Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ (ΜΑΥΡΟ) ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ....

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ -  ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ (ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, αλλά ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ).

και ύστερα προχωρήστε παρακάτω:


ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ : ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. Δεν υπάρχουν ακόμα κάρτες επισκεπτών.
ΘΑ είναι διαθέσιμες από Δευτέρα (αν είναι) και ΘΑ διατίθενται σε καταστήματα που ΑΚΟΜΑ δεν ξέρουν στην δημοτική αστυνομία ποια ΘΑ είναι.

2. Αυτή την εβδομάδα ΔΕΝ ισχύει το σύστημα, οπότε παρκάρετε ελεύθερα. Είναι - λένε στα τηλέφωνα - "ενημερωτική" εβδομάδα.
(Τώρα γιατί δεν  τα γράφει αυτά το δελτίο τύπου μην μας ρωτάτε, δεν ξέρουμε).

Τώρα αν όλο αυτό δεν αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία εφαρμόζεται ένα τέτοιο μέτρο,
δεν αποδεικνύει ότι πρόκειται για - άλλη - μια κίνηση με μοναδικό στόχο το χαράτσωμα και όχι μια σχεδιασμένη και μελετημένη σε βάθος παρέμβαση στη λειτουργία της πόλης, σε εσάς, τότε εμείς είμαστε κακοπροαίρετοι και να μην μας διαβάζετε.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ:

Ο δήμος πρέπει να επανεξετάσει αυτή την παρέμβαση και να την μελετήσει καλύτερα.

Μια ΕΝΤΙΜΗ και ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, χωρίς επικοινωνιακές τρίχες κατσαρές είναι αναγκαία.

Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για αντίστροφο ωράριο - λειτουργία της παρκοθέτησης για τους νυκτερινούς επισκέπτες για διασκέδαση στο κέντρο.

Και επειδή μαθαίνουμε το κόντρα "επιχείρημα" - παρόλο που κανείς δεν τα διατυπώνει δημόσια παρά μόνο σε "ιδιωτικές" συζητήσεις τα παρουσιάζουμε:

1. Δεν γίνεται αυτό γιατί θα επιβαρύνουμε τη νεολαία!

Τους έπιασε λοιπόν ο πόνος για τη νεολαία!

Ακούστε λοιπόν: Οι νέοι του Χαλανδρίου αλλά και των γύρω δήμων κατεβαίνουν στο κέντρο με τα πόδια ή το λεωφορείο.

Οι λίγο μεγαλύτεροι νέοι, που έχουν αυτοκίνητο έρχονται σε παρέες των τεσσάρων για να πιουν ένα ποτάκι, και   μια επιβάρυνση 1 ευρώ το άτομο είναι επιβάρυνση που - κατά την δική μας επιπόλαιη, δονκιχωτική γνώμη - αντέχουν.

Όμως τα πολλά αυτοκίνητα τα βράδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ των νέων, είναι εκείνων που - ΑΚΟΜΑ και μπράβο τους και μαγκιά τους (δεν το λέμε με ψόγο)  - μπορούν να επισκέπτονται τα fancy εστιατόρια, τα ακριβά μεζεδοπωλεία κλπ.
Ε διάολε μπορούν να πληρώσουν μια κάρτα στάθμευσης.

Και τέλος πάντων αν λέτε ότι δεν μπορούν εκείνοι, πώς μπορεί ο ιδιωτικός υπάλληλος των 500 ευρώ να δώσει τα ... 200 (8 ευρώ Χ 25 μέρες εργασίες = 200 ευρώ) για να πάει να εργαστεί;;; (άσε που θα του αυξήσουν το ωράριο τώρα και θα θέλει παραπάνω).

Πώς μπορεί ο δημοτικός υπάλληλος ή ο νοικιασμένος από την ΜΚΟ (που δεν είναι κάτοικος Χαλανδρίου) και πάει στον δήμο για 5 κατοστάρικα σκλαβιάς, να το πληρώσει;;;

Πώς μπορεί ο Μικρομεσαίος που χρωτάει στον ΙΚΑ, στην εφορία, στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΑΒΕΕ κλπ να επιβαρυνθεί έτσι για πλάκα, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΕΣΗΣ, με 300 ευρώ τον μήνα (τόσο βγαίνει με το ωράριο καταστημάτων) για να ανοίγει το μαγαζί του να κυνηγάει τον πελάτη με το ντουφέκι μπας και δώσει καμιά δόση στην εφορία;;;

Πώς μπορεί ο φαρμακοποιός που τον βρίζει η κυβέρνηση γιατί δεν έχει ανεξάντλητες δυνάμεις να πληρώνει μετρητά τις φαρμακευτικές εταιρίες και να χρηματοδοτεί τον ΕΟΠΥΥ όσο χρόνο θέλει το κράτος που λέει τους άλλους ... μπαταξήδες.

Πώς μπορεί να το πληρώσει το παρκόμετρο ο συνταξιούχος που θα κατέβει στο κέντρο να ψωνίσει;;;;

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ 200 ευρώ για ένα γεύμα (ΞΑΝΑΛΕΩ χωρίς καμιά δόση κακίας ή ψόγου) να δώσει 4 ευρώ ακόμα στον δήμο;;;;

Είναι - και εδώ - μια απόδειξη για το ποιος είναι με ποιον.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ! (όπως ΟΛΑ).
ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ (όπως ΟΛΑ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΝΟΜΙΚΟ" ΖΗΤΗΜΑ. Όχι γιατί "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" αλλά γιατί ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση παροχής Φροντίδας
Περικλέους 72 152 32 Χαλάνδρι
2106855572 -6945778112
synetairoigoneis@yahoo.gr


Χαλάνδρι 4/9/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Προς όλους τους γονείς του Χαλανδρίου με παιδιά προσχολικής ηλικίας


Όσοι γονείς έχουν την ανάγκη της προσχολικής αγωγής και που:

- είτε από την συρρίκνωση των δημοτικών παιδικών σταθμών του Χαλανδρίου και της αδυναμίας να υπάρξει μία ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική στις 4 εναπομείναντες δομές

- είτε από την αδυναμία να μπορέσουν να πληρώσουν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς
αδυνατούν να εξασφαλίσουν ένα σχολείο - παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους

προσκαλούνται σε συγκέντρωση – συζήτηση την Πέμπτη 6/9 και ώρα 19:30 στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Χαλανδρίου Αντιγόνης και Δαναΐδων

όπου θα συζητήσουμε

τι σημαίνει συνεταιρισμός γονέων
τι είναι η κοινωνική οικονομία
ποια είναι τα υπαρκτά εναλλακτικά σενάρια που υπάρχουν προκειμένου να δημιουργηθεί μία δομή φύλαξης για τα παιδιά μας από συνεταιριζόμενους γονείς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ !!!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Χαλάνδρι, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ. 2132023926
Fax. 2132023925
www.halandri.gr
email: press@halandri.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έναρξη Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Κέντρο Χαλανδρίου

Ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδος η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Σκοπός του συστήματος είναι η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου του Χαλανδρίου, ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρούσε τους πολίτες της πόλης μας. Με το σύστημα αυτό αναμένεται να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι για στάθμευση, να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες και η ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης. Το σύστημα το διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου ο Δήμος Χαλανδρίου (χωρίς τη διαμεσολάβηση ιδιωτικής εταιρείας) για τη βελτιστοποίηση των ανταποδοτικών οφελών για τους δημότες μας.


Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα διατεθούν για την προμήθεια λεωφορείων για τις ανάγκες της Δημοτικής Συγκοινωνίας, για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων εντός της περιοχής εφαρμογής του συστήματος καθώς και για την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, όπως τα ποδήλατα.


Την περιοχή εφαρμογής του συστήματος μπορείτε να την πληροφορηθείτε στο Συστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης ή στο γραφείο Ελεγχόμενης στάθμευσης (Δήμος Χαλανδρίου, Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου, 2ος όροφος). Στο σύστημα υπάρχουν 2 Ζώνες:


ΖΩΝΗ 1: Αποτελείται από τους κύριους οδικούς άξονες της περιοχής, όπου θα σταθμεύουν αποκλειστικά οι επισκέπτες έναντι αντιτίμου


ΖΩΝΗ 2: Η Ζώνη 2 περιβάλλει τη Ζώνη 1 και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα οχήματα των κατοίκων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Τρίτη- Παρασκευή : 09:00 – 21:00
Δευτέρα και Σάββατο : 09:00 – 15:00
Κυριακή – Αργίες : Ελεύθερη Στάθμευση


ΤΕΛΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Μισή ώρα : 0,50 ευρώ
Μία ώρα : 1 ευρώ
Δύο ώρες : 2 ευρώ
Τρείς ώρες : 3 ευρώ


http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=3311&cnode=191


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις