Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Πόσα χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούν στη θάλασσα

Η φύση έχει φροντίσει να ανακυκλώνει τα υλικά της αλλά τα ανθρώπινα δημιουργήματα δεν καταστρέφονται εύκολα.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούμε να δούμε πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαλυθούν στη θάλασσα διάφορα υλικά, όπως μας ενημερώνει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Έτσι ενώ φυτικά προϊόντα διαλύονται σε μερικές εβδομάδες ένα αλουμινιένιο τενεκεδάκι χρειάζεται 80-200 χρόνια ενώ ένα πλαστικό μπουκάλι 450 χρόνια!

Ας αναλογιστούμε λοιπόν τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κάθε φορά που αδιαφορώντας αφήνουμε σκουπίδια σε κάποια παραλία ή τα πετάμε στη θάλασσα. Ακόμη και μια γόπα τσιγάρου που κάποιος θα πετάξει από το κατάστρωμα ενός πλοίου χρειάζεται χρόνια για να διαλυθεί!
ΠΗΓΗ:http://perierga.gr


«Στον αέρα» η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Νέα εμπόδια για το ΥΔΜΗΔ, ενώ λήγει η προθεσμία


Χωρίς τη συμμετοχή (τουλάχιστον) των ΟΤΑ λήγει σήμερα η τρίτη κατά σειρά παράταση για την πρώτη φάση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που αφορά των επιμερισμό των ποσοστών. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης (13 περιφερειάρχες και 325 δήμαρχοι) που, έτσι κι αλλιώς, έχουν αλλάξει κατά τα 2/3 μετά τις εκλογές του Μαΐου αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία με αποτέλεσμα περίπου το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απογραφούν (περίπου 90.000 που υπηρετούν στους ΟΤΑ από τους συνολικά 300.000, καθώς μένουν εκτός περίπου 350.000 ένστολοι, γιατροί και νοσηλευτές καθώς και εκπαιδευτικοί) να μην μένουν εκτός αξιολόγησης.

Αμφίβολο είναι επίσης αν θα σταλούν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και από το υπόλοιπο Δημόσιο, καθώς μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δεν χαρακτηρίστηκε άμεσα εκτελεστή, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει κανονικά την αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μόνη ελπίδα του Κ. Μητσοτάκη είναι να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε σήμερα η ΑΔΕΔΥ τις επόμενες ημέρες, ώστε στην περίπτωση που απόφαση είναι θετική για την κυβέρνηση, να πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προς αυτή την κατεύθυνση ασκούνται κυβερνητικές πιέσεις προς τη Δικαιοσύνη, ώστε, όπως προβλέπει η τελευταία εγκύκλιος Στεφάνου απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα όσους δεν συμμορφωθούν, να ολοκληρωθούν η πρώτη και δεύτερη φάση (αυτοαξιολόγηση) μέχρι τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμες οι λίστες με τα ονόματα των 75.000 υπαλλήλων (ποσοστό 25%) που θα λάβουν βαθμολογία 9 έως 10, των 180.000 (60%) που θα πάρουν 7 με 8 και, κυρίως, των 45.000 που θα πάρουν «κάτω από τη βάση» (1 έως 6).

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται εφικτό. Κι αυτό γιατί μετά τις έντονες αντιδράσεις των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θέμα 15% θέτει πλέον και ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ. 

http://www.aftodioikisi.gr


Focus: «Πώς οι Έλληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους»

«Πώς οι Έλληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους», τιτλοφορείται άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus, που χαρακτηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ωρολογιακή βόμβα της ευρωζώνης.

Το Focus αναφέρεται στα «κόκκινα» δάνεια ύψους 77 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας ότι στους μεγαλύτερους οφειλέτες συγκαταλέγονται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με χρέος 270 εκατομμύρια ευρώ αλλά και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως ο ΔΟΛ και ο Πήγασος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μόνο τα έντυπα του ΔΟΛ και του Πήγασου οφείλουν 282 εκατομμύρια ευρώ προς την AlphaBank, η οποία σχεδιάζει «κούρεμα» των δανείων τους κατά 60%.

Διαβάστε σχετικά: Το πάνε προς συγχώνευση Μπόμπολας - Ψυχάρης

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύτηκε στην τρόικα ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα παρουσιάσει πρόταση για την διαχείριση του ιδιωτικού χρέους πρωτίστως των επιχειρήσεων και δευτερευόντως των φυσικών προσώπων με εξωδικαστική μέθοδο. 
 
http://tvxs.gr


Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή σχετικά με τις εξωφρενικές τιμές των φίλτρων αιμοκάθαρσης


«Την τελευταία τετραετία με δημόσιες παρεμβάσεις μου στην ολομέλεια της Βουλής,  στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και σε δημόσιες συζητήσεις, έθετα διαρκώς  το ερώτημα:  πως συμβαίνει  ένα φίλτρο αιμοκάθαρσης της ίδια εταιρείας και του ίδιου τύπου να τιμολογείται μεταξύ 30 και 50 ευρώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, την στιγμή που η Κύπρος το αγοράζει 9 ευρώ. Το μόνιμο επιχείρημα των αρμοδίως κρατούντων ήταν ότι μας εκβιάζουν οι εταιρείες.
 Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία βιώνει μαρτυρικές στιγμές το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται ανίκανο να συγκρουστεί με  φαινόμενα που πλουτίζουν με εύκολο τρόπο ορισμένους. Ας παρέμβουν επιτέλους οι εισαγγελείς».

Το Γραφείο Τύπου


Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ!595 γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από 17 Σεπτεμβρίου 2013 χάσαμε τις δουλειές μας. Η Κυβέρνηση μας απέλυσε και επέλεξε να δώσει τη δουλειά μας σε εργολάβους, χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος. Ο μισθός μας κυμαίνονταν από 300 – 650 ευρώ το μήνα. Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι.

Δεν σκύψαμε το κεφάλι. Από 17 Σεπτεμβρίου είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο και διεκδικούμε τη δουλειά μας, διεκδικούμε τη ζωή μας.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα μας. Εικόνες ξυλοδαρμού, ανυπεράσπιστων γυναικών 50 – 60 χρονών από τα ΜΑΤ, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Πολλές από μας βρέθηκαν στα νοσοκομεία, μετά τις βάρβαρες και αναιτιολόγητες επιθέσεις της Αστυνομίας εναντίον μας.

Επιλέξαμε την αξιοπρέπεια. Δέκα μήνες αγώνα, δέκα μήνες φτώχειας και προβλημάτων! Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή.

Ένα κύμα συμπαράστασης εξαπλώνεται στην κοινωνία. Εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες, δηλώνουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους.

Η Ελληνική δικαιοσύνη μας δικαίωσε, η Κυβέρνηση όμως αρνείται να συμμορφωθεί και να εκτελέσει δικαστικές αποφάσεις. Μας εκδικείται γιατί αγωνιζόμαστε. Μας εκδικείται γιατί επιλέξαμε την αξιοπρέπεια στη ζωή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Ζητάμε από σας, να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας, στον αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας που δίνουμε. Ζητάμε να υπογράψετε το κείμενο συμπαράστασης και συλλογής υπογραφών που θα υποχρεώσει την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΟ Σ-Κ


(απο το fb)


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *