Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω προεκλογικού φόρτου εργασίας και επιβεβλημένων απαντήσεων σε όσους ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ αλλά ποτέ με τις προτάσεις μας (για τις δικές τους δεν το συζητάμε διότι απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ας δούμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την πολιτιστική πολιτική του δήμου και τις απόψεις που - ουσιαστικά - διαφοροποιούν τις στρατηγικές των δημοτικών παρατάξεων σε αυτή


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Πρέπει να τα παρέχει ο δήμος δωρεάν
  22 (34%)
Πρέπει να τα οργανώνει ο δήμος, να αυτοχρηματοδοτούνται από τους χρήστες, χωρίς ο δήμος να αποκομίζει επιχειρηματικό κέρδος.
  23 (35%)
Πρέπει να τα οργανώνει ο δήμος και να αποκομίζει κάποιο κέρδος για να χρηματοδοτεί άλλες δραστηριότητές του.
  17 (26%)
Λιγότερο κράτος λέμε. Δεν χρειάζονται τέτοιου είδους "επιχειρηματικές" πρωτοβουλίες από την αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν οι ιδιωτικές σχολές.
  2 (3%)
Ψήφοι: 64 

Πρόκειται για την ερώτηση που εμπεριέχει τις διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές  προσεγγίσεις για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης αλλά και το πώς αυτές τις διαφορές τις εισπράττει ο δημότης και τι τελικά περιμένει.

Ο  "τριχασμός" - αφού μιλάμε ουσιαστικά για ισοπαλία μεταξύ των τριών πρώτων απαντήσεων (εμείς δεν διαβάζουμε τις απαντήσεις σας με όρους ποδοσφαίρου - κέρδισε η δεύτερη με ανατροπή στο 90) -  αλλά και η απόλυτη καταδίκη της ακραίας νεοφιλελεύθερης θέσης στην τέταρτη αποδεικνύει ότι ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, απαιτούν να έχει - ο ίδιος και τα παιδιά του -  προγράμματα πολιτιστικής δημιουργίας, εκτόνωσης, ψυχαγωγίας.

Η άποψη για ΔΩΡΕΑΝ παροχή αυτής της πολιτιστικής διεξόδου στους δημότες είναι απολύτως σεβαστή και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ σωστή, κατά την ταπεινή μας γνώμη.
Αλλά είναι σήμερα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ, με τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα.

Και εδώ λοιπόν επιβεβαιώνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ και επικροτείται η θέση της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ για οργάνωση τέτοιων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες από τον δήμο. Το "απόλυτα ανταποδοτικό" ή "το ανταποδοτικό με μικρό κέρδος για τον δήμο" είναι προφανώς δευτερεύων θέμα.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ. ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

ΝΑΙ! Χρειαζόμαστε προσιτή οικονομικά ψυχαγωγία, δεν ενοχλούν κανένα λογικό άνθρωπο και δίνουν και ένα μικρό έσοδο στον δήμο.
  61 (92%)
ΟΧΙ! Οιι γείτονες τι φταίνε να μην μπορούν να κοιμηθούν στις 11 το βράδυ τον Ιούλιο; Είναι και πολεοδομικά παράνομο να βάζεις ένα μήνα ένα πανί και μετά να το βγάζεις .... ΟΧΙ
  2 (3%)
Α παπα! Μπορεί να φυσήξει και να πέσει η οθόνη.
  3 (4%)

Ψήφοι : 66


Δεν υπάρχει λόγος σχολιασμού. Είναι η συντριπτική σας απάντηση σε όσους υποχώρησαν σε στημένες πιέσεις - και καλά αγανακτισμένων γειτόνων - και έκλεισαν τα θερινά σινεμά.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο σινεμά - στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Λυκείου - δεν ξανάνοιξε, γιατί από Αυγουστιάτικο φύσημα του ανέμου  ΕΠΕΣΕ Η ΟΘΟΝΗ και ο τότε αντιδήμαρχος ΤΥ δήλωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν μπορεί να ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ και να εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναπέσει ( Σκέψου να γινόταν σεισμός τότε και να τσέκαρε σπίτια για την καταλληλότητά τους !!!!).

(Αυτό σατύριζε η τρίτη επιλογή στο ερώτημα και προφανώς οι 3 που την ψήφισαν ΗΞΕΡΑΝ).

(Και μετά Ο ΠΙΛΑΦΗΣ παρεξηγήθηκε που του είπε η Λούλα ότι θα ανοίξει τρύπα και θα μας καταπιεί όλους στο Χαλάνδρι υπό την ηγεσία του).

Απλά - επειδή έχουμε και ποιητικό δαιμόνιο, το οποίο δεν έχουμε προβάλλει επαρκώς - θα σας αποκαλύψουμε μόνο ένα τετράστιχο από ένα μακροσκελές έμετρο που διακίνησα τότε από την ΦΛΥΑ (που ήμουν διευθύνων σύμβουλος, για όποιον δεν το ξέρει ΑΚΟΜΑ), σε στενό κύκλο (και δεν επιθυμώ να βγει ολόκληρο στον αέρα) την ώρα που πιέζαμε - μαζί με πολλούς - να ξανανοίξει το σινεμά αλλά ο ΠΙΛΑΦΗΣ ήταν κάθετος και ο τότε δήμαρχος Γρ. Ζαφειρόπουλος έπαιξε κέντρο - οπότε πέρασε του αντιδημάρχου.

" Ο στρατηγός ο άνεμος
έρηξε την οθόνη
που με κλωστές εστήριξε
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΘΩΝΙ!"
Οι δημοτικοί κινηματογράφοι θα ξανανοίξουν, όταν το Χαλάνδρι αλλάξει πορεία χωρίς πολλά λόγια.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Δωρεάν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους δημότες.
  12 (20%)
Ο δήμος να νοικιάζει το θέατρο με 400 ευρώ. Να ενισχυθεί η αγορά θεάματος.
  6 (10%)
Δημοτική παρέμβαση για μειωμένη τιμή εισητηρίου στις παραστάσεις του φεστιβάλ. Είναι απαράδεκτο να πληρώνεις για τις παράσταση σε δημοτικό χώρο το ίδιο αντίτιμο εισητήριου, με τα ιδιωτικά θέατρα.
  41 (69%)

Ψήφοι : 59
ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ!
ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αξιοσημείωτη  ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ των αναγνωστών μας ως προς το τι πραγματικά προσδοκούν και απάντηση σε όσους τους παιρνούν για μπαμπουϊνους και τους τάζουν λαγούς με πετραχείλια.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ!
ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ  ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Γ, ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΔΟΥΜΕ, ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΛΕΞΙΚΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ
 (ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ).


λασπολογία θηλυκό
η κακόβουλη διάδοση ανυπόστατων φημών εναντίον κάποιου (http://el.wiktionary.org)

[εκτόξευση, ανταλλαγή αστήρικτων κατηγοριών]
 http://www.lexigram.gr/

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ - ΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
ΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΧΥΔΑΙΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

Ομιλία του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα για την αντισεισμική προστασία στα σχολείαΕνημερωτική ομιλία με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τους τρόπους διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στο χώρο του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/04 στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Παπάγου 7.

Ομιλητής θα είναι ο δρ. Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Την ομιλία έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλανδρίου, οι Σύλλογοι των Διδασκόντων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Χαλανδρίου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου.