αμέσως, εκδίδεται υπέρ αυτού γραμμάτιο παρακαταθήκης. 
Το αλλοδαπό νόμισμα μετατρέπεται σε ημεδαπό από τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ στην περιφέρεια της οποίας επιβλήθηκε η κατάσχεση, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, και, στη συνέχεια, μεταφέρεται σε τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 1. 
Τα κατασχεμένα χρεόγραφα παραδίδονται από τον κατασχόντα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και εκδίδεται γραμμάτιο παρακαταθήκης υπέρ του Δημοσίου, το οποίο εξοφλείται ύστερα από εντολή του Διοικητή της ΑΑΔΕ. Τα κατασχεμένα χρεόγραφα εκποιούνται σύμφωνα με όσα ορίζει απόφαση που εκδίδεται κατά περίπτωση από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ. 4. Τίτλοι σε διαταγή κατάσχονται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 954 του Κ.Πολ.Δ..

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη