Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Καλούμε όλους, Ηπειρώτες και φίλους,στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου
το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 7.30μμ
στο χώρο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Χαλανδρίου.

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με ηπειρώτικη φιλοξενία και
το παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Χαλιγιάννη
Παίρνουμε μαζί μας την καλύτερη διάθεσή μας και μεζεδάκι για την παρέα μας
Το τσίπουρο και το κρασί προσφέρεται, όπως κάθε χρόνο, από το σύλλογό μας


Με τις θερμότερες ευχές μας
το ΔΣ

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΔΕΣ: ΜΕ ΜΕΤΡΟ ....Η πλάκα με τα απολιθώματα των μνημονιακ'ων που ακόμα σέρνονται στα κανάλια είναι η ολοφάνερη έλλειψη επιχειρημάτων και θέσεων.

Δεν είναι εύκολο στον δοσίλογο να παραδεχτεί την προδοσία του ενάντια στον λαό του και αντί της μετάνοιας και της ταπεινής περισυλλογής επιδίδεται σε κάτι ακόμα χειρότερο και από τον προδοτικό του δωσιλογισμό.

Εύχεται να αποτύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ !!!

Δηλαδή εύχεται να συνεχίσει η δυστυχία και η πείνα των εκατομμυρίων συνανθρώπων του η ισοπέδωση και η αφαίμαξη και του τελευταίου ίχνους ρευστ'οτητας και η απαξίωση και εκποίηση της ατομικής ιδιοκτησίας των Ελλήνων....

Ο Δοσίλογος αυτός είναι χειρότερος από τον δοσίλογο της κατοχής του β παγκοσμίου πολέμου. Τότε η πληροφόρηση ήταν περιορισμένη και οι γνώσεις για λίγους.

Σήμερα με την έκρηξη της υπερπληροφόρησης, κυρίως μέσω διαδικτύου, είναι αδικαιολόγητη η επίκληση της άγνοιας και ο εθελοτυφλισμός.

 Θα μου πείτε ότι τα μνημονιακά απολιθώματα που περιφέρονται στα κανάλια έχουν πολλά να χάσουν αυτά και τα αφεντικά τους από την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο.

 'Οπως και να το κάνουμε όμως το να προβάλεις το ατομικό σου συμφέρον απέναντι στην κοινωνία είναι ειδικά σήμερα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

Τέλος θα κλείσω αυτές μου τις σκέψεις με την αναφορά μου στους πνευματικά αυνανιζόμενους μνημονιακούς του πληκτρολογίου οι οποίοι σαν είναι σε κάποια οπαδική σχέση αγάπης προς την ποδοσφαιροκομματική τους ομάδα και μη βλάποντας πιο μακρυά από το πληκτρολόγιό τους επιδίδονται σε μια αέναη αυτοικανοποίηση χρήζουσας ψυχαναλητικής κλινικής φροντίδας.

Παιδιά με μέτρο είπαμε γιατ'ι θα ξεχειλώσει!!!!!!..

Γ.Π.

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας


Με σχετική ανάρτησή του στο facebook, ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε.

Η ανάρτηση - ανακοίνωση

«Σήμερα υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Επί ένα χρόνο προσπάθησα να δώσω λύσεις σε προβλήματα των πολιτών, των Αυτοδιοικητικών, των επενδυτών, αλλά και να κινητοποιήσω τις Υπηρεσίες, ώστε να αποδώσουν κατά τον καλύτερο τρόπο.
Η παρουσία μου και η δράση μου είναι στην κρίση όλων.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλους τους υπαλλήλους της ΑΠΔ Αττικής, που με βοήθησαν στο έργο και τους εύχομαι Υγεία και Προκοπή!
Στην ΑΠΔ Αττικής συνάντησα υπαλλήλους με υψηλό φρόνημα, γνώσεις και επιστημονική επάρκεια.
Αγωνίστηκα για την αξιοκρατία, αλλά και την αξιολόγηση των δομών και των προσώπων παρά τις αντίθετες φωνές των συνδικαλιστών, που αρκετοί από αυτούς επιθυμούν την στασιμότητα.
Επιστρέφω στις δραστηριότητες μου και την δουλειά μου [που ποτέ άλλωστε δεν εγκατέλειψα].
Η πρόθεση μου ήταν πάντα να βοηθήσω την πατρίδα μου και τους συμπολίτες μου.»

ΠΗΓΗ: http://www.epoli.gr

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΕΜΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ μέχρι σήμερα ασκούμενη κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά σε δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά και μετόχους των τεσσάρων συστεμικών τραπεζών.

Όλο αυτό το διάστημα που κυβερνάει η αριστερά την χώρα τα πράγματα δείχνουν ότι δεν πάνε καλά και έχουν προκαλέσει ήδη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την αναζήτηση διεξόδων δια την σωτηρία της πατρίδας.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες  βολιδοσκοπήθηκε  ο κος Αντώνης Σαμαράς για το αν θα αποδεχτεί να αναλάβει μια πρωτοβουλία υπέρβασης του επερχόμενου αδιεξόδου σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γ. Α. Παπανδρέου.
Αγκάθι στο σχέδιο εθνικής σωτηρίας η άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον προκάτοχό του, που δεν θέλει να τον δει στα μάτια του.

Οι προβληματισμοί της ελληνικής ελίτ αυξάνονται ώρα με την ώρα.

Πέρασαν άλλωστε σαράντα εννέα ώρες, τριανταδύο πρώτα και πενηντατρία δεύτερα λεπτά ακριβώς (μετρημένα την ώρα που πατήθηκε το τελευταίο "α" της λέξης "δεύτερα") από την ώρα που ορκίστηκε και ακόμα ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταφέρει να δώσει στο MEGACHANNELε ένα πλήρες και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων - τουλάχιστον ανά λεπτό - κινήσεών του, με βάθος τις επόμενες 30 ημέρες, ώστε να ξέρει και ο δημοσιογράφος τι να λέει και ο καναλάρχης τι να κάνει και τι να πει στα αφεντικά του στο εξωτερικό.

Αυτό που επιτείνει την αβεβαιότητα και τον προβληματισμό που έχει δημιουργήσει η μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα - τόσες ώρες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ -  στο εσωτερικό ποιες ακριβώς είναι οι γραμμές υποχώρησης που θα ήταν διατεθειμένη να κάνει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε να τις ξέρουν επακριβώς και εκεί στο εξωτερικό για να μπορούν να  πιέσουν για ακόμα περισσότερες υποχωρήσεις τον Βαρουφάκη, τον Δραγασάκη και τον Τσίπρα και να εξασφαλιστεί έτσι ότι δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας των όποιων διαπραγματεύσεων ώστε να οδηγηθούν έτσι στο προαποφασισμένο αδιέξοδο.

Αποτέλεσμα που προφανώς είναι επιθυμητό από τα σοβαρά κέντρα της ελληνικής ελίτ που γνωρίζουν ότι μια πιθανή επιτυχία στις διαπραγματεύσεις  θα οδηγήσει στην κατασπατάληση χρόνου και κρατικής προσπάθειας για να επανελεχθούν (ή για να είμαστε ακριβείς να πρωτοελεγχθούν) οι λίστες του μαύρου χρήματος και της μεγάλης φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ κλπ) και οι ακραίες, ψεκασμένες και  λαϊκίστικες καταγγελίες περί υποτιθέμενων σκανδάλων (υποβρυχίων, siemens κλπ).

Χρόνος και κρατική προσπάθεια που θα κατασπαταληθεί άδικα και θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, τη νέα μείωση των συντάξεων που είχε συμφωνηθεί με την ΤΡΟΙΚΑ για να πάρει η χώρα - πρεζάκιας την δόση της, ολοκλήρωσης του προγράμματος των απολύσεων, της πλήρους εφαρμογής δηλαδή εκείνων των αναγκαίων εθνικών πολιτικών που μαθηματικά οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ!


Α.Ν.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου (28-1-2015) σχετικά με την παραίρηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ.


To ΔΣ του Συλλόγου σε συνεδρίαση του στις 28/1/2015 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Σύλλογος, οι εφέσεις κατά εργαζομένων και η παραίτηση μέλους του ΔΣ επειδή υπερασπιστήκαμε συναδέλφους

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στα δύο χρόνια της θητείας του λειτουργεί ενωτικά, δημοκρατικά, με μαζικές διαδικασίες κι έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται με συνέπεια, θάρρος κι αγωνιστικότητα δίπλα στις ανάγκες και στις δίκαιες διεκδικήσεις κάθε συναδέλφου.

Αυτό έπραξε και με τις δυο συναδέλφισσες που ασκήθηκε έφεση από την διοίκηση του δήμου στην δικαστική απόφαση που τις δικαίωνε. 
Η ανακοίνωση-ενημέρωση που εκδώσαμε, συναποφασίσθηκε (όπως κάθε φορά) με διευρυμένη απαρτία από τα μέλη του ΔΣ, στην οποία φυσικά τηρήθηκαν και υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά, ενώ είχαν προηγηθεί συναντήσεις μελών του ΔΣ (συμπεριλαμβανομένου του παραιτηθέντος αντιπροέδρου) με την διοίκηση του δήμου. Συνεπώς δεν έχουν καμία βάση οι ισχυρισμοί της παραίτησης του από το ΔΣ, καθώς και όλα όσα αναφέρει σε επιστολή που δημοσιοποίησε. Παρόλα αυτά τον ευχαριστούμε για την έως τώρα συμμετοχή του.

Το Δ.Σ. εκφράζουμε την στήριξή μας στην πρόεδρο του Συλλόγου απέναντι στις επιθέσεις/πιέσεις που δέχεται για το θέμα αυτό.

Με πρωτοβουλία μας θα απευθυνθούμε εκ νέου στη διοίκηση του δήμου, η οποία πιστεύουμε ότι συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα μας για ανάκληση της έφεσης τόσο για τις δύο συναδέλφισσες (που εργάζονται έως την εκδίκαση της), όσο και για τις νέες εφέσεις που ασκήθηκαν από τον Δήμο σε 5 ακόμη συναδέλφισσες, οι οποίες αν και δικαιώθηκαν πρωτόδικα δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.

Ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων είναι να αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και όχι να απολογούνται για διοικήσεις και άδικους νόμους ή εγκυκλίους. Να υποστηρίζουν τους συναδέλφους απέναντι σε αδικίες και να διεκδικούν την άρση τους, ερχόμενοι ακόμα και σε αντίθεση με τις διοικήσεις ή την κεντρική εξουσία. Για μας η ουσία είναι η στάση που κρατάει καθένας μας στην υπεράσπιση των συναδέλφων και μέγιστη αξία μας είναι να ενισχύουμε την ενότητα των εργαζομένων και την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Σαν Σύλλογος έχουμε βρεθεί και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, σε κάθε τοπική και κοινωνική διεκδίκηση, για να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, τις κοινωνικές δομές και τα δικαιώματα των συναδέλφων, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τους πολίτες.

Επιφυλασσόμαστε να ενημερώσουμε με πιο αναλυτικά στοιχεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων

Προκλητική απόφαση των διορισμένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής για τον ΟΕΔΑ ΦυλήςΤην προκλητική και απαράδεκτη απόφαση των γενικών γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Γιώργου Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, σχετικά με τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής, καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής να βάλει τέλος στο αποτυχημένο status quo διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή.

Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της ΟΕΔΑ Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής. Η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου έχει επανειλημμένως τονίσει ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή».

Αυτή τη σαφή βούληση, η οποία έχει τη στήριξη των πολιτών της Αττικής, αποφάσισε να αγνοήσει προκλητικά ο διορισμένος τον Ιανουάριο του 2014 γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας. Πρόκειται για τον ατυχήσαντα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο το 2012 από τη συγκυβέρνηση στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τον Ιανουάριο του 2014 στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Στη δε θέση του στη γενική γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου διορίστηκε με κυβερνητική απόφαση ο στενός του φίλος και συνεργάτης του, Γιώργος Διδασκάλου, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση των δύο διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση γγ των αποκεντρωμένων διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου, συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.