Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ)


Παράταση της παραχώρησης του κτιρίου που νοικιάζει ο δήμος και πληρώνεις εσύ (εκείνο ντε - στην Παπάγου - που επιλέχτηκε με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες φωτογράφισης των συντεταγμένων του), στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία που διαχειρίζεται χωρίς έλεγχο από εσένα, το ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ, αποφάσισε ξανά εχθές το δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις 31 Ιουνίου τουτουνού (και βλέπουμε).

ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ ΡΟΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΦΑΒΑ ΦΑΙΝΕΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ για να δείξετε την ευαισθησία σας.
 
Να ενθαρρύνετε τον δήμο και τους "αλληλέγγυους" να  φέρνουν σε δύσκολη θέση τα παιδάκια στα δημοτικά σχολεία - που ενώ οι ίδιοι λένε ότι ξέρουν για πολλά εξ αυτών ότι υποσιτίζονται - τους ζητάνε   μέσα στις τάξεις να φέρνουν τρόφιμα για να τα διαχειρίζονται και να τα δίνουν όπου γουστάρουν .... οι διαχειριστές των χρημάτων του ΕΣΠΑ, αδιαφορώντας για το τι ψυχολογικό βάρος προσθέτουν στα υποσιτισμένα παιδάκια των οικογενειών που  δεν μπορούν να συνεισφέρουν και βλέπουν τόσο έντονη, μέσα στην τάξη τους την διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Υπερψήφισαν τη νέα παράταση ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ  του "τόξου της κοινωνικής ευαισθησίας" πλην των αναίσθητων Λακεδαιμονίων (Λαϊκή Συσπείρωση, Νταβίας) ενώ διαφοροποιήθηκε από την παράταξή του και ο Ν. Πανταζής που επίσης καταψήφισε.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ:

Δεν φτάνει που το ενοίκιο του κτιρίου - όργιο δεν πληρώνεται από το ΕΣΠΑ αλλά το πληρώνει ο δημοτικός προϋπολογισμός, το διοικητικό συμβούλιο της ΦΛΥΑ, ευαίσθητο και αυτό με το χρήμα το δικό σου, της ΦΛΥΑ  που έχει διαθέσει το όχημα που χρησιμοποιούν "οι κοινωνικές δομές" (θα το έχεις δει να περιφέρεται στο Χαλάνδρι) και το οποίο αυτοκίνητο πήρε από την "κακή διαφήμιση"  -  αποφάσισε να προσφέρει χορηγία ευασθησίας στην εταιρία που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ, χρήματα για την ΜΠΕΤΖΙΝΑ - λέει -  του αυτοκινήτου που τους έχει παραχωρήσει.

Κατά τα άλλα γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις   - λένε οι της διοίκσης - για να επιβάλλουν στην εταιρία να τσοντάρει στο νοίκι του κτιρίου διότι είναι κακό που δεν τσοντάρει.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Θα τους δίνει η ΦΛΥΑ "χορηγία" και μετά αυτοί θα τα δίνουν στον δήμο κατόπιν σκληρών πιέσεων της νέας διοίκησης , που έχει ξετινάξει όλες τις πράξεις της προηγούμενης που ήταν κακή.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Και λέγε όσο θες ότι είμαι γκρινάρης και κακορίζικος!


ΥΓ: Ποιος παλιοπού.... έλεγε παλιά, μωρέ την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ "Κουρασική Αριστερά"  ο απαράδεκτος;

ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ! ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΔΡΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!


Λαϊκή Δημοκρατία του
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

Η εμμονή στην δικαίωση ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ κάποιων προεκλογικών ΘΑΘΑΘΑΘΑ που έλεγαν τα συντρόφια της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για να τους ψηφίσουν οι ιθαγενείς μπαμπουίνοι, οδηγεί την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου σε κατάσταση παράκρουσης.

Και μιλάμε για δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων που κατά τις συζητήσεις η απόγνωση ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους.

Διότι - ΑΝΤΕ, ΘΕΜΙΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ - προεκλογικά  να λες (και να τάζεις) στους συλλόγους, στα σωματεία και σε όποιον θες ότι θα στηρίξεις το έργο τους μόλις γίνεις εξουσία με κάθε τρόπο, για να σε "στηρίξουν",  αφού οι πολίτες εδώ στις παρυφές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. χρειάζονται κάποιον για να τους πει τι να ψηφίσουν και να αναλάβει την ευθύνη για την ψήφο τους, και η κοπαδοποίηση είναι χρήσιμο άλλοθι.

Αλλά όταν γίνεις εξουσία, πάρεις το δημοτικό ταμείο στο χέρι, το να θεωρείς ότι "στήριξη" είναι η ικανοποίηση κάθε αιτήματος συλλόγου  δεν είναι πολιτική συνέπεια.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!

Εμπεριέχει πολιτικό νταραβερισμό εποχής βουλευτού Καλοχαιρέτα.

"ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΚΡΕΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕ ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ" και δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να κάνουμε μικροπολιτική για να μας ψηφίσει κανείς στας επόμενας εκλογάς, θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε με ένταση στον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ και να γινόμαστε "οι κακοί του χωριού" για να κάνουμε κανέναν άλλο να αναλάβει την δύσκολη σκυτάλη.

Και αν δεν αρέσει αυτό στην αξιοσέβαστη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι η μεγάλη υπερασπίστρια της πολιτικής "ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ" και δεν σηκώνει κουβέντα περί τούτου, εμείς της απαντάμε μικροαστικά:

ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ!
(όχι ΞΥΔΙ, είναι μπανάλ).

Εχθές αναγνώστη μου ο ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΣ από τον δήμο, χώρος της Δαναΐδων - το ιστορικό Κέντρο Νεότητας -  αποφασίστηκε, παρά την τεκμηριωμένη αντίθεση της αντιπολίτευσης - να παραχωρηθεί σε νεοσύστατο σωματείο - σύλλογο για να δηλωθεί ως έδρα του, για την απαιτούμενη έναρξη εργασιών του, στην ΔΟΥ Χαλανδρίου.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΔΡΑ!

Όχι, δεν μιλάμε για την παραχώρηση ωρών χρήσης του χώρου, για να διευκολυνθεί το πολιτιστικό σωματείο να κάνει την δουλειά του.
Αυτό αυτονοήτως συνέβαινε και πρέπει να συνεχιστεί να συμβαίνει.

Μιλάμε για να ιδρυθεί ένα νέο νομικό πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ δικαίου,  με ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΔΡΑ τοο νοικιασμένο κτίριο του δήμου!
Την ώρα που άλλοι σύλλογοι εκδιώκονται από άλλα νοικιασμένα κτίρια διότι είναι παράνομο!

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε αναγνώστη μου!

Highlight 1:

ΝΤΑΒΙΑΣ: Σε πόσους συλλόγους έχετε σκοπό να παραχωρήσετε χώρους στα δημοτικά κτίρια, διότι λόγοι ισονομίας και ισοπολιτείας απέναντι στους δημότες απαιτούν να είμαστε δίκαιοι, εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.:
ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ!

ΤΟΣΟ LARGE!

Τρελάθηκε το αφεντικό! 

Θα κάνω σύλλογο και θα δηλώσω έδρα την τεχνική υπηρεσία, εκεί γουστάρω εγώ. 
Διότι θα είναι σύλλογος για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και τοπικής ανάπτυξης, άρα εκεί πρέπει να στεγαστώ! 
Και ο Λέρτας θα στήσει έναν σύλλογο προστασίας της Nοημοσύνης των ιθαγενών Χαλανδραίων και θα ζητήσει να στεγαστεί η έδρα του στον Ψυχιατρικό χώρο των δημοτικών Ιατρείων)

Highlight 2:

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Τώρα τι θα μου πείτε; Θέλω το γραφείο στους αθλητικούς χώρους τώρα, τζάμπα και για έδρα του ΓΣΧ! (Τι να του πεις τώρα;  Ότι έχει άδικο;)

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ:

 Ο Νταβίας ήταν ο πρώτος που σήκωσε κόντρα για το θέμα στο πολιτικό επίπεδο με τις γνωστές γελοίες απόψεις του, αλλιώς θα πέρναγε στα μουλωχτά, διότι είναι γνωστό αντιδραστικό στοιχείο.

Όμως τα "τεχνικά - φορολογικά"  προβλήματα που προκύπτουν με την παραχώρηση φορολογικής έδρας σε οποιοδήποτε ιδιωτικό φορέα - ακόμα και μη κερδοσκοπικό, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τεκμηρίωσε "τεχνοκρατικά" πολύ καλά ο Ανδρεόπουλος (πρέπει να βάλω θερμόμετρο αλλά εμείς προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι).
Ο οποίος μάλιστα είπε ότι οι Ελεγκτές της ΔΟΥ δεν είναι βέβαιο ότι θα δεχτούν αυτή την έδρα.

