Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ;
Και όμως αυτό το εισηγείται τώρα και Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

"ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ" 

Το τι θα ακολουθήσει αυτής της "υπεύθυνης"  θέσης  το γνωρίζουμε: ΦΑΣΑΡΙΑ, μη εξεύρεση χώρου, ΜΑΤ, κάψιμο κάδων, γκρέμισμα πέντε παραγκών και μέτα ..... σε τρία τέρμηνα θα το ξαναδούμε το θέμα. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ το 2040!

Αντιγράφουμε από την ΣΜΠΕ τι εισηγείται η διοικησάρα με την πρότασή της για τους τσιγγάνους!

Ό,τι ακριβώς έλεγαν κάποιοι - ούτε καν όλοι οι κανονικοί "δεξιοί", όχι οι νεοδεξιοι -  επί Κουράση και τους έλεγαν οι καργαριστεροί της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!!!!

Τα κοκκινίσματα δικά μας. 

Παρέµβαση στον καταυλισµό των Τσιγγάνων
ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ∆. ΧΑΛΑΝ∆ΡΙΟΥ Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
PLAS Α.Ε. – Αικ. Γεωργούλα – ∆. Ντοκόπουλος – Ε. ∆ρακοπούλου 47

Εδώ και 30 χρόνια, στην περιοχή της οδού Ίριδος (ΠΕ 2) έχει αυθόρµητα εγκατασταθεί σηµαντικός αριθµός Τσιγγάνων, που έχει καταλάβει περί τα 20στρ. Ο καταυλισµός αποτελείται από αυτοσχέδιες παράγκες, χωρίς ηλεκτροδότηση, ύδρευση και αποχέτευση. Οι συνθήκες κάτω από της οποίες ζει αυτός ο πληθυσµός δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις οµαλής διαβίωσης, αφού υπάρχουν πολλά λύµατα και σκουπίδια µ ε αποτέλεσµα να υπάρχουν κίνδυνοι για διάφορες ασθένειες. Σύµφωνα µε τη Μελέτη της ∆ΕΠΟΣ το 1999 για την τυπολογία των χώρων διαµονής των τσιγγάνων, χαρακτηριστικό της είναι η µόνιµη θέση που χρησιµοποιείται όλο το χρόνο ανεξάρτητα αν κάποιοι από τους κατοίκους µετακινούνται εποχικά (για λόγους όπως το γυρολογικό εµπόριο, τα αγροτικά µεροκάµατα κλπ.). Τα κελύφη κατοικίας είναι στην πλειοψηφία τους παράγκες ή καλύβια. Όπως έχει διαπιστωθεί και σε άλλες περιοχές που κατοικούνται από τσιγγάνους, η συγκέντρωση µεγάλου αριθµού Τσιγγάνων σε µια αποµονωµένη περιοχή ευνοεί τις διαδικασίες γκετοποίησης, ενώ η συνύπαρξη διαφορετικών οµάδων που δεν έχουν επιλέξει να ζουν µαζί προκαλεί τριβές, εντάσεις και συγκρούσεις που κάνουν δυσκολότερη την κοινωνική ένταξη. Προφανώς η εγκατάσταση συγκρούεται τόσο µε το ανοργάνωτο σηµερινό εκτός σχεδίου καθεστώς, όσο και µε το προβλεπόµενο µετά την πολεοδόµηση.
Επιπρόσθετα, διαφαίνεται από στοιχεία του κτηµατολογίου ότι παρά τη συνήθη πρακτική κατάληψης κενών εκτάσεων του ∆ηµοσίου, η έκταση ανήκει σε ένα αρκετά µεγάλο αριθµό µικροϊδιοκτητών.
Είναι πρόδηλο ότι η έλλειψη αγροτικής ενδοχώρας δεν επιτρέπει στο ∆ήµο Χαλανδρίου την αναζήτηση χώρου εγκατάστασης αυτού του πληθυσµού εντός των ορίων του σε οργανωµένο οικισµό. ∆εν πρέπει να αναµένεται ότι η πολεοδόµηση της περιοχής από µόνη της µπορεί να λύσει το πρόβληµα. Απαιτείται, εποµένως, η λήψη ειδικής πρωτοβουλίας από τον ίδιο το ∆ήµο για τη µετεγκατάσταση σε κατάλληλη περιοχή του Λεκανοπεδίου, ώστε προληπτικά να αποφευχθούν κοινωνικά δυσάρεστες καταστάσεις.

Οι τυπικοί φορείς της ∆ιοίκησης για τα θέµατα αυτά είναι: • Η Επιτροπή του Εθνικού Προγράµµατος για τη Στεγαστική Αποκατάσταση των Ελλήνων Τσιγγάνων (Υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης) • ΥΠΕΚΑ, ∆ιεύθυνση Οικιστικής Πολιτικής Παράλληλα, υπάρχουν δραστήριες οργανώσεις ΜΚΟ, αλλά και το Πανελλήνιο ∆ιαδηµοτικό ∆ίκτυο για την υποστήριξη των Ελλήνων Τσιγγάνων – ∆ίκτυο ROM3. Η σχετική γενική ρύθµιση του θέµατος µ ε την Κ.Υ.Α. 23641 της 3.7.2003 (ΦΕΚ 973/Β/15.7.2003) ‘Περί οργανωµένης εγκατάστασης πλανοδίων’ αναφέρεται στην εξεύρεση έκτασης για την εγκατάσταση των τσιγγάνων χωρίς ρητά να αναφέρεται στην υποχρέωση του ∆ήµου για την εξεύρεση του χώρου.

Όλοι αύριο στο Συλλαλητήριο για την Κύπρο

Όλοι στο Συλλαλητήριο για την Κύπρο


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, 11:00 π.μ. συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία μέχρι την Βουλή για επίδοση των απαιτήσεών μας

Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν την Κύπρο μας!

Καμία νομιμοποίηση των κατοχικών στρατευμάτων!

Όχι άλλες υπαναχωρήσεις!

Όχι άλλες προδοσίες!


Η μοναδική αποδεκτή και βιώσιμη λύση δεν μπορεί παρά να έχει σαν αφετηρία της την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Ο.Η.Ε.

για άμεση αποχώρηση των εποίκων και των τουρκικών στρατευμάτων, δηλαδή αποκατάσταση της νομιμότητας στο νησί, ώστε ο ίδιος ο κυπριακός λαός, στο σύνολό του, να αποφασίσει ακηδεμόνευτος για το παρόν και το μέλλον του.

Αγώνας για αυτοδιάθεση!

Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη!


Επιτροπή Ελλάδα - Κύπρος, ΔΗΚΚΙ, ΕΠΑΜ, ΑΚΕΠ, Νέος Αγωνιστής, Dostoevsky-Save Donbass, Χριστιανική Δημοκρατία, Σοσιαλιστική Προοπτική, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, Κόμμα Φιλελευθέρων, ΕΚΑΔ, Κίνημα Δικαιοσύνης, ΕΛΑΣ, Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα Κύπρου


«ΚΥΠΡΟΣ- ΑΙΓΑΙΟ – ΘΡΑΚΗ - Ήρθε η στιγμή να απαντήσουμε»

Οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις και φορείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και κινηματικές δράσεις στο πλαίσιο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα εθνικά θέματα:

1. ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Ιανουαρίου 2017 ώρα 11.00 συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία -πικετοφορία μέχρι την Βουλή για επίδοση των απαιτήσεών μας.


2. ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Ιανουαρίου 2017 ΗΜΕΡΙΔΑ στο ξενοδοχείο Royal Olympic (περιοχή Μακρυγιάννη – στήλες Ολυμπίου Διός) με κεντρικό θέμα «ΚΥΠΡΟΣ- ΑΙΓΑΙΟ - ΘΡΑΚΗ Ήρθε η στιγμή να απαντήσουμε» και Θεματικές ενότητες:

1. Ενιαία, αδιαίρετη και εθνικά κυρίαρχη Κύπρος

2. Αιγαίο, Θράκη, Βαλκάνια και Ελληνοτουρκικές σχέσεις

3. Διεθνές περιβάλλον και Ν.Α Μεσόγειος

Στην ΗΜΕΡΙΔΑ έχουν προσκληθεί προσφυγικά σωματεία και πολιτικές προσωπικότητες από την Κύπρο.

(κόπυ - πάστε η ανάρτηση από το φιλικό blog του Λεωνίδα Αποσκίτη ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ για να μην τα ξαναγράφουμε)

ΘΟΥΛΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΛΩΣΗ: ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΟΧΛΑ

Με την απόφαση της 6ης Δεκεμβρίου 2016 του Εφετείου Βέροιας, οι Δικαστές της Βέροιας με την σύμφωνη πρόταση του κ. Εισαγγελέα της έδρας, έβαλαν τέλος στην 6χρονη άδικη ταλαιπωρία, που υπέστη τόσο η οικογένειά μου, όσο κι εγώ με δυσβάσταχτο προσωπικό, πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό κόστος.

Ο κ. Θεοχάρης (Χάρης) Μόχλας καταδικάστηκε αμετάκλητα για το αδίκημα
της συκοφαντικής δυσφήμησης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 2 έτη.

Σε βάρος του κυρίου Χάρη Μόχλα αναγκάστηκα να υποβάλλω συνολικά πέντε μηνύσεις και δύο αγωγές.

Καταδικάστηκε ανεξαιρέτως σε όλες τις μηνύσεις και κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης ενώ για το αδίκημα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, που διέπραξε μαζί με την σύζυγό του κα Αναστασία(Τασούλα) Μουσκεφτάρα, επίσης υπήρξε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Βέροιας. Στο στάδιο της αναμονής έκδοσης των αποφάσεων, βρίσκονται οι αγωγές που ασκήθηκαν για τα αδικήματα της προσβολής προσωπικότητας και συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου.

Ο κ. Χάρης Μόχλας για λόγους εκδίκησης υπέβαλε το 2011 εναντίον μου μια μήνυση για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, η οποία με ρητή Εισαγγελική Διάταξη τέθηκε αμέσως στο αρχείο και χωρίς μάλιστα ο κ. Χάρης Μόχλας να προσφύγει με κανένα ένδικο μέσο για την ακύρωσή της!

Η δικαστική διένεξή μου με το «δημοσιογράφο» κ. Μόχλα δεν είχε κανένα πολιτικό υπόβαθρο, όπως ο ίδιος ήθελε να το παρουσιάσει, αλλά αποτέλεσε την ύστατη προσπάθειά μου να διαφυλάξω και να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου.

Ως άνθρωπος και ως γυναίκα δεν είχα άλλη επιλογή από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όταν η «δημοσιογραφική γραφίδα» μετατράπηκε από μέσο ενημέρωσης των πολιτών σε εργαλείο προσωπικών, ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων, ψυχολογικής και εργασιακής βίας.

Η κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς μου, ως γυναίκας, πολιτικού στελέχους και εργαζόμενης καθώς και η παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου βρήκαν, δυστυχώς, συμμέτοχους, διακινητές και επικροτητές και κάποιους δήθεν “συντρόφους και συντρόφισσες” που προέρχονται ή ανήκαν ή και συνεχίζουν να ανήκουν στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

Η προφανώς μεθοδευμένη και σχεδιασμένη προσπάθεια σπίλωσης και διαπόμπευσής μου, όμως βρήκε αμετάκλητη, τελεσίδικη και αποστομωτική απάντηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ευπρέπεια, σεβασμό και εμπιστοσύνη στάθηκαν ανυποχώρητα δίπλα μου στην επιχειρούμενη ανεπίδεκτη αμφισβητήσεως προσπάθεια της ηθικής, πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής εξόντωσής μου. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ από καρδιάς τον αγαπημένο φίλο από τα φοιτητικά μας χρόνια, σύντροφο και εξαίρετο δικηγόρο (Αθηνών) Άγη Τάτση καθώς και τους επίσης εξαίρετους δικηγόρους μου (Βέροιας) Γιάννη Ακριβόπουλο και Σοφία Ζεϊμπέκη. Ομοίως, από καρδιάς, ευχαριστώ τον δικηγόρο (Βέροιας) Στάθη Σαρηγιαννίδη._

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝΤο να παίρνεις και να οικειοποιήσε επί 20-30 χρόνια ό,τι καλό από τις θέσεις και την δουλειά των άλλων δημοτικών παρατάξεων και αυτοδιοικητικών, να το κάνεις τσαμπουκά δικό σου και να τους πετροβολάς για τα λάθη,  τις παραλείψεις τους ή ακόμα και τις αδυναμίες τους , κρυμμένος πίσω από τον φερετζέ της ιδεοληπτικής και τελικά υποκριτικής ευαισθησίας και της "τελιεότητός" σου, είναι εύκολο.

ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επίλυσης των προβλημάτων της πόλης είναι ένα άλλο πράγμα όμως.

Είναι ΔΥΣΚΟΛΟ!

Το μεγαλύτερο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ πρόβλημα της πόλης ήταν, είναι και θα είναι από ό,τι φαίνεται το ζήτημα των Χαλανδραίων ΡΟΜΑ.

Των ΡΟΜΑ που είναι ΔΗΜΟΤΕΣ Χαλανδρίου.

Που έχουν στηρίξει δια της ψήφου και της συμμετοχής τους σε ψηφοδέτια ΟΛΟ το τοπικό κατεστημένο σε όλες του τις αποχρώσεις και τους έχουν κοροϊδέψει όλοι.

Δεν θα κάνουμε ανάλυση για το ποιος φταίει, τι φταίει, ποιες είναι οι ευθύνες των πολιτικάντηδων (σερνικών και θηλυκών) που έβγαιναν δημοτικοί σύμβουλοι χρησιμοποιώντας τους, ούτε για τις ευθύνες της ηγεσίας του καταυλισμού. Δεν είναι της ώρας και του θέματος.

Θα γυρίσουμε την συζήτηση στο Γενικό πολεοδομικό.

ΕΜΕΙΣ - ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ  - εδώ και όντος κοντά 20 χρόνια φωνάζουμε για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δήμου να λύσει το μεγαλύτερο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ πρόβλημα της πόλης.

Φωνάζουμε να το ΛΥΣΕΙ - όχι να το "πουλήσει" -  χρησιμοποιώντας ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΑ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για την ΣΤΕΓΑΣΗ των ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ - ΔΗΜΟΤΩΝ ΡΟΜΑ.
Των δημοτων Χαλανδρίου,  όχι βεβαίως όλων των ΡΟΜΑ του λεκανοπεδίου, της χώρας ή της Ε.Ε..

Και για τους ΡΟΜΑ και τις οικογένειές τους αλλά και για τους γείτονες του καταυλισμού μπαλαμούς που περνάνε τα κέρατά τους.

ΟΙ καργαριστεροί έμποροι ευαισθησίας  - βέβαια - δεν δέχονται το ΟΡΙΟ της εμπλοκής του δήμου στην υπόθεση των ΡΟΜΑ εκεί που εμείς προτείνουμε: ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ. 

Είναι πολλοί ευαίσθητοι - όχι σαν και μας -  και μας λένε ότι δεν είναι μόνο οι δημότες μας τσιγγάνοι που έχουν ανάγκη μέριμνας΄.

Αυτοί είναι πολλοί ευαίσθητοι, εμείς είμαστε αναίσθητοι που λέμε "ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ"που ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Λες και διαφωνούμε εμείς ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ, αυτό που προτείνουμε να κάνουμε εμείς.
ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ!

Δεν είμαστε πολύ αριστεροί, δεν έχουμε καργαριστερή σφραγίδα βλέπεις.

(Κάτι σαν τους μετανάστες ένα πράγμα που φώναζαν οι ΜΚΑδες και οι "Αλληλέγγυοι"  "Στείλτε και άλλους, εμείς είμαστε ευαίσθητοι" (με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως ευαίσθητοι και με τους υπαλλήλους των παιδικών σταθμών να πλένουν τις σωβρακοφανέλες).

Το "πείραμα" ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ λοιπόν που τα χωράει όλα - όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει - κάποια στιγμή αναγκάστηκε - εκτός από το να "στηρίζει" γενικώς και αορίστως (και ανέξοδα όταν δεν ήταν επ΄αμοιβή κάποιας ΜΚΟ που συμμετέχει και στηρίζει το πείραμα) - να πει τι πρέπει να γίνει τελικά με τους τσιγγάναους για να μην φάει ξύλο από τους μπαλαμούς.

Βλέπεις το "πείραμα" έπρεπε να τα έχει καλά με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, με τους Κατωχαλανδραίους που λένε "πάρτε τους επιτέλους από δω" και τις ΜΚΟ του Κωνσταντίνου.
Και ενδεχομένως και με τίποτα επενδυτές ΚΑΖΙΝΑΔΕΣ (αυτό δεν είναι της ώρας).

Πώς στο διάολο να τα παντρέψεις όλα αυτά τώρα;
Ούτε ο Μάικ Λαμάρ δηλαδή να είσαι.

Έκλεψε λοιπόν την ΘΕΣΗ ΜΑΣ περί ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ, μετρημένους, γνωστούς στον δήμο από το δημοτολόγιο , της έβαλε και καργαριστερό πρόσημο λέγοντας ότι "αυτοί δεν είναι τοπικιστές" (όπως εμείς) να ομιλούν μόνο για τους δημοτες - άρα "ελάτε όλοι οι τσιγγάνοι της χώρας στο Χαλάνδρι" ένα πράγμα - και είπε στους μπαλαμούς "έχουμε λύση, θα κάνουμε στεγαστικό πρόγραμμα, να το λένε και οι άλλοι"

Ο,ΤΙ ΝΑ ' ΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ!

Διότι - βεβαίως - άλλο να κάνεις στεγαστικό πρόγραμμα για καμιά 50αριά οικογένειες - πέντε πολυκατοικίες -  και να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ το θέμα και άλλο να παίρνεις τα λεφτά των κουτόφραγκων, να τα δίνεις στον οργανισμό που δουλεύει η γυναίκα σου για να μετράς κάθε ένα - δυο χρόνια, πόσοι τσιγγάνοι βρίσκονται στον καταυλισμό (που τις περισσότερες φορές, όταν κάνουν απογραφή οι "αλληλέγγυοι"  φέρνουν και άλλους για να φουσκώνει ο λογαριασμός, να μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ και μετά από δυο χρόνια να τους ξαναμετράς για να πέφτει η κασαδούρα.

Σήμερα όμως μιλάμε για το ΓΠΣ, για να μην ξεχνιόμαστε, ας γυρίσουμε σε αυτό.

Που όταν φωνάζει ο Ακατανόμαστος ότι είναι ΟΛΑ, είναι ΟΛΑ τα θέματα.

Δεν μου λέτε - λοιπόν ρε ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, κοινωννικά εύσθητοι ψευτοαντιρατσιστές:

Πού στο ΔΙΑΛΟ προβλέψατε ΕΣΕΙΣ, τώρα που είστε διοίκηση χώρους για υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος;;

Και δεν θα σας πούμε εμείς "για όλους του ΡΟΜΑ που θα καταγράψει η ΜΚΟ στον καταυλισμό, όταν κάνει απογραφή" διότι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΙ γι΄αυτό και οι θέσεις μας ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ και τις πολιτικές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.

ΆΝΤΕ λοιπόν περίοδος εκπτώσεων είναι: Προβλέψτε  στεγαστικό πρόγραμμα ΜΟΝΟ για τους συνδημότες μας τσιγγάνους.

 Σας κάνουμε και σκόντο στο κράξιμο, θα γράψω - αν το κάνετε - ότι κάνατε μαι δημιουργική, ουσιαστική  και αναγκαία κυβίστιση από την ακατάσχετη μπουρδολογία που έχετε ταΐσει χρόνια τώρα την πόλη και τους ιθαγενείς.

ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ";;;;

ΚΑΘΟΛΟΥ;;;

Διότι αυτό το πράγμα που πάτε να περάσετε δεν αλλάζει κάθε μέρα, θα δεσμεύσει την πόλη για χρόνια πολλά.
(ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΤΕ για λόγους που θα εξηγήσει ο νομικός, αλλά εγώ δεν θα σας επιτρέψω να λέτε ότι δεν μιλάμε επί της πολιτικής ουσίας και στρατηγικής για την πόλη και μιλάμε μόνο επί της διαδικασίας)

Τι θα κάνετε λοιπόν με τους Τσιγγάνους;

Θα τους αφήσετε εκεί;

Θα αφήσετε - όταν έρθει ο ΚΑΖΙΝΑΣ ή όποιος άλλος επενδυτήςη  να τους αναλάβουν τα ΜΑΤ του συντρόφου μας του Τόσκα;

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ!

Και μη μου πείτε εμένα ότι δεν σας έχει απασχολήσει, διότι το παραμύθι ΄των δεξιών ότι είστε χαζοί και ιδεοληπτικοί που σκεπτόσαστε μόνο έτσι δεν το τρώω.
ΞΕΡΩ ότι είσαστε έξυπνα παιδάκια και το έχετε σκεφτεί.

Ούτε βέβαια θα ακούσουμε τις φοβερές γκασμαδοδηλώσεις του στυλ "εμείς δεν θα επιτρέψουμε διότι είμεθα αγωνισταί, να μπουν τα ΜΑΤ με τα στήθη μας" ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Και καταλήξατε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ως γνήσιοι ΝΕΟΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ.

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ;;;;

ΑΜ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ!

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ! 

Α.Ν.

Απίστευτη ξεφτίλα – Οι Γερμανοί μας στέλνουν πίσω πρόσφυγες


Στο σημερινό (χθεσινό) της φύλλο, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλείται επιστολή του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, στην οποία ο Τόμας ντε Μεζιέρ ενημερώνει την αρμόδια επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου ότι ζητά από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf) τη συνέχιση της επαναπροώθησης προσφύγων από τις 15 Μαρτίου.

Ας σημειωθεί ότι οι επαναπροωθήσεις προσφύγων από όλες τις χώρες της ΕΕ προς την Ελλάδα έχουν ανασταλεί από το 2011 μετά από σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επικαλούνταν άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με την σύσταση της Κομισιόν από την επανεργοποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου για την Ελλάδα, εξαιρούνται όσοι εισήλθαν στην ΕΕ πριν τα μέσα Μαρτίου, αλλά και οι λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Παράλληλα, οι Βρυξέλλες ζητούν από την Αθήνα να διαβεβαιώνει κάθε χώρα που επαναπροωθεί αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ότι η στέγη που θα προσφέρεται στους πρόσφυγες πληροί ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδέει την επανεργοποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου με την εφαρμογή της συμφωνίας του 2015 για την κατανομή προσφύγων στις χώρες-μέλη της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό οι Βρυξέλλες είχαν ζητήσει τον διπλασιασμό των μετεγκαταστάσεων από 1.000 σε 2.000 πρόσφυγες το μήνα. Μέχρι σήμερα ωστόσο οι χώρες της ΕΕ έχουν δεχθεί στο έδαφός τους συνολικά μόλις 7.340 πρόσφυγες από την Ελλάδα και 2.650 από την Ιταλία.

Το Δημόσιο μίκρυνε το 2016: Περισσότερες συνταξιοδοτήσεις από προσλήψεις (πίνακας)


Πολύ συζήτηση έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το αν το Δημόσιο συρρικνώνεται ή διογκώνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, το θέμα έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, το 2016 άφησε το ελληνικό Δημόσιο πιο «φτωχό» σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα, κατα γενική ομολογία, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε κρίσιμους τομείς.

Η αναλογία των αποχωρήσεων έναντι των προσλήψεων ήταν πάλι μεγαλύτερη, με το συνολικό ισοζύγιο σε απόλυτους αριθμούς να καταλήγει σε 2.286 λιγότερους εργαζόμενους στην Δημόσια Διοίκηση για τους 10 μήνες του περασμένου έτους (Ιανουαρίου 2016 – Οκτωβρίου 2016) σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του ελληνικού Δημοσίου, που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα, στις 8.329 ανήλθαν οι συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις εντός του συγκεκριμένου 10μήνου, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι προσθήκες ήταν 6.043.

Από τα στοιχεία (αναλυτικότερα παρακάτω στους πίνακες) προκύπτει ότι έγιναν 2.227 προσλήψεις εντός των περιοριστικών αναλογιών (1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις) που θέτουν οι μνημονιακές διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι η αναλογία αυτή «πέφτει» στο 1 προς 4 για το 2017. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, σε 424 ανέρχονται οι προσλήψεις που έγιναν εκτός περιορισμών (συγκεκριμένα για το τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου). Πρόκειται αποκλειστικά για προσλήψεις που έγιναν σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, αλλά κυρίως σε προσλήψεις που έγιναν σε συμμόρφωση με αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων, καθώς και προσλήψεις δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ότι για τον Οκτώβριο του 2016 οι εργαζόμενοι που καταγράφονται στα στοιχεία της «Απογραφής» είναι στο σύνολό τους 564.900 (εκτός ΝΠΙΔ).

Δείτε αναλυτικότερα τους πίνακες με τα στοιχεία προσλήψεων – αποχωρήσεων :


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ, ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ
Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Μπορούμε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να είμαστε υπερήφανοι για τη στάση των Οικολόγων...
..

Μετά από τη χθεσινή, τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων εδώ στη Γενεύη, ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνουν από κοινού τα ακόλουθα:

Η αποδοχή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας των τουρκικών διαδικαστικών όρων και της πάγιας τουρκικής αξίωσης για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης («Διάσκεψη για την Κύπρο»), αναίρεσε μια πάγια ομόφωνη θέση της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και 40 χρόνια, η οποία έθετε ως όρο για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμμετοχή σε αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διασφάλιση της μη-αναβάθμισης του ψευδοκράτους ή του κατοχικού ηγέτη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ως επιπρόσθετες προϋποθέσεις για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμφωνία στο εδαφικό με την κατάθεση χαρτών και τη συμφωνία ή την ακτίνα συμφωνίας σε όλες τις άλλες εσωτερικές πτυχές του προβλήματος.

Δυστυχώς, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της πενταμερούς διάσκεψης («Διάσκεψη για την Κύπρο»), διαπιστώνεται από όλους ότι καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν τηρήθηκε. Πιο συγκεκριμένα:

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει προσκληθεί να μετάσχει στην Διάσκεψη για την Κύπρο, ενώ, την ίδια ώρα, η συμμετοχή σε αυτήν του κατοχικού ηγέτη αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.
Δεν υπάρχει συμφωνία ή έστω ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, ενώ, επιβεβαιώνεται η κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαράδεκτη απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία ως προϋπόθεση για την οριστική αποδοχή των συγκλίσεων στη Διακυβέρνηση.
Δεν υπάρχει συμφωνία στο εδαφικό ενώ, παράλληλα, φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό οι χάρτες που κατατέθηκαν από τους δύο ηγέτες. Η απόκρυψη χαρτών από το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αποτελεί συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησής τους και ενισχύει την παραπληροφόρηση και την κοροϊδία του λαού.
Ελλοχεύει ο κίνδυνος διασύνδεσης στο τραπέζι της Διάσκεψης για την Κύπρο των άλυτων θεμάτων των εσωτερικών πτυχών με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αυτά πρέπει να είναι και τα μόνα θέματα στην ατζέντα της Διάσκεψης για την Κύπρο.


Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται η σύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ως εκ τούτου δεν θα παραστούμε στη σημερινή δεξίωση η οποία αποτελεί μέρος της Διάσκεψης με την οποία διαφωνούμε.

Επιπρόσθετα, προτείνουμε τη συνολική επαναξιολόγηση της κατάστασης και της πορείας των διαπραγματεύσεων από το Εθνικό Συμβούλιο, με δεδομένες τις τουρκικές προθέσεις και θέσεις όπως αυτές καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο αλλά και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Γενεύη, 12 Ιανουαρίου 201

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ! ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ


Εχθές στο iefimerida:

Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη πλειοδοτών για 5 ακίνητα που έχουν ενταχθεί σε διαγωνιστική διαδικασία με δικαίωμα αντιπροσφορών.
Η διαγωνιστικη διαδικασία έγινε μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr (e-Auction).
Ειδικότερα αναδείχθηκαν πλειοδότες για τα εξής ακίνητα:
  1. Για την πώληση τεσσάρων αγροτεμαχίων στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας Ν. Χαλκιδικής, η εταιρεία με την επωνυμία «ULTRASTROY EOOD» με προσφορά ύψους 3.100.700 Ευρώ.
  2. Για την πώληση οικοπέδου με διατηρητέα κτίρια στο κέντρο της Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας, επί της οδού Αριστομένους 11-13 η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με προσφορά ύψους 1.050.000 ευρώ.
  3. Για την πώληση παρακείμενου στην Αττική Οδό οικοπέδου στο Χαλάνδρι Ν. Αττικής (ΧΕΥ 9), ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ με προσφορά ύψους 640.000 ευρώ.
  4. Για την πώληση ιδανικού μεριδίου 66,6% εξ’ αδιαιρέτου επί 3ώροφου διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Περικλέους 33 και Κτενά 14 στο κέντρο της Αθήνας η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.» με προσφορά ύψους 257.000 ευρώ.
  5. Για την μακροχρόνια μίσθωση παρακείμενου στην Αττική Οδό οικοπέδου στο Χαλάνδρι Ν. Αττικής (ΧΕΥ 8), ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ με προσφορά ύψους 28.530,34 ευρώ /έτος.

146.481,58€ στο Χαμόγελο του Παιδιού από την Περιφέρεια Αττικής


Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφθηκε σήμερα, 12/01/2017, τις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μαρούσι, όπου λειτουργούν το Διεθνές και Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά, καθώς και το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης. Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, για το σύνολο της εθελοντικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς του φορέα, ενώ ξεναγήθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο και την κινητή μονάδα έρευνας και διάσωσης.

«Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα εκ νέου ότι το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας οργανισμός πρότυπης επιχειρησιακής λειτουργίας» επισήμανε ο κ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Εκτός από την ανθρωπιστική συνεισφορά το Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να αξιοποιηθεί και στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Ήδη, όπως ενημερώθηκα, εθελοντικό του κλιμάκιο βρίσκεται στην Αλόννησο και συνδράμει το έργο υποστήριξης των κατοίκων. Θεωρώ, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του οργανισμού σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, μέσα από συμπράξεις και συνέργειες με αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα», κατέληξε ο κ. Καραμέρος.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής παραμονές των Χριστουγέννων διέθεσε από ίδιους πόρους το ποσό των 146.481,58€ στο Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές του δαπάνες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΣΩ ΜΕ ISO 9001:2015 ΑΠΟ ΤΗΝ TÜV HELLAS

Το σύνολο των Κλινικών του Ομίλου ΙΑΣΩ και συγκεκριμένα το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, το ΙΑΣΩ GENERAL, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, πιστοποιήθηκε με το νέο διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015 από τον έγκριτο και διεθνώς αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης TÜV HELLAS.

Tο νέο πρότυπο δίνει έμφαση στην ποιότητα της φροντίδας που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής και επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών σύμφωνα με τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας που ο Όμιλος ΙΑΣΩ αναπτύσσει και εφαρμόζει στο σύνολο των κλινικών του.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους υγείας στην Ελλάδα, έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και τις κατάλληλες σε διεθνή standards υποδομές σε όλες τις κλινικές του (ΙΑΣΩ, ΙΑΣΩ Παίδων, ΙΑΣΩ General, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης), παρέχοντας ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης στους ασθενείς. Στο πλαίσιο της πολιτικής ποιότητας που ακολουθεί, βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του, μέσω της υιοθέτησης των πιο προηγμένων ιατρικών πρακτικών παγκοσμίως, τη συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και μέσω των επενδύσεων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής.

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.tuv-nord.com/gr/el/home/

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