Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10! (Το πετύχαμε!!!!)

Κλειστά θα παραμείνουν από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 10.00 π.μ. τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χαλανδρίου, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών.
 

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΣΕΪΧΗΣ!!

«Η Γη δεν γυρίζει». 

 

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ!


Τάδε έφη ενώπιον ομάδας μαθητών ένας Σαουδάραβας ιμάμης, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube, ο σεΐχης Μπεντέρ αλ Χαϊμπερί, φαίνεται να υποστηρίζει με θέρμη την άποψή του ότι η Γη είναι σταθερή και δεν περιστρέφεται, ερχόμενος με αυτόν τον τρόπο σε ανοικτή σύγκρουση με τη θεωρία του Γαλιλαίου. Για να γίνει μάλιστα πειστικός, χρησιμοποιεί ένα πλαστικό ποτήρι νερού, που στο παράδειγμά του είναι η Γη, υπογραμμίζοντας:

«Ας πούμε ότι πηγαίνουμε με το αεροπλάνο στην Κίνα. Λέτε ότι η Γη γυρίζει. Προσέξτε με τώρα (δείχνει το ποτήρι). Αν η Γη γύριζε, δεν θα έπρεπε το αεροπλάνο να στεκόταν στον αέρα και η Κίνα να ερχόταν προς αυτό; Λάθος ή σωστό; Αν γύριζε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε το αεροπλάνο δεν θα έφτανε ποτέ στην Κίνα, γιατί και η Κίνα θα εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση με το αεροπλάνο»...


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player  - See more at: http://www.hellas-now.com/2015/02/blog-post_582.html#sthash.VIREWueJ.dpuf

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ»

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση στην οποία θα μιλήσει ο κ. Ηλίας Λιάντης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7, 2ος όροφος.

Κυκλοφορία ενός ξεχωριστού cd: "Όσα ξέρουν οι χαμένοι" της Θεοδώρας Τζίτα σε μουσική Τάκη Σούκα

Θεοδώρα Τζίτα
ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
Μουσική: Τάκης Σούκας

 «Όσα ξέρουν οι χαμένοι» είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού δίσκου μιας εξαιρετικής νέας ερμηνεύτριας, της Θεοδώρας Τζίτα. Τα έξι τραγούδια του άλμπουμ φέρουν την υπογραφή ενός σπουδαίου λαϊκού συνθέτη, του Τάκη Σούκα, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Δημήτρης Λέντζος, Κώστας Μπαλαχούτης, Γιώργος Μίτσιγκας και Μάκης Τσίτας.
Στο CD υπάρχουν τέσσερα καινούργια τραγούδια, τα οποία έγραψε ο Σούκας ειδικά για τη φωνή της Τζίτα και είναι τα: «Όσα ξέρουν οπι χαμένοι» (στίχοι: Δημήτρης Λέντζος), «Όταν θα φύγω ένα πρωί» (στίχοι: Μάκης Τσίτας), «Άιντε εβίβα» (στίχοι: Μάκης Τσίτας) και «Της Ανατολής παλάτια» (στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης). Επίσης, υπάρχει ένα ορχηστρικό κομμάτι και η a cappella επανεκτέλεση της Τζίτα στο «Βροχή τα παράπονα» (στίχοι: Γιώργος Μίτσιγκας), το οποίο είχε πρωτοερμηνεύσει η Ελένη Βιτάλη.
Σύγχρονα λαϊκά τραγούδια δοσμένα με ιδιαίτερη μαεστρία και μεράκι.
Η Θεοδώρα Τζίτα έκανε σπουδές κλασικού τραγουδιού, αλλά στράφηκε από νωρίς στο λαϊκό τραγούδι. Όπως αναφέρει και ο Νίκος Μπάτης στην κριτική του στο ogdoo.gr: «Με τον δίσκο αυτό εκφράζει με πληρότητα τα χαρίσματά της. Διαθέτει έναν αέρινο, φρέσκο, αλλά και νοσταλγικό τρόπο ερμηνείας και μια γοητευτική χροιά που κερδίζουν τον ακροατή». Η Ανθούλα Δανιήλ στη δική της κριτική γράφει μεταξύ άλλων (diastixo.gr): «Η Τζίτα συγκεντρώνει τα χαρίσματα που θα λαχταρούσε να έχει κάθε ταλαντούχος τραγουδιστής: φωνή χαρακτηριστική και κρυστάλλινη, με έκταση και βάθος, εκφραστικότητα στην ερμηνεία και γερές βάσεις».


ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
Παραγωγή: diastixo.gr
Διεύθυνση παραγωγής – ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Κιθάρες, μαντολίνο, λαουτομπούζουκο, ηλ. μπάσο, πιάνο, μπαγλαμάς και φωνητικά: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Μπουζούκια (και μπαγλαμάς στο «Όσα ξέρουν οι χαμένοι»): Μανώλης Καραντίνης
Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος
Ντραμς: Γρηγόρης Συντρίδης
Κρουστά-πνευστά (και αμανές στο «Της Ανατολής παλάτια»): Ανδρέας Σίκκης
Ακορντεόν: Δήμος Πολυμέρης
Κοντραμπάσο: Άρης Αυγερινός
Ηχολήπτης: Θεόδωρος Μανωλίδης
Στου?ντιο: «Αιολι?α»
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Μακιγιάζ: Ηλέκτρα Μώρου
Creative: Γιώργος Φερμελετζής
Γραφιστική επιμέλεια: Ελένη Κυριακίδου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ5η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 18η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων χρήσης κολυμβητικής δεξαμενής Ο.Ε. 2015 για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

2.        Χρονική παράταση της σύμβασης για τον έλεγχο Ισολογισμού και σύνταξη έκθεσης ελέγχου Ο.Ε. 2013.

3.    Παράταση της σύμβασης για την εργασία ηχογράφησης και απομαγνητοφώνησης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

4.        Έγκριση παράτασης ισχύος της υπ΄ αριθμ. 386/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου.

5.        Επανεξέταση διαγραφής βεβαιωμένου προστίμου της εταιρείας ‘Εστιατόρια – Ζαχαροπλαστεία Χαλανδρίου Α.Ε.’.

6.        Αίτημα διαγραφής βεβαιωμένων τελών Ο.Ε. 2009 – 2010 κοινοχρήστου χώρου και βεβαιωμένου προστίμου Ο.Ε. 2010 της εταιρείας ‘Εστιατόρια – Ζαχαροπλαστεία Χαλανδρίου Α.Ε.’.

7.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

8.        Ενίσχυση οικονομικά αδύνατων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.


9.        Ορισμός αιρετού εκπροσώπου στη γενική συνέλευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με διακριτικό τίτλο ‘Δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο’.

10.     Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων που θα συμμετέχουν στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (βάση του υπ΄ αριθμ. Ν. 3013/02 (ΦΕΚ 102Α΄)).

11.     Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους της Σχολικής επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου, από την παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» του κ. Γ. Κουράση.

12.     Παραχώρηση χρήσης γραφείου στο ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου επί των οδών Δαναΐδων και Αντιγόνης ως έδρα του σωματείου «Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου».

13.     Έγκριση σκοπιμότητας και τρόπου διενέργειας της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια τροχήλατων πλαστικών κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 1100 lt», προϋπολογισμού 199.948,80 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ενταγμένου στο ΕΠΠ.

14.     Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων επί της οδού Φραγκοκλησιάς.

15.     Εφαρμογή ή μη των διατάξεων του άρθρου 33 του Ν. 4067/2012 (Ν.Ο.Κ.) μετά από άρση και επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 596α.

16.     Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοτικών Κτιρίων».

17.     Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού (όσον αφορά τις ποσότητες) Πίνακα Εργασιών του έργου «Επισκευή – αποκατάσταση πεζοδρομίων και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων», Α.Μ. 8/13.

Κοπή πιτας της δημοτικής παράταξης « μια πόλη για να ζεις Χαλάνδρι, η πόλη μας»Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η δημοτική παράταξη « μια πόλη για να ζεις Χαλάνδρι, η πόλη μας» χθες, 16 Φλεβάρη, στο κατάμεστο από φιλους της παράταξης, bar CENTRO στο Χαλάνδρι.

Ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός συμβουλος Γιωργος Θωμάς, αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδρυσης της παράταξης, παρουσίασε ένα συντομο απολογισμό, της 6μήνης παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο, και διαβεβαιωσε τους φιλους της παράταξης για την ενεργότερη συμμετοχή και παρουσία της παραταξης στα δημοτικά πράγματα του Χαλανδρίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η δημοτική μας κίνηση δεν ιδρύθηκε για να κατέβει απλα στις εκλογές αλλά για να υπάρχει και μετά τις εκλογές, να υπηρετήσει τους κατοίκους του Χαλανδρίου και να βοηθήσει στην λύση των προβλημάτων. Πολιτισμός, καθαριότητα, πρασινο, εκπαιδευση και κοινωνική προνοια ηταν και παραμενουν οι προτεραιότητες της παράταξης»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σιμος Ρούσσος, ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Παττακός, ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε δράση», κ. Γιώργος Κουράσης, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης, «Μπορουμε ολοι Μαζι για το Χαλάνδρι» κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι αλλάζουμε πορεία», κ. Άγγελος Νταβίας, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και καθαριότητας κ. Δημητρης Χριστουλάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος, γιατρός, κ. Θωμάς Βαρδουλάκης , ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Αγγελής, ο Χαλανδραιος δημοτικός σύμβουλος Παλληνης,κ. Δημήτρης Μπαξεβάνης, η Οργανωτική Γραμματέας και μελος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. κ. Τάνια Καραγιάννη, ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Γ.Σ. Προμηθέας Χαλανδρίου», κ. Κώστας Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος των Κρητων Χαλανδρίου κ. Μανώλης Πατεράκης, εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Ενωσης η κ. Σπανάκη Χρυσούλα, εκπρόσωπος της Παγκαλαβρυτινής Ενωσης ο κ. Παναγιώτης Μπουζιώτης, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού ο κ. Οικονομόπουλος Τάσος, η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM κ. Τετη Χατζηνικολάου, το Δ.Σ. του σωματειου ιδιοκτητων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Χαλανδρίου, πρόεδροι και μέλη συλλόγων γονεων και κηδεμόνων, διευθυντές σχολειων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΠΑΛΙ