Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ "ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ


Ομάδα μουσικοθεραπείας για ανθρώπους με στρες στο Χαλάνδρι

 Από τον Νοέμβριο 2016 ξεκινά ετήσια κλειστή ομάδα μουσικοθεραπείας για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το στρες  στο Κέντρο Μουσικοθεραπείας ΗΧΩ στο Χαλάνδρι με τη Χριστίνα Καλλιώδη .

Αυτοσχεδιάζοντας με ήχους από το σώμα, τη φωνή μας και μουσικά όργανα, ακούγοντας μουσική (αλλά όχι όπως συνήθως!), η ομάδα γίνεται ο χώρος που μπορούμε να χαλαρώσουμε, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να ανακαλύψουμε νέους τρόπους συνύπαρξης με το στρες.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
FB @ChristinaKalliodiMusicTherapy

Πληροφορίες για τη συμμετοχή

Η ομάδα θα αποτελείται από 5-8 άτομα και η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 90 λεπτά. Η συχνότητά  (μία ή δύο φορές το μήνα) και ο χρόνος διεξαγωγής θα αποφασιστούν μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.

Για τις 4 πρώτες συναντήσεις η ομάδα θα παραμείνει ανοιχτή ώστε οι συμμετέχοντες  να έχουν μια πρώτη επαφή με τη μουσικοθεραπεία , να γνωρίσουν τα άλλα μέλη , να καταλάβουν αν τους ταιριάζει και  να αποφασίσουν εάν τελικά επιθυμούν να συμμετέχουν.Σε περίπτωση που ο ελάχιστος αριθμός ατόμων δεν συμπληρωθεί τα μέλη που ενδιαφέρονται, μπορούν να συνεχίσουν με ατομικές συνεδρίες ή μεμονωμένα εργαστήρια.

Για την ένταξη στην ομάδα απαιτείται δήλωση συμμετοχής και μια δωρεάν δοκιμαστική ατομική συνεδρία.
--------------
H Χριστίνα Καλλιώδη σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και μουσικοθεραπεία  στην Αγγλία και τις ΗΠΑ.  Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια σε σχέση με τη μουσικοθεραπεία και συναφείς επιστήμες στην Ελλάδα και τo εξωτερικό.
Εργάζεται ως μουσικοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο και συνεργάζεται με δημόσιες και ιδιωτικές δομές παρέχοντας συνεδρίες, βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές / ενημερωτικές παρουσιάσεις για τη μουσικοθεραπεία. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL // ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΙΣ 16.11.2016

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παθολογικής Ανατομικής το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του ΙΑΣΩ General σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό για το ρόλο του παθολογοανατόμου στη διάγνωση, την πρόβλεψη και τη στοχευμένη θεραπεία των νόσων, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09.00-14.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα γνωρίσουν απο κοντά τους ιατρούς που βρίσκονται πίσω απο το μικροσκόπιο, θα δουν αυτό που εκείνοι βλέπουν, θα μάθουν πώς ερμηνεύουν τις μικροσκοπικές εικόνες και πώς τα ιστολογικά ευρήματα οδηγούν στην τελική διάγνωση στην οποία βασίζεται η θεραπευτική απόφαση. Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό θα τους ξεναγήσει στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του ΙΑΣΩ General, θα απαντήσει σε απορίες και θα τους εξηγήσει τα στάδια μιας βιοψίας από την παραλαβή του προς εξέταση υλικού μέχρι την τελική διάγνωση.

Η Παθολογική Ανατομική είναι ιατρική ειδικότητα θεμελιώδους σημασίας για τη φροντίδα του ασθενούς. Ο παθολογοανατόμος εξετάζει μακροσκοπικά (με γυμνό μάτι) και μικροσκοπικά (με το κοινό ή το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο) ιστούς, κύτταρα ή και όργανα ασθενών και καταλήγει σε διάγνωση. Ιδιαίτερο διαγνωστικό εργαλείο είναι η ταχεία βιοψία με την οποία ο παθολογοανατόμος καλείται να δώσει στο χειρουργό, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, άμεση απάντηση για την παρουσία ή όχι κακοήθειας αλλά και για την έκταση αυτής, με βάση την οποία λαμβάνεται διεγχειρητικά θεραπευτική απόφαση και επιλέγεται το κατάλληλο είδος επέμβασης. Επιπλέον, με την ανάλυση δεικτών/χαρακτηριστικών επιθετικότητας των όγκων και άλλων προβλεπτικών δεικτών (βιοδεικτών) προβλέπει την εξατομικευμένη απάντηση του κάθε ασθενή σε ορισμένη θεραπευτική αγωγή.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:

Τμήμα Marketing & Eπικοινωνίας ΙΑΣΩ General: Μάγδα Λαμπροπούλου, τηλ.: 210 6502090, e-mail: m.labropoulou@iaso.gr

R.I.P LEONARD COHEN


ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΟΣ -ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Η Γκαλερί   Χρυσόθεμις  παρουσιάζει
    την  έκθεση  Χαρακτικής  «Lily -Η οικοσκευή»  
του  Γιάννη  Κολιού
 Πρόκειται για   μια σειρά έργων φτιαγμένων με την τεχνική της ξηρής χάραξης ή με οξειδώσεις,  εμπνευσμένων  από τον υποδηλούμενο σεξισμό  της διαφήμισης στις σύγχρονες κοινωνίες.                                                                                                                                                       «Ο εικαστικός  Γιάννης Κολιός αντιμετωπίζει», καθώς γράφει η ιστορικός τέχνης  Λήδα Καζαντζάκη, « τον τρόπο προβολής και εμπορευματοποίησης  των οικιακών συσκευών με μια φιλοπαίγμονα και σαρκαστική διάθεση. Στηρίζεται όπως και οι διακινητές τους στο παραδοσιακό και βαθιά ριζωμένο και στον δυτικό πολιτισμό- όσο και αν πασχίζουμε να το απαρνηθούμε- ρητό της: «Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά».  Συνεχίζει το δρόμο που άνοιξε ο ντανταϊστής Πικάμπια, στα μέσα της δεκαετίας του ΄20, με τα αποτυπωμένα σαν μηχανές ερωτικά ζεύγη του, για να γράψει με τα αδρά περιγράμματα και τα κερματισμένα, αποξενωμένα  από το σώμα μέλη της «Νέας Αντικειμενικότητας» του μεσοπολέμου το βαθύ διχασμό του σημερινού ανθρώπου  ανάμεσα στο είναι και στο  φαίνεσθαι.»                                                                                                 
Ο Γιάννης Κολιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική στην Αccademia Di Belle Arti Φλωρεντίας (1983-1988), και Χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας(2001-2006).                                                 
 «Η Lily-Η Οικοσκευή» είναι η 6η ατομική του έκθεση  και έχει  συμμετάσχει σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  Εικόνες από τα χαρακτικά και τα σκίτσα του κοσμούν  συλλογικές εκδόσεις και  τα σχέδιά του το τρίγλωσσο λεύκωμα «Η Δίκη του Γιόζεφ Κ.»  με θέμα το βιβλίο «Η Δίκη» του Φραντς Κάφκα(2014).
  
Εγκαίνια:  Παρασκευή  11  Νοεμβρίου 2016, ώρα 19.30
Διάρκεια έκθεσης:  έως  Σάββατο  3 Δεκεμβρίου  2016
·      
  Στην εκδήλωση  που θα γίνει την Παρασκευή 18  Νοεμβρίου, ώρα  19.30   θα μιλήσουν οι:
              Μαρία Στρατηγάκη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια   κοινωνικής  πολιτικής     
              στο  Πάντειο  Πανεπιστήμιο
Λήδα Καζαντζάκη, Ιστορικός τέχνης


Tel.2106811418                                                                           www.chryssothemis.com