Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ! ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ!!!!!!


Διχάζει η απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη. Ήταν εκείνος που είχε σηκώσει στα Ίμια την ελληνική σημαία το 1996...

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος, ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, με συνέντευξή του στο Blue Sky. Όπως είπε καλείται με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου να πληρώσει 50.000 ευρώ γιατί του καταλογίστηκε ότι ενίσχυε οικονομικά επί επτά χρόνια παράνομα τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του. «Μέχρι το 2002, ως δήμαρχος, κράτησα το βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντάς του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό 2 εκατομμυρίων δραχμών σημερινά 6.000 ευρώ το χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων, πηγαινοερχόμενος με τη βάρκα του στις βραχονησίδες που είναι απόσταση 6, 5 μιλίων από το λιμάνι της Καλύμνου...

Τα ποσά ήταν για να αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τακτικά τα κατσίκια, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, όπως έκανε επί χρόνια νοικιάζοντας τις βραχονησίδες από το δήμο. Διότι πρόκειται για δημοτική έκταση, σύμφωνα με Ιταλικούς, βρετανικούς, αμερικανικούς και τουρκικούς χάρτες που έχω», είπε ο κύριος Διακομιχάλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Blue Sky».


Ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στα Ίμια καλείται να πληρώσει το ποσό αυτό από τη τσέπη του αναδρομικά και εντόκως, με το σκεπτικό ότι οι δαπάνες αυτές δεν ήταν νομίμως υλοποιημένες. «Μετά τον Απρίλιο του 2004, και την αλλαγή, εν τω μεταξύ, της δημοτικής αρχής το 2002, ο βοσκός δεν πήγαινε, αφού δεν είχε την οικονομική στήριξη του δήμου, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα'' λέει ο κύριος Διακομιχάλης και ξεσπά...

Δεν πάει πια. Ειδικά τώρα, που έχουμε γενικευμένη αμφισβήτηση του Αιγαίου. Επειδή ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το υπουργείο Αιγαίου μπόρεσε να καλύψει το ποσό, μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες 50.000 ευρώ. Όταν ο βοσκός πήγαινε στα Ίμια τα τουρκικά πλοιάρια προσπαθούσαν να τον παρενοχλήσουν αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ζώσα ψυχή στα Ίμια».

http://www.newsit.gr

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ


ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΤέθηκε εχθές σε ισχύ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μεταφέρει την λαϊκή του Κεντρικού Χαλανδρίου από τον χώρο που χρόνια λειτουργούσε στην Μικράς Ασίας.

Έχουμε ήδη καμιά δεκαριά τηλέφωνα στην Πλατεία να ασχοληθούμε με το θέμα, έχουμε κουτσομπολιά περί του ρόλου μεγaλοπαράγοντα της διοικήσεως που επέβαλε - κατά τον καταγγέλλοντα -  την αλλαγή για να φύγει η λαϊκή μπροστά από το σπίτι του/της που γινόταν εκεί αλλά δεν θέλουμε ΑΚΟΜΑ να ασχοληθούμε.

Και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε μέχρι να περάσουν δύο - τρεις Τρίτες με το καινούργιο σύστημα, να το "εμπεδώσει" η γειτονιά, να μαζέψουμε στοιχεία  για να το αξιολογήσουμε ως προς την λειτουργικότητά του και τις επιπτώσεις του.

Οπότε σταματήστε να βρίζετε, δεν κάνουμε γαργάρα το θέμα αλλά εμείς γράφουμε όταν αυτά που γράφουμε ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, είναι τεκμηριωμένα.

Σε ένα μόνο από τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε θα σταθούμε προς το παρόν και θα το συνυπογράψουμε απολύτως, αν και δεν πρόκειται για κάτι νέο.
Όταν ψηφιζόταν το νέο ΓΠΣ της διοίκησης Συμεών τα πράγματα ήταν ορατά για όποιον είχε μάτια να τα δει.

Τι μας είπε ο αναγνώστης μας;

ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΛΑΪΚΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ έγινε ουσιατικά ΑΧΡΗΣΤΗ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ καθόλου, την νότια - νοτιοανατολική περιοχή του κέντρου.
Είναι πάρα πολύ πιο μακρυά από ότι ήταν και βέβαια δεν  μπορεί κάποιος να πάρει το καροτσάκι από την Φ. Λίτσα ή την Ζήνωνος και να φτάσει στην Μικράς Ασίας να ψωνίσει μπρόκολο.

Και χρήστες από την γειτονιά αυτή διαμαρτύρονται δικαιολογημένα. Και είναι πολλοί.

Βέβαια το γεγονός ότι το παραδοσιακό, το ιστορικό κέντρο της πόλης γίνεται όλο και πιο δύσκολο στον κάτοικο να ζήσει εκεί και να εξυπηρετήσει τις καθημερινές ανάγκες του δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Ούτε τυχαίο είναι ότι στα δελτία τύπου του γραφείου προπαγάνδας η λαϊκή που χρόνια γινόταν στην Γυφτοπούλου και πίσω και βέβαια ήταν Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - με άλλες δύο λαϊκές στην Τούφα και το Κάτω Χαλάνδρ ι -  αναφέρεται έντεχνα ως "ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ" .

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ αλλά και των περιοχών σταδιακής επέκτασής του δεν αποτελούν προτεραιότητα των καθεστωτικών δυνάμεων του SALT LAKE CITY.
Έτσι και αλλιώς να φύγουν πρέπει.
ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΚΥΕ!
Τι μας νοιάζει αν έχουν ΛΑΪΚΗ να ψωνίσουν.