Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Μη φτύνεις τα μούτρα σου!

seisaxthiablog

Τελικά φαίνεται πως ο λαός αυτός, όχι μόνο δεν είναι ‘’ραγιάς’’, αλλά, αντίθετα, κρύβει μέσα του μια ενστικτώδη σοφία, που τον βοηθά να φιλτράρει τις καταστάσεις, χτίζοντας -αργά και βασανιστικά μεν, αλλά σίγουρα- εκείνη την οργανωμένη δομή, που θα προέλθει από τη συσπείρωση των διάσπαρτων πατριωτικών δυνάμεων!

Μια συσπείρωση, ένα Μέτωπο, πέρα από χρώματα και κομματικές ταμπέλες, που θα τον βοηθήσει να δείξει για άλλη μια φορά τις αστείρευτες δυνάμεις που έχει να ανοίγει δρόμους, στο πέρασμα της ιστορίας, όταν πρόκειται για την ανεξαρτησία αυτού του τόπου!


Του Κώστα Γιαννιώτη

Τελευταία πλήθυναν οι κραυγές για το… ‘’λαό ραγιάδων’’, που έσκυψε το κεφάλι και δε λέει να το σηκώσει!
Είναι, πράγματι, έτσι;
Είναι ραγιάς αυτός ο λαός;
Είναι παραιτημένος και… ‘’υπάκουος’’;
Ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Το εξοργιστικό είναι ότι στη χορωδία αυτών που κραυγάζουν, αφορίζοντας το ‘’ραγιά’’, έχουν προστεθεί και πολλοί όψιμοι ‘’πατριώτες’’ δημοσιογράφοι και… δημοσιολογούντες, που, πριν λίγο μόλις καιρό, πάσχιζαν μέσα από το ‘’γυαλί’’ να με πείσουν ότι… ‘’οι Γερμανοί είναι φίλοι μας’’ και οι Έλληνες… ‘’ακαμάτηδες, λαμόγια, αχάριστοι και αντιευρωπαίοι’’!!

Είναι οι άνθρωποι ΟΦΑ!

Οι άνθρωποι… Όπου Φυσάει ο Άνεμος!

Οι άνθρωποι που… καλωδιωμένοι με τις πληροφορίες, ενημερώνονται πιο γρήγορα από κάθε άλλον για τις τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία.

Και οι πληροφορίες τους, τους ειδοποιούν πως το τοπίο αλλάζει!

Τους χτυπούν την καμπάνα της αλλαγής τάσεων μέσα στην κοινωνία!

Τους προειδοποιούν πως η κοινωνία άρχισε να τουμπάρει προς την πλευρά της σύγκρουσης με το καθεστώς των εγχώριων δωσίλογων και την ‘’ευρωκρατία’’!

Κι άλλαξαν ρότα, για να διασφαλίσουν την αυριανή τους επιβίωση!

Έγιναν όχι μόνο… ‘’αντιευρωπαϊστές’’ αλλά και… ‘’’κριτές’’ αυτών που δεν ‘’κατάλαβαν ακόμα και κάθονται αραχτοί στον καναπέ’’!

Μ` ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, λέει κι ο λαός μας!

Αυτοί θέλουν και επιδιώκουν κάτι παραπάνω!

Μ` ένα σμπάρο… τρία τρυγόνια, παίζοντας σε… διπλό ταμπλό!
Ενώ από τη μια επιδιώκουν να στρώσουν το άλλοθί τους για το αύριο που έρχεται και να παρουσιαστούν σαν οι μεγάλοι ‘’διδάχοι του ξεσηκωμού’’, οι ινστρούχτορες, που θα διεκδικήσουν το αυριανό ‘’μπράβο’’ για τις επιλογές και τις… ‘’διδαχές’’ τους…
την ίδια στιγμή παίζουν και το παιγνίδι του κατοχικού καθεστώτος σπέρνοντας την εικόνα μιας -τάχα- ηττοπαθούς κοινωνίας του καναπέ και του ωχαδερφισμού…. μήπως και κατορθώσουν, την ύστατη στιγμή και μπολιάσουν την κοινωνία με απαισιοδοξία και πραγματική ηττοπάθεια!

Αν όχι, τότε…
Να προσφέρουν μια τελευταία -ίσως- και απέλπιδα υπηρεσία στο κατοχικό καθεστώς!
Να εκβιάσουν και να σπρώξουν την κοινωνία σε μια τυφλή, αδιέξοδη και επιζήμια -για την ίδια την κοινωνία- εξέγερση, στο όνομα τής… ‘’απελευθέρωσης’’!
Μια αυθόρμητη, ανοργάνωτη και ανεξέλεγκτη εξέγερση, που το σύστημα όχι μόνο δεν τη φοβάται, αλλά -ποιος ξέρει, ίσως- να την επιδιώκει κιόλας, ώστε να την καταπνίξει στο αίμα και να μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα γιγαντιαίο κατασταλτικό μόρφωμα!
Να αποκαθηλώσει τις ελπίδες του λαού και να τον στείλει στη μοναξιά, την απογοήτευση και την υποταγή, για πολλά πολλά χρόνια!

Η ιστορία λέει πως καμιά επανάσταση δεν έγινε, ποτέ, από πλειοψηφίες, αλλά από μειοψηφίες!

Η ιστορία έχει δείξει ότι η απελευθέρωση των λαών γίνεται από τον αγώνα μιας κρίσιμης, αναγκαίας και ικανής μάζας του λαού, με την προϋπόθεση ότι αυτή η μάζα θα είναι οργανωμένη και έτοιμη να συγκρουστεί με το καθεστώς, με κοινό στόχο την εθνική απελευθέρωση, χωρίς ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις και προαπαιτούμενα!

Τρανό παράδειγμα το ΕΑΜ!

Σε μια περίοδο που… ‘’όλα τα` σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά’’ ανδρώθηκε ένα κίνημα αντίστασης που έγινε ο φόβος και ο τρόμος του ναζισμού και αναπτέρωσε την ελπίδα των λαών της Ευρώπης, που στέναζαν κάτω από τη φρίκη του ναζιστικού τέρατος!

Ήταν το Μέτωπο που κατάφερε να κάνει τη χώρα μας την πρώτη χώρα της Ευρώπης που απελευθερώθηκε, σχεδόν στο σύνολό της, πλην της Αττικής, πριν ακόμα αποχωρήσουν οι κατακτητές!

Ήταν το τιτάνιο και επικό κατόρθωμα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ!

Αλλά τι ήταν το ΕΑΜ;

Ήταν, μήπως, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;

Μήπως την εποχή εκείνη, που σήμερα την επικαλούμαστε με περηφάνια, δεν υπήρχε ένα κομμάτι της κοινωνίας που -δίπλα δίπλα με τους ναζιστές- γέμιζε ταβέρνες και εστιατόρια, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βίωνε τη φρίκη;

Ή μήπως δεν υπήρχε άλλο ένα κομμάτι της κοινωνίας παραιτημένο, που το μόνο μέλημά του ήταν η προσωπική του επιβίωση, με οποιοδήποτε τρόπο;

Κι όμως το ΕΑΜ γεννήθηκε και μεγαλούργησε! Και ήταν μειοψηφία!

(Σε ένα σύνολο πληθυσμού 7.344.860 κατοίκων ( σύμφωνα με την απογραφή τού 1940) τα μέλη του ΕΑΜ αριθμούσαν 1.520.000 μέλη, δηλαδή το 20,7% του πληθυσμού )!

Μια μειοψηφία που, όμως, κατάφερε να κατακτήσει τη… ‘’σιωπηρή αποδοχή, την εκτίμηση, και, τελικά το σεβασμό και την υποστήριξη’’ της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!!

Αντίστοιχα κομμάτια της κοινωνίας του `40 – `44 υπάρχουν και σήμερα, γεμίζοντας ταβέρνες και σκυλάδικα, ή -αντίθετα- καναπέδες, σε τρώγλες απελπισμένων και παραιτημένων!

Από την άλλη όμως, αν σήμερα μπορούσε κάποιος να αθροίσει αυτούς που αντιτίθενται στο καθεστώς κατοχής που ζούμε και που είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν, θα διαπίστωνε ότι το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο εκείνου της α΄κατοχής!

Παρ` όλα αυτά, σήμερα λείπει -ακόμα- ένας παράγοντας που στην πρώτη κατοχή ήταν παρών και κυρίαρχος στη διαδικασία συγκρότησης του Εθνικού Απελευθερωτικού ΜΕΤΩΠΟΥ!

Λείπει το ΚΚΕ -των ημερών της α΄κατοχής- που έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο και αποτέλεσε τη συγκολλητική ουσία, για τη δημιουργία του Μετώπου, συνενώνοντας τις διάσπαρτες πατριωτικές δυνάμεις!
Ένα ΚΚΕ που δε ζήτησε από κανένα συμμετέχοντα στο Μέτωπο να δώσει διαπιστευτήρια πίστης στα δόγματά του και την κοσμοθεωρία του!
Ένα ΚΚΕ που πρόταξε την ανάγκη της απελευθέρωσης της πατρίδας, βάζοντας στην άκρη τον… ‘’κομματικό πατριωτισμό’’ και τους στρατηγικούς του στόχους!

Τον καπιταλισμό τον βίωνε και τότε η πατρίδα μας, και μάλιστα στην πιο άγρια και ακραία μορφή του: το φασισμό και το ναζισμό!

Αλλά το -τότε- ΚΚΕ δεν έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο και δεν ανέμενε πρώτα να αποδεχτεί η κοινωνία την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού και μετά να παλέψει για την απελευθέρωση της χώρας και την επιβίωση των κατοίκων της!

Αντίθετα!

Πρόταξε σαν κυρίαρχο στόχο τον ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!

Δε φορούσε τα γυαλιά του αόμματου που φορά η σημερινή ηγεσία του Περισσού, δεσμεύοντας πολυάριθμες και πολύτιμες πατριωτικές δυνάμεις του λαού στο… σταθμό αναμονής του λεωφορείου που θα τις οδηγήσει στην ανατροπή του καπιταλισμού!!

Λένε πως όποιος δε διδάσκεται από την ιστορία, είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει τα φρίκης της ιστορίας! Κι έχουν δίκιο!

Και φαίνεται πως το σημερινό ΚΚΕ δε διδάσκεται από την ιστορία!

Ή συμβαίνει κάτι άλλο, ώστε να κρατά εγκλωβισμένες και παροπλισμένες, πολύτιμες πατριωτικές δυνάμεις, να αναμένουν την… ‘’ωρίμανση των αντικειμενικών συνθηκών’’ και ξορκίζοντας όποιον δεν βαφτίζεται στα νάματα του Περισσού;

Τελικά φαίνεται πως ο λαός αυτός, όχι μόνο δεν είναι ‘’ραγιάς’’, αλλά, αντίθετα, κρύβει μέσα του μια ενστικτώδη σοφία, που τον βοηθά να φιλτράρει τις καταστάσεις, χτίζοντας -αργά και βασανιστικά μεν, αλλά σίγουρα- εκείνη την οργανωμένη δομή, που θα προέλθει από τη συσπείρωση των διάσπαρτων πατριωτικών δυνάμεων!

Μια συσπείρωση, ένα Μέτωπο, πέρα από χρώματα και κομματικές ταμπέλες, που θα τον βοηθήσει να δείξει για άλλη μια φορά τις αστείρευτες δυνάμεις που έχει να ανοίγει δρόμους, στο πέρασμα της ιστορίας, όταν πρόκειται για την ανεξαρτησία αυτού του τόπου!

