Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΜΩΣ ...... ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ sponsored by ...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ myxalandri.gr διότι το ρεπορτάζ και η "είδηση" προέχει του σχολιασμού.
Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε (ανήμερα Θεοφανίων) στις 12:00 μ.μ η τελετή Αγιασμού των υδάτων στο Δημοτικό Κομυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας» στο Χαλάνδρι.
Μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων ακολούθησε επίδειξη της ομάδος συγχρονισμένης κολύμβησης του Νηρέα Χαλανδρίου
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Τι ιδιαίτερο είχε αναγνώστη μου η φετινή τελετή αγιασμού των υδάτων στο δημοτικό μας κολυμβητήριο;

ΑΚΟΥ!
EIXE ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ!
Αλήθεια, ορκίζομαι στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, να χάσω το κεφάλι μου!
Οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ανακοίνωσαν ΣΠΟΝΣΟΡΑ της τελετής του Αγιασμού των υδάτων, τον οποίο μάλιστα κάλεσαν και στο μικρόφωνο μετά τον παπά και τον Δήμαρχο!
"Παρακαλούμε τον Σπόνσορα της σημερινής εκδήλωσης,  να έρθει για έναν σύντομο χαιρετισμό".
ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ!
Τώρα θα το πω εγώ ο αμαρτωλός χριστιανός, καθολικά διαμαρτυρόμενος και πες με βρωμόστομο εσύ που είσαι πιο θεοσεβούμενος:
ΕΛΑ ΝΙΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ .....
ΥΓ 1 στα σοβαρά τώρα: Η εκκλησία που φωνάζει για τα καρναβάλια που προσβάλλουν τα θεία, για αυτά τα  δεν πρέπει να πει τίποτα;
Αυτά δεν προσβάλλουν την πίστη μας και τα μυστήρια;
Και δεν γίνονται σε καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Μόνο το "σκύψε ευλογημένη" του Διαμαντόπουλου τους χαλάει;
Συγχωρείστε με τον αμαρτωλό και μην με αφορίσεις Πατέρ  - δηλώνω και χριστιανός ορθόδοξος - αλλά θα σκάσω Πάτερ μου με αυτά τα .... αντιχριστιανικά που βλέπω.
Που αν κατέβαινε κάτω όχι φραγγέλιο αλλά και γω δεν ξέρω με τι στυλιάρια θα κυνήγαγε μερικούς, μερικούς ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

ΑΚΟΥ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ spocored by "ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"

ΥΓ2 Μήνυμα διεύθυνσης στην ρεπόρτερ της Πλατείας:

Άλλη φορά άμα μας ξαναδώσεις καθυστερημένο ρεπορτάζ θα εισηγηθώ απόλυση και θα πας μετά να παρακαλάς για δουλειά σε κανένα Ριζοσπάστη, που δεν θα σε αφήνουν να παρουσιάζεις και τέτοιες ειδήσεις οι άθεοι, κομμουνισταί ....

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΑΙ! ΡΕ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ...


ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΔΙΠΛΑ ....

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΤΕΣ!

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ, ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟ ....

(συνεχίζεται)

Απλούστευση διαδικασιών για τα υγειονομικού ενδιαφέροντοςH απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3402/31.12.2013 τεύχος Β’ με την ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34824 με τίτλο «Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (Κατηγορίας ΙΙΙ της Υγειονομικής Διάταξης) - Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.).»
Η ΚΥΑ αφορά στα μαγαζιά λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών, εξαιρουμένων των υπεραγορών τροφίμων που υπάγεται στην Κατηγορία ΙΙΙ της Υγειονομικής Διάταξης (αριθμ. Υ1γ/Γ.Π./οικ. 96967/12- ΦΕΚ 2718 Β΄/2012) και αδειοδοτείται από δήμους.

Με την ΚΥΑ καθορίζονται οι διαδικασίες για την προέγκριση ίδρυσης, για τη γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας και για την αντικατάσταση της γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών ως εξής:

Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής
Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται στις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών, εξαιρουμένων των υπεραγορών τροφίμων, υπάγεται στην Κατηγορία ΙΙΙ της Υγειονομικής Διάταξης (αριθμ. Υ1γ/Γ.Π./οικ. 96967/ 12- ΦΕΚ 2718 Β'/2012) και αδειοδοτείται από δήμους, εφεξής καλούμενο «Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών». Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας εμπίπτουν αποκλειστικά οι κάτωθι δραστηριότητες:

1. Οπωροπωλείο
2. Κρεοπωλείο
3. Παντοπωλείο
4. Πτηνοπωλείο
5. Αυγοπωλείο
6. Ιχθυοπωλείο
7. Γαλακτοπωλείο
8. Πρατήριο Κατεψυγμένων προϊόντων
9. Καφεκοπτείο
10. Πρατήριο ελαίων και λιπών
11. Πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής
12. Αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής
13. Πρατήριο άρτου*
14. Πρατήριο έτοιμου φαγητού
15. Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων
16. Κάβα εμφιαλωμένων ποτών
17. Κατάστημα διάθεσης προϊόντων αλλαντοποιίας και τυροκομίας
18. Πώληση τυποποιημένων παγωτών, αναψυκτικών, ποτών, ειδών σοκολατοποιίας, μπισκοτοποιίας κλπ σε εμπορικά καταστήματα
19. Παρασκευή και πώληση καφέ πάσης φύσεως σε διερχόμενους πελάτες από τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής των αρτοποιείων.

*Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της παρ. Η της υποπαραγρ. Η1 του Ν. 4152/2013 (ΦΕΚ Α' 107) σύμφωνα με την οποία, η ίδρυση Πρατηρίου άρτου δεν επιτρέπεται σε κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, ιχθυοπωλεία, περίπτερα και καταστήματα ψιλικών.

Άρθρο 2 Διαδικασία και δικαιολογητικά για την προέγκριση ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών

1. Για τη χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στον οικείο δήμο, σε ΚΕΠ που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) ή μέσω του ηλεκτρονικού ΕΚΕ (ERMIS-EUGO) τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος (Μέρος Α'), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου αναγράφονται το ονοματεπώνυμό του και η διεύθυνση κατοικίας του, εφόσον, δε, πρόκειται για εταιρεία, η επωνυμία και η έδρα αυτής. Όταν πρόκειται για υπό σύσταση εταιρεία, η υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης γίνεται από το νόμιμο εκπρόσωπο των ιδρυτών, όπως αυτός δηλώνεται στο κείμενο της αίτησης. Στην αίτηση-δήλωση δηλώνεται επίσης, το είδος του καταστήματος (κατηγορία στην οποία εντάσσεται η επιχείρηση, υποκατηγορία αν υπάρχει και εντός παρενθέσεως η δραστηριότητα της επιχείρησης), περιγράφεται πλήρως η τοποθεσία του αντίστοιχου οικήματος ή ακινήτου (περιοχή - οικισμός, οδός, αριθμός ή οικοδομικό τετράγωνο) και επισυνάπτεται διάγραμμα της περιοχής (σκαρίφημα ή αποτύπωση χάρτη) στο οποίο σημειώνεται η ακριβής θέση της εγκατάστασης.
β) Εφόσον το κατάστημα στεγάζεται σε χώρο οριζόντιας ιδιοκτησίας, υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή, ελλείψει διαχειριστή ή άρνησης αυτού, του ιδιοκτήτη του χώρου, στον οποίο θα εγκατασταθεί το κατάστημα, στην οποία δηλώνεται ότι ο Κανονισμός της Πολυκατοικίας ή, ελλείψει κανονισμού, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των συστεγαζόμενων στο ίδιο κτίριο διαμερισμάτων (εξαιρουμένων των ιδιοκτητών των λοιπών χώρων- καταστημάτων, βοηθητικών χώρων κλπ) δεν απαγορεύει τη χρήση του χώρου τούτου για τη λειτουργία του υπό ίδρυση καταστήματος.
Σε περίπτωση που η υπεύθυνη δήλωση κριθεί αναληθής, ανακαλείται η χορηγηθείσα προέγκριση καθώς και παύει η τυχόν ίδρυση και λειτουργία του καταστήματος.

2. Η προέγκριση χορηγείται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προαναφερόμενης προθεσμίας, θεωρείται ότι η προέγκριση έχει χορηγηθεί σιωπηρά. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί με αίτησή του να ζητήσει τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης από το δήμο.
Για τη χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει φωτοαντίγραφο της χορηγηθείσας προέγκρισης ή την βεβαίωση που χορηγείται, κατόπιν αιτήσεως του, από το δήμο, η οποία εκδίδεται μετά την άπρακτη πάροδο των δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης ή αντίγραφο της Βεβαίωσης Υποβολής Αιτήματος και υπεύθυνη δήλωση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Ο/Η κάτωθι υπογράφων/ουσα ............... δηλώνω υπεύθυνα ότι υπέβαλα αίτηση για τη χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση καταστήματος ........................ (αναφέρεται το είδος του καταστήματος) στο Δήμο ........................ με αριθμό πρωτ .......................... Επί της αιτήσεώς μου αυτής ο Δήμος δεν έχει μέχρι σήμερα αποφανθεί, ούτε έχει απαντήσει αρνητικά, και συνεπώς τεκμαίρεται ότι η προέγκριση έχει χορηγηθεί».

3. Για τη γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στον οικείο δήμο, εντός τριών μηνών από τη χορήγηση της προέγκρισης, με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη μήνες, κατόπιν αίτησης στο δήμο, υπεύθυνες δηλώσεις του ενδιαφερομένου, του εποπτεύοντος ιδιώτη μηχανικού και του υγειονομικώς και αγορανομικώς υπευθύνου του Καταστήματος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (ανάλογα με την περίπτωση). Σε διαφορετική περίπτωση η προέγκριση ανακαλείται αυτοδικαίως.

4. Δεν απαιτείται χορήγηση προέγκρισης από τον οικείο δήμο για την ίδρυση Κ.Υ.Ε. λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών εφόσον:
α) Πρόκειται για δραστηριότητα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα ασκηθεί εντός άλλου Κ.Υ.Ε., για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
β) Πρόκειται για τις δραστηριότητες 18, 19 του άρθρου 1.

http://www.myota.gr/, 9/1/2014

Εγκρίθηκε οριακά ο Προϋπολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου για το 2014


                                                                                                                             HalandriPedia
 
Οριακά εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου για το Οικονομικό Έτος 2014. O Προϋπολογισμός κατατέθηκε εκ νέου προς ψήφιση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 30/12, καθώς η προηγούμενη εγκριτική απόφαση δεν έγινε δεκτή από την Περιφέρεια λόγω παραλείψεων στην εμφάνιση των υποχρεώσεων των καταργημένων ΝΠΔΔ.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε με οριακή πλειοψηφία 21 δημοτικών συμβούλων σε σύνολο 41 μελών του Δ.Σ. Τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα υπερψήφισαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Δημάρχου, ενώ καταψήφισαν οι 7 παρευρισκόμενοι δημοτικοι σύμβουλοι από τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε στην διαδικασία.

Δείτε ΕΔΩ τον Προϋπολογισμό του Ο.Ε. 2014

Δείτε ΕΔΩ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Ο.Ε. 2014
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Αναδημοσιεύουμε από το HalandriPedia την επιβεβαίωσή μας.
 
ME 14 ψήφους (στους 41) εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου.
 
Οι 7 της αντιπολίτευσης που έκατσαν να κάνουν  απαρτία, που δεν είχε ο Κουράσης (4 από την παράταξη Φιλική Πόλη, 2 από την παράταξη Χαλάνδρι με τους Πολίτες και ο ένας από την Αντίσταση - για να μην γράφουμε τα ονοματάκια τους και θυμώνουν, διότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ - ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ) δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την προσχηματική καταψήφιση.
 
Έσωσαν καθαρά την παρτίδα για τον Κουράση και έγιναν το άλλοθι να διοικηθεί ο δήμος, να διαχειριστεί η διοίκηση το δημοτικό ταμείο ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
 
Και βέβαια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ υπόλογοι για την μη τήρηση της ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ του νόμου να συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού.
 
Αυτά σας τα είπαμε ΕΔΩ.
 
Κανείς δεν μπορεί πλέον να κρύψει τις ευθύνες του, τους σχεδιασμούς του ή πολύ περισσότερο να κρυφτεί πίσω από άλλους που θεωρεί ότι θα συνεχίζουν να παριστάνουν τις Ιφιγένειες.
 
Όταν μιλάμε για Κουρασική Αριστερά - Κεντροαριστερά μας λένε λαϊκιστές, ψώνια, τρελούς κλπ.
 
ΡΩΤΑΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ:
Αρκεί και μόνο αυτή η ΠΡΑΞΗ στήριξης της δυνατότητας του Γ. Κουράση να έχει προϋπολογισμό μειοψηφίας και να διαθέτει τα κονδύλια του δήμου ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ και ειδικά το προεκλογικό πεντάμηνο, για να κερδίσουν επάξια τον τίτλο της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;
 
Και κάτι για όσους της πλειοψηφίας δεν πάνε αλλά δεν έχουν διαχωρίσει την θέση τους επίσημα:
Ότι πατάτε σε δύο βάρκες δεν σας καθιστά ανεύθυνους και αντάρτες.
 
Σας καθιστά ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ.
 
Αυτά γιατί γεμίσαμε αντάρτες και αντιστασιακούς της πορδής.
 
Η ώρα να απαντηθεί το δίλημμα πλησιάζει: ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ;
 

«Βασιλεύουν» οι ημέτεροι στις θέσεις –κλειδιά των Δήμων .Μόνο σε 180 έχουν ξεκινήσει διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων


dimarxeio kortdallou - mixelakis

Την άμεση επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ α΄ βαθμού σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του ν.3839/ 2010, ζητεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών , με εγκύκλιό του , προς τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , τους επισημαίνει ότι η σχετική διαδικασία προχωρεί με αδικαιολόγητα αργούς ρυθμούς.

Και τους καλεί να προβούν άμεσα , εντός πέντε ημερών , σε όλες τις « δέουσες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες και ακολούθως, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να διενεργηθούν οι επιλογές των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 3839/2010».

Επίσης , τους υπογραμμίζει , ώστε να ενεργοποιήσουν τις σχετικές αρμοδιότητές τους ότι « η μη αποστολή των ατομικών φακέλων των υπαλλήλων στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου των ΟΤΑ α΄ βαθμού που τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 233 και επ. του ν. 3852/2010, όπως ισχύει. Επίσης, η αναιτιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών στοιχειοθετεί το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, το οποίο τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πειθαρχικού δικαίου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών , έως την
4η Δεκεμβρίου 2013 ι περίπου εκατόν ογδόντα (180) δήμοι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία, αποστέλλοντας στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο τους ατομικούς φακέλους των υπαλλήλων, υ για τις επιλογές προϊσταμένων οργανικών τους μονάδων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης , σε πολλούς από τους φορείς που δεν έχουν καν ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία, ως ανασταλτικός παράγοντας αναφέρεται κυρίως το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας τους.

Ο υπουργός , υπενθυμίζει ότι η υποχρέωση κατάρτισης νέων Ο.Ε.Υ., προκειμένου να προβούν σε επιλογές προϊσταμένων, δεν αφορά στους ΟΤΑ στους οποίους δεν επήλθαν μεταβολές με τον ν. 3852/2010.

«Αντιθέτως, δεδομένου ότι, όπως έχει ήδη επισημανθεί με την αριθμ 17 εγκύκλιό μας, η ολοκλήρωση νέων Ο.Ε.Υ. στους φορείς που επήλθαν αλλαγές μετά το Πρόγραμμα Καλλικράτης αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου αυτοί να προβούν στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από τη δημοσίευση του ν. 3852/2010 – γεγονός που αποδεικνύει ότι η σχετική διαδικασία προχωρεί με αδικαιολόγητα αργούς ρυθμούς – καλείστε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες και ακολούθως, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να διενεργηθούν οι επιλογές των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του
ν. 3839/2010.

Προς την κατεύθυνση της άμεσης ολοκλήρωσης των διαδικασιών κατάρτισης των νέων Ο.Ε.Υ. οφείλουν να προσανατολίσουν τη δράση τους και τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια, δίδοντας προτεραιότητα στις προβλεπόμενες στο άρθρο 10 του ν. 3584/2007 σχετικές ενέργειές τους, και ακολούθως να επιλαμβάνονται του θέματος των επιλογών προϊσταμένων.

Υπό το πνεύμα του κατεπείγοντος του θέματος, το οποίο ενισχύει και η πρόβλεψη της παρ. 5 του άρθρου 10 του ν. 3584/2007 – βάσει της οποίας δεν επιτρέπονται τροποποιήσεις των Ο.Ε.Υ. από την 1η Μαρτίου 2014 έως την 31η Αυγούστου 2014 – θα πρέπει, αντίστοιχα, να ληφθεί μέριμνα ώστε και οι εγκρίσεις και δημοσιεύσεις των νέων ΟΕΥ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να ολοκληρώνονται άμεσα.

Εξυπακούεται ότι οι πρωτοβάθμιοι Ο.Τ.Α. που έχουν ήδη καταρτίσει τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους, οφείλουν να προβούν άμεσα – βάσει αυτών των οργανικών διατάξεων – στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, καθώς η επίκληση πρότερης ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών δεν έχει νόμιμο έρεισμα.

Τέλος, καθόσον αρκετοί φορείς είτε δεν έχουν ανταποκριθεί καθόλου στα ζητούμενα με το Α.Π. 40236/18-11-2013 έγγραφό μας, είτε έχουν αποστείλει ελλιπείς απαντήσεις χωρίς να διευκρινίζεται το ακριβές στάδιο στο οποίο εκκρεμεί η σχετική διαδικασία, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη συλλογή των ανωτέρω στοιχείων και την αποστολή τους εκ νέου στην υπηρεσία μας συγκεντρωτικά» , αναφέρει στη σχετική του εγκύκλιο , ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, διευκρινίζει , απαντώντας , σε σχετικά ερωτήματα όσον αφορά στις προϋποθέσεις επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, ότι υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ δεν μπορούν πλέον βάσει των νέων ρυθμίσεων του άρθρου 10 του ν. 4024/2011 να επιλεγούν ως προϊστάμενοι Διεύθυνσης, ακόμη και αν οι οικείες οργανικές διατάξεις το προβλέπουν. Σχετική άλλωστε είναι και η Α.Π. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.23/1288/οικ.8652/16-4-2010 εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

http://www.newsta.gr/, 9/1/2014