Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Πέθανε ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος

Ποιος ήταν ο αξιωματικός που οι δεξιές εφημερίδες κατέτασσαν «αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ» - Συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, θετικός πρωταγωνιστής της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1987, διετέλεσε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε ηλικία 82 ετών απεβίωσε σήμερα ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος.

Ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος υπήρξε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Βασιλικόπουλος θεωρείται ότι παραγκωνίστηκε επί Κώστα Σημίτη.

Επί Χούντας, εξελίχθηκε στον «μεγάλο μπελά» των Συνταγματαρχών, και η αντιστασιακή του δραστηριότητα περιλάμβανε βομβιστικές επιθέσεις και συμμετοχή στο Κίνημα του Ναυτικού για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ως Αρχηγός ΓΕΝ (1986-1989) αντιμετώπισε με επιτυχία τους Τούρκους στην κρίση του 1987, με την κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού να οδηγεί στην αποτροπή των τουρκικών σχεδίων για πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο.

Ως Διοικητής της ΕΥΠ (1993-1996) στήριξε τους Σέρβους στη Βοσνία, αύξησε τη συνεργασία των υπηρεσιών Ελλάδας-Κύπρου και παρείχε έγκαιρα σωστές πληροφορίες στην κρίση των Ιμίων, οι οποίες όμως αγνοήθηκαν από τον Κώστα Σημίτη, που αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του.Επίσης, ήρθε σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επιβάλλοντάς τους κυρώσεις, καθώς θεωρούσε βλαβερή τη δραστηριότητά τους.

Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη Σχολή Επιτελών του ΝΑΤΟ.
Το 1966, επί κυβέρνησης των αποστατών, αποστρατεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό γιατί παντρεύτηκε τη Νότα Ηλιοπούλου, πατέρας της οποίας ήταν ο πρώην βουλευτής της Αριστεράς Σταύρος Ηλιόπουλος.

Με το ξεκίνημα της Χούντας των Συνταγματαρχών, γίνεται «ο μεγάλος μπελάς» για το καθεστώς. Ήταν στέλεχος των αντιστασιακών οργανώσεων «Φιλική Εταιρεία» και«Ελεύθεροι Έλληνες», και διατηρούσε επαφές και με την «Ελληνική Αντιδικτατορική Νεολαία». Ο Βασιλικόπουλος πήρε μέρος σε δυναμικές ενέργεις κατά της δικτατορίας, πραγματοποιώντας βομβιστικές επιθέσεις και συμμετέχοντας στο Κίνημα του Ναυτικού για την ανατροπή του καθεστώτος. Για τη δράση του αυτή, φυλακίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας επανήλθε στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως Διοικητής στολίσκου ναρκοπολέμου, Διευθυντής Β' Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Αρχηγός Στόλου. Στις 22 Δεκεμβρίου του 1986 επελέγη Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από το ΚΥΣΕΑ, και παρέμεινε στην ηγεσία του Ναυτικού ως τις 17 Ιουλίου 1989. Η επιλογή του ως Αρχηγού ΓΕΝ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την Αριστερά αλλά προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στις δεξιές εφημερίδες που έγραψαν ότι ο Βασιλικόπουλος κινείται ιδεολογικά «αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ».

Ο Βασιλικόπουλος επαινέθηκε για τους χειρισμούς του στην κρίση του Μαρτίου του 1987, όταν η αποτελεσματική και αποφασιστική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως του Ναυτικού, οδήγησε στην ματαίωση των πετρελαϊκών ερευνών του τουρκικού σκάφους «Χόρα» στο Αιγαίο Πέλαγος. Αποστρατεύτηκε το καλοκαίρι του 1989.

Τον Οκτώβριο του 1993 ο Ανδρέας Παπανδρέου τον διόρισε Διοικητή της ΕΥΠ. Α' Υποδιοικητής ανέλαβε ο Υποστράτηγος Χρήστος Δενδραμής. Ο Βασιλικόπουλος ανέπτυξε σημαντικό δίκτυο πληροφοριών και στα Βαλκάνια στήριξε τους Σέρβους στη Βοσνία, είχε σκληρή αντιτουρκική στάση και αύξησε τη συνεργασία των υπηρεσιών Ελλάδας-Κύπρου (σ'αυτό βοήθησε και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα που δημιουργήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γλαύκο Κληρίδη).

Κατά την κρίση των Ιμίων η ΕΥΠ παρείχε έγκαιρα σωστές πληροφορίες: O σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει εντολές του τουρκικού Αρχηγείου Στόλου προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου. Η εντολή ήταν να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν Έλληνες κομάντος, αλλά και Ελληνική σημαία. O κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Η σχετική συνομιλία μεταφράστηκε και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ στις 29 Ιανουαρίου. Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Οι πληροφορίες αυτές δεν αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση.

Καθ'όλη τη διάρκεια της κρίσης φάνηκε η μεγάλη δυσπιστία του Σημίτη προς την ηγεσία της ΕΥΠ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έγραφε τότε «Το Βήμα»: «Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987. Ο κ. Σημίτης τους θεωρούσε «ανδρεϊκούς», ξένους στη δική του κουλτούρα και ύποπτους για το στήσιμο παγίδων τις κρίσιμες εκείνες ώρες».

Στο εσωτερικό της ΕΥΠ, ο Βασιλικόπουλος προσπάθησε να επιβάλλει πειθαρχία και ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Τον Απρίλιο του 1996 άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΕΥΠ.

Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος έχει παραστεί σε εκδηλώσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ και γενικά σε εκδηλώσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το 2006 έγραψε άρθρο στον Ριζοσπάστη με το οποίο ασκούσε σφοδρή κριτική στην προσπάθεια εξομοίωσης Κομμουνισμού και Ναζισμού που επιχειρούσαν ορισμένοι ευρωβουλευτές και σε σχετική απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης.http://www.protothema.gr/greece/article/383392/pethane-o-nauarhos-leonidas-vasilikopoulos/

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

"ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ!"....ΑΠΡΟΚΆΛΥΠΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: http://pantazisnikos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_30.html

"Δίνουμε μια συμβουλή στο νέο Δήμαρχο Σίμο Ρούσο.


Μην τους αφήνεις να διαλύσουν την πόλη.Βαλε απο τώρα σε όλες τις Διευθύνσεις ανθρώπους δικούς σου γιατι τα έχουν παρατήσει και δυστυχώς οι διευθυντές δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης τους."ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ - εγκαλούνται γιατί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργίας των αθλητικών χώρων κατά παράβαση των εντολών των οργάνων του κράτους.

ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των αθλητικών χώρων.

Της λειτουργίας που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και η ΓΑΔΑ!

Οι εργαζόμενοι εγκαλούνται γιατί δεν ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει γι' αυτό απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή ΓΡΑΠΤΗ εντολή δημάρχου που να τους προσφέρει στοιχειώδη κάλυψη.

Γιατί ζητήθηκε αυτή η γραπτή εντολή και δεν δόθηκε.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ - "Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ" ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!
Αυτοί δεν πάνε φυλακή ...

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ "ΛΥΠΑΤΑΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ!

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ουσιαστικά ζητάει - έμμεσα και κεκαλυμμένα - να μετατραπούν οι εργαζόμενοι του δήμου σε αυτοφοράκηδες ανεύθυνων αιρετών.

Πολιτικών που κατάργησαν το Νομικό Πρόσωπο που αναλάμβανε συλλογικά τις ευθύνες για τέτοια θέματα χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες.

Που ολιγώρησαν χρόνια τώρα για να υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες λειτουργίας.

Που δεν απαιτούν από τον ΔΗΜΑΡΧΟ της πόλης να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της καταλληλότητας των αθλητικών χώρων αλλά απαιτούν από τους εργαζόμενους να "αναλαμβάνουν την ευθύνη" ώστε να λειτουργούν οι χώροι για να γράφουν μέλη στα σωματεία και να εισπράττουν συνδρομές από τους δημότες, που τα παιδιά τους όμως θα αθλούνται σε μη κατάλληλους χώρους, χωρίς τους αναγκαίους κανόνες ασφάλειας αλλά με ευθύνη των εργαζόμενων!!!

Που απαιτούν από το νέο δήμαρχο - όχι να λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο, δίκαια και υπεύθυνα  - αλλά "ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ", δηλαδή να ΔΙΧΑΣΕΙ την υπηρεσία, όπως έκανε και ο προηγούμενος.
ΟΠΩΣ ΤΟ 1950 και 1960, την εποχή που θέλουν να επαναφέρουν στο επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού.

Γιατί να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ  ζητάει να τοποθετηθεί στην διαχείριση των αθλητικών χώρων ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ που θα γίνει ο αυτοφοράκιας των συμφερόντων των αθλητικών σωματείων.

ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΕΙ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ.
Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο "εκσυγχρονισμός" των "ψευτοεκσυγχρονιστών".

Είναι σταθερότατος στις απόψεις του ο Νίκος. Και δεν υπηρετεί σκοπιμότητες ούτε καιροσκοπεί:

Την μια ζητάει να βγαίνουν έξω από το αθλητικό κέντρο τα σχολικά πρωταθλήματα των σχολείων της πόλης προβάλλοντας την έλλειψη αδειών και απειλώντας με φυλακή τους υπευθύνους αν αυτά γίνουν και την άλλη  ΑΠΑΙΤΕΙ να γίνει το ΙΔΙΩΤΙΚΟ τουρνουά και μάλιστα να γίνει "με ευθύνη των εργαζομένων" που πρέπει  να πάνε αυτόφορο αν χρειαστεί, για να παριστάνει ο δήμαρχος τον δήμαρχο και εκείνος τον μεγάλο αθλητικό παράγοντα που συνδιοργανώνει "μεγάλα events".

Αλλά δεν βάζουν - ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι μεγάλοι παράγοντες - στην ώρα τους τους πυροσβεστήρες στην θέση τους, δεν διαθέτουν στην ώρα τους τα ψιλά για την αγορά του απινιδωτή, δεν δίνουν μερικά χρήματα (από το τεράστιο ταμείο των 11 εκ. που λένε ότι αφήνουν στη νέα διοίκηση) για να υπάρχει η άδεια λειτουργίας των αθλητικών χώρων.
(Μου είπε ο Θανάσης Μακρής - που ξέρει - ότι η άδεια είναι υπόθεση 30 με 40 χιλιάδων ευρώ για όλα τα αθλητικά κέντρα. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!)

ΜΟΝΟ ΜΙΖΑΔΩΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ  - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΝΙΚΟ!

ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΦΟΡΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΟΡΑΚΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!

ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΥΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ - ΟΥΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ - ΔΗΜΟΣΙΑ, ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Ήδη οι πιο ψαγμένοι στο πολιτικό κουρμπέτι αρχίσαν να μιλούν για σκόπιμη απαξίωση των αθλητικών υποδομών της πόλης που κρύβει προθέσεις ολικής εκχώρησης των αθλητικών χώρων σε ιδιώτες (μέσω καμιάς ΚΟΙΝΣΕΠ άραγε;).

ΛΕΤΕ;
Ελπίζω να μην έχουμε τέτοια ....

ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ!

Αλήθεια ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ο κος Πανταζής με τις απόψεις που εκφράζει , σε αυτή την απροκάλυπτη απόπειρα μανιπουλαρίσματος της νέας πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου;

Περιμένουμε να ακούσουμε τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και κυρίως των δύο δημάρχων (απερχόμενου και ερχόμενου) για το θέμα της λειτουργίας των αθλητικών χώρων.

Είμαστε περίεργοι αν για μια τέτοια υπόθεση επίθεσης, τέτοια απροκάλυπτη απαίτηση παράβασης καθήκοντος από εργαζόμενο θα τοποθετηθεί ο σύλλογος των εργαζομένων.

Επισημαίνουμε επι τη ευκαιρία - εν όψει της περιβόητης "αξιολόγησης" - ότι σε μια τέτοια χώρα, με τέτοιους πολιτικούς, με τέτοιες αντιλήψεις που διατυπώνονται ξεδιάντροπα δημόσια περί "δικών" και μη υπαλλήλων, περί υπαλλήλων που αντί να ενθαρρύνονται να κάνουν σωστά και κατά νόμο την δουλειά τους καλούνται ΔΗΜΟΣΙΑ να ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ για να είναι αρεστοί σε αμοραλιστές πολιτικούς,  κάθε συζήτηση περί ουσιαστικής αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες είναι ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ!

 Εμείς δεν θα γίνουμε αυτόκλητοι σύμβουλοι κανενός.
Διατυπώνουμε δημόσια την άποψή μας για όποιον θέλει να την ακούσει.

Και επειδή το θέμα της λειτουργίας των αθλητικών χώρων είναι τεράστιο ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1. ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!


2. ΛΗΨΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - την Τετάρτη που συνεδριάζει-  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ.

Οι ευθύνες ανήκουν στους αιρετούς!
Αυτοί πρέπει να δίνουν λύσεις! 

Γιατί τα μεταξωτά βρακιά .......

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Σύλλογος του 6ου -7ου και 9ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου δίνει χαρά σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου αγοράζοντας τραμπάλες, τούνελ, μπάλες, hula hoop…

Η προσπάθεια είναι συλλογική και δείχνει ότι μαζί, για τα παιδιά μας, μπορούμε.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που μας υποστηρίζετε, τους νηπιαγωγούς, όλα τα μέλη του συλλόγου όπως και τον Αθανάσιο Μάκρη που πάντα βρίσκεται δίπλα μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι κάθε παιδάκι θα λάβει και από τον Σύλλογο ένα αποχαιρετιστήριο δωράκι. Απλά διότι το νηπιαγωγείο αποτελεί για πολλά παιδιά την ποιο γλυκιά ανάμνηση...

Η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται ...


Με εκτίμηση
Άννα Καραμανλή Πρόεδρος

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΝΑ                                                  

     Η   ΓΚΑΛΕΡΙ   ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ   παρουσιάζει  την  έκθεση  ζωγραφικής
                                     του  Γιάννη  Γούνα
  • Εγκαίνια:   Πέμπτη  5  Ιουνίου 2014, ώρα 19.30

Η έκθεση περιλαμβάνει 25 έργα ( παστέλ )Ο Γιώργος Μανιώτης σημειώνει για την ζωγραφική του Γιάννη Γούνα.


« Κάτω από τον ουρανό, βάρυνε ο καιρός......

Σαφώς και είναι χειμώνας, το δείχνει το χλωμό φεγγάρι που κρύβεται πίσω από τα σύννεφα και σιγοκλαίει. Το δείχνουν οι σκοτεινές μαύρες θάλασσες που αλυκτούν και τα κόκκινα καίκια που συνεχίζουν τις προσπάθειες επιβίωσης μέσα στους μαύρους αφρούς και τα πηκτά σκοτάδια. Μόνη παρηγοριά θαλπωρής, ελπίδας και συνέχειας το γλυκό, μελιχρό φως που χύνεται σαν λιωμένο κεχριμπάρι από τα παράθυρα του ερημόσπιτου με την στιβαρή σκεπή στην μέση τού πουθενά. Το κόκκινο καραβάκι πλέει στα ανοιχτά, αγνοώντας τον αέρα που ανακατεύει τα μαύρα νερά και το σπρώχνει μεθοδικά πάνω στα σκληρά λέπια του αόρατου βράχου που αναδύεται ξαφνικά σαν σκληρό ακρωτήρι στην μέση του πελάγου…..

... Οι μικροί του πίνακες σαν σφραγίδες ψυχής καρφώνονται στην καρδιά μας και σιγαλά ψιθυρίζουν στο αφτί μας το στοιχειωμένο παραμύθι των καιρών μας κάτω από το βαρύ ουρανό των ημερών μας.»

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 21 Ιουνίου 2014
Τηλ. 210 6811418 / www.chryssothemis.com

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις