iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ


                           Άρθρο των Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αντώνη Κοτσακά 

Ένα ερώτημα που απευθύνεται μετ' επιτάσεως στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό είναι το εξής: Έστω ότι κερδίζετε τις εκλογές, με ποιους θα συμμαχήσετε; Κατ' αρχάς, έχει γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει και μπορεί να επιτύχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι συμμαχίες είναι απαραίτητες για μια κυβέρνηση μακράς πνοής. Η κυβερνησιμότητα διάρκειας απαιτεί και προϋποθέτει, πέραν των κοινοβουλευτικών δεδομένων, αρμούς με την κοινωνία σε κάθε έκφρασή της. Αυτό είναι το πεδίο, μαζί με το προγραμματικό, στο οποίο πρέπει κατά τη γνώμη μας να επικεντρωθεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Εν τω μεταξύ, η πίεση που δέχεται για το θέμα των συμμαχιών πρέπει να απαντηθεί δυναμικά και απερίφραστα.

Το ερώτημα περί συμμαχιών, όταν επαναλαμβάνεται από εκπροσώπους του κυρίαρχου δημοσιογραφικού ή πολιτικού κατεστημένου εν είδει πολιτικής πίεσης και με στόχο τον εγκλωβισμό σε νέα ψευδοδιλήμματα, εμπεριέχει εμφανή σκοπιμότητα. Αυτοί που επιμένουν να ρωτούν τον ΣΥΡΙΖΑ με ποιους θα συμμαχήσει, γιατί δεν διανοήθηκαν ποτέ να εγκαλέσουν τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, οι οποίοι πριν από τις τελευταίες εκλογές απέκλειαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ τους;

Ερχόμενοι στην ουσία του ερωτήματος, η αντίληψη που απαιτεί σήμερα να προσδιορίσεις αυριανές πολιτικές συμμαχίες είναι στατική και στείρα. Το σημερινό πολιτικό τοπίο, με την πρωτοφανή ρευστότητα που το χαρακτηρίζει, δεν επιδέχεται στατική ανάλυση. Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, στην οποία συντελούνται τρομακτικές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε ευρείες πολιτικές ανακατατάξεις. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο δεν έχει φθάσει στο τέλος της, αλλά ενδέχεται να καταστεί πιο σύνθετη και απρόβλεπτη, εξαιτίας και της ρευστότητας στο διεθνές περιβάλλον.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η γεωπολιτική αστάθεια και η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον ρητορικά σχήματα, θα μας επηρεάζουν όλο και πιο πολύ. Η Ευρώπη, εν μέσω βαθιάς ύφεσης, θα αντιμετωπίσει υπαρξιακά ερωτήματα καθώς η ένταση ανάμεσα στη Γερμανία και την περιφέρεια αυξάνεται. Στην Ουγγαρία προέκυψε έξαρση του εθνικισμού, στην Ιταλία το φαινόμενο Γκρίλο. Στην Ελλάδα, δεν πρέπει να υποτιμούμε την απαξίωση της πολιτικής και την αύξηση της εκλογικής αποχής. Σε κάθε περίπτωση, μια a priori στατική θεώρηση του ζητήματος των κυβερνητικών συμμαχιών, που δεν λαμβάνει υπ' όψιν τη δυναμική που θα διαμορφωθεί πριν από τις εκλογές, αλλά και από το ίδιο το αποτέλεσμά τους, έχει μικρή αξία.

Εμείς προτείνουμε να αποκλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα οποιαδήποτε εμπλοκή του σε συζητήσεις γύρω από το θέμα των πολιτικών συμμαχιών. Αντίθετα, πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για τη συγκρότηση κοινωνικών συμμαχιών. Πρέπει να οδηγηθούμε στη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου με δημοκρατικά, ριζοσπαστικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά, με σεβασμό στην αυτοτέλεια προσώπων και συλλογικοτήτων, για τον συντονισμό δράσεων και παρεμβάσεων. 'Ένα τέτοιο μέτωπο, με τη δυναμική που θα αναπτύξει, θα προσδιορίσει και εν τέλει θα επιβάλει τις πολιτικές συμμαχίες που θα απαιτεί η συγκυρία.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται, πέρα από τα κόμματα, χιλιάδες οργανώσεις, πρωτοβουλίες, κινήσεις και κινήματα σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όλα αυτά τα σχήματα, που συνήθως έχουν θεματικό χαρακτήρα, μπορούν να έχουν θετική και υπό όρους καθοριστική συμβολή. Πέραν αυτών, υπάρχει το άνεργο ή υποαπασχολούμενο επιστημονικό προσωπικό, υπάρχουν οι υγιείς εκφράσεις των παραγωγικών δυνάμεων καθώς και δημιουργικοί και κατά τα άλλα ενεργοί πολίτες που αποστρέφονται την πολιτική. Αυτό το τεράστιο δυναμικό πρέπει να το προσεγγίσουμε, σεβόμενοι την αυτοτέλεια και τον αυτοπροσδιορισμό του, και να το καλέσουμε να επηρεάσει και να συνδιαμορφώσει την πολιτική μας. Ίσως και εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών η συμβολή του να αποδειχθεί καθοριστική.

Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ιδεολογική και πολιτική ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φανατικοί υπερασπιστές της υποτιθέμενης καθαρότητας του πολιτικού φορέα, όμως πρέπει να είναι σαφές ότι χωρίς κοινωνικές συμμαχίες οι όροι κυβερνησιμότητας θα αποτελούν ζητούμενο. Ας προφυλάξουμε λοιπόν την όποια καθαρότητα, αλλά ας διαμορφώσουμε και ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής, με δημοκρατικό τρόπο. Αν δεν μπορέσουμε να διευρύνουμε την ιδεολογική και πολιτική μας απήχηση, το εγχείρημα της ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών καθίσταται επισφαλές. Τα μεσαία στρώματα συμπιέζονται και φτωχοποιούνται υπό το βάρος της μνημονιακής πολιτικής. Αναζητούν εναγωνίως πολιτική έκφραση στο εποικοδόμημα και όραμα που να τους περιλαμβάνει. Η πολιτική ιστορία διδάσκει ότι σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν βρέθηκαν σε κρίση, προσανατολίστηκαν σε συντηρητικότερες πολιτικές επιλογές. Αυτά τα μεσαία στρώματα αποτελούν σήμερα προνομιακούς συνομιλητές και συμμάχους, αν μπορέσουμε να τους δώσουμε έκφραση και ελπίδα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (8/12/2013)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γρ. Τύπου: 210. 3624620
Νίκης & Απόλλωνος 1, 10557
Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ (9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1859 - 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1951)


Σ.Σ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΟΙ!

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο (ΠΡΟΠΡΟ) ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΜΕ!
ΑΦΗΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ!

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.


ΝΕΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ! ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2014!!!

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ - Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Μην τα βάλετε πάλι μαζί μας).

Θυμάστε; 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK.ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ TO 2014 - ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ;

Είναι εκείνος ο προϋπολογισμό που τον πήγαν άρον άρον στο δημοτικό συμβουλίο γιατί ... δεν πρόκαναν.

Είναι εκείνος o προϋπολογισμός που κάλεσαν τον εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη να τον συντάξει, γιατί δεν τους έκανε η υπηρεσία του δήμου που τον συνέτασσε τόσα χρόνια.

Ε! ΑΥΤΟΣ!

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!

Πρέπει να τον ξαναφτιάξει. (ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΑΝΕΙ!)

Διότι - μου είπε ο σμπίρος μου - οι φωστήρες (που θα πληρώσουν και έξτρα εξωτερικούς συνεργάτες)  δεν έχουν εναρμονίσει τον προϋπολογισμό με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κατάργηση των Νομικών Προσώπων, που δεν θα έχουν φέτος ξεχωριστούς προϋπολογισμούς, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ!
ΟΛΑ ΤΣΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ!

ΔΙΟΙΚΗΣΗ .... for the festivals!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ! ΕΞΩ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΟΠΣΑ - ΤΟΠΕΚΟ

Τρία προγράμματα είχε υποβάλλει ο δήμος Χαλανδρίου για ένταξη στα ΤΟΠΣΑ.

Μιλήσαμε με το Νάσο Μπαλέρμπα (τον δντα της ΦΛΥΑ ΑΕ), ο οποίος μας είπε ότι ενημερώθηκε από την περιφέρεια ότι τόσο το ένα σχέδιο - αυτό που είχε επεξεργαστεί η ΦΛΥΑ ΑΕ, όσο και τα άλλα δύο που κατέθεσε απευθείας ο δήμος  - το ένα σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρουσίου και το άλλο σε συνεργασία με τον δήμο Βριλησσίων - ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΛΑ, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί - τουλάχιστον μέχρι τώρα - οι λόγοι.

ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ!
100% ΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ.

Δυστυχώς αυτή είναι άλλη μια σημαντική ένδειξη της απαξίωσης που έχει υποστεί ο δήμος μας και της ανύπαρκτης ουσιαστικά διαπραγματευτικής θέσης του YESMEN δημάρχου του.

Τώρα φταίω  που θα το επαναλάβω;

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ - ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Όταν συζητήθηκε το θέμα των Τοπικών Συμφώνων Ανάπτυξης, αρχικά στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ΑΕ και στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο έγινε μεγάλος καυγάς για το ποιος θα το υλοποιήσει καλύτερα, ο δήμος ή η δημοτική επιχείρηση και με ποιον συνεργάτη ιδιώτη θα εκπονήσουν το σχέδιο ( ο καυγάς όχι για την ουσία αλλά για το πάπλωμα στο Χαλάνδρι).

ΤΕΛΙΚΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Γιατί απλά το Χαλάνδρι είναι πάλι απ' έξω!

Μοιράστηκαν 16 μύρια ευρώπουλα και πήραμε τα ίδια μας.
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ!

Αναδημοσιεύουμε από το myota τον πίνακα όσων έκαναν καλά την δουλειά τους:


Τον πίνακα των Τοπικών Συμφώνων απασχόλησης που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Αττική δημοσίευσε  η Περιφέρεια.

Όπως αναφέρεται ο συννολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 16 εκ. ευρώ 43 σχεδίων που έχουν ως τώρα ενταχθεί και αφορούν σε 3200 ωφελούμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνεχίζονται οι εντάξεις και με την ολοκλήρωσή τους θα δημιουργηθούν 5000 θέσεις εργασίας σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής
Παρακάτω τα ενταγμένα έργα μέχρι τώρα:

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ    390,000.00 €

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ    350,000.00 €

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ     410,000.00 €

ΤΕΧΝΗΜΑ    410,000.00 €

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    315,000.00 €

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ MARKETING    390,000.00 €

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ    410,000.00 €

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    350,000.00 €

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ    390,000.00 €

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ    390,000.00 €

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΗΝΩΝ    390,000.00 €

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ    350,000.00 €

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ    390,000.00 €

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ    315,000.00 €

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ    315,000.00 €

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ    350,000.00 €

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ   315,000.00 €

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ     390,000.00 €

ΟΙΚΟ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ    350,000.00 €

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    390,000.00 €
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ – ΑΓΚΙΣΤΡΙ   350,000.00 €

+ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ    390,000.00 €

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ    370,000.00 €

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ    350,000.00 €

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Β' ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ    390,000.00 €

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ    420,000.00 €

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ    390,000.00 €

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ    350,000.00 €

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ    350,000.00 €

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ    350,000.00 €

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ    301,000.00 €

ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ    390,000.00 €

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ    390,000.00 €

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ    390,000.00 €

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ    350,000.00 €

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ    390,000.00 €
  
16,011,000.00 €
 3.200 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

ΤΟ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Το θέμα καθυστερήσαμε να το "παίξουμε" γιατί η καταιγίδα της προηγούμενης βδομάδας, με τον οργανισμό του δήμου και τους καυγάδεςμας άλλαξε κάθε σχεδιασμό ύλης.

Είχαμε υποσχεθεί όμως ότι θα το ανεβάσουμε και τις υποσχέσεις μας δεν τις ξεχνάμε.

Και το είχαμε υποσχεθεί στον άνθρωπο που πήρε επάνω του - υπερβαίνοντας τις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις - το θέμα της τακτοποίησης τριών κρίσιμων κτιρίων του δήμου, στα οποία είχαν επισημανθεί παραβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας:

Πρόκειται για το ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ στο Αθλητικό κέντρο "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ", το ανοικτό κολυμβητήριο του Κάτω Χαλανδρίου "Π. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ" και τα πρόσθετα κτίσματα - ιατρεία στον χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής.

Όλη η διαδικάσία ολοκληρώθηκε από το (πρώην πλέον, μετά τις κρίσεις) στέλεχος της Τ.Υ. τον Γιώργο Ξυδόπουλο, ο οποίος ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την τακτοποίηση των παραπάνω κτισμάτων όχι μόνο ως μηχανικός της ΤΥ (τότε) αλλά χρησιμοποιώντας ακόμα και την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑ μηχανικού - χωρίς βέβαια πρόσθετη αμοιβή - για εργασίες που προέβλεπαν ιδιώτη μηχανικό.

Ε αξίζει μια καλή κουβέντα ο Γιώργος.

Μετά τις κρίσεις ο κος Ξυδόπουλος απομακρύνθηκε (όχι με την θέλησή του) από το πολεοδομικό γραφείο της Τ.Υ. στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας αλλά χωρίς να εκφράσει κανένα παράπονο.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Χαλάνδρι, 06/12/2013 
Α.Π. : 25364 

- 27η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -------- 2013

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 11η Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00:


Α. για ενημέρωση – συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με την απόφαση μεταστέγασης των Ρομά του Νομισματοκοπείου.

Β. να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην τροποποίηση των υπ΄ αριθμ. 539/2013 και 342/2013 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, που αφορούν στον καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού για το Ο.Ε. 2014.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό εκπροσώπου του Δήμου για κίνηση λογαριασμών της Eurobank του καταργημένου Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.
Χαλάνδρι 06/12/2013

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP"


Η υγιεινή διατροφή, «ταξίδεψε» μέσα από το Θέατρο σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.
Σε τέσσερις Δήμους, το Ηράκλειο Αττικής, το Παλαιό Ψυχικό, την Αγία Παρασκευή και τη Μεταμόρφωση και από τις 2 μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών που συνδιοργάνωσε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και είχε ως θέμα την υγιεινή διατροφή.Η εκδήλωση περιελάμβανε τη θεατρική παράσταση «Ο Χρυσός Τρίφτης και ο Σεφ Φέρρης». Πρόκειται για ένα σατυρικό παραμύθι, με βασικούς άξονες την υγιεινή διατροφή και τη σύγχρονη τηλεγαστριμαργία. Μέσα από το ανατρεπτικό χιούμορ, τη διαδραστική σχέση ηθοποιών –κοινού και το έντονο μουσικό στοιχείο, το έργο πέρασε, χωρίς περιττούς διδακτισμούς, σαφή μηνύματα υπέρ της σωστής υγιεινής διατροφής.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Μανιάτης, «Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τους γονείς τους στην αξία της υγιεινής διατροφής και ιδιαίτερα της μεσογειακής. Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών στέκεται πάντα αρωγός στα παιδιά και τις οικογένειες τους συμβάλλοντας στην ανάδειξη ενός ποιοτικού τρόπου ζωής».

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 9-12-2013

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 9-12-2013

Με αφορμή την ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας από το Δημοτικό συμβούλιο, ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Καταρχήν, η ψήφιση του Ο.Ε.Υ., με κεντρικό στοιχείο την ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στο Κεντρικό Δήμο αποτελεί ένα θετικό σημείο. Σας υπενθυμίζουμε ότι, ως «πρΟΤΑση» ήμασταν από τους πρώτους – αν όχι οι πρώτοι - που, από το 2010, το είχαμε προτείνει και ζητήσει, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένο Σχέδιο οργανισμού το οποίο υιοθετήθηκε και από το σύλλογο εργαζομένων του Δήμου μας .

Βέβαια, ο ψηφισθείς Οργανισμός μάς βρίσκει σε αρκετά σημεία αντίθετους, αφού πιστεύουμε ότι, ο αριθμός των Διευθύνσεων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος (η κατάργηση των Νομικών Προσώπων μάς το επέτρεπε), ενώ στο συγκεκριμένο Οργανισμό υπάρχουν ανομοιογενείς Δ/νσεις. Υπάρχουν Διευθύνσεις με μικρό αριθμό τμημάτων (3) και εργαζομένων και διευθύνσεις με μεγάλο αριθμό τμημάτων (7) και εργαζομένων ή τμήμα με προϊστάμενο χωρίς υφισταμένους. Επιπλέον, είμαστε αντίθετοι με τα αυτοτελή τμήματα, διότι πιστεύουμε ότι κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να εντάσσεται στην ιεραρχική κλίμακα ενός προϊστάμενου και ενός διευθυντή, για την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων του. 
Βέβαια, η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο της 4/12/2013, δυστυχώς περιορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό στο τρόπο επιλογής των προϊσταμένων, αφήνοντας στην άκρη την δομή του Ο.Ε.Υ, δηλαδή τη σύσταση των Δ/νσεων, τον αριθμό των τμημάτων και τους εργαζόμενους που θα τα στελεχώσουν.

Επειδή, ως συντακτική ομάδα έχουμε άποψη και για το θέμα της επιλογής των προϊσταμένων, δηλαδή εάν θα πρέπει μεταξύ των κλάδων να υπάρχει το «εν ελλείψει» (που επιλέγεις πρώτα τους ΠΕ μέχρι Δ’ βαθμό και στη συνέχεια τους ΤΕ και ΔΕ ) ή το «ή» (όπου το προβάδισμα των κατηγοριών δεν υπάρχει ), σάς καταθέτουμε τα εξής:

Όταν έχεις στο οργανόγραμμά σου μία συγκεκριμένη διάρθρωση, σε κλάδους και ειδικότητες εργαζομένων και ένα συγκεκριμένο Ο.Ε.Υ. που θα πρέπει να εφαρμόσεις, θα πρέπει να έχεις την ικανότητα να αξιοποιήσεις όλο το στελεχιακό σου δυναμικό, χωρίς αποκλεισμούς κλάδων, ώστε ο εργαζόμενος να έχει το κίνητρο να βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας του, να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να επιμορφώνεται, δημιουργώντας συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων. Συνεπώς, θα έπρεπε να έχει επιλεγεί για τις θέσεις των προϊσταμένων ένα μικτό σύστημα που, σε ορισμένες θέσεις με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο (όπως σε ορισμένα τμήματα της Τεχνική υπηρεσίας ή σε ορισμένα τμήματα της Οικονομικής υπηρεσίας κλπ. ), να μπει το «εν ελλείψει» και σε άλλες θέσεις το «ή». 
Η επιλογή του «εν ελλείψει» αποτελεί μια πολιτική απόφαση από την Διοίκηση του Δήμου που, πιστεύουμε ότι, όχι μόνο δεν θα ωφελήσει τον Δήμο μας, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις των εργαζομένων, αφού θα φέρει σε αντιπαράθεση την κατηγορία των ΠΕ με την κατηγορία των ΤΕ και των ΔΕ.
Αυτό φάνηκε και από τη συζήτηση που έγινε και στο δημοτικό συμβούλιο.

Συνάδελφοι , δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας με 12.500 εργαζόμενους (5.000 από την Τ.Α.) και φυσικά 11.000 απολύσεις το 2014, είναι πολύ κοντά . 
ΚΑΙ γι αυτό λοιπόν το λόγο, θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και με αγωνιστική επαγρύπνηση. Πρώτη προτεραιότητα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας μας και όχι να μαλώνουμε για το ποιος θα γίνει προϊστάμενος. 
Για όσους δε το έχουν καταλάβει, η πόρτα για απολύσεις στο δημόσιο έχει ανοίξει διάπλατα και ή θα αγωνιστούμε με δημοκρατικό και – επομένως - διαφανή τρόπο για να αλλάξει αυτή η πολιτική και να αποκτήσει ο εργαζόμενος αξία, ή θα διαβούμε αυτή την ορθάνοιχτη πόρτα οι περισσότεροι…

πρΟΤΑση
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου