Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ:

Ο Μπαμπάς του Τοτού έχει τρία αγόρια, που λες αναγνώστη μου,

- Τον Μούτσο,

- Τον Λούτσο,

............................ και τον .......................................

ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΣΥ!
ΑΝΑΠΗΡΟΣ ... ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑΕκπλήξεις! H "Ελλάδα του Βορρά" και "Ο δρόμος της Ελλάδας"

«Δανία του Νότου» ήθελε να γίνει Ελλάδα, αλλά τα πράγματα φαίνεται να αντιστρέφονται: «Ελλάδα του Βορρά» αποκαλεί την πλούσια Δανία η γερμανική έκδοση των Financial Times, καθώς οι Δανοί χρωστούν στα δημόσια ταμεία πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους και πρόστιμα που …απλώς δεν πληρώνονται.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κοπεγχάγη επικαλείται στοιχεία της τοπικής εφημερίδας Politiken, σύμφωνα με τα οποία τα χρέη των πολιτών προς το κράτος φτάνουν το 25% των συνολικών εισπράξεων από τον φόρο εισοδήματος, δηλαδή περίπου 1.800 ευρώ κατά κεφαλή…
Ακόμα και η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά, υποστηρίζοντας ότι πολλοί από αυτούς που χρωστούν είναι άνθρωποι στο περιθώριο της κοινωνίας, οι οποίοι απλούστατα δεν έχουν να πληρώσουν. Ποια είναι η λύση; Ένα «δανέζικο κούρεμα», υποστηρίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
--------------------
Πρέπει η Ελλάδα να πάρει δικό της δρόμο;

Ευχάριστο το σχόλιο, αλλά δυσάρεστο το τελικό συμπέρασμα από τον σχολιογράφο της εφημερίδας Die Weltτου Βερολίνου, με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών περί επιτροπείας: «Μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση δεν μπορεί να μετατραπεί σε προτεκτοράτο. Και βέβαια ένας δημοσιονομικός επίτροπος δεν έχει αντικείμενο αν δεν διαθέτει αρμοδιότητες που θυμίζουν κατοχή. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αντίληψη, ο κάθε λαός είναι υποκείμενο δικαίου και αφετηρία για νομιμοποίηση της κρατικής εξουσίας, δεν είναι αντικείμενο διαπαιδαγώγησης εκ μέρους των κυβερνώντων. Το συμπέρασμα απ΄όλα αυτά είναι σχεδόν παράδοξο: Για να διαφυλάξουν το κράτος και την κυριαρχία τους οι Έλληνες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. Το οφείλουν στον εαυτό τους. Πρέπει να πάρουν τον δικό τους δρόμο, ελεύθεροι πλέον από τα δεσμά των συναλλαγματικών ισοτιμιών».
 
Deutshe Welle / Γιάννης Παπαδημητρίου
 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *