Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.‏

Αθήνα, 6 Μαΐου 2011

ΑΔΕΔΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165 Αριθμ. Πρωτ.: 159ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατάθεση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από 37,5 στις 40 ώρες, εκτός από τις νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους και τη νέα μείωση εισοδήματος, διευρύνει με νέους, ακραίους τρόπους, την κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια του «ενδιάμεσου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015» για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Οι επιπτώσεις της νομοθετικής ρύθμισης της Κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για το ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ προσωπικό των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών των Ο.Τ.Α. όπου καταργεί το Π.Δ. 588/1988 και αυξάνει τις ώρες απασχόλησης από 30 σε 40 και που εκτός των άλλων δεν λαμβάνει υπόψη της και τις ανάγκες της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και τον παιδαγωγικό προσανατολισμό που οφείλουν να έχουν οι Σταθμοί. Οδηγεί στην κατάργηση του Κοινωνικού και Παιδαγωγικού τους χαρακτήρα.

Αντίστοιχα είναι ακραίες οι επιπτώσεις και σε άλλους τομείς όπως τα Νοσοκομεία (νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων κ.α.), σε άλλους τομείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και των υπόλοιπων Δημοσίων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. που είχανε ειδικά ωράρια ως αντιστάθμισμα του γεγονότος ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στα Β.Α.Ε., με αποτέλεσμα να είναι πολύ περισσότερες οι ώρες αύξησης του ωραρίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και καλεί τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, με αποφάσεις τους, να συμμετέχουν οργανωμένα και ενεργά στις αγωνιστικές-απεργιακές μορφές και πιο ειδικά στα συλλαλητήρια:

• Παρασκευή 6 Μαΐου 2011: Στάση εργασίας του προσωπικού των Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α. 12.00 μέχρι 16.00. Στις 18.00 Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.

• Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 και Τρίτη 10 Μαΐου 2011: 48ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. και την Τρίτη 10 ΜΑΪΟΥ 2011 ώρα 11.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

• Τετάρτη 11 Μαΐου 2011: Συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

Και καλεί την Κυβέρνηση για την άμεση απόσυρση της σχετικής «διάταξης Νόμου».
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

*** Οι Ομοσπονδίες που θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας καλύπτονται από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Απαιτείται όμως να ενημερωθούμε για τις ακριβείς ώρες που διευκολύνουν για την πραγματοποίηση και συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, προκειμένου να είναι συγκεκριμένη η απόφαση σύμφωνα με τις ανάγκες και τον προγραμματισμό κάθε Ομοσπονδίας.

*** Τα Νομαρχιακά Τμήματα που μπορούν να οργανώσουν άμεσα κινητοποιήσεις-στάσεις εργασίας κ.λ.π. καλύπτονται επίσης από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ισχύει η προϋπόθεση της άμεσης ενημέρωσής μας για τον ακριβή προσδιορισμό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η κα Αφροδίτη Χαρζηγεωργίου
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

Ένα παιδί , μοναχοπαίδι, αγόρι, αγάπησε μιας μάγισσας την κόρη

- δεν αγαπώ, του λέει, εγώ παιδιά

- μα αν θέλεις να σου δώσω το φιλί μου, της μάνας σου να φέρεις την καρδιά, να ρίξω να τη φάει το σκυλί μου…

Τρέχει ο γιος τη μάνα του σκοτώνει και την καρδιά τραβάει και ξεριζώνει.
Και τρέχει να την πάει
Μα σκοντάφτει και πέφτει ο νιος κατάχαμα με δαύτη.
Κυλάει ο νιος και η καρδιά κυλάει
Και την ακούν να κλαίει και να μιλάει…

Μιλάει η καρδιά της μάνας στο παιδί και λέει:

«εχτύπησες αγόρι μου»;

Και κλαίει….

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ... Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΦΛΟΥ!ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ...

Για του λόγου το αληθές ελάτε το βράδυ να δείτε με ποιον θα είμαστε στιν τελικό του μπάσκετ!Έλα ρε ΜΑΚΑΜΠΙ ....
Σόφο Γερά!

Αυτό είναι ορισμός του αντιρατσιστή: Να είσαι με εβραίικη ομάδα που παίζει ένας Έλληνας ΜΑΥΡΟΣ.
Ή μήπως είναι ο ορισμός του ... ρατσισμού απέναντι σε εκείνη την ομάδα με το φυτό που έχει 5 αστέρια του Δαβίδ στη φανέλα;;;

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ!


ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΣΜΟ! ΠΟΙΟΙ;;; ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ !!ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;;;Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *