Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 34χρονου στο Χαλάνδρι

Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε σήμερα το πρωί τελικά ο 34χρονος που εξαφανίστηκε στις 11.00 π.μ. του Σαββάτου από την περιοχή του Χαλανδρίου Αττικής. Ο άνδρας βρέθηκε στην ίδια περιοχή και άμεσα επέστρεψε στο σπίτι και στους οικείους του.

http://www.inewsgr.com

Πατριωτισμός και αντιπατριωτισμόςΑραγε ο πατριωτισμός, δηλαδή η υπεράσπιση της χώρας, του λαού και της κοινωνίας, αποτελεί στην εποχή μας κάτι «ξεπερασμένο», ένα «μη πρόβλημα», που «θολώνει τα κρίσιμα πεδία της Αριστεράς», όπως διατείνονται κάποιοι από το χώρο της, ή μήπως παραμένει πάντα ένα πραγματικό πρόβλημα, που στις μέρες μας επανέρχεται με ανανεωμένη οξύτητα, ώστε η Αριστερά να μην μπορεί να το αγνοεί;
Σε πρόσφατη ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι ο «αριστερός πατριωτισμός» αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της πολιτικής του. Αναφέρθηκε στον Αρη Βελουχιώτη, ο οποίος στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής τόνιζε ότι ενώ το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, «εμείς έχουμε πατρίδα τις πεζούλες μας, που είναι το μοναδικό καταφύγιό μας».
Οσοι υποστηρίζουν ότι ο πατριωτισμός είναι παρωχημένο πρόβλημα, επικαλούνται γι' αυτό κάποια υποθετική νέα πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης. Ωστόσο, αυτή η αναφορά θα είχε βάση εάν είχε όντως δημιουργηθεί νέα πραγματικότητα. Σήμερα, αυτή ακριβώς η υποθετική πραγματικότητα αποδεικνύεται εικονική, αιτία διεθνούς κρίσης και διαιωνιζόμενης αστάθειας σε όλα τα επίπεδα. Πώς να μην υποθέσει κάποιος ότι οι θιασώτες της ιδέας πως ο πατριωτισμός έχει ξεπεραστεί παίρνουν πολύ στα σοβαρά τον εικονικό κόσμο του κεφαλαίου που σύρεται σήμερα σε βαθύ αδιέξοδο; Αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις τους, από όλα τα μέρη του κόσμου ανέρχονται οι αντιστάσεις στην αποτυχημένη θεολογία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και στο επίκεντρο όλων βρίσκεται η αγωνία για προάσπιση των κοινωνιών και των πατρίδων απέναντι στον κίνδυνο της αποδόμησης.
Στην Ισπανία, ανερχόμενη κοινωνική δύναμη είναι οι Podemos, που διεκδικούν την επανίδρυση της κοινωνίας, με βάση λαϊκές συνελεύσεις, «χωρίς κομματικές ταμπέλες και ιδεολογίες». Ο ηγέτης τους Πάμπλο Ιγκλέσιας επαναφέρει την έννοια του πατριωτισμού, που έχει εγκαταλειφθεί από το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Για την «πολιτικά ορθή» Αριστερά, η αναφορά στην κοινωνία ως σύνολο εκτίθεται στις αμαρτίες του «λαϊκισμού» και του «εθνικισμού». Μιλώντας για «πατρίδα», οι Podemos ενοχοποιούνται για «βολιβαριανά οράματα», εμπνεόμενα από τον Τσάβες και τη Λατινική Αμερική.
Στη Γαλλία, ο Ρεζίς Ντεμπρέ επισημαίνει ότι η γαλλική Αριστερά έχει γίνει «γαλλοφοβική», «λαοφοβική» και «κοινωνιοφοβική», αφού εγκατέλειψε τις έννοιες «λαός», «κοινωνία», «έθνος». Η άνοδος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, τονίζει ο ίδιος, αποτελεί δείκτη ιδεολογικής αποσύνθεσης των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων. Η «Ουμανιτέ» του ΚΚΓ σε κύριο άρθρο της αναγνωρίζει ότι «έχουμε χάσει την έννοια του πατριωτισμού και οφείλουμε να την ανακτήσουμε. Ο πατριωτισμός δεν αποτελεί αίρεση. Είναι δημιούργημα της Αριστεράς της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 και ο αριστερός διεθνισμός που ακολούθησε δεν καταργεί τον πατριωτισμό, αλλά τον εμπλουτίζει. Η εθνική γαλλική σημαία και η κόκκινη σημαία βαδίζουν χέρι χέρι στη γαλλική ιστορία και πάντοτε η πατριωτική Αριστερά ήταν αυτή που δημιούργησε τους μεγάλους σταθμούς της ιστορίας».
Οταν σήμερα οι κοινωνίες απειλούνται με αφανισμό, όταν στην Ευρώπη γίνεται λόγος για εγκαθίδρυση σχέσεων αποικιακού τύπου μεταξύ Βορρά και Νότου, επισημαίνει ο Ιγκλέσιας, υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι προφανές ότι το πρόβλημα του πατριωτισμού όχι μόνον δεν είναι «ξεπερασμένο», αλλά επανέρχεται και αποκτά νέα επικαιρότητα στην εποχή μας. Ανάμεσα στην ολιγαρχία του μεγάλου χρήματος και στην «πολιτικά ορθή» Αριστερά, που αποδέχεται τους όρους παιχνιδιού της πρώτης, αναδύονται σήμερα οι μεγάλες λαϊκές και δημοκρατικές πλειοψηφίες, που απειλούνται από αμφότερες τις πλευρές: τόσο από την επιθετικότητα της πρώτης όσο και με την ανεκτικότητα και ουσιαστική κάλυψη από τη δεύτερη. Ο αριστερός πατριωτισμός, τονίζει ο Ιγκλέσιας, αποτελεί το «συνεκτικό ιστό», που συνενώνει τις κοινωνικές πλειοψηφίες απέναντι στις αντίστοιχες διεθνοποιημένες ολιγαρχίες.
Πολλαπλασιάζονται σήμερα οι αναφορές στον Ιταλό μαρξιστή Αντόνιο Γκράμσι (1891-1937), προς εντοπισμό του «κοινού αισθήματος» και ανανέωση των εννοιών «δημοκρατία», «λαός», «έθνος», «κοινωνική δικαιοσύνη». Εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι η σημερινή κρίση, αφού θίγει ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες στη βάση τους, δεν αντιμετωπίζεται σαν απλό οικονομικό ζήτημα ούτε από μόνο ένα τμήμα της κοινωνίας, αλλά θέτει απαράκαμπτο πρόβλημα κοινωνικών συμμαχιών και «επανίδρυσης» της κοινωνίας σε νέες βάσεις. Ο μαρξισμός, τονίζουν οι Ισπανοί, δεν είναι θρησκευτικό δόγμα προς ομφαλοσκόπηση και αυτοϊκανοποίηση των μεμυημένων σε αυτό, αλλά «εργαλείο δράσης» για τη σύμπηξη της «λαϊκής ενότητος».
Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με την κοινωνική συμμαχία χάνουν την καθαρότητά τους, ίσως ήλθε η στιγμή για να πληροφορηθούν, όπως διευκρίνιζε στον ελληνικό Μεσοπόλεμο ο Κωνσταντίνος Καραβίδας (1890-1973), ότι η καθαρότητα δεν υπάρχει παρά μόνον στα βιβλία, στη φαντασία και στο μοναχισμό, ενώ στην πραγματική ζωή τα προβλήματα παραμένουν πάντα σύνθετα, συμφυρματικά και αμφίσημα. Δεν ακολουθούν οι κοινωνίες τις θεωρίες, αλλά οι θεωρίες τις κοινωνίες. Εάν σήμερα στην Ευρώπη καταρρέει το μεταπολεμικό «κοινωνικό συμβόλαιο», που βασίστηκε στο κράτος δικαίου και στο κοινωνικό κράτος, εάν η γηραιά ήπειρος περιέρχεται σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης», με τις ανισότητες να εκτινάσσονται σε επίπεδα Λατινικής Αμερικής, τη δημοκρατία να κλονίζεται και την Αριστερά να παραμένει ουδέτερη, καταφεύγοντας σε «κοινωνιακά» ζητήματα (μειονοτικά δικαιώματα παντός είδους και προς πάσα χρήση), τότε ο «πατριωτισμός» και η «παλλαϊκή ενότητα», ακόμη και εάν θεωρηθούν «λαϊκισμοί», δεν αποτελούν ζητήματα «παρωχημένα», αλλά αντίθετα ανταποκρίνονται σε επείγουσα ανάγκη της σημερινής κοινωνίας, τουλάχιστον όπως η ίδια το προσλαμβάνει.

kvergo@gmail.com

ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑ .....

ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛ...ΑΚΗΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ (έγραψε στίχους): Ο κροκόδειλας ο Τζίμης, στα ποτάμια της Ρεθύμνης....

ΣΧΟΛΙΟ 1: Τον είχανε στα Ζωνιανά να φυλάει φυτεία και τους έφυγε ....

ΣΧΟΛΙΟ 2: Οι καλαματιανοί απάντησαν ότι πρόκειται για διαφήμιση  και ότι με το δικό τους θα δείτε καρχαρίες στα δέντρα ..... ποιον κροκόδειλα τώρα ...

ΠΗΓΗ: http://www.zarpa.gr


Τσι Κρήτης το ψηλό βουνό,
πάνω στον Ψηλορείτη,
βλέπω έναν κροκόδειλο
με μια μεγάλη μύτη

το θέρος ήρθε επαέ
λόγω που θα'χε άδεια
μα λιγουρεύεται τυριά
και κυνηγά κουράδια

κλεμμένους ντάκους έτρωγε
ψες, μεσ' τις θημωνιές
μα βλέπω απο τους σύντεκνους
ν'αρπάει μπαλωθιές

φύγε βρε κρόκο κερατά
απ την δική μας νήσο
μην βγάλω έξω την ....βούρτσα μου
κι έρθω και σε χτενίσω!

για έμπα στο πλοιάριο
και τράβα στην Αθήνα
εκεί που'χεί τριακοσαριές
με την δική σου πείνα


ΠΗΓΗ: ATHENS MAGAZINE

Κρητικοί δε θέλω να σας τρομάξω αλλά όταν πέσουν τα χημικά της Συρίας στη θάλασσά σας, ο κροκόδειλος θα γίνει Γκοτζίλα.

Ηθικό δίδαγμα της ημέρας: Είναι πιο πιθανό από το να κριθεί νόμιμη μία απεργία να βρεθεί κροκόδειλος στην Κρήτη...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Συνεχίζεται η «εκπαίδευση» των νέων αιρετών


Μετά την ενημέρωση των νέων αιρετών – Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, της Αττικής , Πελοποννήσου , Βορείου και Νοτίου Αιγαίου , συνεχίζεται η « εκπαίδευση» σε θέματα που αφορούν στη διοίκηση, στη διαχείριση και λειτουργία των Δήμων, στην καταστατική θέση των αιρετών, στο προσωπικό των Δήμων, στο οικονομικο – κοινωνικό περιβάλλον και στη νέα προγραμματική περίοδο  ΣΕΣ 2014 – 2020 και για την υπόλοιπη χώρα
Μεθαύριο  9 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ενημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δ. Μακεδονίας και Κ. Μακεδονίας. Επίσης στις 11 Ιουλίου στη Λάρισα για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στις  16  του μηνός στην Πάτρα,  για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες της Δ. Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.

http://newsta.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Ποιοι πήγαν από το Χαλάνδρι; 
Ποιοι ΚΛΗΘΗΚΑΝ; 
Διότι ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ!
ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ....

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ: ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΡΙΑ


Ο Κατρούγκαλος είναι σοβαρός άνθρωπος, αυτό το ξέρουμε όλοι. (αλλά και οι σοβαροί καμιά φορά κάνουν λάθος).

Κάλεσε λοιπόν ο συνταγματολόγος Κατρούγκαλος τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να σκίσουν τα δελτία πολιτικής επιστράτευσης. 

ΣΟΒΑΡΟ!

Όσοι απλοί εργαζόμενοι άραγε τον ακούσουν και πράξουν ό,τι τους συνέστησε θα εκπροσωπήθούν άραγε ΔΩΡΕΑΝ στα δικαστήρια μόλις συλληφθούν, ως ένδειξη πολιτικής αλληλεγγύης και κοινού αγώνα;

Να το πουν οι μεγαλοδικηγόροι και μεγαλοκαθηγητάδες εκεί, του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αναλαμβάνουν την νομική και πολιτική κάλυψη του αγώνα των εργαζομένων και τότε ΝΑΙ, αξίζει τον κόπο να  κάνουν οι εργαζόμενοι τέτοια ακραία αντίσταση.

Με πλάτες στην βουλή όμως,  με νομική κάλυψη δωρεάν, με οργάνωση απεργειακών ταμείων από εμάς τους υπολοίπους κατά τις δυνάμεις μας.
ΝΑΙ!
ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

Αλλά αν θέλουν μετά αμοιβή - οι μεγαλοδικηγόροι, βολευτές -  για να τους εκπροσωπήσουν (για τέτοιο, μείζον πολιτικό θέμα) και μάλιστα ύστερα από πρόσκληση βουλευτή ...

Υπάρχει θεματάκι να λέγονται τέτοια δημόσια, έτσι δεν είναι;

Για να διευκρινιστεί λίγο το θέμα ....

ΥΓ:  Άντε - θου κύριε - μην τα πάρω με τους "αντάρτες με τον κώλο του άλλου" ....

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
          
                                                                                        
17η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2014

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 10η Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 451/2014 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στην κατάρτιση σχεδίου 5ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2014.

2.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για εξουσιοδότηση του Δημάρχου Χαλανδρίου για υποβολή αίτησης συμμετοχής – Δήλωση – προσφορά και υπογραφή της σύμβασης στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2014 – 2015.

3.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκδοση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α..

4.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον καθορισμό δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου για το σχολικό έτος 2014 – 2015.

5.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αποδοχή και την κατανομή ποσού 96.933,27 € Α΄ δόσης για το έτος 2014 στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χαλανδρίου.

6.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτα οικονομικά βοηθήματα.

7. Συζήτηση και λήψη σχετικά με τα οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων Υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου.

8.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την διενέργεια ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού για την «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών» του Δήμου Χαλανδρίου.

9.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης σύμβασης του έργου ‘Αποκαταστάσεις ζημιών σε στύλους του Δημοτικού φωτισμού’, Α.Μ. 13/13.

10.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 145/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην παράταση συμβατικής προθεσμίας του έργου ‘Επισκευή – αποκατάσταση πεζοδρομίων και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων’, Α.Μ. 8/13.

11.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου’ με Α.Μ. 4/13, προϋπ. 50.000,00 € με ΦΠΑ εγγεγραμμένο στον Κ.Α. 25.7312.62 του προϋπολογισμού του Δήμου.

12.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Επισκευή – αποκατάσταση πεζοδρομίων και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων’, Α.Μ. 8/13.


    Χαλάνδρι 04/07/2014 
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Mαθητές από το Χαλάνδρι κέρδισαν σε διαγωνισμό Ρομποτικής

 Ένα νυχτερινό σχολείο, το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου πήρε την πρώτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία Λυκείου, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Περιστέρι.
Μετά από αυτή την νίκη στον διαγωνισμό που είχε τίτλο «ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ» το σχολείο θα εκπροσωπήσει  τη χώρα μας στη φετινή Ολυμπιάδα ρομποτικής η οποία θα διεξαχθεί 21-23 Νοεμβρίου 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. Διοργανωτής του Διαγωνισμού ήταν ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WROHELLAS.
Η επιτυχία του 7ου εσπερινού ΕΠΑΛ Χαλανδρίου έρχεται να προστεθεί στη δεύτερη και τρίτη θέση που είχε αποσπάσει αντίστοιχα στον ίδιο διαγωνισμό το 2012 και το 2013.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για τη ΔΕΗ
Η ΔΕΗ, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, η βάση της ανάπτυξης, της προόδου της χώρας, που παρέχει το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρισμού σε εκατομμύρια νοικοκυριά, νησιά κι απομονωμένα χωριά, ετοιμάζεται να διαμελισθεί και να παραδοθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι φυσικά ως μόνη επιδίωξη θα έχουν την αύξηση των κερδών τους και όχι το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.

Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν υπό κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, ή τις επαναφέρουν στον δημόσιο έλεγχο, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην κατάτμηση και εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ, με αποικιοκρατικούς όρους.

Παραχωρούνται υποδομές, μονάδες παραγωγής, υδροηλεκτρικά εργοστάσια (διαχείριση υδάτων), κοιτάσματα λιγνίτη, δικαιώματα εξορύξεων και εξασφαλισμένοι πελάτες. Αμύθητη Δημόσια Περιουσία και υπεραξία που χτίστηκε δεκαετίες τώρα προσφέρονται στην ανεξέλεγκτη διαχείριση των ιδιωτών, που παρουσιάζονται σαν «επενδυτές».

Θυμόμαστε όλοι μας τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ ζημιά στο δημόσιο που άφησαν τα πειράματα ιδιωτικοποίησης με τις Energa και Hellas Power. Εμείς τα πληρώνουμε ακόμα! Εμείς πληρώνουμε και τις τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις στις ιδιωτικές εταιρείες που πωλούν ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ. Γι’ αυτό είναι υποκρισία να λέγεται ότι το ρεύμα θα γίνει φθηνότερο. Ξέρουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αύξησαν παντού τις τιμές και εξάντλησαν κάθε είδους φυσικούς πόρους και αποθέματα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Γνωρίζουμε από την δική μας εμπειρία σαν δημοτικοί υπάλληλοι, τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της τρόικας για την κατάργηση και παραχώρηση σε ιδιώτες των δημόσιων κοινωνικών δομών, για τις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όλα αυτά που θα οδηγήσουν σε ακριβότερες και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προς τους δημότες.

Γνωρίζουμε ότι η τμηματική εκποίηση της ΔΕΗ αποτελεί μέρος αυτών. Μας θίγει όλους γιατί είναι δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Γνωρίζουμε ότι η πώληση των βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και λειτουργιών της ΔΕΗ μας μετατρέπει όλους σε ενεργειακούς όμηρους ιδιωτικών συμφερόντων.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά και κάθε δημόσιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα και το λαό μας. Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Σαν Σύλλογος Εργζαομένων Δήμου Χαλανδρίου θα σταθούμε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μαζί με τους πολίτες του Χαλανδρίου, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και φορείς, μαζί με τους Έλληνες που αγωνιούν και οραματίζονται μια άλλη Ελλάδα.

Θα αγωνιστούμε ενωμένοι για σώσουμε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, για να λειτουργήσει προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ποιοι περιμένουν τον Σ. Ρούσσο στην γωνία λοιπόν και γιατί

Η νίκη ενός νέου δημάρχου απασχολεί συχνά τις συζητήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων, οι οποίοι θεωρούν την εκλογή του «έκπληξη» και αναμένουν με ενδιαφέρον την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους του.
Ο λόγος για τον Σίμο Ρούσσο (φωτο), δήμαρχο, πλέον, Χαλανδρίου. Αν και η ενασχόλησή του με τα αυτοδιοικητικά ξεκίνησε χρόνια πριν, για πρώτη φορά εκλέγεται δήμαρχος. Συσπείρωσε ένα ευρύτατο μέρος της Αριστεράς και κατέβηκε στις εκλογές με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγων Πράσινων, Σχεδίου Β’, ανένταχτων Αριστερών και αντιεξουσιαστών. Πρέπει να σημειωθεί ότι έκανε ένα τρομερό come-back, μεταξύ α' και β' γύρου. Αν και βρέθηκε πίσω περίπου 10 μονάδες από τον απερχόμενο δήμαρχο, Γιώργο Κουράση, κατέγραψε διαφορά περίπου 5% τη δεύτερη Κυριακή.
Γιατί περιμένουν όλοι (στη γωνία) την ανάληψη καθηκόντων από την πλευρά του; Περιμένουν να δουν πώς θα ασκήσει κοινωνική πολιτική στο δήμο του, η οποία, όπως εκτιμούν, θα αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα στη θητεία του. Βέβαια οι συγκεκριμένοι αυτοδιοικητικοί που αναφέρουν συνεχώς το όνομά του στις συζητήσεις τους, αν και αναφέρονται με κολακευτικά σχόλια στον κ. Ρούσσο, αναμένουν, ενδεχομένως και την πρώτη «στραβή». Είχαν, βλέπετε, στραφεί υπέρ της επανεκλογής του κ. Κουράση…
simos-roussos

  Πηγή: www.aftodioikisi.gr,myhalandri

Εξαφάνιση 34χρονου άνδρα στο Χαλάνδρι

Το πρωί του Σαββάτου στις 11 το πρωί εξαφανίστηκε από την περιοχή του Χαλανδρίου Αττικής νεαρός άνδρας ηλικίας 34 ετών.

Αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και κινδυνεύει η ζωή του. Πιθανότατα να κυκλοφορεί χωρίς ρούχα και παπούτσια.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μελαχρινός, με κοντό μαύρο μαλλί, έχει πράσινα μάτια, ενώ το ύψος του είναι 1.85μ.

Είναι περίπου 90 κιλά, ενώ έχει και ένα τατουάζ στην αριστερή του γάμπα. Για τελευταία φορά εθεάθη επί της Οδού Περικλέους, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στο Κάτω Χαλάνδρι.

Οποιοσδήποτε γνωρίσει κάποια πληροφορία, ας επικοινωνήσει άμεσα με το τμήμα ασφαλείας Χαλανδρίου στο τηλέφωνο 210-6899794 ή με την Άμεση Δράση.
http://kataggeilte.blogspot.com

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

ΣΤΑΘΗΣ, enikos.gr/