Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Τι κρίνεται στην Ουκρανία; (1)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Είναι τέτοιο το μέγεθος της παραπληροφόρησης, αν όχι μαύρης προπαγάνδας, από τα μίντια της «διεθνούς κοινότητας» (διάβαζε της Υπερεθνικής ελίτ ―βασικά της «Ομάδας των 7»― που διαχειρίζεται τη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης) ώστε, με δεδομένο τον άθλιο ρόλο της «Αριστεράς» των ίσων αποστάσεων, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον μέσο πολίτη στη Δύση να καταλάβει καν τι κρίνεται στην Ουκρανία. Θα προσπαθήσω, αρχίζοντας σήμερα, να απαντήσω στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει η Ουκρανία, τα οποία ουσιαστικά αφορούν τα λαϊκά στρώματα παντού, εφόσον εκεί κρίνεται εάν θα υποδουλωθούμε, χωρίς εθνική και οικονομική κυριαρχία, στην παγκόσμια διακυβέρνηση που μεθοδικά στήνει η Υ/Ε τα τελευταία 20 περίπου χρόνια. Είτε με τον οικονομικό εξανδραποδισμό και την μετατροπή σε προτεκτοράτα της χωρών όπως η Ελλάδα, είτε με τον φυσικό εξανδραποδισμό των αντιστεκόμενων λαών (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, Συρία).

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται αφορά στο τι ακριβώς έγινε στην Ουκρανία, διότι είναι πολλοί που εξαιτίας της μαζικής προπαγάνδας της Υ/Ε και των λακέδων της, δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένα μεθοδικά οργανωμένο πραξικόπημα συντελέστηκε ενάντια στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με την βοήθεια τόσο της ντόπιας οικονομικής ελίτ (που αποτελείται από μερικούς δισεκατομμυριούχους ολιγάρχες), όσο και της Υ/Ε. Έτσι, μόλις η κυβέρνηση άσκησε το δικαίωμά της να μην υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, η ελίτ αυτή κινητοποίησε την «νεολαία του facebook», τις ΜΚΟ που χρηματοδοτεί κ.λπ. που πρωτοστάτησαν σε διαδηλώσεις από εθνικιστές της δυτικής Ουκρανίας, αλλά και αγανακτισμένους εργαζόμενους κατά της ντόπιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Όμως, οι ειρηνικές στην αρχή διαδηλώσεις γρήγορα έγιναν βίαιες, (με τους «διαδηλωτές» βασικά να δέρνουν τα ΜΑΤ που είχαν εντολή να παραμένουν παθητικά!), και στη συνέχεια ένοπλες, με επί κεφαλής πραγματικούς νεοναζιστές και τάγματα εφόδου. Την στιγμή μάλιστα που το καθεστώς είχε ουσιαστικά παραδοθεί στις απαιτήσεις τους, «μυστηριώδεις» ελεύθεροι σκοπευτές που δεν είχαν καμιά σχέση με την κυβέρνηση όπως τώρα αναμφισβήτητα αποδείχνεται, άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό, διαδηλωτές και αστυνομικούς, ξεκινώντας μια σφαγή που οδήγησε στην άμεση ανατροπή του καθεστώτος. Πράγμα που ήταν ακριβής αντιγραφή της διαδικασίας με την οποία η ίδια ελίτ ξεκίνησε την σχεδιασμένη ένοπλη εξέγερση κατά του Μπααθικού καθεστώτος στην Συρία.

Αν παραμερίσουμε τις «εξηγήσεις» για τους λόγους του πραξικοπήματος που καταφεύγουν σε κοινότοπες ή αναχρονιστικές ανοητολογίες για γεωπολιτικούς λόγους και «ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις» αντίστοιχα, ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι πίσω από το πραξικόπημα; Το σημείο εκκίνησης που αγνοούν οι παραπάνω απόψεις είναι το θεμελιακό γεγονός της εποχής μας: η ΝΔΤ που ανέτειλε με την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την κατάρρευση του «υπαρκτού». Η παγκοσμιοποίηση αυτή που ήταν συνέπεια της μαζικής εξάπλωσης των υπερεθνικών επιχειρήσεων (καμιά σχέση με τα καρτέλ του ...Λένιν κ.λπ.) τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, οι οποίες σήμερα ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή και διανομή εμπορευμάτων, είχε μια βασική συνέπεια: τη σταδιακή εξαφάνιση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας που ήταν ασύμβατες με το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών. Και αυτό, διότι οι κοινωνικοί έλεγχοι πάνω στις αγορές για την προστασία της κοινωνίας από αυτές αναγκαστικά υποβαθμίζονται ή εξαφανίζονται όσο προχωρά η παγκοσμιοποίηση που συνεπάγεται ομογενοποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις αυτές, κυρίως όσον αφορά στο κόστος παραγωγής. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι κάθε χώρα ή λαός που επιθυμεί να διατηρήσει την εθνική και οικονομική κυριαρχία του μπαίνει στο στόχαστρο της Υ/Ε.

Αυτό ακριβώς συνέβη με την Ρωσία σε σχέση με την Ουκρανία. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσική ελίτ υπό τον Πούτιν έχει ξεκινήσει από καιρό μια εκστρατεία για την ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας της (πρόγραμμα εξοπλισμών) αλλά και της οικονομικής. Έτσι, σε αντίθεση με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στον οποίο πρόσφατα εντάχθηκε, έχει καθιερώσει διαφόρους κοινωνικούς ελέγχους στις αγορές κεφαλαίου και εμπορευμάτων. Ακόμη, η παραγωγική δομή της διαφέρει σημαντικά από αυτήν των άλλων χωρών της Υ/Ε, στις οποίες η Ρωσική ελίτ θέλει να ανήκει σαν ισότιμο μέλος. Το 70% των εξαγωγών της συνίστανται σε ενέργεια και πρώτες ύλες, και μόνο 15% σε βιομηχανικά προϊόντα, έναντι 77% των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων από την Ευρωζώνη. Αυτό, βέβαια, οφείλεται στην καταστροφή της οικονομικής αυτοδυναμίας που επέφερε η «καταστρόικα» μετά την κατάρρευση του σοβιετικού συστήματος. Η Ρωσία, επομένως, δεν είναι ακόμη πλήρως ενσωματωμένη στην ΝΔΤ, σε αντίθεση για παράδειγμα με την Κίνα η οποία, στο οικονομικό επίπεδο, ουσιαστικά αποτελεί προτεκτοράτο των υπερεθνικών επιχειρήσεων στις οποίες οφείλει βασικά την «ανάπτυξη» της, με αντάλλαγμα την πάμφθηνη εκπαιδευμένη εργασία που τους προσφέρει.

Η βασική επιλογή επομένως, σήμερα, για την Ρωσική ελίτ είναι είτε να ενσωματωθεί πλήρως στη ΝΔΤ (όπως απαιτεί τμήμα της οικονομικής ελίτ της), είτε να ξεκινήσει ένα ριζικό πρόγραμμα οικονομικής αυτοδυναμίας που είναι όμως ασύμβατο με την ΝΔΤ, (όπως απαιτεί ένα ευρύ άτυπο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης που ενώνει από κουμουνιστές μέχρι εθνικιστές και ορθόδοξους). Ο Πούτιν προσπάθησε μέχρι τώρα να συμβιβάσει αυτούς τους ασύμβατους στόχους, συχνά με αντιφάσεις (π.χ. Λιβύη), αλλά συνήθως με συνέπεια στην υποστήριξη των αντιστεκόμενων λαών στη ΝΔΤ. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν το πρόγραμμα για την Ευρασιατική Ένωση το οποίο αποτελεί, όπως θα δούμε στη συνέχεια, την απώτερη αιτία της σύγκρουσης Υ/Ε και Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία.

Υ.Γ. Δεν αξίζει να ασχοληθώ με «αριστερό» λασπολόγο, που σε σχόλιο κάτω από το προηγούμενο άρθρο έγραψε ότι «για μια ακόμη φορά, όπως κάνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες… υπερασπίζεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή». Και αυτό, επειδή αναφέρθηκα στην προτεινόμενη ―παγκόσμια― πρωτοτυπία, ένα κόμμα να είναι νόμιμο με όλους τους βουλευτές του στη φυλακή! Μόνο κάποιος που δεν έχει ιδέα από την αρθρογραφία μου ή διατελεί «εν υπηρεσία» θα μπορούσε να ξεστομίσει παρόμοια συκοφαντία...


​​​http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_03_09.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/


για τακτικές ενημερώσεις επισκέπτεστε το πόρταλ μας!!! http://www.pd-antipagkosmiopoiisi.gr/

www.periektikidimokratia.org

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ


ΡΕΖΟΥΜΕ 3 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ;

Ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τον αθλητισμό στο Χαλάνδρι και χρεώνεται περισσότερα από όσα του αναλογούν για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν - άδικα πολλές φορές - είναι ο Νίκος Πανταζής.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιλογής του να κρατάει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη: τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου  και τηον τίτλο του υποψηφίου δημάρχου.

Με αυτές τις δύο ιδιότητες προσπαθεί να ισορροπήσει ο Νίκος, χρόνια πολλά τώρα με αποτέλεσμα όταν μιλάει κανείς για αθλητισμό στο Χαλάνδρι να του έρχεται συνειρμικά αμέσως στο στόμα το όνομα ΠΑΝΤΑΖΗΣ.

Αυτό που κάνει ο Νίκος ουσιαστικά δεν γίνεται.
Σαν πρόεδρος του Γυμναστικού πρέπει να διεκδικεί από τον δήμο για τον σύλλογό του.
Ως υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να προτείνει πολιτικές εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο πρέπει να προτάσσεται ακόμα και κόντρα στο συμφέρον του Γυμναστικού.

Δύσκολο αν δεν είσαι διχασμένη προσωπικότητα.

Ο Νίκος, λένε  κάποιοι ότι διαχειρίζεται όλους τους αθλητικούς χώρους στο Χαλάνδρι δωρεάν, μέσω των συλλόγων του: του ΓΣΧ και του Φίλιππου.

Δεν είναι σωστό αυτό και είναι και ανέντιμο.

Γιατί το λένε πολιτικοί του αντίπαλοι, που αρκετοί από αυτούς έχουν άμεσα διαπλεκόμενες σχέσεις με άλλα σωματεία, αλλά είναι γνωστοί υποκριτές και κρύβονται (πίσω από το δάκτυλό τους).
Το σωστό είναι το " ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ" διαχειρίζεται αθλητικούς χώρους, όπως και άλλοι.

Απλά οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν πρόεδρο - υποψήφιο δήμαρχο και δεν είναι στο στόχαστρο της δημοσιότητας και των αντιπάλων τους.

Και εκμεταλλεύονται τον διπλό ρόλο του Πανταζή για να προβάλλουν και επιβάλλουν τις δικές τους απαιτήσεις πάντα συγκριτικά και πίσω από εκείνον, ακόμα και αν είναι οι παράγοντες του θηριώδους για τα μέτρα της πόλης και των άλλων, σωματείου που λέγεται ΝΗΡΕΑΣ.

Ο Νίκος έχει αποκλειστικά τον στίβο και τις περισσότερες ώρες στο κλειστό γυμναστήριο στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ (Μπάσκετ - ΒΟΛΛΕΫ) καθώς και αρκετές ώρες στην Αποστολοπούλου.

Στο κλειστό ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ αγωνίζονται ακόμα ο ΑΟΚ, ο Τριφυλιακός,  ο ΦΟΤ.
Εκτός του ΑΟΚ - οι δύο έχουν ή είχαν στην διοίκησή τους δημοτικό παράγοντα και μάλιστα της πλειοψηφίας Κουράση. (δεν είναι κακό, απλώς αποκαθιστούμε την  αλήθεια γιατί η παπάτζα πρέπει να φύγει από τον δημόσιο διάλογο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά και επί της ουσίας),

Στην Αποστολοπούλου λειτουργούν ακόμα το ΠΑΚ, του φίλου μου του Παναγιώτη του Τζήμου και τώρα και ο ΕΦΕΧ. στο τένις, με φιλόδοξους και αξιόλογους παράγοντες.

Στο κλειστό του Κάτω Χαλανδρίου - ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - είναι ακόμα ο Προμηθέας με σημαντικές διακρίσεις.

Έχουμε τρεις ομάδες ποδοσφαίρου - στα δύο γήπεδα - την ιστορική ΑΕΧ, τον επίσης ιστορικό Ατρόμητο του Συνοικισμού και τον Απόλλωνα στο Νομισματοκοπείο.

Και βέβαια στο κολυμβητήριο έχουμε τον μεγάλο (σε μέγεθος και αθλητικές διακρίσεις) ΝΗΡΕΑ.

Δεν διαχειρίζεται λοιπόν, ο  Νίκος Πανταζής όλους τους αθλητικούς χώρους, όπως του προσάπτουν οι οχτροί του και δεν στρέφεται ό,τι λέγεται για τον αθλητισμό στο Χαλάνδρι, ούτε υπέρ, ούτε κατά. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του Πανταζή.

Υπάρχουν και άλλοι αθλητικοί παράγοντες που παίζουν σοβαρό ρόλο ΚΑΙ στις δημοτικές εκλογές και έχουν πολύ πιο ισχυρές διασυνδέσεις  με την εξουσία για να επηρεάζουν υπέρ τους τα πράγματα.
Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι ο Πανταζής είναι πιο ισχυρός - ας πούμε - από τον Γιακουμάτο, επειδή είναι "υποψήφιος βλαχοδήμαρχος".

Ο Νίκος όμως, με την διπλή του ιδιότητα, αποτελεί - άθελά του πολλές φορές - το μέσον, το ΄ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗΝ" για όλους, για να μην αυτοπεριορίζουν τις διεκδικήσεις τους από τον δήμο σε λογικά πλαίσια, με αποτέλεσμα να έχει επιβληθεί ένα καθεστώς που δεν τιμά το Χαλάνδρι και που ΟΛΟΙ - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ όταν συνομιλείς μαζί τους παραδέχονται ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:

Να μην υπάρχουν στο Χαλάνδρι ΚΑΘΟΛΟΥ δημοτικά προγράμματα άθλησης, διότι δεν ΤΟΛΜΑΕΙ ο δήμος να περικόψει μερικές ώρες από τις "ακαδημίες" των σωματίων - δηλαδή την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ λειτουργία τους (δεν μιλάω για τα αγωνιστικά τμήματα) για να μην χάσουν οι πολιτευάμενοι .... ψήφους που τους προσφέρουν οι παράγοντες αλλά και να μην δέχονται να καταβάλουν τα εμπορικά τμήματα των σωματείων κάποια χρήματα - από αυτά που εισπράττουν από τους δημότες πελάτες τους - στον δήμο για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εισπράττουν δηλαδή ΙΔΙΩΤΕΣ από τους ΔΗΜΟΤΕΣ, και μάλιστα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, για να χρησιμοποιούν επί πληρωμή  ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ως πελάτες τους,  τους δημόσιους αθλητικούς χώρους και μάλιστα χωρίς καν οι ΙΔΙΩΤΕΣ να έχουν καμία υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων προς τον ιδιοκτήτη - δήμο, ο οποίος - από τα λεφτά των φορολογουμένων δημοτών - πρέπει να τους εξασφαλίζει καθαριότητα, φως, νερό, θέρμανση, συντήρηση, γραφείο ...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΕΧΕΙΣ; (Δεν έχεις να πληρώνει τίποτα άλλο εκτός από τον προπονητή και μάλιστα, τις περισσότερες φορές ΜΑΥΡΑ).

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ  ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ.

Γι΄αυτό στην ηλεκτρονική ψηφοφορία είπατε ότι ο δήμος πρέπει να έχει δικά του αθλητικά προγράμματα - με τεράστια πλειοψηφία, ενώ ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι την αθλητική πολιτική του δήμου πρέπει να την κάνουν τα σωματεία, όπως λένε συχνά κάποιοι.

Δεν είναι αυτή η άποψη κόντρα στον αθλητισμό, όπως λένε οι σπεκουλαδόροι της άλλης άποψης.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΜΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, που κρύβονται όλοι πίσω από τις διεκδικήσεις του Νίκου Πανταζή και τις δικές του επιλογές.

Και που ο ίδιος πρέπει επιτέλους να το κατανοήσει, διότι ο Νίκος μπορεί ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ να έχει θετική συμβολή στον αθλητισμό της πόλης, παίζοντας όμως μονόπαντα από την πλευρά του δήμου, αφού κανείς δεν το ξέρει το θέμα καλύτερα από αυτόν.

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ ή ΖΕΥΓΑΣ κατά την δική μας γνώμη.

Χρειάζεται να αναζητηθεί μια άλλη ισορροπία στην διαχείριση των αθλητικών χώρων στην πόλη για να πάει μπροστά ο αθλητισμός.
Και μιλάμε για ισορροπία διότι αλλιώς δεν γίνεται στο συγκεκριμένο θέμα.
Δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας, ούτε θεωρούμε ότι είναι σωστό ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, των οποίων τα αγωνιστικά τμήματα χρειάζονται την συμπαράσταση του δήμου για να προβάλλουν αθλητικά την πόλη.

Και στον αθλητισμό λοιπόν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ βάζουμε μόνο εμείς. Οι άλλοι είναι του "τι θα πάρω, τι θα δώκω".

Ο Ηλίας Ντάβαρης επιχείρησε να παρέμβει και να περιορίσει την παντοδυναμία των σωματείων αλλά το έκανε με έναν τρόπο ολίγον suis generis: Αντί να προσπαθήσει συναινετικά, με διάλογο και  σε συνεργασία με τα σωματεία να καθορίσει νέα σημεία ισορροπίας, ενθάρρυνε την ίδρυση νέων σωματείων θεωρώντας ότι έτσι θα  πλήξει  την πολιτική δύναμη των παλιών και κυρίως του Πανταζή, με τον οποίον έχουν σκοτωθεί.
Νέα σωματεία, νέες ανάγκες για ώρες στα γήπεδα .... και έτσι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται και διευρύνεται.

Εμείς καλούμε τους παράγοντες, που δηλώνουν και είναι εραστές του αθλητισμού, να ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ και να ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ την αντίληψή μας για ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ στον αθλητισμό.
Τους καλούμε  να συνεργαστούμε, αναζητώντας την αναγκαία χρυσή τομή,  γιατί αυτό ζητάει η τοπική κοινωνία και αυτό συμφέρει τους δημότες και κυρίως ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Τους καλούμε όμως όχι ως παραδοσιακοί Μαυρογυαλούροι που τάζουν τα πάντα, στους πάντες αλλά με δηλωμένη την αδιαπραγμάτευτη δική μας αφετηρία, αν έχουμε την δική σου εντολή τον Μάιο:

1. Θα πληρώνουν τα συμπεφωνημένα για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με αντίτιμο που μαζί θα το βρούμε για να είναι λογικό, δίκαιο και δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των βιώσιμων τμημάτων τους.

2. Θα αναζητήσουμε και θα διασφαλίσουμε μαζί, ώρες στους αθλητικούς χώρους για δημοτικά προγράμματα άθλησης.

3. Θα εργαστούμε μαζί για την επιβίωση, ενίσχυση και πρόοδο των αγωνιστικών τμημάτων τους για να έχει η πόλη μας και τα νιάτα της, την αθλητική προβολή που τόσο έχει στερηθεί, δεκαετίες τώρα.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, γι' αυτό εμείς δηλώνουμε ότι ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ως συμμάχους και συνεργάτες.

Και εμείς ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ.
ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ;

Έχουμε δίκιο; Είναι σωστή η εξαγγελία - δέσμευσή μας για ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ;

Ή ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ πάλι,  ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ, να λένε στους παράγοντες ότι "εμείς θα σας δώσουμε και άλλες ώρες και θα φτιάξουμε και μερικά γήπεδα ακόμα με λεφτά των δημοτών για να τα πάρετε και αυτά εσείς, να τα έχετε δωρεάν και αποκλειστικά, αρκεί να μας ψηφίσετε στας εκλογάς";

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ.

Ένα κουβάρι που είναι ουσιαστικά ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και που πρέπει να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ τον Μάιο, πως είναι προς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ....

..... ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ και στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΕΖΟΥΜΕ 2 : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Στην ηλεκτρονική  ψηφοφορία για το δημαρχείο η θέση σας ήταν ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.

Διαβάζετε Πλατεία, δεν είστε μπαμπουίνοι, άρα καταλαβαίνετε ότι σοβαρή αναδιάρθρωση των οικονομικών του δήμου, σοβαρή οργάνωση της υπηρεσίας και βελτίωση της εξυπηρέτησής σας χωρίς την ανέγερση της ΜΟΝΙΜΗΣ στέγης του δήμου δεν μπορεί αν γίνει.

Δεν είστε επίσης μπαμπουίνοι να πιστέψετε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την ανέγερσή του δημαρχείου, όταν δίνονται πάνω από 400 χιλιάρικα τον χρόνο σε μισθώματα, όπως λένε όσοι δεν προβάλλουν και δεν ιεραρχούν το θέμα ψηλά στην ατζέντα τους.

Ακούσαμε τρεις υποψηφίους δημάρχους στην τηλεόραση:

Ο Δήμαρχος Γ. Κουράσης είπε στο ΚΟΝΤΡΑ ότι το δημαρχείο πρέπει να γίνει. Το είχαν πει και το 2010. Το είχαν πει και το 2006 - πρόεδρος του Δ.Σ. ήταν, μην ξεχνιόμαστε - και είχαν βάλει και μια μεγάλη αφίσα μέσα στο δημοτικό πάρκινκ που έλεγε εδώ θα γίνει το δημαρχείο για το οποίο πάλεψαν ο Παττακός, ο Νταβίας και ο Ζαφειρόπουλος, αναγνωρίζοντας την μεγάλη δουλειά που βρήκαν έτοιμη - το απαλλοτριωμένο οικόπεδο και τις μελέτες μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Ο Γιάννης Λαδόπουλος όμως είπε εδώ την αλήθεια, μιλώντας στην εκπομπή του στελέχους του ΛΑΟΣ Γ. Αϊβαλιώτη!
Και αυτή η αλήθεια διατυπώθηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, δεν έκανε ξαφνικά ορό της αλήθειας ο Γιάννης και το ξεφούρνισε.
Δεν ήταν ποτέ προτεραιότητά τους το δημαρχείο γιατί προτεραιότητά τους είναι η εξυπηρέτηση ισχυρών πολιτικών φίλων που κρύβονται πίσω από τις μισθώσεις.
Ανέγερση Δημαρχείου σημαίνει να ξενοικιαστεί το κτίριο που στεγάζει την τεχνική υπηρεσία. Ξέρετε ποιανού ήταν, ποιανού είναι, ποιος εισπράττει τα νοίκια; Για ψάξτε το. Αριστερά μπαίνοντας θα το βρείτε.

