Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ!!!! ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ!

 Με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog ο παλαιότερος αθλητικός παράγων της πόλης και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πανταζής, παίρνει θέση, ως ειδικός περί τα αθλητικά, στα όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

Και αφού κατακεραυνώνει τους άσχετους που μιλάνε χωρίς να ξέρουν, αποφαίνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης έκανε πολύ καλά και μπούκαρε στο γήπεδο με το ρεβόλβερ, διότι αυτό έδωσε το σωστό μήνυμα του βορρά στο νότο και την αθλούμενη νεολαία της χώρας των Μπαμπυίνων.

Ενδιαφέρον έχει και η άποψη για κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαυθμών που κερδίζονται με ιδρώτα μέσα στο γήπεδο.
Αν μπει γκολ - ας πούμε - ενώ ο αντίπαλος τέρμας έχει δεχθεί σφαίρα στο δόξα πατρί α - οι βαθμοί θα έχουν κερδηθεί στο γήπεδο και δεν πρέπει να αφαιρούνται στα δικαστήρια.
Ό,τι γίνει στην αρένα.

Διαβάστε την οπτκή του αθλητικού παράγοντα για το θέμα για να μάθετε μπαλίτσα (και σκοποβολή εννίοτε):


ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Θα εγραφα Βορρά -Νότος αν στην θεση της ΑΕΚ ήταν άλλη ομάδα

Τα όσα συνέβησαν στο παιγνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δεν αφορούν την ομάδα της ΑΕΚ που κατά την γνώμη μου έπαιξε πολύ καλά σε όλο το παιγνίδι και η ήττα όπως ήλθε στο τελευταίο λεπτό την αδικεί.Δεν την αφορούν επίσης γιατί η ΑΕΚ προσφυγικό σωματείο,είναι στην ίδια μοίρα με τον ΠΑΟΚ αδικημένη και τρίτος εταίρος.
Βασικός υπεύθυνος της εκτροπής ο Διαιτητής και σήμερα όπως και με τον Ολυμπιακό, που ενώ κατακύρωσε ένα κανονικότατο γκολ είδε τον επόπτη του να φεύγει στην σέντρα υπαναχώρησε μετά την επίθεση του πάγκου της ΑΕΚ και η πρόθεση του να ακυρώσει το γκολ έφερε την είσοδο Σαββίδη. 


Γιατί όμως ένα πρωτάθλημα που ήταν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών ξαφνικά σε 15 μέρες έγινε το χειρότερο και διεκόπη. 


Η απάντηση απλή .Ξαφνικά και σκόπιμα κατά την γνώμη μου για να ανακοπεί η βεβαία κατάκτηση του τροπαίου από τον ΠΑΟΚ ,το πρωτάθλημα μεταφέρθηκε στις δικαστικές αίθουσες και οι οι αποφάσεις σύμφωνες με τον κακό κανονισμό αυξομείωναν την βαθμολογία των ομάδων. Η ποινή αφαίρεσης βαθμών πρέπει να εξαφανισθεί. Οι βαθμοί κερδίζονται στο γήπεδο και όχι ΝΑ ΚΛΈΒΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΆΔΑ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΆΘΕ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΤΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΊ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.


Να κάνω και μια ακόμη επισήμανση, η είσοδος του Σαββίδη λειτούργησε κατευναστικά για την κερκίδα. Σκεφτείτε τι θα γινότανε αν το δίκαιο του ΠΑΟΚ το υπερασπιζόταν η κερκίδα,γιατί μην μου πει κάποιος ότι ο Διαιτητής θα ακύρωνε το γκολ και θα έφευγε από το γήπεδο.
Ερχόμαστε τώρα στην είσοδο Σαββίδη στο γήπεδο που ασχολούνται όλα τα μέσα στην Αθήνα με όλους τους άσχετους που επειδή έχουν μικρόφωνο ή μια στήλη νομίζουν ότι έχουν και την μοναδική άποψη. Τι έπρεπε να κάνει ο Σαββίδης να αφήσει τον κόσμο να μπει στο γήπεδο,να καθίσει στην σουίτα του και να αφήσει τους Αθηναίους για δεύτερη Κυριακή να του κλέβουν βαθμούς ή να αντιδράσει για να καταλάβουν και οι Αθηναίοι ότι υπάρχει και ο Βορράς ,η Μακεδονία που όλοι κόπτονται ,η Θεσσαλονίκη που την εκπροσωπεί ο ΠΑΟΚ και απαιτεί πλέον χρησιμοποιώντας ακόμη τα ίδια όπλα που για όλα τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι απροκάλυπτα και αλαζονικά να απολάυσει τους καρπούς μιας εκπληκτικής Αθλητικής χρονιάς