Οι παρατάξεις Ανδρεόπουλου, Λαδόπουλου και Νταβία καταψήφισαν.

Λευκό από την Λαϊκή Συσπείρωση.

Α ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! ΥΠΕΡ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΥΡΑΣΗ που διέλυσε τα νομικά πρόσωπα και άφησε το Θεατρικό Εργαστήρι στον αέρα και τώρα πουλάει ρουσφέτια. (Τριαλαρίμ, τριαλαρόμ).

ΥΓ 1: Συνάδελφοι της πλειοψηφίας έχετε την αμέριστη συμπάθειά μας για αυτά που σας βάζουν να ψηφίζετε και η απόγνωση ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σας.

ΥΓ2: Είμαι σίγουρος ότι ο Τάσος Ράμσης και το θεατρικό εργαστήρι του Κέντρου Νεότητας δεν θα "ανακαλύψουν" πίσω από την θέση μας αντιπαλότητα ή μη σεβασμό στο έργο τους. 
Μην τρελαθούμε κιόλας. 
Ο άνθρωπος είναι νοήμων ενεργός πολίτης εκτός από εξαιρετικός στην δουλειά που προσφέρει χρόνια στην πόλη  και κατανοεί ότι η θέση μας δεν αφορά ΕΙΔΙΚΑ τον συγκεκριμένο φορέα που αναγκάζεται να συστήσει γιατί οι ανεγκέφαλοι έκλεισαν τα νομικά πρόσωπα του δήμου, αλλά ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.
Και επίσης είμαι σίγουρος ότι ο Ράμσης ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ μέσα του μαζί μας.

ΟΓΔΟΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ!

Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος
Το ισχυρότερο λόμπι της ελληνικής κοινωνίας είναι οι δικηγόροι. Και αυτό αποτυπώνεται στην καθολική κατάληψη του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος από το ... συνάφι.

Καλή επιτυχία Πρόεδρε!

ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

 
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 00:30 τα ξημερώματα σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας της Παύλου Μελά, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγω για ολοσχερή καταστροφή του διαμερίσματος από τη φωτιά.

Από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας απομακρύνθηκαν 6 άτομα, σε ασφαλή μέρη. 
 
ΠΗΓΗ: enikos.gr

Πώς καίμε περισσότερες θερμίδες τελικά;


 

Χρόνια τώρα επικρατεί η άποψη πως, για να κάψουμε λίπος χρειάζεται να τρέχουμε συνεχόμενα για πάνω από 20 λεπτά. Όλοι θα το έχετε ακούσει λίγο - πολύ. Παλιότερα ως αθλητής το εφάρμοζα και εγώ, μετά βέβαια από την παρότρυνση των προπονητών μου, όταν στόχευα να κάψω το έξτρα λίπος μου. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει εδώ και αρκετό καιρό παγκόσμια. Εμφανίστηκαν νέες προπονητικές μέθοδοι, όπως η HIIT (High Intensity Interval Training), η Tabata και άλλες. Δυστυχώς όμως, στο πλατύ κοινό της χώρας μας, φαίνεται πως όχι. Με μεγάλη σιγουριά λοιπόν σας λέω πως αυτή η παλιά πεποίθηση, είναι ένας μύθος.

Ο μύθος της "ζώνης καύσης λίπους".

Τι λέγεται έως τώρα λοιπόν; Η χαμηλής έντασης συνεχόμενη άσκηση καίει περισσότερο λίπος γιατί δεν απαιτεί να παίρνουμε γρήγορη ενέργεια από υδατάνθρακες κι έτσι, χρησιμοποιούμε το λίπος ως ενέργεια. Παρ’ όλο που αυτό θα μπορούσε να είναι ένα λογικό επιχείρημα, είναι όμως ανακριβές.
Δεν θα σας κουράσω με θεωρία αλλά θα σας δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα μιας μέτρησης που έκαναν Αμερικανοί ερευνητές. Έβαλαν έναν ασκούμενο να τρέξει 2 φορές, από 20 λεπτά την καθεμιά φορά (εννοείται και στις δυο ξεκούραστος). Μετά μέτρησαν την ενέργεια που κατανάλωσε. Πολύ απλά:
• Την πρώτη φορά περπάτησε για 20 λεπτά, με σταθερό ρυθμό, 3 μίλια ανά ώρα
• Τη δεύτερη φορά περπάτησε για 20 λεπτά, διπλασιάζοντας την ταχύτητά του σε 6 μίλια ανά ώρα.

