Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο δύσβατος δρόμος του ελληνο-τουρκικού διαλόγου


Του Γεωργίου Παπασίμου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG

Ανεξαρτήτως των κωμικών τουρκικών αιτιάσεων για την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια (δήλωση Τσαβούσογλου περί συντήρησής του), ο προφανής λόγος είναι η τακτική κίνηση της Τουρκίας για αποφυγή κυρώσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24/9. Ο κλοιός λόγω της υπερβολικής τουρκικής επιθετικής έκθεσης, είχε σφίξει ακόμα και για τις χώρες που κινούνται υποστηρικτικά προς αυτήν (Γερμανία κ.λπ.), αφού δεν είχαν πολλά ακόμα περιθώρια αδιαφορίας απέναντι στην άμεση αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο μελών της Ε.Ε. (Ελλάδα, Κύπρος) από τον νεο-οθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό.

Εκτός αυτού, σημαντικός λόγος της αλλαγής τακτικής της Τουρκίας είναι η έναρξη του ελληνο-τουρκικού διαλόγου, στο τραπέζι του οποίου φιλοδοξεί να θέσει το σύνολο των παράνομων διεκδικήσεών της (αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, γκρίζες ζώνες στις οποίες περιλαμβάνονται και 18 κατοικημένα ελληνικά νησιά !, μειονότητα στη Θράκη και προσφάτως διεκδίκηση και των Δωδεκανήσων), πέραν του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου, με το οποίο επιχειρεί να υφαρπάξει τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις στην Μεσόγειο.

Πρόκειται για τακτική την οποία ακολουθεί η Τουρκία από το 1976, προσπαθώντας πάντοτε, μετά από περίοδο όξυνσης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων που η ίδια προκαλεί, να ακολουθεί περίοδος διαλόγου μέσω του οποίου προσπαθεί να «νομιμοποιήσει» τις παράνομες απαιτήσεις της. Η Ελλάδα, πλην του χρόνου που μπορεί να κερδίσει για να επουλώσει τις πληγές της στην αποτρεπτική της ισχύ από τον δεκαετή μνημονιακό οδοστρωτήρα, επί της ουσίας δεν μπορεί να αναμένει κάτι θετικό από τον ελληνο-τουρκικό διάλογο. Το πλαίσιο διεκδικήσεων της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, που αμφισβητεί ευθέως τον πυρήνα της κυριαρχίας της, δεν είναι μόνο υπόθεση του προσωποπαγούς καθεστώτος Ερντογάν, αλλά του συνολικού πολιτικού τουρκικού εποικοδομήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις κατηγορούν τον Ερντογάν για ενδοτισμό!

Με βάση αυτή την παραδοχή, ο επιχειρούμενος ελληνο-τουρκικός διάλογος υπό την διαιτησία της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους για τη χώρα, που πρέπει να προσεχθούν.

Πρώτον, ο κίνδυνος νομιμοποίησης των παράνομων τουρκικών αξιώσεων μέσω της φαινομενικής αποδοχής της συζήτησης όλων αυτών των προδήλως παράνομων διεκδικήσεων του μιλιταριστικού τουρκικού κράτους.

Δεύτερον, ο κίνδυνος πλήρους αποσύνδεσης του Κυπριακού, που ναι μεν είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής και όχι ελληνο-τουρκική διαφορά, πλην όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχωρίσει τη θέση της από την Κύπρο, ενόψει μάλιστα και της συζητήσεως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής. Σε αυτό θέμα συζήτησης είναι και η παράνομη δραστηριότητα του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ με τις γεωτρήσεις του Γιαβούζ και του Μπαρμπαρός, που συνεχίζεται αμείωτα ως σήμερα. Είναι προφανές ότι τυχόν διάρρηξη των ελληνο-κυπριακών σχέσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο ελληνο-τουρκικός διάλογος, θα συνιστά εθνικό αυτοχειριασμό του Ελληνισμού.

Τρίτον, ο κίνδυνος ελληνικού αποπροσανατολισμού από την αναγκαία προώθηση και ολοκλήρωση της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία. Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο ο πραγματικός λόγος της τακτικής υπαναχώρησης των νέο-οθωμανών σε συνεργασία με τους «προστάτες» τους, να οφείλεται σε αυτόν τον παράγοντα, που φάνηκε να παίρνει σάρκα και οστά κατά τη μεσογειακή συνδιάσκεψη. Ο κίνδυνος του αποπροσανατολισμού είναι πολύ μεγάλος, καθόσον η χώρα μας, δυστυχώς, με το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό εξουσίας έως σήμερα αντιδρά σπασμωδικά και πάντοτε πίσω από τις τουρκικές προκλήσεις, λειτουργώντας κατευναστικά και φοβικά χωρίς μακροπρόθεσμη στόχευση.

Ανεξαρτήτως της τύχης του ελληνο-τουρκικού διαλόγου, η Ελλάδα οφείλει να επικυρώσει και να βαθύνει την ισότιμη αμυντική της συνεργασία με τη Γαλλία, αφού μόνο αυτή αποτελεί το πραγματικό εισιτήριο ειρήνης για τη Λεκάνη της Μεσογείου. Αυτό άλλωστε είναι και το μοναδικό στοιχείο, που φαίνεται να φοβίζει το μιλιταριστικό καθεστώς της Άγκυρας. Περαιτέρω, θα πρέπει συστηματικά και μεθοδικά να συνεχίσει την ανάπτυξη των σχέσεών της με τις χώρες που συνιστούν τον εν δυνάμει αντι-τουρκικό άξονα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, λόγω των επεκτακτικών μιλιταριστικών βλέψεων των νεο-οθωμανών.

Α. Ακρίβος: Να απαντηθούν τα “γιατί” της καταστροφής στη ΘεσσαλίαΤρεις νεκροί, μία αγνοούμενη, περιοχές αποκλεισμένες, καταστροφές σε δημόσιες δομές και ιδιωτική περιουσία, χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες άχρηστες. Η περιοχή της Θεσσαλίας θρηνεί τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν από τη θεομηνία και οι κάτοικοι προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξε με το φονικό του πέρασμα ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.
Η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και ο επικεφαλής της Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Ακρίβος θέλουν πρώτα από όλα να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, να ευχηθούν να βρεθεί ζωντανή η αγνοούμενη γυναίκα και παράλληλα να καλέσει τους κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγησαν τόσο σκληρά να μαζέψουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
Οι τόνοι λάσπης που έχουν καλύψει τα πάντα σε μεγάλες εκτάσεις, τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει ή υποστεί τεράστιες ζημιές από τους χειμάρρους, οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που έχουν αποκόψει ολόκληρα χωριά από την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι εκεί και περιμένουν τα έργα αποκατάστασης, διατηρώντας ωστόσο νωπές τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν για ώρες την Κυριακή και τη μάχη που έδωσαν -κυριολεκτικά- για επιβίωση.
Η “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους πολίτες που έδωσαν και την ψυχή τους για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους. Σε αυτό το πλαίσιο κλιμάκια της παράταξης ήταν σε καίρια σημεία ώστε να προσφέρουν έστω και το ελάχιστο σε όσους το χρειάζονταν.
Σίγουρα, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και να γίνει άμεσα ο απολογισμός και η καταγραφή της καταστροφής και αμέσως μετά η αποκατάσταση των ζημιών.
Πρέπει όμως να σημειώσουμε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν ενημέρωσε έγκαιρα ότι αναμένεται να πληγεί η Θεσσαλία και τις προηγούμενες ημέρες οι ανακοινώσεις έκαναν λόγο για ακραία φαινόμενα σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Επίσης επειδή η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” μίλησε με πολλούς πολίτες, της κατήγγειλαν ότι τα μηνύματα 112 δεν ενεργοποιήθηκαν έγκαιρα και όταν αυτό έγινε, η θεομηνία είχε ήδη είχε αρχίσει. Στην περιοχή των Φαρσάλων έφτασαν στις 23.30 το βράδυ της Παρασκευής ενώ στην περιοχή του Σταυρού Καρδίτσας, που υπέστη τεράστιες ζημιές, το μήνυμα προειδοποίησης έφτασε στις 22.00 της ίδιας ημέρας και τα φαινόμενα άρχισαν στις 4 το απόγευμα όταν η θεομηνία είχε ήδη πλήξει το Μουζάκι.
Τεράστια είναι και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται από την καταστροφή τόσων γεφυρών, του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι και άλλων κατασκευών, καθώς εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες αν έχουν υπάρξει κατασκευαστικά λάθη και βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν, κάτι για το οποίο θα αναφερθεί η παράταξη στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.
Προφανώς και θα πρέπει όσο πιο σύντομα γίνεται να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών, με την εξασφάλιση τροφής, υγειονομικής περίθαλψης και ότι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους.
Επίσης θα πρέπει να κηρυχθούν όλες αυτές οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άμεσα να παρέμβουν συντονισμένα κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την απάντληση των νερών από τις πλημμυρισμένες κατοικημένες περιοχές.
Άμεσα να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση μεταξύ κατοικημένων περιοχών.
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.
Πάρα πολύ σοβαρό είναι και το ζήτημα των πολλών ζώων κτηνοτροφικών μονάδων που πνίγηκαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας και παραμένουν άταφα. Υπάρχει τεράστιος υγειονομικός κίνδυνος όσο καθυστερεί η παρέμβαση των αρμοδίων για να αντιμετωπιστεί και αυτό το μείζον πρόβλημα.
Δυστυχώς για όλα αυτά τα φαινόμενα η αιτία εκτός των γνωστών παθογενειών του ελληνικού κράτους, με τα μπαζωμένα ρέματα, τα αυθαίρετα, την έλλειψη πρόληψης, τον ελλειπή καθαρισμό των ρεμάτων και τόσα άλλα, βρίσκεται στην Κλιματική Αλλαγή που η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” ως περιφερειακή έκφραση του Πράσινου Κινήματος στη Θεσσαλία έχει τόσες φορές επισημάνει τόσο εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και εκτός. Αυτά τα ακραία φυσικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά και με πιο μεγάλη ένταση και όσο δεν αλλάζουμε πολιτική η κατάσταση θα χειροτερεύει. Πλέον το έχουν καταλάβει όλοι αυτό.
Ο επικεφαλής της Παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, συντόνισε τις δράσεις των κλιμακίων της παράταξης και παράλληλα επικοινώνησε με όλους τους τοπικούς άρχοντες ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της η παράταξη όπου κρίνονταν αναγκαίο, όπως και έκανε και συνεχίζει να κάνει, καθώς τα δύσκολα συνεχίζονται.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ακριβός φανερά επηρεασμένος από όλη αυτήν την κατάσταση τόνισε: “Και η φράση “Βιβλική καταστροφή” μοιάζει λίγη για να περιγράψει αυτό που συνέβη στις περιοχές μας εδώ στη Θεσσαλία. Θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που χάθηκαν και ελπίζω να μην θρηνήσουμε άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν άμεσα ώστε να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να επανέλθουν στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι ώρα να καταλογίσουμε ευθύνες. Όμως θα έρθει η ώρα που θα καταλογιστούν και κανένας δεν θα μπορέσει να κρυφτεί. Εμείς στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε οι πολίτες να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν για την καταστροφή που έπληξε την Θεσσαλία.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όσους συνεισέφεραν στους συμπολίτες τους αυτές τις δύσκολες ώρες και θα πρέπει να συνεχίσουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ιανός.”

Το Πράσινο Κίνημα τιμά την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης

Τι δήλωσε η Συμπρόεδρος του κόμματος Ρία Ακρίβου για την 21η Σεπτεμβρίου

Το Πράσινο Κίνημα τιμά την Διεθνή Ημέρα ΕιρήνηςΤο Πράσινο Κίνημα υπενθυμίζει πως σήμερα τιμάται η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης, καθώς ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επέλεξε την 21η Σεπτεμβρίου να είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση των ιδανικών της ειρήνης και καλεί όλα τα κράτη να προβούν σε κατάπαυση του πυρός και αποφυγή της βίας για ένα 24ωρο.
Όπως συνηθίζει το Πράσινο Κίνημα που κατανοεί την αξία των συμβολισμών στηρίζει τη σημερινή Ημέρα.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αποστασιοποίησης, η φετινή Διεθνής Ημέρα Ειρήνης είναι αφιερωμένη στον διάλογο και στη συλλογή ιδεών. Ο κόσμος καλείται να ενωθεί και να μοιραστεί τις σκέψεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Guterres: «Ό,τι κάνουμε κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή την κρίση πρέπει να επικεντρώνεται στην οικοδόμηση πιο δίκαιων και βιώσιμων οικονομιών, αλλά και κοινωνιών που θα είναι πιο ανθεκτικές σε πανδημίες, στην κλιματική αλλαγή και στις πολλές άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υφήλιος».
Το θέμα για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης 2020 «Οικοδομώντας την Ειρήνη Μαζί» στοχεύει στη διάδοση της συμπόνιας, της καλοσύνης και της ελπίδας, εν μέσω της COVID-19. Με αυτό τον τρόπο, τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να κατευνάσουν προσπάθειες εκμετάλλευσης της πανδημίας για προώθηση των διακρίσεων και του μίσους.
Στο μήνυμά της η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου τόνισε: “Φέτος, έχει διαφανεί περισσότερο από ποτέ ότι δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Αντιθέτως, ο κοινός μας εχθρός είναι ένας ακούραστος ιός, που απειλεί την υγεία μας, την ασφάλεια και τον τρόπο ζωής μας. Η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρο τον κόσμο, υπενθυμίζοντάς μας ότι κάτι που συμβαίνει σε ένα μέρος του πλανήτη μπορεί να μας επηρεάσει όλους.
Μέσα από ένα μήνυμα του, ο προηγούμενος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki–moon είχε πει για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης «Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, μας ζήτησαν να δώσουμε φως σε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και ίσες ευκαιρίες για όλους. Τα κράτη–μέλη μας, ανταποκρίθηκαν με την ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης του 2030. Είναι μία ατζέντα που στόχο έχει την εξάλειψη κάθε μορφής φτώχειας. Μία ατζέντα για τον πλανήτη, το κοινό μας σπίτι. Μία ατζέντα που προωθεί την ευημερία, την ειρήνη και την συνεργασία.
Ας προβληματιστεί, ο κάθε ηγέτης τι μέλλον και τι ποιότητα ζωής, θέλει να προσφέρει στο λαό του...”

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ…ΤΙΜΩΡΙΑ (”ΣΚΡΑΠ” Αξίας 10 Δις ευρώ)…


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άγη Μάρκου στην εφημερίδα ”Τα Νέα” την 9η Αυγούστου 2012, με τίτλο, ”Με ένα ευρώ η εξαγορά της Εμπορικής”, ο Γαλλικός Τραπεζικός Όμιλος της Credit Agricole, (μεγαλομέτοχος της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας), θα περιορίσει αισθητά την έκθεσή του στην Ελλάδα, ευελπιστώντας ότι σε περίπτωση που η Ελληνική οικονομία ”γυρίσει”, θα μπορέσει να μειώσει την χασούρα του, που από το 2000, ξεπερνά το ποσό των 10 δις ευρώ.

Επίσης σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Μακρίδου στην Εφημερίδα ”Τύπος της Κυριακής” την 27 Μαϊου 2012 αναφέρει για την Κριστίν Λαγκάρντ, που ως Διευθύντρια τότε του ΔΝΤ, δήλωσε, ότι ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί η Ελλάδα. Με πολύ σκληρή γλώσσα μάλιστα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, έλεγε, ότι ”είναι ώρα να πληρώσετε και μη περιμένετε την συμπάθειά μας”.
Οι Γαλλικοί όμιλοι, αναγκάστηκαν και αποχώρησαν από την Ελλάδα το 2012, ως θύματα απάτης του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, χωρίς καμία προστασία από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, αναμένοντας, όπως αναφέρεται και στο άρθρο του δημοσιογράφου των ”Νέων”, Άγη Μάρκου, την κατάλληλη στιγμή να καλύψουν τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν. Έτσι η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αγοράζει ”ΣΚΡΑΠ” με την ονομασία ”ΡΑΦΑΛ”, ”ΜΠΕΛΧΑΡΑ” και ”ΕΞΟΣΕΤ”, αξίας 10 δις ευρώ, όσο και οι ζημιές του Γαλλικού ομίλου, συν 15 δις ευρώ, επιπρόσθετο πακέτο, σε ανταλλακτικά, εκπαίδευση, ειδικές εγκαταστάσεις και ασκήσεις, για την κάλυψη και άλλων Γαλλικών Τραπεζικών Ομίλων και ίσως και τόκων υπερημερίας.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΧΕΥ 9: ΕΛΛΑΣ (και ΧΑΛΑΝΔΡΙ) ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

 

Ο χώρος λειτουργίας της καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου στον ΧΕΥ 8 ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ - προσωρινά, όπως έγινε σε αντίστοιχους χώρους δεκάδων δήμων - με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που χαρακτηρίστηκε - και σωστά - περιβαλλοντοκτόνο. 

Ως δήμος επιλέξαμε να τιμωρήσουμε και να αυτοτιμωρηθούμε για να κάνουμε κομματική μικροπολίτικη. (σας το είπε τότε ο τρελός, αλλά ποιος τον ακούει).

"Γιατί να το κάνουμε, αφού εμείς θα φτιάξουμε έναν υπόγειο, σύγχρονο, αδειοδοτημένο .... μπλα . μπλα, μπλα ..... χώρο. Οι ΜΕΛΕΤΕΣ για τον ΧΕΥ 9  θα αποδείξουν ότι δεν είναι βάσιμες οι ανησυχίες των κατοίκων του Πατήματος. Άσε που ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ και άλλο χωράφι - 8 στρέμματα - δίπλα στο νεκροταφείο, όπου το νέο ΓΠΣ έχει χαρακτηρίσει ΒΙΟτεχνικό ΠΑρκο (ΒΙΟ.ΠΑ) και εκεί θα κάνουμε "ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ" ενώ στον ΧΕΥ 9 θα κάνουμε ΓΚΑΡΑΖ" είναι το αφήγημα του δήμου, όπως αυτό διακινείται ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ από τους εντεταλμένους εκπροσώπους της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - και εν μέρει και από μας, τότε.

Εμείς είμασταν ψύχραιμοι όμως και λέγαμε (και λέμε) ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Οι ΜΕΛΕΤΕΣ - ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ θα μας πουν αν είναι βάσιμες οι ανησυχίες των κατοίκων ή όχι.

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ , τα τοπογραφικά, η μελέτη προσδιορισμού των αναγκών σε χώρους της υπηρεσία καθαριότητας, η υδρογεωλογική, η μελέτη που θα μας έλεγε αν ΧΩΡΑΕΙ η υπηρεσία καθαριότητας να καλύψει τις ανάγκες της ΥΠΟΓΕΙΑ στο τμήμα του ΧΕΥ 9 που περισσεύει από το όρυγμα του ΜΕΤΡΟ κλπ.

Αυτά δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ θέματα. Είναι θέματα ΕΙΔΙΚΩΝ.  

Και η υπηρεσία του δήμου δηλώνει ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ.
Είναι απασχολημένη να αλλάζει περίφραξη στις παιδικές χαρές δύο φορές το χρόνο και να κάνει αναθέσεις για να βάφονται τα σχολεία κάθε φορά που κάποιος γράψει ένα σύνθημα στον τοίχο
(κανένα πρώην μέλος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θα το κάνει, που διαφωνεί με την χαρά για τη νομιμότητα)

Το αποτέλεσμα βέβαια των μελετών το ξέρουμε εμείς, όπως ξέραμε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι μετά το καλοκαίρι θα γίνει της αλεπούς ο θάνατος με τα κρούσματα COVID άσχετα τι λέγανε τότε κάποιοι ειδικοί που τώρα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Διότι η επιστήμη ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΈΣΤΗΣΕ ΠΟΤΕ την κοινή λογική και γιατί είχαμε ΑΡΙΣΤΟ τεχνικό σύμβουλο στην μικρή μας παράταξη. ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Και γι΄αυτό λέγαμε - ΚΑΙ ΛΕΜΕ - ότι η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας πρέπει να γίνει ΕΝΙΑΙΑ στον χώρο δίπλα στο νεκροταφείο, που είναι ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ από τον ΧΕΥ 9, θα έχει χρήσεις ΒΙΟΠΑ με την έγκριση του ΓΠΣ και εκεί - βεβαίως - μπορεί να γίνει ένας ΥΠΟΓΕΙΟΣ, ΝΟΜΙΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΩΣΤΟΣ χώρος εγκατάστασης της υπηρεσίας καθαριότητας και ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ. 

Και προσθέσαμε άλλη μία λέξη: ΕΝΙΑΙΟΣ για να μην είναι η μισή υπηρεσία στην Άνω Παναγιά και η άλλη μισή στην Κάτω Παναγιά και να οργανωθεί ΣΩΣΤΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ η υπηρεσία  για το αύριο της πόλης.

Και είπαμε ότι πρέπει ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ για τον χώρο στην Τήνου παράλληλα με τις μελέτες που περιμέναμε για τον ΧΕΥ 9. Ναι? 

Αφού δεν θα γίνει που δεν θα γίνει στον ΧΕΥ 9 γιατί καθυστερούμε πάλι? Για να δικαιολογούν τα τρολάκια τον μισθό τους γράφοντας στο fb?

Α! Πρώτα οι μελέτες για τον ΧΕΥ 9, γράφανε τα παπαγαλάκια με έπαρση καρδιναλλίων του παππικού συμβουλίου. 

Τις περιμένουν για να αποδείξουν ότι οι ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, μαζί με όλους τους τότε υποστηρικτές τους (Κουράση, Ανδρεόπουλο και Πράσσο) καλώς έκαναν και αγόρασαν από το ΤΑΙΠΕΔ τον ΧΕΥ 9. Μην πούνε "ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ". Δεν έχουν τα άντερα.

 (ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ - θυμίζουμε - εμείς ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ. Πλήρωσαν τους δανειστές για να αγοράσουν δημόσια γη για δημόσιο σκοπό και να μην γίνει ..... MALL, πάνω από το τρένο. Που το MALL θέλει υοχρεωτικά ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ." ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΝΕ Κουασική αριστερά και Κουράσης & friends, ΝΑΙ?

NAI! 

Για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Αν τον διεκδικούσαν δωρεά (όπως όλοι οι άλλοι δήμοι ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ) θα αργούσαμε και θα γινόταν έξωση από τον ΧΕΥ 8.

Ναι?

Και αφού τα θυμίσαμε λίγο ας πάμε στα σημερινά νέα:

Τι γίνεται λοιπόν με τις μελέτες για τον ΧΕΥ 9 την ώρα που χαίρονται που θα πάνε με τους κατοίκους στο ΣτΕ?

Ο διαγωνισμός έγινε το 2019. Ξεκίνησε λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές - εν μέσω χαμού και η πρώτη του φάση - η εξέταση των φακέλων δικαιολογητικών των ΔΥΟ ενδιαφερομένων να αναλάβουν να κάνουν τις μελέτες έγινε αμέσως μετά. 

ΝΑΙ?

ΝΑΙ!

Βιαζόμαστε έτσι? Καιγόμαστε!

Παίζει ανά πάσα στιγμή τα απορριμματοφόρα του δήμου να πεταχτούν έξω από τον ΧΕΥ 8 και να τα παρκάρουμε (προσωρινά πάντα) .... στην πλατεία, μπροστά στον πάλαι ποτέ Αφεντούλη και Σπανό που τώρα είναι χώρος που είναι - προσωρινά - διαθέσιμος και κάλλιστα μπορεί να φιλοξενήσει (προσωρινά πάντα) μερικά σκουπιδιάρικα, ΟΚ?

 Είναι επείγον και σοβαρό το θέμα να ξεκινήσει η ΕΦΑΡΜΟΓΗ μιας ΛΥΣΗΣ, έτσι δεν λένε όλοι? 

Δεν το λέμε μόνο εμείς που έχουμε ψυχοπαθή  αρχηγό, έτσι? ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ. Οι σοβαροί της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ο Κουράσης, ο σύλλογος εργαζομένων .... ΟΛΟΙ. Ναι?

ΝΑΙ!

Άλλωστε γι΄αυτό δεν πλήρωσαν το ΤΑΙΠΕΔ? ΝΑΙ!

Άρα ο δήμος πρέπει να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά στην ΛΥΣΗ. 

Στην λύση που περιγράφει Ο ΔΗΜΟΣ και το πρακτικό της σύμπραξης. ΝΑΙ?

ΝΑΙ!

ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ..... ΚΑΡΑΓΡΑΦΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:

Ο Δήμος Χαλανδρίου για τις μελέτες για την καθαριότητα έκανε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ . 

Γιατί - σου λέει - δεν κάνει αναθέσεις ο δήμος Χαλανδρίου. Α, όλα κι όλα!

Πρέπει να είναι ΕΠΕΙΓΟΝ, σου λέει για να γίνει ΑΝΑΘΕΣΗ. Και να αφορά τη δημόσια υγεία.

Αλλιώς ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος που θίγεται από πρόχειρους διαγωνισμούς και αναθέσεις. Το λένε και οι άλλοι γραφειοκράτες, οι μπλε αυτό.

 Άρα δεν ήταν  επείγον - κατά την διοίκηση Ρούσσου - Πράσσου -  να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας ΜΕΤΑ την αγορά του ΧΕΥ 9 από το ΤΑΙΠΕΔ. Σταμάτησε το επείγον μόλις πήραν το μαρούλι οι δανειστές. ΝΑΙ?

ΝΑΙ!

Έτσι δεν συμπεραίνεις και εσύ ή μόνο εγώ ο ψυχάκιας βγάζω το συμπέρασμα ότι ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ πλέον  ΕΠΕΙΓΟΝ το θέμα της στέγασης της καθαριότητας για να δρομολογηθεί λύση - εντός των επόμενων ΤΡΙΩΝ χρόνων - το υπόλοιπο του χρόνου της παρούσας διοίκησης;

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ λοιπόν σύνθετος και μεγάλος ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ. Αυτό επέλεξαν - λες και αν Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ, ας πούμε η υδρογεωλογική ή η μελέτη για το αναγκαίο βάθος του υπογείου είναι αρνητική για την χρήση, έχει νόημα να γίνουν και  οι άλλες μελέτες πχ της αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης του χώρου στο επίπεδο 0. 

ΕΧΕΙ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ εκτός να δεν λέμε ΑΛΗΘΕΙΑ ότι θέλουμε ΥΠΟΓΕΙΟ χώρο.

Είναι λοιπόν της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και δεν κάνει αναθέσεις των αναγκαίων μελετών step by step -  με συντομότερες διαδικασίες - για να αποφευχθεί το χάος που θα διαβάσεις παρακάτω..

Είναι βλέπεις γενικώς εναντίων των αναθέσεων η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Η ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - εκτός αν τις ψηφίζει και ο Κουράσης και η Καρατζά σου λέω εγώ που είμαι ψυχάκιας. 

Αν συμφωνεί ο Κουράσης και η Καρατζά κάνουν αναθέσεις .... ακόμα και ανταποδοτικών υπηρεσιών, αλλά εκεί είναι άλλο. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙΜΑΖΙ και άρα .... διασφαλίζεται το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, σου λέει. Αν δεν είναι ΟΛΟΙΜΑΖΙ το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, σου λένε. Ε?  

Για να δούμε όμως ....

Λοιπόν: Τον Ιούλη του 2019 δύο μετέχοντες στον διαγωνισμό για τις μελέτες κατέθεσαν τα δικαιολογητικά για να κάνουν ΠΛΗΡΗ μελέτη για τον ΧΕΥ 9

Η επιτροπή άνοιξε τους φακέλους με τα δικαιολογητικά και τα πτυχία τους και τα ενέκρινε για να προχωρήσει στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού - να ανοίξει τους φακέλους των οικονομικών προσφορών.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ οι δύο διαγωνιζόμενοι έκαναν ένσταση ο ένας κατά του φακέλου του άλλου. Αντιδίκησαν οι υποψήφιοι εργολάβοι.

Οι ενστάσεις εκδικάστηκαν από την ειδικά συσταθείσα επιτροπή ενστάσεων (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ) και γίνανε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΚΤΕΣ!

Άκου ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ: Κανένας από τους δύο δεν είχε σωστό φάκελο, είπε η επιτροπή.

Και μετά ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΦΕΣΗ κατά της απόφασης της επιτροπής.

Και ο δήμος δεν έβγαλε ΑΓΟΝΟ τον διαγωνισμό ακόμα (ενάμιση χρόνο μετά) - για να προχωρήσει με διαδικασία κατεπείγοντος για το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία -  να μελετήσει αυτό που θέλει να μελετήσει με άλλον εργολάβο- μελετητή.

 ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ   ΓΡΗΓΟΡΑ για να δρομολογηθεί η λύση του ΥΠΟΓΕΙΟΥ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ,  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΆ ΣΩΣΤΟΥ (και μπλα, μπλα, μπλα) χώρου καθαριότητας, αλλά δεσμεύεται πλέον να περιμένει την ΕΦΕΣΗ στην αντιδικία των δύο εργολάβων που θα εκδικαστεί σε δύο - τρία τέρμινα. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ!!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΜΕ ΨΥΧΑΚΙΑ  αλλά γενικά μιλώντας όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση, σκέψου ότι ΔΥΟ εργολάβοι, κάποια φορά, αν συνεννοηθούν λοιπόν και στήσουν μια αντιδικία (κανονική ή μουσαντέν)  ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τον δήμο με αυτή τη διαδικασία που .... "ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ" κατά τους ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ και η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και όλα αυτά τα καλά που θα κάνει στο δημόσιο καλό η επένδυση στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ πάνε πίσω καμια δεκαετία.

Ποια δημόσια καθαριότητα και ποια δημόσα υγεία τώρα?

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ σου λέει! Και η αντιδικια των δύο εργολάβων. Αυτό πρέπει να λυθεί πρώτα ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.

ΝΑΙ?

ΝΑΙ!

 Και μένει να απαντήσεις εσύ μπαμπουίνο το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

 Διασφαλίστηκε το δημόσιο συμφέρον λοιπόν με την διαδικασία που επιλέχτηκε  ή :

  •  ο δήμος θα καθυστερήσει μερικά χρόνια ακόμα μια λύση που - ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ - θα διασφαλίσει την ΥΓΕΙΑ των δημοτών, θα  εξοικονομήσει λεφτά για τους δημότες και πολιτισμένες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους;
  • - τα - πιθανά και καθόλου βέβαια δεδομένα - οικονομικά οφέλη που θα προέκυπταν από τον διαγωνισμό θα σπαταληθούν σε πολύχρονες δικαστικές διαμάχες και εργολαβίες ιδιωτικοποίησης για την κάλυψη αναγκών του δήμου, όπως έγινε με το πλύσιμο των κάδων;
  • - Ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ, αν εκτελεστεί καμιά δικαστική απόφαση που κρατιέται με τα δόντια για το .... παρακεί χωράφι?

ΑΛΗΘΕΙΑ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ με αυτά και με αυτά ή εγώ δεν έχω πάρει τα χάπια μου;

Επειδή λοιπόν - πείτε στα παπαγαλάκια φίλοι αναγνώστες - ότι εμείς είμαστε ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ για να διοικηθεί ο δήμος (και όχι με το να εκχωρηθεί η διοίκηση στα δικαστήρια και τις επιτροπές) ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΠΡΑΣΣΟΥ που έχουμε στηρίξει:

ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΕΙ  ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΧΕΥ 9 , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, να  κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός για τις μελέτες και να αφήσουμε τους εργολάβους να τσακώνονται μόνοι τους για το ποιανού ο φάκελος ήταν πιο ελλιπής και να ξεκινήσουμε ΑΜΕΣΑ όχι ΟΛΟΙΜΑΖΙ - αλλά ολοιεμείς - εκείνοι που θέλουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:

".... τον σχεδιασμό για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών Καθαριότητας σε έναν υπόγειο, νόμιμο, αδειοδοτημένο και περιβαλλοντικά φιλικό χώρο. Σε έναν χώρο όπου εκτός των άλλων οι συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους της υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι δραστικά βελτιωμένες."

ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ μάλιστα , προσθέτουμε εμείς που είμαστε ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ.

Πού? ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Στο ΒΙΟ.ΠΑ.!

Αφού πιέσουμε την κυβέρνηση - και τον αξιόλογο (αλήθεια το γράφω)  κο Χατζηδάκη - να τελειώνει με τον ΓΠΣ μας.

ΟΚ? ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ θέλει - ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ - να έχει δρομολογηθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση για το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και να μην καταλήγουμε σε ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ και στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ..... ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ ΚΑΔΩΝ ΟΛΟΙΜΑΖΙ, για να πάρουμε - και ως σύμπραξη - το βραβείο του ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΕΜΕΙΣ.

Και δεν υπογράψαμε ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΝΤΑΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΜΕΙΣ!

Και όποιοι κάνουν ιδιωτικοποιήσεις παραβιάζουν το πρακτικό της σύμπραξης. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ, ΠΑΠΑΓΑΛΕ! Ντάξει?

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΑΡΓΩ: Όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία! - Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο

 

Οι φωτιές που έκαψαν τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια, που είχε καταλήξει να είναι η ντροπή της Ευρώπης, άφησαν χιλιάδες ανθρώπους με ελάχιστη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, όπως νερό, τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη.

Πάνω από το 40% αυτών των ανθρώπων είναι παιδιά, τα περισσότερα κάτω των 12 ετών !

Μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα οι προοπτικές για τις ζωές αυτών των παιδιών γίνονται ακόμη πιο δραματικές.

Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για αυτό το δράμα που εξελίσσεται.

Δείχνουμε την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για την στοιχειώδη διαβίωση αυτών των παιδιών, οι ζωές όλων των ανθρώπων έχουν την ίδια αξία!

Δεν μπορούν τα νησιά μας να γίνονται αποθήκες εγκλωβισμένων ψυχών και μάλιστα παιδικών ψυχών σε τραγικές συνθήκες.

Η άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και των άλλων νησιών πρέπει να γίνει η βασική προτεραιότητα.
Τα νησιά μας να αδειάσουν, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν σε ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης.

Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου,

κάθε απόγευμα 18.00 - 20.00

στα γραφεία του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου «ΑΡΓΩ»
(Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου, στο κέντρο του Χαλανδρίου),

συγκεντρώνουμε :

- Παιδικές πάνες
- Γάλατα μακράς διάρκειας και παιδικό γάλα σε σκόνη
- Σαμπουάν και παιδικές κρέμες σώματος
- Μωρομάντηλα
- Ξηρή τροφή μακράς διάρκειας, μπισκότα κλπ

Νέο album: Του χρόνου ο γητευτής- Αναστασία Δεληδήμου - Ανδρέας ΚαρακόταςΚατεβάστε τα τραγούδια «Ο ακροβάτης»
& «Ο έρωτας κι ο χρόνος» σε mp3 εδώ:
https://we.tl/t-IQdlA6WjhX

Νέο album

Αναστασία Δεληδήμου
"Του χρόνου ο γητευτής"
Ανδρέας Καρακότας

«Του χρόνου ο γητευτής», είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά σε στίχους και μουσική της Αναστασίας Δεληδήμου, και ενορχήστρωση-μουσική επιμέλεια του Πάνου Κοσμίδη.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Ανδρέας Καρακότας και η ίδια η δημιουργός.
Τα δέκα τραγούδια του δίσκου, μπορεί τόσο θεματικά όσο και ρυθμικά να κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ηχοχρωμάτων και ρυθμών, ωστόσο έχουν ένα κοινό άξονα: τον χρόνο.

Ο επίλογος, συμπυκνώνει την ουσία όλου του δίσκου :
«Το αίνιγμα δε λύθηκε
όσο κι αν το σκεφτείς
κι ακόμα δε γεννήθηκε
του χρόνου ο γητευτής».

«Θεριστής είναι αυτός που κόβει τα στάχυα που έφθασαν στο θέρος. Είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, αέναη και επαναλαμβανόμενη, αντίστοιχη με την κυριαρχία του χρόνου στη ζωή του ανθρώπου. Τη ζωή που έχει τσάμικο αλλά και τσιφτετέλι, ζεϊμπέκικο αλλά και μπαλάντα, θυμό αλλά και έρωτα. Όλα τους, υπακούν σ' ένα ρυθμό: το χρόνο.
Τον Μέγα Μετρονόμο. Κι ακόμα δε γεννήθηκε ο γητευτής του».

Κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο

Aκούστε στο youtube τα τραγούδια

«Ο ακροβάτης» (Ανδρεάς Καρακότας)
https://www.youtube.com/watch?v=Z4FNwb11x00

«Ο έρωτας κι ο χρόνος» (Αναστασία Δεληδήμου – Ανδρέας Καρακότας)
https://www.youtube.com/watch?v=zBOuW0ol9_s


Βρείτε oλόκληρο το album στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

iTunes: https://apple.co/3fuHko6
Spotify: https://spoti.fi/3bb6dSt
Deezer: https://bit.ly/2zgZeKu
Google Play: https://bit.ly/2L9PmVB