Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ασθενοφόρο του EKAB επειδή δεν μπορούσε να περάσει στο πεζόδρομο της Πλάτωνος, παρκάρει Αγίου Γεωργίου και Πλάτωνος και οι τραυματιοφορεις μετέφεραν ασθενή από την άλλη άκρη της Πλάτωνος επάνω σε ειδική καρέκλα του EKAB.

Κυριακή 11/12/2016 ώρα 15:30

«Ύβρις φυτεύει τύραννον»


Ο λαϊκισμός ή εθνολαϊκισμός είχε ξεχαστεί στα σκονισμένα ράφια της ιστορίας και ξαφνικά η νίκη του Τραμπ τον κατέστησε επίκαιρο.

Λαϊκιστής σήμερα ονομάζεται από τα διεθνή κατεστημένα μέσα πας τις ο οποίος διακηρύσσει πίστη σε Εκκλησία, πατρίδα, εθνική ταυτότητα, διακατέχεται από αξιακές αναφορές, κριτικάρει την χρηματιστική ολιγαρχία και κερδοσκοπία, την εικονική οικονομία έστω και αν τάσσεται υπέρ του παραγωγικού καπιταλισμού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ

Το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  2017 ΤΟΥ Δ.  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2017
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: 40 λεπτά ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ αυτού που είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ήδη διαβάσει
ΝΤΑΒΙΑΣ - Ερωτήσεις επί τεχνικύ προγράμματος.
Τι θα γίνει με το ΓΠΣ, δεν έχουμε μελέτη!, δεν προβλέπετε τίποτα.
ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΠΣ! Έχουμε πλήρη επάρκεια. (στο 44ο λεπτό το!!!)
ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θα ψηφίσουμε
ΤΖΟΥΡΑΣ: Ερώτηση για σχολεία
ΑΓΓΕΛΗΣ: Ερώτηση

ΚΟΥΡΑΣΗΣ : Στο 55 λεπτό. Ουσιαστική τοποθέτηση. Πήρε θέση για το δημαρχείο και τα μεγάλα θέματα, έστω και καθυστερημένα.

ΝΤΑΒΙΑΣ: Τοποθέτηση στο 1.08. 22: Δεν έχετε δικαίωμα να εσμεύεται το μέλλον της πόλης χωρίς συζήτηση. ΘΑΨΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Στο 1.17 λεπτό. Δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα. Η πλειοψηφία δεν ακούει την μειοψηφία. Ψηφίζω Τ. Π. με πολλές επιφυλάξεις.

ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ: Στο 1.26.30

ΤΖΟΥΡΑΣ: στο 1.28. Ψηφίζω λευκό.

ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: 1.29

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΖΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΠ ΣΤΟ 1.29 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ξεκινάει στο 1.38.30 με εισήγηση της "νονάς" Αντιδημάρχου η οποία τελειώνει στο 2.11 !!!! 

Τον λόγο στη συνέχεια παίρνει ο Δήμαρχος Σ. Ρούσσος που κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την κυβέρνηση! 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ! 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Δήμου - Στο 2.26

ΚΟΥΡΑΣΗΣ:  Στο 2.29.27  Δεν ψηφίζουμε τον πρροϋπολογισμό.

ΝΤΑΒΙΑΣ: Στο 2.30.30 Ο δήμος Χαλανδρίου μεγάλος φορομπίχτης. 'Επρεπε να κάνουμε ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ. Άλλα λέτε και άλλα κάνετε.
Καρφί για τις 150 αναθέσεις.

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Στο 2.37. ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Ψηφίζουμε.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ:  Στο 2.38. Καταψηφίζω.

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ: Στο 2.41. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτά που είπαν ο δήμαρχος και .... άλλοι. (ΝΑ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ).

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Κατά οι παρατάξεις Κουράση, Λαϊκή Συσπείρωση, Νταβίας και οι Ευσταθίου, Τζούρας, Βαρδουλάκης.


ΣΧΟΛΙΟ: Καθυστερήσαμε λίγο να ανεβάσουμε τα ηχητικά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Μάνος Ελευθερίου: «Ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω τη βοήθεια του Θεού. Δεν γίνεται αλλιώς!»«Ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω 
τη βοήθεια του Θεού. 
Δεν γίνεται αλλιώς!» 

Ο ποιητής, στιχουργός και συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου 
μιλά για την πίστη και όσα τον συγκινούν.

«Μικρός βρήκα ένα βιβλίο της γιαγιάς μου με ψαλμούς. Το έμαθα απέξω. Τόσο μου άρεσε!»
Δύσκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος που να μην έχει σιγοτραγουδήσει τους στίχους που έχει γράψει ο κ. Μάνος Ελευθερίου σε κάποια από τα σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια. Ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και εικονογράφος, ο Μάνος Ελευθερίου είναι μια χαρισματική και πολυσχιδής προσωπικότητα.

Βραβεύτηκε το 2005 με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και το 2013 από την Ακαδημία Αθηνών για τη συνολική προσφορά του. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιάννη Σπανό, ενώ έχει γράψει στίχους για πάνω από 400 τραγούδια! Πριν από λίγες μέρες εξέδωσε το νέο βιβλίο του με τον τίτλο «Φαρμακείον Εκστρατείας».

Ανατρέχοντας στις παιδικές σας μνήμες στην όμορφη και με μεγάλη αστική παράδοση Σύρο, θα θέλαμε να μας πείτε ποια ήταν η πρώτη επαφή σας με το περιβάλλον αλλά και με το πνεύμα της εκκλησιαστικής παράδοσης.
Στη Σύρο, όπου γεννήθηκα και έμεινα έως τα 15 μου χρόνια, κάποια ημέρα έπεσε στα χέρια μου ένα εξαίσιο βιβλίο, το οποίο ανήκε στη γιαγιά μου, και απορώ πώς επέζησε του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γεμάτο με εκκλησιαστικά κείμενα.

Ονομαζόταν «Ωρολόγιον το Μέγα». Αυτό περιλάμβανε ψαλμούς, τον Ακάθιστο Ύμνο αλλά και το πρόγραμμα της εκκλησίας κ.ά. Ήταν μια πολύ καλή έκδοση του 19ου αιώνα, με στοιχεία δωδεκάρια, από την οποία οι πρώτες σελίδες είχαν αφαιρεθεί, δυστυχώς. Δεν μείωνε όμως αυτό καθόλου το ότι ήταν ένα εκπληκτικό βιβλίο. Μου άρεσε τόσο πολύ και γι' αυτό κάθισα και το έμαθα όλο απέξω! Μάλιστα, αργότερα, σε μεγαλύτερη, βέβαια, ηλικία, όταν πήγαινα σε εκκλησίες, άκουγα πάλι όλα όσα είχα διαβάσει και τα ξαναθυμόμουν!

Αργότερα το έχασα αυτό το βιβλίο. Δεν είχα τη δυνατότητα να πιάσω στα χέρια μου άλλα παιδικά βιβλία, αφού εκείνα τα χρόνια δεν κυκλοφορούσε στα βιβλιοπωλεία της επαρχίας μεγάλος αριθμός βιβλίων. Επομένως, ήταν μια λύση να κρατήσω με ζέση και να αγαπήσω αυτό το βιβλίο. Είχα, έτσι, τη δυνατότητα επαφής όχι τόσο με το θείο, αλλά με μια γλώσσα που δεν γνώριζα -όπως ήταν η καθαρεύουσα- καθώς και με την ποίηση.

Και έτσι, μέσω του θρησκευτικού στοιχείου, βάλατε τις βάσεις για να αποκτήσετε στέρεες γνώσεις της ελληνικής γλώσσας.

Η «Μίμι» (υπουργός Άμυνας της Αλβανίας) δούλευε χορεύτρια στη ΣυγγρούΗ υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμι Κοντέλι, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση γυναίκας που πέρασε δύσκολα αλλά κατόρθωσε να φθάσει ψηλά, γράφει το militaire.gr για να εξηγήσει στη συνέχεια τι εννοεί.

Σ΄ αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι πρόκειται για μια πολύ γοητευτική κυρία. Η οποία πριν από 25 χρόνια -ίσως και παραπάνω- υπήρξε καλλονή χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού, όπως μας θύμισε ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης.

Η χώρα της βυθισμένη στο χάος. Ήρθε στην Ελλάδα, από την οποία είμαστε βέβαιοι ότι σ΄ ότι αφορά στην επαγγελματική της δραστηριότητα τουλάχιστον δεν θα πρέπει να τις έχει αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Γρήγορα έφυγε για σπουδές στην Αμερική όπου διέπρεψε παίρνοντας διδακτορικό στις Διεθνείς σχέσεις. Μετά ενεπλάκη με τη πολιτική και σήμερα είναι η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Του έστειλαν ειδοποίηση για... χρέος 2 λεπτών!Τον σταυρό του κάνει ακόμα συμπολίτης μας από την Κρεμαστή, ο οποίος έλαβε ειδοποίηση από το τμήμα προσόδων του Δήμου της Ρόδου να… σπεύσει άμεσα και να εξοφλήσει το χρέος του.

Ένα χρέος της τάξης των 2 μόλις λεπτών! Τι σημαίνει αυτό πιο απλά; Ότι ξόδεψαν περισσότερα σε χαρτί, μελάνια και ταχυδρομικά, από αυτά που θα εισέπρατταν!

Κι εντάξει, το καταλαβαίνουμε ότι το σύστημα, είναι υποχρεωμένο να εκδώσει όλους τους λογαριασμούς που είναι χρεωστικοί! Ένας χριστιανός να ελέγξει τι στέλνει και που δεν υπάρχει; Ή μια ηλεκτρονική δικλείδα ασφαλείας μέσα από το πρόγραμμα τέλος πάντων; Δηλαδή αν κάποιος χρωστά πάνω από 500 ευρώ τι του στέλνουν; Την αστυνομία να τον συλλάβει;


Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ

ΑΦΙΕΡΩΣΗ .... Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