Μπορεί οι χαμαιλέοντες να παίζουν το παιγνίδι τους, φτύνοντας ένα ολόκληρο λαό!

Εμείς όμως;

Θα παίξουμε στο ίδιο ταμπλό; Θα τους σιγοντάρουμε;

Ο λαός μας χρειάζεται το σεβασμό μας και την εμπιστοσύνη μας!

Γιατί ανήκουμε κι εμείς σ` αυτόν!

Και δεν είμαστε ραγιάδες!

Γιατί, φτύνοντάς τον, φτύνουμε… τους εαυτούς μας!

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ" ΕΡΤ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ....

ΈΕΕΕΤΣΙ!
ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ!

Άντε και στων "ΕΝΟΠΛΩΝ" ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Τι ΕΡΤ 2 και μαλακίες !

 Έχουμε ιδέα για μετονομασία του καναλιού ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ!

Τα Πλατειάκια θα την βρουν ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη, εμάς τους παλιότερους χέστε μας!

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ  Υ.ΕΝ.Ε.Δ: Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων!


ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ - ΤΡΑΜ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) με αίτημα να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Έτσι για σήμερα, 1η Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 έχουν αποφασιστεί νέες απεργίες σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Άγνωστοι έβαλαν στο στόχαστρο ιδιωτική κλινική που βρίσκεται στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Κατά του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η κλινική οι δράστες πέταξαν μία βόμβα μολότοφ και εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Παπανικολή 14 τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/3) και οι δράστες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν τουλάχιστον πέντε, ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές αφού άνδρας της ιδιωτικής ασφάλειας της κλινικής κατάφερε να απομακρύνει έγκαιρα τη βόμβα μολότοφ και να τη σβήσει.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πρόκειται για το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης "ΓΕΝΕΣΙΣ" απέναντι από την Αγία Άννα

Νέο Κέντρο Κεφαλαλγίας στο ΙΑΣΩΚαινοτόμες θεραπείες στην οριστική αντιμετώπιση του χρόνιου πονοκεφάλου-ημικρανίας


Το ΙΑΣΩ, εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του εγκαινιάζοντας το νέο πρωτοποριακό Κέντρο Κεφαλαλγίας. Στο Κέντρο θα εφαρμόζεται η νέα τεχνική αποσυμπίεσης του νεύρου που ευθύνεται για τον πονοκέφαλο μέσω μικροχειρουργικής (με τη χρήση μικροσκοπίου), με εξαιρετικά αποτελέσματα πλήρους ή πολύ σημαντικής ανακούφισης σε επιλεγμένους ασθενείς. Η χειρουργική ομάδα απαρτίζεται από νευροχειρουργούς και κρανιογναθοπροσωπικό χειρουργό εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ, με μεγάλη εμπειρία στο πεδίο της χειρουργικής αντιμετώπισης του πόνου και εφαρμόζει τα αμερικανικά πρότυπα περίθαλψης ακολουθώντας τις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις της Αμερικανικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας (American Headache Society) καθώς και τα πρωτόκολλα άλλων διεθνών οργανώσεων κεφαλαλγίας.

Στόχος είναι η σημαντικότερη δυνατή ανακούφιση των ασθενών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.

Η δυνατότητα οριστικής χειρουργικής θεραπείας της κεφαλαλγίας προσφέρεται επί του παρόντος σε πολύ λίγα κέντρα εκτός ΗΠΑ. Οι υποψήφιοι για χειρουργική αποσυμπίεση πάσχουν από χρόνια συμπτώματα και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια από την ομάδα των ιατρών.

Το Κέντρο Κεφαλαλγίας λειτουργεί στο πλαίσιο των Εξωτερικών Ιατρείων του ΙΑΣΩ και για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο 210 6184195.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