Ας δούμε τα αποτελέσματα που έφερε:
• Την πρώτη φορά, έκαψε 96 θερμίδες οι οποίες 67% ήταν από λίπος και 33% από υδατάνθρακες. Σε απόλυτες τιμές έκαψε 64 θερμίδες από λίπος.
• Όταν διπλασίασε την ένταση τα πράγματα άλλαξαν. Έκαψε 194 θερμίδες αλλά, το 54% ήρθε από υδατάνθρακες και μόνο το 46% της ενέργειας ήρθε από λίπος. Σε ΑΠΟΛΥΤΕΣ τιμές το 46% του λίπους μεταφράζεται σε 90 ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
Αν μείνετε μόνο στα ποσοστά θα παραμείνετε και στην άποψη που προϋπήρχε, σε απόλυτους όμως αριθμούς, στον ίδιο χρόνο ο ασκούμενος έχει κάψει πολύ περισσότερες θερμίδες (από 64, έφτασε τις 90), ανεβάζοντας απλά την έντασή του.


Με αυτό το απλό παράδειγμα καταρρίπτεται ο μύθος της «ζώνης καύσης λίπους» και του συνεχόμενου τρεξίματος, ως ο μοναδικός τρόπος για να φύγει το περιττό μας λίπος. Βέβαια, αν για παράδειγμα τρέξετε 2 ώρες συνεχόμενα, θα κάψετε πάρα πολύ λίπος. Ναι, όντως θα το κάψετε, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο;;; Και ποιος έχει 2 ώρες σήμερα να δαπανήσει μόνο γι’ αυτό; Και με τους πιθανούς πόνους στον αυχένα ή τη μέση (οι οποίοι και επιβαρύνονται με 2 συνεχόμενες ώρες τρέξιμο) τι θα κάνουμε;;; Άσε που είναι επιεικώς βαρετό...Να γιατί λοιπόν σ’ όλο τον κόσμο, τα προγράμματα άσκησης έχουν προσαρμοστεί. Επικρατούν οι υψηλότερες εντάσεις, ο λιγότερος χρόνος άσκησης, οι περισσότερες και νέες μέθοδοι και εμφανίζονται συνεχώς νέα όργανα γυμναστικής.


Και βέβαια, αυτή είναι και η δική μου πρόταση. Επειδή όμως είναι μια νέα προσέγγιση, που τώρα εμφανίζεται στο πλατύ κοινό, σε καμία περίπτωση μην την εφαρμόσετε μόνοι σας. Εμπιστευτείτε τον γυμναστή σας, εκείνος θα καταρτίσει ένα σωστό πρόγραμμα, το οποίο σιγά σιγά θα ανεβάζει την ένταση, κι εννοείται ειδικά προσαρμοσμένο σε εσάς. Εγώ το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι πως, θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω 2 βασικές προϋποθέσεις:
• η πρώτη είναι να προετοιμαστεί ο οργανισμός σωστά και μεθοδικά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, σε τέτοιου είδους υψηλές εντάσεις και ανάλογα με τον ασκούμενο
• η δεύτερη είναι να τρεφόμαστε πολύ καλά. Όταν το αυτοκίνητο τρέχει πιο γρήγορα, χρειάζεται περισσότερη και καλύτερης ποιότητας βενζίνη. Μη φοβηθείτε λοιπόν το φαγητό, συμβουλευτείτε το διατροφολόγο σας, πείτε του τι ακριβώς κάνετε κι εκείνος θα σας καθοδηγήσει.

Αν τώρα με ρωτούσατε "έχω να διαθέσω 5 ημέρες την εβδομάδα, από μισή ώρα την ημέρα. Ποιο είναι το ιδανικότερο πρόγραμμα να κάνω;", θα σας έλεγα το εξής: ο συνδυασμός υψηλής έντασης άσκησης, με χαμηλής έντασης συνεχόμενο τρέξιμο ως ενεργή αποκατάσταση, σε μια αναλογία 2 φορές υψηλή και 3 χαμηλή (για μέσους ασκούμενους) ή 3 φορές υψηλή και 2 χαμηλή (για πιο προχωρημένους), είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσατε να προσφέρετε στον οργανισμό σας. Θα αλλάξει η ζωή σας!
 
http://panos-trainyourself.blogspot.gr