Η απάντηση του Συμεών στην Ένωση Γονέων από την σελίδα του στο φατσομπούκι

Με θλίψη αλλά χωρίς καμία έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ένωσης γονέων σχετικά με την συνάντηση που προσκάλεσε η διοίκηση του δήμου για τα θέματα παιδείας.

Αν και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα η κριτική, η διατύπωση οποιαδήποτε γνώμης,ακόμα και οι συνήθεις συνδικαλιστικές υπερβολές νομίζουμε ότι αυτήν την φορά οι συντάκτες της ανακοίνωσης ξεπέρασαν τα θεσμικά όρια του ρόλου τους.

Σίγουρα η ευθεία παραχάραξη της πραγματικότητας πολύ περισσότερο οι προσβλητικές προσωπικές επιθέσεις ενάντια στους αιρετούς οποιασδήποτε παράταξης, δεν τιμούν τον θεσμό που εκπροσωπεί η ένωση και δεν συμβάλουν ούτε στην αντικειμενική ενημέρωση, ούτε και στην συνεργασία για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων των σχολείων.

Επειδή λοιπόν το ψέμα και οι μισές αλήθειες έχουν κοντά πόδια θα απαντήσουμε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία:

α) η έκτακτη χρηματοδότηση από το ταμείο του δήμου στις σχολικές επιτροπές προβλέπεται στο ύψος των 400.000 ευρώ το 2018 έναντι 0 ευρώ το 2014 .
Λέμε 0 ευρώ γιατί το ποσό των 15.000 που αναγραφόταν στον τότε προϋπολογισμό αφορούσε ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ. Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιες αμοιβές μιας και τα στελέχη της διοίκησης δεν αμείβονται για τις δεκάδες ώρες εργασίας. Αλήθεια το 2011,2012,2013 όταν οι έκτακτες επιχορηγήσεις του δήμου ήταν στο ΜΗΔΕΝ τι έκαναν τα λαλίστατα σήμερα στελέχη της ένωσης γονέων?

Το φετινό ποσό των 400.000 ευρώ έρχεται να προστεθεί στις 300.000 ευρώ του 2017 και σε πάνω από άλλα 400.000 ευρώ το 2015 και 2016. Για κάθε καλόπιστο παρατηρητή πρόκειται για ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε μέγεθος δημοτική επιχορήγηση αν λάβει κανείς υπόψη ότι η αντίστοιχη κρατική έχει πέσει κατά 60%από το 2010 στα 430.000 ευρώ περίπου.Αλήθεια υπάρχουν πολλοί δήμοι στην Ελλάδα που αναλαμβάνουν τέτοια πρωτοφανή κόστη?

β) Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2018 προβλέπει:
Έργο συντηρήσεων σχολικών κτιρίων ύψους 1.200.000 ευρώ σε συνέχεια έργων αξίας πάνω από 600.000 ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια.Επίσης προβλέπει αντικατάσταση όλων των υαλοπινάκων στα νηπιαγωγεία της πόλης αξίας 150.000 ευρώ.
Είναι απορίας άξιο να μέμφονται την διοίκηση αυτοί που σιωπούσαν όταν οι χρηματοδοτήσεις για έργα του δήμου στα σχολεία δεν ξεπερνούσαν μερικές μόλις χιλιάδες ευρώ.

γ) Έχει ήδη ολοκληρωθεί η πλήρης ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων σε 11 δημοτικά σχολεία και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα ενώ έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά σχολεία που εκκρεμούσαν για χρόνια.

δ) Έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εξωτερικών ελαιοχρωματισμών που είχαν να γίνουν πάνω από 20 χρόνια (ολοκληρώθηκαν δύο σχολεία,έπονται και άλλα)

ε) Με επιλογή της διοίκησης γίνεται εδώ και τρία χρόνια για πρώτη φορά δωρεάν κάλυψη των ξενόγλωσσων βιβλίων για όλους τους μαθητές.

στ)Έχουμε για τρίτη χρονιά δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία από τον δήμο και ποικίλες άλλες σημαντικές πολιτιστικές δράσεις χωρίς κόστος για τους γονείς.
(Πρόκειται για αυτές που επιχείρησαν φέτος να ακυρώσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης χωρίς φυσικά να συγκινηθεί ουδείς από την ένωση γονέων.)

η) Γίνονται καλοκαιρινά προγράμματα σε σχολεία και αθλητική κατασκήνωση με πρωτοφανείς ευνοϊκούς όρους σε σχέση με όσα γίνονται σε γειτονικούς δήμους.

Επιπλέον έχει αποφασισθεί η δωρεάν παραχώρηση πάνω από 50 φωτοτυπικών και άλλων μηχανημάτων γραφείου στα σχολεία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που εκτελείται αυτές τις μέρες.Την ίδια στιγμή ικανοποιείται συστηματικά το σύνολο των αιτημάτων για μηχανογραφικό εξοπλισμό από τις σχολικές επιτροπές ενώ έχει προβλεφθεί και επιπλέον κονδύλι ύψους 150.000 ευρώ για ενίσχυση των ηλεκτρονικών μέσων των σχολείων.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν κρίθηκε άξιο σημασίας και θετικής αποτίμησης από το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης γονέων που δείχνει ότι έχει αναγάγει την απαξίωση του δήμου και των σημαντικών προσπαθειών του για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της πόλης σε μοναδικό της στόχο.

Όσοι όμως έχουν ελάχιστη σχέση με τα δημοτικά πράγματα γνωρίζουν ότι οι δήμοι δεν κτίζουν σχολεία γιατί δεν έχουν καμία τέτοια αρμοδιότητα.
Τα σχολεία τα κτίζει η ΚΤΥΠ η οποία είναι ο μόνος αρμόδιος κρατικός φορέας τόσο για την εκπόνηση μελετών όσο και για την χρηματοδότηση των έργων. Αντί λοιπόν κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στον δήμο ας απευθυνθούν, όπως κάνουμε κι εμείς, με επιμονή,στο κράτος και στην κυβέρνηση για να προχωρήσουν τα κτιριακά έργα εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Όπως έχουμε ενημερώσει την ένωση,ο δήμος έχει, από τον Ιούνιο του 2015, προχωρήσει στην παραχώρηση ακινήτου για την ανέγερση του 17ου δημοτικού στο Πάτημα Χαλανδρίου χωρίς μέχρι σήμερα ανταπόκριση από την ΚτΥΠ.

Σε ότι αφορά το βοηθητικό προσωπικό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι συνεχίζει δυστυχώς να ισχύει το καθεστώς της απαγόρευσης προσλήψεων. Παρόλα αυτά ο δήμος εξακολουθεί να ενισχύει με προσωπικό αποσπασμένο από τις υπηρεσίες καθαριότητας τις ανάγκες των σχολείων,ενώ αξιοποίησε κάθε δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού μέσω της κοινωφελούς εργασίας ακόμη και για το περιορισμένο χρονικό διάστημα των 8 μηνών που επιτρέπει το πρόγραμμα.Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την ένωση γονέων στον κατηφορικό δρόμο των άδικων επιθέσεων,των χαρακτηρισμών και της δημιουργίας διχαστικού κλίματος.

Αντίθετα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς και τούς μαθητές θα συνεχίσουμε την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των σχολείων αφήνοντας σε άλλους την χαρά της μικροπολιτικής και μικροπαραταξιακής διαμάχης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


1. 
Ο Νταβίας έβαλε προ ημερησίας διάταξης θέμα για την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και την απαράδεκτη επίθεση στις δημοτικές παρατάξεις.
Η Καρατζά - αφού ενημέρωσε ότι "οι 2 δικοί της" και ο Δεόνας (ΣΥΡΙΖΑ Δημάρχου) στην Ένωση δεν ψήφισαν την ανακοίνωση - που εγκρίθηκε με τις τέσσερις ψήφους των άλλων (Πετράκου, Γρώπα (ΝΔ), Χαχάμης (ΠΑΣΟΚ) και Βασιλάκης (ΣΥΡΙΖΑ Αντιδημαρχιακοί) - προσπάθησε να χρεώσει τον Νταβία που επιτέθηκε στους δικούς της.

Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση ότι το προεδρείο στην Ένωση έχει εκλεγεί διαπαραταξιακά και όλοι έχουν την πολιτική ευθύνη, πολύ περισσότερο που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διευκρίνισε δημόσια ότι διαφωνεί με την απαράδεκτη ανακοίνωση, και απαίτησε από τον δήμο να απαντήσει στην Ένωση για λογαριασμό των δημοτικών παρατάξεων που προσεβλήθησαν χυδαία.

Και βέβαια - δικαίως - η Καρατζά υπερτόνισε την ψήφο του Δημήτρη Βασιλάκη, διορισμένου μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ από τον ΣΥΡΙΖΑ - που έφτιαξε την πλειοψηφία για να εγκριθεί η απαράδεκτη ανακοίνωση. ((Φάουλ Δημήτρη).

Ο έμπειρος Καλομοίρης - που οι κουτοπόνηροι του Κουράση - "σηκώνουν" εν όψει δημοτικών εκλογών 2019  - κατάλαβε έπρεπε να αποχρεωθεί την απαράδεκτη ανακοίνωση και πήρε σαφείς αποστάσεις, μιλώντας για "άστοχη" ενέργεια του ΔΣ της ΈΝωσης Γνέων.

Οι Κουράσης and friends έκαναν ότι δεν ήταν εκεί και σφύριζαν αδιάφορα.

Ο Συμεών - μετά το δημοτικό συμβούλιο - όπως φαίνεται από την ώρα ανάρτησης - ανέβασε στο facebook μακροσκελή απάντησή του που θα αναρτήσουμε στην Πλατεία σε επόμενη ανάρτηση διακιώνοντας απόλυτα τον Νταβία (στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα, έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου).

2. 
Συγκροτήθηκαν - επιτέλους - τρεις προβλεπόμενες από τον κανονισμό επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου - με συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μη δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι Κουράσης και Ανδρεόπουλος (Κόσσυβα, Λαμπρόπουλο, Αγγελή ο πρώτος - Ανδρεόπουλος, Πράσσος, Καζάνη ο δεύτερος) χρησιμοποίησαν μόνο δημοτικούς συμβούλους,
Κόσσυβα, Λαμπρόπουλο, Αγγελή ο πρώτος - Ανδρεόπουλος, Πράσσος, Καζάνη ο δεύτερος.

Ο Γιάννης Λαδόπουλος τοποθέτησε τον εαυτό του στην επιτροπή κοινωνικής πολιτικής, το Νίκο Πανταζή στα αθλητικά και τον Βασίλη Σταύρου στα πολιτιστικά.

Ο Γιώργος Θωμάς εξέπληξε, τοποθετώντας την κα Καραγιάννη - ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Ν. Πράσσου - στην κοινωνική πολιτική, ενώ στα αθλητικά τοποθέτησε τον κ. Βλαχόπουλο και στα πολιτιστικά τον εαυτό του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ήταν έτοιμη να δώσει ονόματα, ζήτησε μικρή αναβολή.

Η παράταξη Χαλάνρι Αλλάζουμε Πορεία - δια του Ακατανόμαστου - όρισε εκπροσώπους της στα πολιτιστικά τον Δημήτρη Λέρτα, στα αθλητικά τον παλιό χαντμπωλίστα Σπύρο Δρογγίτη και στην Κοινωνική πολιτική τον Θανάση Μακρή, που διατηρεί και την εκπροσώπηση της παράταξης στα θέματα παιδείας.

3. 
Εγκρίθηκε η πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου με ψήφους 20- 16.

4.
Εγκρίθηκε η μελέτη διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην Σωκράτους - τμήμα από Σ. Βενιζέλου έως Παπανδρέου με ψήφους 20 -18. Έκπληξη ότι ψήφισε υπέρ και ο κωλοτούμπας ο Ακατανόμαστος.
Γιατί μεγάλε;
ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ, να δεις.

5.
Εγκρίθηκε δίμηνη παράταση στην εκπόνηση της Η/Μ μελέτης του νέου δημαρχείου, αφού η ΔΕΗ απαίτησε - ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ - να προβλεφθεί υποσταθμός μέσα στο κτίριο.

6.
Εγκρίθηκε παράταση στην εκτέλεση του έργου διαπλάτυνσης στο έργο - γιοφύρι της Άρτας της διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην Αγίας Παρασκευής. Δεν υπάρχει πλέον ΚΑΜΙΑ δικαιολογία, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί τα μαγαζιά της περιοχής είναι στα κάγκελα και με το δίκιο τους. 

7. 
Εγκρίθηκε επιχορήγηση 2980 ευρώ στον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου. Ο Ακατανόμαστος πρότεινε το ποσό να γίνει 5000 ευρώ και ψήφισε την πρότασή του, γιατί - όπως είπε - αναγνωρίζει και στηρίζει το έργο του ΣΟΧ αλλά δεν ψηφίζει το ποσό - παπατζιλίκι των 2980, που είναι απλά τρόπος εξαπάτησης του νόμου περί διαφάνειας στα σωματεία. Καταψήφισε την επιχορήγηση ο Νίκος Πανταζής.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ο ΓΡ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣΜε απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας - βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη ανατίθενται καθήκοντα Συμβούλων του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής για θέματα αυτοδιοίκησης στον πρώην δήμαρχο Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο και τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Π. Καμάρα.

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ:SILVER ERMIS AWARD ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ

Η πρώτη κλινική στο χώρο της υγείας που διακρίθηκε και βραβεύτηκε για τη δημιουργικότητά της! 


Το ΙΑΣΩ Παίδων σε συνεργασία με τη Bold Ogilvy & Mather απέσπασε silver βραβείο

ERMIS για την καταχώρηση «10 χρόνια τώρα, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι». Η συμμετοχή στον θεσμό των Ermis Awards, το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και της επικοινωνίας στην Ελλάδα, αποτελεί μια πρωτοπορία στο χώρο των κλινικών υγείας.

Τα Ermis Awards, με 29 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνονται από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος και φιλοξενούν περισσότερα από 2.500 άτομα, κάθε χρόνο. Παρευρίσκονται στελέχη από το χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διαφημιζόμενες εταιρείες, καθώς και όλοι όσοι έχουν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον στη διαφήμιση και επικοινωνία.


Chief Commercial Officer Ομίλου ΙΑΣΩ: Χριστίνα Ταμπουρέα
Product Manager ΙΑΣΩ Παίδων: Νάνσυ Χριστοπούλου
Agency: Bold Ogilvy & Mather
Creative Director: Αγγελική Κορνελάτου
Associate Creative Director: Κατερίνα Ανδρουλή
Art Director: Δανάη Νταλίπη
Copywriter: Δάφνη Μαρτίνου

Προς δημοπράτηση το έργο διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, ενέκρινε πρόσθετη δαπάνη 4.352.400€ αυξάνοντας σε 10.676.400€ τη συνολική χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού προέκυψε μετά την επανυποβολή από το Δήμο, τον περασμένο Δεκέμβριο, της οριστικής- διορθωμένης μελέτης καθώς η αρχική είχε ελλείψεις που αντιμετωπίστηκαν με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Αμαρουσίου.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες, δεδομένου ότι το ρέμα Σαπφούς, ως φυσικός υδάτινος αποδέκτης, επηρεάζει ουσιαστικά τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Σωρού, Κοκκινιάς, Αναβρύτων και Νέο Μαρούσι», επισήμανε ο κ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Με την τροποποίηση του προϋπολογισμού ξεκινά μια εργώδης προσπάθεια για τη διευθέτηση και την ανάδειξη της φυσικής αυτής διαδρομής ώστε από καθημερινή αγωνία να μετατραπεί σε ανάσα δροσιάς και αναψυχής για τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες».

Με τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς η συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για έργα στο Μαρούσι ανέρχεται στο ποσό των 20.975.823€. Επισημαίνεται ότι με ίδιους πόρους χρηματοδοτούνται αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Στούντιο Α, Ψαλίδι και Νέα Λέσβος (σε εξέλιξη) καθώς και σε Πολύδροσο και Άγιο Θωμά (δημοπρατημένα). Υπό δημοπράτηση είναι η αποπεράτωση του πολυχώρου πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα έργων η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι.