Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην φωτογραφική έκθεση για τον Άγνωστο Λιμό της Αθήνας 1941-42 και παρουσίαση βιβλίου, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30 στα Βριλήσσια.Στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης για τον Άγνωστο Λιμό της Αθήνας 1941-42,

την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30,

θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11 & Λ. Πεντέλης στο ύψος του JUMBO)

η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου

«Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ο Διονύσης Μαυρογένης, από τους ηγέτες του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, και ο Στέλιος Κούλογλου.

Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Ντίνα Δασκαλοπούλου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης.

Δημόσιο: Τριπλό «ΟΚ» από τους δανειστές -Τι συμφωνήθηκε για τους συμβασιούχους


Οι τρεις σημαντικές αλλαγές που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο στην ελληνική δημόσια διοίκηση «πέρασαν» από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών κατά τις επαφές που είχε η ελληνική κυβέρνηση την Δευτέρα, ενώ ταυτόχρονα χωρίς ενστάσεις και περαιτέρω αξιώσεις συζητήθηκε το θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου.

Το «καυτό» θέμα της αξιολόγησης, αν και μόλις πριν ένα μήνα από πηγές της ίδιας της κυβέρνησης θεωρούνταν ότι θα εξελιχθεί σε «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης, αποτελεί πλέον ένα προαπαιτούμενο που κλείνει. Λίγες ώρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την αποστολή των φύλλων αξιολόγησης από πλευράς προϊσταμένων, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσκόμισε στα τεχνικά κλιμάκια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είναι συντριπτική η συμμετοχή των αξιολογητών στη διαδικασία μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε, ενώ αναφορικά με τους υπαλλήλους των υπουργείων υπολόγισε τη συμμετοχή τους στο 70% και έτσι τα τεχνικά κλιμάκια έδωσαν την έγκρισή τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο δημόσιο.

Δεύτερο «πράσινο φως» άναψε η πλευρά των δανειστών για το ζήτημα της κινητικότητας για το οποίο, όπως σας έχει ενημερώσει η aftodioikisi.gr, αναμένεται σε λίγες ημέρες να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων.

Τρίτο σημείο που «πέρασε» από τους δανειστές αποτελεί η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τα τεχνικά κλιμάκια ότι οι προκηρύξεις για τους υποψήφιους που θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση γενικού διευθυντού θα βγουν στο άμεσο μέλλον και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κρίσεις για θέσεις διευθυντών και τμηματαρχών.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν και στις επαφές που θα γίνουν με την ίδια την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός της εβδομάδας (πιθανότερο την Πέμπτη), αλλά με δεδομένο το καλό κλίμα στις συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια όπως και το «ναι» των Θεσμών στην εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, αναμένεται το τυπικό «κλείσιμο» της ατζέντας που αφορά το Δημόσιο.

Συμβασιούχοι

Όπως αναμενόταν οι δανειστές, έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι στις διαπραγματεύσεις της περασμένης άνοιξης, κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν στην θέσπιση ανώτατου ορίου στον αριθμό των συμβασιούχων που μισθοδοτούνται από κρατικές δαπάνες και συγκεκριμένα στους 47.000.

Τα στοιχεία που προσκόμισε η ελληνική πλευρά στους δανειστές έδειξαν ότι δεν έχει ξεπεραστεί αυτό το όριο, επιβεβαιώνοντας έτσι και σχετικό παλαιότερο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, κάτι που έγινε αποδεκτό από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Από το ανώτατο όριο είχαν εξαιρεθεί όσοι απασχολούνται σε τομείς που έχουν να κάνουν με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Συμβασιούχοι σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, ή με άλλες δαπάνες εκτός κρατικού προϋπολογισμού (όπως ανταποδοτικά τέλη) ήταν εξαρχής εκτός του πλαφόν.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στη διάρκεια του 2017 ο μέσος όρος των συμβασιούχων ναι μεν ξεπέρασε τις 47.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής», αλλά σε έναν ελάχιστο αριθμό – συγκεκριμένα έφτασε τους 47.932 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Συνυπολογίζοντας τις εξαιρέσεις που συμφωνήθηκαν την άνοιξη, τότε δεν προκύπτει καμία υπέρβαση του πλαφόν.

www.aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Το παραμύθι των παπαγάλων των ιδιωτικών συμφερόντων που καραδοκούν για να κατασπαράξουν μπιρ παρά δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ καταρρέει. 
Τα μπροστινάρια του Κυριάκου και του Άδωνη ακραίοι νεοφιλελέδες αλλά και ντουντουκοφόροι συνδικαλιστές της καργαριστεράς, που κινούνται πάντα στις ίδιες γραμμές του 1989, της εξαφάνισης δηλαδή της ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, δια να μπορούν οι ίδιοι να διατηρούν τον ρόλο του αλάθητου και ιδεολογικά καθαρού κριτή των πάντων, ρόλο που τους διασφαλίζει τον δια του συνδικαλισμού βιοπορισμό τους, δεν θα μπορούν να αναπαράγουν το παραμύθι του δημοσίου που ξεχειλίζει.
Και για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι αυτό ΤΟ ΚΑΛΟ, του περιορισμού δηλαδή του δημοσίου έγινε αυτά τα μνημονιακά χρόνια αλλά ΕΓΙΝΕ.
Δεν υπάρχει άλλο λίπος στο δημόσιο ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΜΥΝΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΑΝ ισχύει ο ρεπορτάζ του astodioikisi και έκλεισαν αυτά τα μεγάλα θέματα στην αξιολόγηση, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ 15% ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ που ήθελε ο Κυριάκος και με αποδοχή από την πλευρά των δανειστών ότι ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες δεν εντάσσονται στους περιορισμούς ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΤΡΑΜΠ?

του Ν. Κομπότη

ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΤΡΆΜΠ ?

ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΝΑΧΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ :

  • Δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι συνεχιστής των δημοκρατικών παραδόσεων του αμερικανικού λαού. Αλήθεια ? Οι πράξεις του Αμερικανού «καουμπόι» αυτό δείχνουν?
  • Δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Τραμπ την πολιτική είναι ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για το καλό. Για το καλό ποιανών ?
  • Δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Αμερική έχουν κοινές αξίες και στόχους Από πότε η Ελλάδα έχει κοινές αξίες και στόχους με τη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου 
  • Οι Αμερικανοί επεμβαίνουν γκανγκστερικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Για το καλό της ανθρωπότητας ? Εμείς ? Επεμβαίνουμε και εμείς ?
  • Οι Αμερικανοί στήριξαν όλα τα αυταρχικά και διεφθαρμένα καθεστώτα. Εμείς? Εμείς υπεστήκαμε την επέμβαση τους στον εμφύλιο και την υποστήριξή τους στη χούντα. 
  •  Συμφώνησε σε διαπραγμάτευση και αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και συζήτησε (?) τη δημιουργία νέας βάσης στην Κάρπαθο σύμφωνα με τη φαεινή ιδέα - πρόταση του κυβερνητικού του εταίρου κ. Καμένου.
  •  Διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για προσέλκυση αμερικάνικων επενδύσεων. Τι εννοούσε ? Τους μισθούς των 300 ευρών και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας ή την παράδοση του ενεργειακου πλούτου της χώρας ?
  • Άκουσε τον Τραμπ να λέει ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο συνεπείς χώρες στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ. Ένιωσε υπερήφανος ?
  •  Άκουσε τον Τραμπ να λέει ότι η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 θα κοστίσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για Αμερικανούς εργαζόμενους. Αυτό κι αν είναι επιτυχία;
Ο Ν. Φίλης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε προχθές :

· «Ο Τραμπ σηματοδοτεί το απεχθέστερο μοντέλο διεθνούς διακυβέρνησης με μια ακροδεξιά κατεύθυνση που αμφισβητεί δικαιώματα ανθρώπινα των προσφύγων των μεταναστών των γυναικών στην ίδια την πατρίδα του αλλά και διεθνώς. Σπεύδει να κηρύξει πολέμους και να κάνει επιθετικά χτυπήματα, αμφισβητεί την δημοκρατία σε πολλά σημεία του πλανήτη, θέλει μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη, απειλεί το περιβάλλον. Όλα αυτά αρκούν για να προσδιορίσουν την χειρότερη μορφή διακυβέρνησης που έχει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μας»
Δ Η Λ Α Δ Η?

Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Ή ολοταχώς για το Δαφνί’

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΙΑΣΩ: ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ


«Μην περιμένεις μέχρι να σπάσει». 

Το ΙΑΣΩ επιλέγει αυτό το μήνυμα θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και προσφέρει Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας στην προνομιακή τιμή των 35€.

Η προσφορά ισχύει έως 30/11/2017 και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν την εξέταση χωρίς ραντεβού στο Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΙΑΣΩ (επίπεδο -2), Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 17:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ. 210 6185201