Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΘα ψάξουμε περισσότερο το θέμα και θα επανέλθουμε!

Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ καταργεί το νόμο Ραγκούση - Άκυρες οι δημοτικές εκλογές του 2010;Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας και πλέον οριστικά ο νόμος-σκάνδαλο περνά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αν βέβαια δεν μας επιφυλάσσει η τρόϊκα και επ'αυτού άσχημες εκπλήξεις: Η αλλαγή του Συντάγματος είναι βασικός στόχος των τροϊκανών και ο νόμος μπορεί να επανέλθει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.

Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010, λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους στην εκλογική διαδικασία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διάσκεψης που είχε προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ζητήσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας. Πλέον με βάση την απόφαση της Ολομέλειας που δημοσιεύθηκε αναμένεται να χαραχτεί και η νέα «γραμμή» της κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση.

Δηλαδή, παραδέχεται ότι προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος και εδώ εγείρεται πλέον ένα νέο ζήτημα: Πως είναι δυνατόν να παίρνουν την ιθαγένεια ξένοι χωρίς δεσμούς με το ελληνικό έθνος; Άρα πρέπει να αλλάξει και αυτό το σημείο του νόμου και να υπάρξει ως προϋπόθεση η απόκτηση πραγματικού δεσμού του αλλοδαπού με τον Ελληνισμό πριν του χορηγηθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Πρακτικά το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε ότι "Έλληνας γεννιέσαι" και δεν γίνεσαι με την απλή παραμονή στην Ελλάδα για μερικά χρόνια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.

Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.Ανακοίνωση για την κατάρρευση σοβά σε αίθουσα διδασκαλίας του 7ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε ο σοβάς από το ταβάνι της αίθουσας διδασκαλίας Νο3 του 2ου ορόφου στο σχολικό συγκρότημα 7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Στη συγκεκριμένη αίθουσα κάνουν μάθημα παιδιά της Στ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού. Το πρόβλημα οφείλεται σε υγρασία από την ταράτσα, η μόνωση της οποίας έχει πλέον φθαρεί.

Το κτήριο παραδόθηκε το 1971 και έχει πάρα πολλά προβλήματα λόγω παλαιότητας αλλά και ελλιπούς συντήρησης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου. Από την μεριά των Δ/ντών των Σχολείων έχουν γίνει επανειλημμένα όλες οι απαραίτητες ενέργειες με έγγραφα προς τις δημοτικές υπηρεσίες. Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν γίνει μερεμέτια σε ένα μικρό κομμάτι του σοβά και η ολική αποκατάσταση σχεδιάστηκε να υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, με χρηματοδότηση από τα έκτακτα έσοδα του Δήμου (Σ.Α.Τ.Α.) η οποία όμως δεν έγινε ποτέ παρ’ ότι είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός του έργου.

Επειδή ποτέ δεν ήρθαν τα χρήματα;

Επειδή τα χρήματα πήγαν αλλού; Και πού;

Πού οφείλεται αυτή η εγκληματική ολιγωρία;

Προφανώς στην έλλειψη συνειδητοποίησης ότι στα σχολεία φοιτούν μικρά παιδιά και συνεπώς στην έλλειψη υπευθυνότητας και προτεραιότητας που απορρέει από την συνειδητοποίηση αυτή.

Μπορούν να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο δήμαρχος ο ίδιος, τι θα συνέβαινε αν αντί για βράδυ η αποκόλληση του σοβά γινόταν πρωί και από κάτω ήταν οι μαθητές με το δάσκαλό τους;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ την εικόνα του συμβάντος σε ώρα διδασκαλίας;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ τον θρήνο;

Για εμάς είναι σαν να έχει συμβεί. Δεν έχει σημασία αν τα παιδιά και ο δάσκαλος στάθηκαν τυχεροί.

Αν και χαιρόμαστε που θα είναι όλοι αύριο κοντά μας ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ στη σκέψη του κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά από την αμέλεια της πολιτείας.

Για εμάς έχει σημασία να είναι ασφαλή τα σχολεία. Κι αυτό είναι αρμοδιότητα του δήμου.

Από τη στιγμή μάλιστα που είχαν ενημερωθεί και ξαναενημερωθεί για το πρόβλημα, δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη και για ότι άλλο συμβεί.

Έκτος όμως, από τις προτεραιότητες του δήμου Χαλανδρίου που φέρει την ευθύνη υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα. Οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας από 48 έχουν μείνει 8 λόγω περικοπών των μνημονίων. Η έλλειψη εργατών δυσχεραίνει την διεκπεραίωση των απαραίτητων έργων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η μείωση του προσωπικού οδηγεί σε ασφυξία ικανοποίησης πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Σημειώνουμε επίσης, πως αντίστοιχο περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο σε σχολείο της Κηφισιάς. Νύχτα έπεσαν οι σοβάδες των ταβανιών σε αίθουσες του 2ου ορόφου. Από τύχη κι εκεί δεν υπήρξαν θύματα.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ

ΜΝΗΜΟΝΙΑ + ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ = ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑΦΟΙ

Για αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση γνωμοδότηση μηχανικού περί καταλληλότητας ή μη.

Άμεση αποκατάσταση όλων των προβλημάτων όπως αυτά επισημαίνονται από τα υπομνήματα των διευθυντών του 7ου -10ου Δημοτικού.

Άμεση προτεραιότητα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της τεχνικής υπηρεσίας για τη συντήρηση όλων των σχολείων του δήμου Χαλανδρίου, όπως αυτή προσδιορίζεται σε έγγραφό της στις 16/2/1212 και προκηρύχθηκε στις 26/3/2012.

Άμεση γραπτή αιτιολόγηση της αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας και του δημάρχου για την ολιγωρία.

Άμεση παρουσίαση από την Αντιδήμαρχο όλων των παραστατικών εσόδων και εξόδων από τα χρήματα της Σ.Α.Τ.Α. για τα εγκεκριμένα έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Άμεση προτεραιότητα στις ανάγκες των χώρων μόρφωσης και εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Άμεση κατάργηση των όρων των μνημονίων.

Άμεση χρηματοδότηση των σχολείων στις πραγματικές λειτουργικές και πάγιες ανάγκες.

ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ! ΕΠΕΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Έπεσε τμήμα του ταβανιού σε αίθουσα του 7ου δημοτικού σχολείου στο Κάτω Χαλάνδρι!!!

Από τύχη δεν θρηνούμε την ζωή ή τον τραυματισμό κάποιων παιδιών ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 7ου κο Κυριαζόπουλο, με τον οποίο καταφέραμε μετά από πολλά βάσανα, τουλάχιστον να μιλήσουμε στο τηλέφωνο.

Ο Θεός, η τύχη δεν ξέρουμε σε τι θέλει να το αποδώσει ο καθένας, βοήθησε ώστε το ταβάνι να πέσει κατά την διάρκεια της νύχτας, που το σχολείο ήταν κλειστό!!!

Αν άντεχε μερικές ώρες ακόμα θα ΣΚΟΤΩΝΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Τα παιδιά που κάνουν μάθημα σε αυτήν εδώ την αίθουσα!


Θα πείτε πάλι "υπερβολές";

Γι' αυτό κάναμε μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουμε μια φωτογραφία που να δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. 

Δυστυχώς δεν μας επετράπη, αφού το σχολείο είναι ακόμα σε λειτουργία, την οποία δεν θέλαμε να διαταράξουμε με καυγάδες.

Ο διευθυντής του σχολείου κος Κυριαζόπουλος μας μίλησε μόνο τηλεφωνικά και μας εξήγησε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει media μέσα στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας του.

ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΤΥΠΑ. (ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ! Ουσιαστικά αρκετοί από τον σύλλογο γονέων που μπαινόβγαιναν, άκουσαν τις προσπάθειές μας και παρίσταναν πώς άφηναν την πόρτα ανοιχτή για να μπουκάρουμε).
Δεν θέλαμε να μπουκάρουμε εν ώρα λειτουργίας.

Ο κος Διευθυντής μας είπε επίσης ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες για την αποκατάσταση της ζημιάς ενέργειες.

ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!
(Χωρίς να μας το πει, αλλά από πηγές μας ξέρουμε ότι οι διευθυντές έχουν θέσει από παλιά το πρόβλημα ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ εγγράφως).

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΠΕΥΣΕ!!!
ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

Το βανάκι των τεχνικών του δήμου ήρθε στο σχολείο με δύο τεχνικούς την ώρα που είχαμε στήσει καρτέρι, μπας και βρούμε μια φωτό που να δείχνει το μέγεθος του κομματιού που αποκολλήθηκε.Τελικά σας δίνουμε την είδηση χωρίς φωτό, ΑΛΛΑ ΕΧΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, στην τηλεφωνική μας συνομιλία και ύστερα από ασφυκτική πίεση που ασκήσαμε στον ευγενέστατο - πρέπει να παραδεχτούμε - κο Κυριαζόπουλο, ότι αν η αποκόλληση είχε γίνει εν ώρα λειτουργίας, δηλαδή λίγες ώρες αργότερα από όταν έγινε,  ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΡΗΝΟΎΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΗΞΤΕ ΤΗΝ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΗΝ ΤΥΧΕΡΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!

Για τις ευθύνες σας, την αποτελεσματικότητα της δουλειάς σας, την σοβαρότητά σας ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΧΟΛΙΟ.

ΥΓ:
 Κρίσεις για το γεγονός ότι επελέγη να "συσκοτιστεί" τέτοιο θέμα και να μας κάνουν την ζωή δύσκολη για μια φωτό κάντε μόνοι σας γιατί μια ευγενική και φιλική μαμά μας έκανε ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ κριτική ότι είμαστε γκρινιάρηδες και ότι δεν αναδεικνύουμε την θετική πλευρά των ειδήσεων και μαυρίζει η ψυχή της. 

Προσπαθήσαμε πολύ να αποδώσουμε λοιπόν την είδηση με "θετικό πνεύμα", όπως μας υπέδειξε η φίλη, αλλά δεν τα καταφέραμε. 
Τι να γράψουμε δηλαδή;;; 

Μια ιδέα που είχαμε ήταν: "Συγχαρητήρια στους καλούς μας υπευθύνους του φανταστικού  δήμου μας που δεν έπεσαν τα ταβάνια στις άλλες αίθουσες" αλλά τελικά η ιδέα απορρίφθηκε.

ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ:
ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ! 
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΝΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΤ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΝΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ (έχει αρχίσει και γίνεται ρουτίνα για να κουνηθούμε λίγο)

Ήρθε λοιπόν  εχθές ο σμπίρος μου και μου έλυσε την απορία που μου είχε γεννηθεί από αυτή την ανάρτηση του Νίκου Πανταζή (διαβάστε την, μικρή είναι)

Μεγάλη οικονομική ζημία του Δήμου από τις διεκδικήσεις των πιστωτών του Δήμου δικαστικά


Και αφού τα είπε και τα μάθαμε εμείς, σήμερα θα μάθετε και εσείς.

Εχθές λοιπόν ο Νίκος Πανταζής κλήθηκε στο ΑΤ Χαλανδρίου και κατέθεσε ως μάρτυρας σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα του, που αφορούσε στην αντικατάστααση του πρώην Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Χρήστου Μπαμπανιώτη από τον αεικίνητο δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση.

Σύμφωνα με τα λαγωνικά της Πλατείας (χαχαχα) το φύλλο της εφημερίδας έπεσε όλως τυχαίως στα χέρια της εισαγγελίας, από όπου διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πάντως σε λίγο θα δημιουργήσουν ειδικό τμήμα στην εισαγγελία για τον δήμο μας και τις εμπνευσμένες διοικητικές πρακτικές του Αεικίνητου Δημάρχου μας και της παρέας της διοίκησης ΑΝΔΡΕΑΣΗ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡ-ΗΤΩΝ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ!

ΥΓ: Να σας υπενθυμίσουμε ότι τρέχουν τουλάχιστον 3 εισαγγελικές έρευνες αυτή την στιγμή στον δήμο Χαλανδρ-ήτων ενώ ετοιμάζονται και άλλες (τόσες ξέρουμε δηλαδή, μπορεί να είναι και άλλες).
ΑΝΤΕ ΒΡΕ! ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΤΕ!

ΥΓ: Αλλάζουμε το χθεσινό "δήμος ΧΑΛΑΒΡΥΤΩΝ"σε "δήμος ΧΑΛΑΝΔΡΗΤΩΝ" όπως μας  πρότεινε φίλος. 
Είναι  καλύτερο οπότε θα υποχωρήσουμε στην λαϊκή απαίτηση.

Άγριο κράξιμο στη Λούκα Κατσέλη που διέφυγε από χωράφι σε χωράφι...
Η Λούκα Κατσέλη από χωρίον εις χωρίον γιατί η αλαζονεία της … εδώ πληρώνεται!!!
Οι αγρότες της Τριταίας έδειξαν ότι έχουν… τσαγανό!
Στην Αθήνα πλέον δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Κι έτσι ξεκίνησε τις περιοδείες της στην επαρχία. Η
Λούκα Κατσέλη εμφανίστηκε χθες στην Αχαΐα σε συγκέντρωση 20 νοματαίων (δεν μαζεύει παραπάνω) που της διοργάνωσαν οι «κολλητοί» της. Δεν υπολόγισε όμως τους αγρότες, τους οποίους προκλητικά αγνόησε και δεν συνομίλησε καν μαζί τους για τα προβλήματα του κλάδου τους, παρά την έκκλησή τους για διάλογο.
Και τα λάθη εδώ ...πληρώνονται!

Η πρώην Υπουργός (που κι αυτή ψήφισε το μνημόνιο, χωρίς να το διαβάσει) πηγαίνοντας χτες από την Τριταία σε άλλη «μεγαλειώδη» συγκέντρωση στο Αίγιο, δεν κατάφερε να περάσει το μπλόκο των αγροτών στο Διάσελο, που την ανάγκασαν να μεταβεί στο Αίγιο μέσω... Καπερναούμ.
Πέντε ώρες περιπλανιόταν μες τη νύχτα από χωράφι σε χωράφι, από δύσβατους αγροτικούς δρόμους -θυμίζοντας το «από χωρίον εις χωρίον»- και με συνοδεία αστυνομικών μέχρι να φτάσει στη λεωφόρο. Οι «δορυφόροι» και συνοδοί της, ο πρώην βουλευτής και...
πρώην Νομάρχης Αχαΐας Ευριπίδης Καφαντάρης, οι πρώην βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους αγρότες-διαδηλωτές, καθώς επιχείρησαν προκλητικά να σπάσουν το μπλόκο.
Κατά τα άλλα η κυρία σχημάτισε την Κοινωνική Συμφωνία χωρίς να είναι ικανή να κάνει διάλογο με τα κινήματα!

Της Μαριάννας Τσήπα http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΑΤΤΩ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτή Β΄ Αθήνας, Π. Κουρουμπλή για επανόρθωση των λαθών του ΔΝΤ«Ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων, το έγκλημα που κατ’ εξακολούθηση διαπράττεται εις βάρος του ελληνικού λαού λόγω του λαθεμένου υπολογισμού του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή. Και ενώ το λαθεμένο της μνημονιακής συνταγής αλλά και των εκτιμήσεων για το ύψος της ύφεσης αναγνωρίζεται από όλους και λαμβάνει διαστάσεις στον διεθνή Τύπο, η -λαλίστατη κατά τα άλλα- κυβέρνηση σιωπά.

Αντί να διεκδικήσει, σε αντιστάθμιση των ζημιών που έχει υποστεί η χώρα εξαιτίας των λαθών του ΔΝΤ, ένα ισόποσο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία, συνεχίζει τη μονόπλευρη επιβάρυνση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων με περικοπές συντάξεων και υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή και τη φοροαποφυγή των ημετέρων». 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ 

ΣΥ.ΡΙΖ..Α.-Ε.Κ.Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δ.Σ.Ε. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

«Δεν Πάμε Πουθενά»


Με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας στο Αργοστόλι συγχωνεύεται με άλλο άσχετο που έχει τίτλο: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» και έδρα το Μεσολόγγι.
Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη αφού το syllabus μαθημάτων των υπό συγχώνευση τμημάτων ΔΕΝ περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του δικού μας τμήματος όπως πολιτική επικοινωνία, κοινωνιολογία, δημοσιότητα ΜΜΕ, Δημόσιες Σχέσεις και Ολοκληρωμένες Δημόσιες Σχέσεις, Κοινωνία και ΜΜΕ και άλλα.

Αποδοχή του σχεδίου συνεπάγεται…

Κατάργηση του διδακτικού αντικειμένου των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
Υποβάθμιση του πτυχίου των ήδη αποφοιτησάντων, αφού δεν θα υπάρχει πλέον αμιγές Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
Ανασφάλεια και απογοήτευση για τους φοιτητές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν στο νέο πτυχίο.
Παράλογη παύση ενός τμήματος με μεγάλη ζήτηση, άριστη υλικοτεχνική υποδομή και ιδιόκτητα κτίρια.
Ολέθρια μετακίνηση 1.000 φοιτητών (μόνο από το Αργοστόλι) και άλλων 7.000 από άλλα μέρη της Ελλάδας στο Μεσολόγγι, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το Μεσολόγγι αδυνατεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο.
Πλήρη καταστροφή της οικονομικής ζωής του Αργοστολίου.

Με βάση τα ανωτέρω προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα…
Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, που να πάνε να σπουδάσουν; Σε ιδιωτικές σχολές ή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού;
Τα χρήματα που έχουν δοθεί για την αναβάθμιση του τμήματος και την ορθή του λειτουργία του τμήματος, πάνε χαμένα;
Γιατί απαιτούν από εμάς να σπουδάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε επιλέξει μέσω πανελληνίων εξετάσεων;
Με ποια λογική καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα;

Οι Καθηγητές και ο Σύλλογος Φοιτητών

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


                                                                                                                                            πρΟΤΑση

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις