Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ


Πραγματοποιήθηκε εχθές - πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού - τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διαχείριση της κρίσης από τον δήμο Χαλανδρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ο Κουράσης, ούτε άλλος εκπρόσωπος της παράταξής του , o Στάθης Ανδρεόπουλος και οι κοι Βάσιος και Λαδόπουλος.

(Και καλά οι ... μικροί.Αλλά Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ? 
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ?
ΟΛΟΙΜΑΖΙ και έτσι δεν μας λένε συνεχώς?
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙΜΑΖΙ στις αποφάσεις φαίνεται.  
Κινδυνεύουμε να  παρθεί καμιά απόφαση που στεναχωρεί την κυβερνησάρα αν το ΟΛΟΜΑΖΙ  είναι αληθινό κια όχι επίκληση για τους μπαμπουίνους. 
Και μη με πει κανένας τοξικό, χρησιμοποιώντας τίποτα γελειοδέστατες δικαιολογίες - ότι δεν μπορούσαν, δεν ήξεραν κλπ -  διότι αμέσως μετά την λήξη της σύσκεψης των επικεφαλής ακολούθησε συνεδρίαση της Ο.Ε. όπου η παράταξη του μεγάλου αυτού πολιτικού ανδρός εκπροσωπήθηκε κανονικά. ΑΡΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΛΟΓΟ, ως μεγάλος πόλος (του 21% θυμίζουμε). KAI ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΟΙ .... ΜΕΓΑΛΟΙ, σου λέει.
ΑΥΤΟΙ  ΜΑΖΙ ΚΑΙ .... η ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ και τα λένε παραθεσμικά).

Στην τηλεδιάσκεψη αρχικά έγινε - επιτέλους - μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ ενημέρωση από τον δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία του δήμου

Δεν θα γίνω αναλυτικός σε υπηρεσιακά στοιχεία. Θα μείνω μόνο στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ θέματα παραμένοντας ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ στις δύο βασικές μας αρχές: Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ και ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.

Αυτό που χρειάζεται να σας πούμε είναι ότι ΣΙΓΟΥΡΑ, και μετά την επίσημη ενημέρωση, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνουμε καμία επανόρθωση ή διόρθωση σε όσα έχουμε γράψει ή κριτικάρει για τις μεγάλες ανεπάρκειες του δήμου, τις προηγούμενες μέρες.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ και κουβέντα δεν σηκώνουμε επί αυτού του πολιτικού συμπεράσματος από ταϊσμένους, κομματόσκυλα και τρολς.

Επίσης δεν θα μπω στο τρυπάκι να γκρινιάξω για την .... πατρότητα ιδεών και προτάσεων επί των αποφάσεων.
Ο έχων μάτια να δει, βλέπει και ο έχων μυαλό να κρίνει, κρίνει.

Ας δούμε λοιπόν μερικά κρίσιμα που - κατά την ταπεινή μου γνώμη - πρέπει να ξέρεις από την πρώτη τηλεσύσκεψη για τον δήμο:

1. Η σύσκεψη των επικεφαλής θα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα - η επόμενη καθορίστηκε ήδη για την ερχόμενη Τετάρτη.

2. Η επαναλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου προγραμματίζεται με τηλεδιάσκεψη μετά την βοήθεια - εκπαίδευση όλων των "μη ψηφιακών" δημοτικών συμβούλων ώστε να εξοικειωθούν με τα μπλιμπλίκια.

3. ΟΛΟΙ οι επικεφαλής εκδήλωσαν την διαθεσιμότητα - τόσο προσωπικά όσο και μελών των παρατάξεων που μπορούν και έχουν εκδηλώσει την βούληση (εμείς οι μικροί έχουμε δυο τρεις τέτοιους που το  επιθυμούν) - να ενταχθούν σε έναν σχεδιασμό συνδρομής του δήμου - τόσο της διοίκησης όσο και της υπηρεσίας. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ενημερωμένοι ώστε να υπάρξει άμεσο στελεχιακό backup σε αντιδημάρχους και στελέχη της διοίκησης του δήμου σε περίπτωση που κάποιος βγει off" ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Αυτή είναι η μόνη ΔΙΑΡΡΟΗ που αναλαμβάνω το κόστος να κάνω από την κλειστή σύσκεψη γιατί θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΡΙΣΙΜΗ γνωρίζοντας ότι κάποιοι έχουν μεγάλη γλώσσα και θα λένε ΟΤΙΝΑΝΑΙ αν στραβώνουν τα πράγματα. (Όλα τα άλλα που αναφέρω είναι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΑ έτσι και αλλιώς και απλά παρουσιάζω την δική μας θέση επί αυτών - μην αρχίσουν κάποιοι τις ..... άρες).

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ από τον δήμαρχο.  
"Επιχειρησιακά δεν μπορεί να υπάρξει εμπλοκή εκτός των αντιδημάρχων" ήταν η θέση του δημάρχου, ο οποίος έμεινε αυστηρά σε μια τυπική, θεσμική αντιμετώπιση του θέματος - απόλυτα σωστή σε περιόδους κανονικότητας.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να την υπερβεί ο δήμος και όλα θα πάνε καλά.

4. Τα δημοτικά ιατρεία ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ με τρεις νέες συμβάσεις γιατρών - δύο παιδιάτρων και ενός παθολόγου, ενώ ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα προκηρυχθούν και άλλες ειδικότητες τις επόμενες μέρες. (ΑΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ μετά την αναστολή της λειτουργείας του Κοινωνικού ιατρείου των εθελοντών και δεν είμαστε εμείς τοξικοί που είπαμε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΞΥΔΙ).

5. Οι διαλυμένες κοινωνικές δομές του δήμου (δομή συσσιτίου με την χρεοκοπία της εταιρίας που είχε αναλάβει την  .... "κοινωνική κουζίνα" και το ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ (που είχε καταργήσει ο Κουράσης μαζί με τον ΟΚΠΑ και τα άλλα νομικά πρόσωπα για να κάνει νεοφιλελέ οικονομία στον δήμο και να επιτευχθούν τότε οι μνημονιακοί στόχοι, να φτιάξουμε 15 εκ. τραπεζικές καταθέσεις για να μας τις κατάσχουν οι Γερμανοι μαζί με τις μάσκες για τον κορονοϊό) επαναλειτουργούν και ενισχύονται σταδιακά.
Πώς νομίζετε?
ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Από αυτούς τους κακούς που δουλεύουν για να πληρώνονται.
Από την υπηρεσία καθαριότητας δύο υπάλληλοι και δύο αυτοκίνητα μετακινήθηκαν - προσωρινά βέβαια - στην Κοινωνική Υπηρεσία για να εξυπηρετούν τις ανάγκες ..... delivery σε φαγητό, φάρμακα κλπ όσων συνδημοτών μας το ζητάνε από τις πέντε γραμμές του δήμου
(Κάνω ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ πώς συμπεριφέρονται εκεί, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ με κάποιες γεννημένες  κουρασμένες  που σηκώνουν τα τηλέφωνα σε ανθρώπους που καλούν γιατί έχουν ανάγκη χωρίς ΕΥΓΕΝΕΙΑ. Το ξεπερνάω για μια φορά. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ, να είμαστε ξηγημένοι. Και δεν κωλώνουμε ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ).
Ενώ τρεις μάγειροι των παιδικών σταθμών κλήθηκαν από εχθές να μαγειρεύουν στις εγκαταστάσεις τριών παιδικών σταθμών για να μπορεί ο δήμος αξιόπιστα να λέει ότι προσφέρει μαγειρεμένο φαγητό στους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη.
ΔΙΟΤΙ οι μόλις 60 μερίδες που κάλυπτε - σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα - την προηγούμενη βδομάδα ο δήμος  μάλλον δεν επαρκεί (sic) για ένας δήμο του μεγέθους του Χαλανδρίου.
Αυτά βέβαια μπορούν να γίνουν ΤΩΡΑ που οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί.
ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΟΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ .... ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.
ΞΗΓΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!

6. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ. 
Στα όρια της ΠΝΠ - αρχικά - όπως είπε ο δήμαρχος (να ψηφίσει και η παράταξη Κουράση, μην την αφήσουμε απόξω αν κάνουμε μισό βήμα παραπάνω από όσα υποδεικνύει η κυβερνησάρα και μας πουν τίποτα .... αναρχικούς και απείθαρχους).
Αλλά όλοι - ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ - οι παρευρισκόμενοι είπαν ότι αυτά θα επανεξετάζονται συνέχεια και αν χρειαστεί ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ανάλογα με την πορεία της κρίσης.
Τα μέτρα που αποφασίστηκαν έχουν περιληφθεί στο επίσημο δελτίο τύπου του δήμου που έχουμε αναρτήσει - παρά του ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ώς όφειλαν  και  περιέχει τις γνωστές  μεγαλοστομίες του Γραφείου Προπαγάνδας.
 ".... ευεργετικά μέτρα" ......
 ΟΠΑ ΣΙΓΑ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, κρατηθείτε λίγο.

Τα μέτρα εγκρίθηκαν στη συνέχεια, μετά την τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής που είναι ΑΤΥΠΟ ΟΡΓΑΝΟ, από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του δήμου και ψηφίστηκαν ομόφωνα. 

Σε αυτή συμμετείχε - αντικαθιστώντας τον Κουράση ο Θάνος Τσιαμπάς (τι έγινε ρε παιδιά παραιτήθηκε ο αρχηγός ή ασχολείται μόνο με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΩΗΝ?) και ο Νίκος Πράσσος αντικαθιστώντας τον αντιδήμαρχο οικονομικών Κώστα Ευθυμίου. (Απουσία που ελπίζουμε να μην εμπεριέχει κάποιου είδους πολιτικό μήνυμα για την εφαρμογή των μέτρων από την οικονομική υπηρεσία, με επίκληση υπαρκτών γραφειοκρατικών ή άλλων ευθυνοφοβικών δυσκολιών.)


