Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΣΚΙΖΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ...

http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_9442.html
Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία Κώστα Βλάση. Το γεγονός αυτό τον καθιστά πλέον ένα από τα φαβορί, τοποθετώντας τον άξια...
στην πρώτη θέση. Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, μάλλον βρίσκεται σε πανικό αφού ακύρωσε τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη και καθιερωμένη εκδήλωση για τις γυναίκες σε γνωστό εξοχικό κέντρο της πόλης...


H Haike Haensel στο Χαλάνδρι - στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χάικε Χάνσελ (Haike Hansel), η γερμανίδα βουλευτής του Γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Χαλάνδρι και μίλησε στην πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
H γερμανίδα βουλευτής έγινε πολύ γνωστή και αγαπητή στον ελληνικό λαό, από την ένθερμη ομιλία που έκανε στο γερμανικό κοινοβούλιο, υπέρ του αγώνα που κάνει ο ελληνικός λαός. Έκλεισε μάλιστα την ομιλία της τότε, μιλώντας στα ελληνικά και λέγοντας: «Είμαστε όλοι Έλληνες!»
Στην ομιλία της στο Χαλάνδρι, αναφέρθηκε με θαυμασμό στον δυναμικό αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις πολιτικές που επιβάλονται στην Ελλάδα και ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση. Μίλησε για τις προαποφασισμένες υπερεθνικές αποφάσεις των αγορών και των τραπεζών και σημείωσε την κρισιμότητα που έχουν οι ελληνικές εκλογές για όλη την Ευρώπη, αλλά και για την Γερμανία.
Τόνισε τη σημασία που θα έχει η ενίσχυση της Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά : "Εάν στην Ελλάδα δώσετε δύναμη στην Αριστερά, αυτό θα σημαίνει πάρα πολλά για όλη την Ευρώπη. Αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα θα έχει επίδραση και επιρροή και στην Γερμανία".
Μαζί με τον συμπατριώτη της Henning Zierock, μαέστρο και συνιδρυτή με τον Μίκη Θεοδωράκη της Κίνησης Καλλιτεχνών για την Ειρήνη, και με τη συνοδεία μιας κιθάρας, τραγούδησαν στα ελληνικά και στα γερμανικά, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και ξεσήκωσαν όχι μόνο τους πολυάριθμους συγκεντρωμένους, αλλά όλη την πλατεία Χαλανδρίου.


Στη συγκέντρωση μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην β’ Περιφέρεια Αθήνας, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κοσμάς και χαιρέτησαν οι συμπολίτες μας Χαλανδραίοι Κώστας Ήσυχος και Απόστολος Αλεξόπουλος.ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ Β' ΑΘΗΝΑΣ : Σε κίνδυνο η ζωή των εξαρτημένων, στην εξαθλίωση οι εργαζόμενοι

Συνεχίζεται η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ από εργαζόμενουςΗ Λούλα Καρατζά υπεύθυνη του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στην β Αθήνας μιλάει στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ
Δίπλα σε νεκροτομεία, πίσω από σκουπίδια, μέσα σε υπόγεια, λειτουργούν οι περιφραγμένες νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ μέσα στα νοσοκομεία. Οι μονάδες λειτουργούν στην ουσία με προσωπικό ασφαλείας, με έναν ψυχίατρο ανά δομή, υπάρχουν μονάδες στις οποίες δεν υπάρχει γιατρός παρά μόνο μια ή δυο φορές την εβδομάδα, με έναν παθολόγο μια ή καμία φορά την εβδομάδα (την ώρα που το Εϊτζ έχει αυξηθεί κατά 1240%), με νοσηλευτές και θεραπευτές που δεν αρκούν ούτε κατά διάνοια για να καλύψουν τις ελάχιστες ανάγκες των προγραμμάτων. Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού έχουν να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εδώ και τρία χρόνια, προλειαίνοντας η συγκυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο το δρόμο για την υπογραφή ατομικών εκβιαστικών συμβάσεων.
Τα αποτελέσματα της εγκληματικής «αντιναρκωτικής» πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και επομένως τη ζωή χιλιάδων τοξικοεξαρτημένων και σέρνει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, οδήγησαν το Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ να προχωρήσει από την προηγούμενη Παρασκευή στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού.
«Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός του 2012 για τον ΟΚΑΝΑ είναι 20 εκατομμύρια ευρώ για 57 δομές, πέρυσι ήταν 30 εκατομμύρια για 24 δομές. Τι θα κάνουν; Είτε θα βρουν πόρους, μειώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες θα γίνουν ακόμη περισσότερο χαμηλών προδιαγραφών ή θα περικόψουν δαπάνες από τη μισθοδοσία και θα κάνουν απολύσεις, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ Γιάννης Κακλαμάνης. Ενώ η αντιπρόεδρος Εμυ Κουτσοπούλου, αναφέρθηκε σε θέματα λειτουργίας και ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται, επισημαίνοντας: «"Μείωση της βλάβης" δε σημαίνει να στοιβάζονται ανά 100άδες σε χώρους - κοτέτσια, αλλά να απέχουν από τη χρήση και να έχουν τη δυνατότητα να απεξαρτηθούν. Οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ γίνονται χώροι χαλαρής διαχείρισης υποκατάστατων».
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ εξέφρασαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και των εργαζομένων του 18ΑΝΩ.
«Συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα και στο ρόλο σας, γιατί ο ρόλος του ΟΚΑΝΑ, όπως τον περιγράφετε, δεν είναι αυτός που είχαν δώσει στην αρχή, και δε φταίτε εσείς γι' αυτό. Στο πρόσφατο νομοσχέδιο που δεν πρόλαβαν να περάσουν για την "αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και των ΝΠΙΔ" αναφέρεται καθαρά ότι το υπουργείο θα φτιάξει μια "επιτροπή εξάρτησης", όπου θα δίνει άδεια σε ιδιώτες, ΜΚΟ και απροκάλυπτα λέει ότι θα καθορίζει ποιος δικαιούται δωρεάν υπηρεσίες, δηλαδή κανένας. Τι λέει για σας; Δεν υπάρχετε. Θα είναι όλα ιδιωτικοποιημένα και από τον ανθρώπινο πόνο θα βγάζουν λεφτά. Από τη μια μεριά, σπρώχνουν τη νεολαία να βαδίσει το δρόμο της εξάρτησης και μετά θα πρέπει να πληρώνεις για να φύγεις από 'κεί, λέγοντας ότι είναι δικαίωμά σου η αυτοκαταστροφή», τόνισε η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος και υπενθύμισε τον «Κώδικα Ναρκωτικών», τη στάση όλων των άλλων κομμάτων και τη μάχη που έδωσε το ΚΚΕ για να μην ψηφιστεί. «Είναι πολιτική της ντροπής, εμείς την ονομάζουμε πολιτική της ΕΕ και του καπιταλισμού, σημείωσε. Αυτά λέει τόσα χρόνια η ΕΕ. Μιλάει για διαχείριση του προβλήματος, τα παιδιά μας να είναι μονίμως με το κεφάλι κάτω. Ο καπιταλισμός δε ρετουσάρεται. Να τους καταδικάσετε στην κάλπη. Ενα ισχυρό ΚΚΕ θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο πάθος στη μάχη που δίνουμε».

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6831304


ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ!!!!

Να θυμάσαι στις έξι του Μάη :

Τα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία!


Να θυμάσαι στις έξι του Μάη:

Όσους αυτοκτόνησαν για χρέη!


Να θυμάσαι στις έξι του Μάη :

Τις ουρές στα συσσίτια αγάπης!


Να θυμάσαι στις έξι του Μάη:

Την μητέρα ή τον γέρο πατερά σου και την σύνταξη που σου δίνει για να ζήσεις.


Να θυμάσαι στις έξι του Μάη :

Τους νέους που παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς!


Να θυμάσαι στις έξι του Μάη :

Πόσα πούλησες και πόσα ξόδεψες για να κάνεις επιστήμονα άνεργο, το παιδί σου!

 
Να θυμάσαι στις έξι του Μάη :

Πως κάνουν τα πάντα για να μη μάθουν γράμματα τα εγγόνια σου!

 
Να θυμάσαι στις έξι του Μάη :

Ότι θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, μια Ελλάδα σκορπισμένη στις πέντε Ηπείρους!


Να θυμάσαι στις έξι του Μάη:

Άλλοι έκτιζαν βίλλες με το κόμμα και εσύ πλήρωνες χαράτσια και κρύωνες κάτω από το στρώμα
Να θυμάσαι στις έξι του Μάη!

Ότι όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας. Όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολίτικος.

Να θυμάσαι στις έξι του Μάη :

Πως το απορρυπαντικό που ξέπλεναν τον ιδρώτα σου, είχε Μπλε και Πράσινους κόκκους!


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ.


ΟΧΙ ΑΚΥΡΟΟΧΙ ΛΕΥΚΟ – ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ-ΟΧΙ ΜΠΛΕ-ΟΧΙ ΠΡΑΣΙΝΟ
 
 


ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ - ΤΑ ΞΗΦΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΕ ΤΟ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Σύμφωνα με ασφαλής μας πληροφορίες σε σύσκεψη της δημοτικής παράταξης της ΝΔ σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών, διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα με την κάλυψη των εκλογικών τμημάτων με εκλογικούς αντιπροσώπους.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο πρώην δήμαρχος κος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος πρότεινε όλα τα έμμισθα στελέχη του δήμου να καλύψουν θέσεις εκλογικών αντιπροσώπων ως ελάχιστη υποχρέωση στην παράταξη,  πρόταση που ενόχλησε - σύμφωνα με πληροφορίες μας - τον κο Κουράση ο οποίος είπε "δεν μπορώ να υποχρεώσω κανένα".

Τελικά το θέμα φορτώθηκε εθελοντικά να λύσει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζαννιδάκης λόγω και της νέας του θέσης στην γραμματεία αυτοδιοίκησης της ΝΔ.

Ο Ζαφειρόπουλος πάντως μάθαμε ότι έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του κου Ζαννιδάκη για να καλύψει βάρδια στα ακλογικά τμήματα.

Οι άλλοι;;;

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Οι γυναίκες της Αρκαδίας  κοντά στον Κώστα Βλάσh
Με τις κυρίες της Αρκαδίας η συνάντηση του ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ υποψηφίου βουλευτή Αρκαδίας ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης την Πέμπτη το βράδυ.
Μια συνάντηση, τόσο φιλική όσο και ουσιαστική αφού – προσκεκλημένος του κ. Βλάση – ο χειρουργός-γυναικολόγος Δρ. Παπάς Ασημάκης Λέκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, μίλησε σε συγκεκριμένες με θέμα ιατρικό, που αφορά αποκλειστικά το γυναικείο φύλο.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με τον καρκίνο του τραχήλου, μήτρας και του μαστού, όπως επίσης και τους τρόπους πρόληψης και θεραπείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασίας του εμβολιασμού νεαρών ιδίως γυναικών.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με πληθώρα ερωτήσεων αποτελώντας το έναυσμα για έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ κοινού και ομιλητή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

O θησαυρός της Ρεματιάς


Κυκλοφόρησε το παραμύθι του Δημήτρη Κάσσαρη «Ο θησαυρός της ρεματιάς», εμπνευσμένο απο τη ρεματιά Πεντέλης- Χαλανδρίου
Ένα «μαγικό» παιδί, ένα αινιγματικό μήνυμα αφημένο σενα δέντρο, το νοιάξιμο και η ψυχωμένη προσπάθεια δυο γενεών να προστατέψουν τη ρεματιά Πεντέλης- Χαλανδρίου απο ποικίλες απειλές. Αυτή είναι η προίκα του παραμυθιού «Ο θησαυρός της ρεματιάς».
Δημιούργημα του βραβευμένου συγγραφέα βιβλίων για παιδιά και εφήβους και λυρικού τραγουδιστή Δημήτρη Κάσσαρη, το παραμύθι πρωτακούστηκε στο Χαλάνδρι πέρσι τον Μάϊο, όπως το αφηγήθηκε ο συγγραφέας στην πρώτη εκδηλωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβαλλοντος και Ρεματιάς για τα παιδιά των παραρεμάτιων δήμων.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά «Ο θησαυρός της ρεματιάς» κυκλοφορεί απο τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων». Στόχος το μήνυμα της αγάπης για τη φύση, όπως αναδύεται στη ρεματιά, να φτάσει σε μικρούς και μεγάλους, μαζί με την υπενθύμιση ότι είναι πιο δύσκολο να διαφυλάξεις έναν θησαυρό απο το να τον αποκτήσεις!
Εικονογραφημένο απο τις ζωγραφιές παιδιών που παρακολούθησαν εκείνη την πρώτη αφήγηση, το βιβλίο διατίθεται αντί 6,5 ευρώ. Μέρος του τιμήματος θα αποδίδεται υπερ των σκοπών του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 19 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στην Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος [ Παπανικολή-Αβέρωφ και Σόλωνος στο Χαλάνδρι τηλ 2106801654]


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *