Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

AND THE OSCAR ΜΑΛΑΚΙΑΣ - GOES ..... ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!


Έφτιαξαν ράμπα ΑΜΕΑ στο νέο πεζοδρόμιο και μετά έβαλαν κάγκελο.

Γιατί - όπως μου είπαν εκεί στην γειτονιά όταν πήγα να δω με τα ματάκια μου αυτό που μου είχε υποδείξει αναγνώστης με Mail -  παρκάρανε εκεί  παράνομα κάποιοι και ως γνωστό η διοίκηση Ρούσσου δεν ανέχεται την παραμικρή παρανομία (όταν την κάνουν αυτοί που δεν τους ψηφίζουν, αν την κάνουν οι δικοί τους την παρανομία, είναι "επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης").

Και δια να αποτραπεί η παρανομία να σταθμεύει ο μαλάκας και να κλείνει την ράμπα με το αυτοκίνητό του ο δήμος πήρε δραστικά μέτρα.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΡΑΜΠΑ ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΟ οπότε του την έφερε του μαλάκα!
Δεν μπορεί να κλείσει εκείνος την ράμπα!

Τους την φέρανε. Τους ξεφτιλίσανε.
ΟΙ ΖΗΚΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Δεν το κέρδισαν επάξια?

'Όχι' από το Δήμο Βριλησσίων στην απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στη Τράπεζα της Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης

Η τετραετής πολιορκία των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ξεκίνησε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, συνεχίσθηκε με την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το 2017, επανήλθε με το Ν.4549/2018 και κορυφώνεται τώρα με την εγκύκλιο της 24ης Ιανουαρίου, στην εκπνοή της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Με την κυβερνητική αυτή απόφαση ορίζεται ότι οι 325 δήμοι της χώρας «ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας» (24.01.2019) και «μεταφέρουν εντός 30 ημερών τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στο λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος». Επίσης ορίζει ότι «τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται, από 01/03/2019 υποχρεωτικά στο λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω φορείς στην ΤτΕ».

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε την κατηγορηματική άρνηση του να εφαρμόσει την κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτική μεταφορά των πλεονάζοντων ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και των άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως άλλωστε το έπραξε και στις προηγούμενες προσπάθειές της κυβέρνησης.

“Δεν παραδίδω τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου. Αρνούμαι να εφαρμόσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση ενάντια στη συνταγματικά ριζωμένη ως αυτόνομη οικονομική λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Αναλαμβάνω την ευθύνη της απόφασής μου αυτής με κάθε πολιτικό ή προσωπικό κόστος” ανέφερε ο κ.Μανιατογιάννης και πρόσθεσε ότι “καταφέραμε στη θητεία μας να διασώσουμε οικονομικά τα Βριλήσσια, αφού παραλάβαμε άδεια ταμεία και κατορθώσαμε με κόπους και καθημερινό αγώνα να ανατρέψουμε τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα και να έχουμε πια ένα εύρωστο ταμείο, με τακτοποιημένες πια όλες τις υποχρεώσεις προς τους συναλλασσόμενους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις, με το Δήμο Βριλησσίων.» Υπογράμμισε ακόμη ότι η απόφαση αυτή είναι “αντισυνταγματική, επειδή ακυρώνει στην πράξη την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και τους απαξιώνει ως αυτοδιοίκητους θεσμούς αποκέντρωσης που λογοδοτούν στους δημότες”.