Α.Ν.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από τις συνέπειες του κορονοϊού


Μια σειρά από ευεργετικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων, από τις συνέπειες του κορονοϊού, δρομολογεί ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έκανε δεκτή, στη σημερινή συνεδρίασή της, σχετική εισήγηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, αφού προηγήθηκε επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τροφεία Παιδικών Σταθμών.

Αναλυτικά η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προβλέπει:

Αναστολή από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 της καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από τα παρακάτω τέλη:


α. Τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171). Απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

β. Τέλος καθαριότητας και φωτισμού σε επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων σε μισθωτούς των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

Αναστολή καταβολής της οικονομικής συμμετοχής στα αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτά παραμένουν κλειστά.

Ανάλογα μέτρα απαλλαγής καταβολής μισθωμάτων για όσο παραμένουν κλειστά θα ισχύσουν και για τα κυλικεία που εκμεταλλεύεται η Φλύα ΑΕ.

Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων πήραν μέρος εκτός του δημάρχου οι: Μ. Κρανίδης, Γ. Θωμάς, Λ. Καρατζά, Ν. Πράσσος, Σ .Λαπιέρης και Α. Νταβίας.

Οι παραπάνω μέριμνες έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων έκτακτων μέτρων που έχει λάβει ο Δήμος Χαλανδρίου, από την αρχή της πανδημίας, προκειμένου να συμβάλει καθοριστικά στην προστασία των πολιτών και στην ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

ΕΝΝΕΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ - ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑ?Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλαν 9 δήμαρχοι της Αττικής ζητώντας άμεσα από το υπουργείο να χορηγηθούν με δωρεάν υπολογιστή ή laptop/tablet οι μαθητές των δήμων τους προκειμένου να συμμετάσχουν απρόσκοπτα στην εφαρμογή της τηλεεκπαίδευσης.


Οι δήμαρχοι ζητούν από την υπουργό Παιδείας την καθιέρωση υποστηρικτικής εκπομπής «Ώρα γονιών», την ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, την παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή, ενός υπολογιστή ή laptop/tablet καθώς και την εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή της τηλε-εκπαίδευσης.


Ακολουθεί η επιστολή των 9 δημάρχων

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού. Πρώτοι εμείς οι Δήμαρχοι, σαν εκπρόσωποι της κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε η δημόσια έκφραση και φωνή τους. Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών με γονική παρουσία εξασφαλίστηκε και με την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ο αρχικός κύκλος προφύλαξης έγινε πράξη. Η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, για την εξασφάλιση των απαραίτητων για την υγεία και την διαβίωση και η ανησυχία για πιθανή απώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνική συνοχή. Τώρα είναι η στιγμή, που η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά όλη την οικογένεια, για να βγει η κοινωνία πιο δυνατή, από αυτήν την κρίση. Ενώνουμε τις φωνές μας και προτείνουμε στην κυβέρνηση άμεσα να λάβει κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:

• Στην καθιέρωση στην Δημόσια και στην Ιδιωτική Τηλεόραση υποστηρικτικής εκπομπής «Ώρα γονιών», για την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
• Στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.
• Στην παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή, ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και στην δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.
• Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τηλε-εκπαίδευσης.
Είμαστε σίγουροι, ότι θα ακούσετε την φωνή μας και θα πάρετε κάθε λογικό και απαραίτητο μέτρο, για να αποσοβηθεί η κατάρρευση της οικογένειας και της εκπαίδευσης, που μπορεί να πλήξει την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας.

Με τιμή

Ανδρούτσου Μαρία – Δήμαρχος Αγίου Δημήτριου
Βοσκόπουλος Χρήστος – Δήμαρχος Καισαριανής
Ευθυμίου Ανδρέας – Δήμαρχος Ταύρου – Μοσχάτου
Θωμαΐδου Δέσποινα – Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Κονδύλης Ανδρέας – Δήμαρχος Αλίμου
Μανιατογιάννης Ξενοφών – Δήμαρχος Βριλησσίων
Μπάμπαλος Νίκος – Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής
Ντηνιακός Βαγγέλης – Δήμαρχος Χαϊδαρίου
Χατζηδάκης Γιώργος – Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΣΧΟΛΙΟ: Να σχολιάσω ή να μην σχολιάσω για να μην είμαστε τοξικοί? Γιατί ένα είναι βέβαιο. Ότι ζητήθηκε να συνυπογράψει το Χαλάνδρι.
Και η διάψευση που θα ακολουθήσει - από τωρα το λέμε - δεν θα έχει καμία σημασία.
Αλλά η Κουρασική ..... δεν πιέζει την κυβερνησάρα.