Πρέπει επίσης να ξενοικιαστεί το κτίριο του κεντρικού δημαρχείου.
Ξέρετε ΠΟΙΑΝΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ είναι;
Είναι δύο οι συνέταιροι, λέει το πουλάκι.
Ένας βαρβάτος ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, κεντρικό πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και ένας ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ - ΠΟΛΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝ (συνεταιράκια), με συγγενή μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προφυλακισμένο για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Είπατε τίποτα;

Και κάτι ακόμα.

Πρέπει να φύγει και ο επιχειρηματίας του δημοτικού πάρκινκ για να ξεκινήσουν εργασίες.
Ένας πολύ καλός και αξιόπιστος συνεργάτης του δήμου, που όμως ΟΥΔΕΙΣ του δεσμεύτηκε ότι θα είναι εκεί ΑΙΩΝΙΑ.
Μίσθωσε τον χώρο από την ΦΛΥΑ (δεν του εκχωρήθηκε κύριοι λασπολόγοι) για συγκεκριμένο χρόνο που θα έληγε όταν εκδοθεί η άδεια οικοδομής
Και αφού δεν είναι "προτεραιότητα" η ανέγερση του δημαρχείου (για τους άλλους) συνεχίζει να κάνει την δουλειά του. (Και βέβαια αυτός καλά κάνει).

Καταλάβατε γιατί ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και τι προστατεύουν με αντάλλαγμα την κατανομή χρισμάτων;

Θα μου πεις υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτά;

ΟΧΙ.

Αλλά αυτή είναι η διαφορά μας.

ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ξέρουμε ότι αυτά τα θέματα λύνονται ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Με την δική σου εντολή, αν την δώσεις εκεί που πρέπει.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους που παριστάνουν ότι ασχολούνται  να λύσουν τέτοια πολιτικά θέματα με νομικούς όρους και ομιλούν μόνο για "πιθανα" οικονομικά σκάνδαλα, που αδυνατούν να τα αποδείξουν ακόμα και όταν υπάρχουν και που αν - κατά λάθος - τα αποδείξουν και ελεχθούν αυτά από την δικαιοσύνη - βλέπε καθαρισμός καταυλισμού - για κάποιο ακατανόητο λόγο μετά προσπαθούν να συγκαλύψουν τους εμπλεκόμενους (π.χ. ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί ο νόμος για την διαθεσιμότητα σε υπάλληλο που του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα για το θέμα και είναι έξω με εγγύηση, αλλά εξακολουθεί να εργάζεται στον δήμο), αποδεικνύοντας σε κάθε αντικειμενικό παρατηρητή ότι οι καυγάδες τους είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΙ και για πολιτική κατανάλωση μπαμπουίνων ψηφοφόρων.

ΤΟ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ,
 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ... ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΛΗΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Και βλέπετε ότι δεν γίνεται πρώτο θέμα, εκτός αν υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.

Διότι είναι ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ αναγνώστη μου,  να υπερασπίζονται κάποιοι τόσο απροκάλυπτα μια επιλογή τόσο αυταπόδεικτα κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, επιμένοντας ότι δεν είναι προτεραιότητα η ανέγερση του δημαρχείου.

Κανείς άλλος δεν θα σου πει αναγνώστη μου ότι ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών για το νέο δημαρχείο, αν τον επιλέξεις.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑΤΙ - ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΚΟΚΑΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ, και εκείνο το ακούν, ότι αν εκλεγούμε θα χάσουν  εκείνοι για να ωφεληθείς εσύ και ο δήμος.

Δεν γινεται δυστυχώς αλλιώς.


ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

Ο Κουράσης θα  ξαναπεί προσχηματικά ότι ΘΑ κάνει (κάποτε) δημαρχείο.

Η άλλη αριστερά θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα και θα αφήνει το θέμα εκτός ατζέντας.

Βάζω στοίχημα ότι αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ. Υπάρχει σοβαρός πολιτικός λόγος πλέον.

Ο Γ. Λαδόπουλος τοποθετήθηκε.

 Ο Ανδρεόπουλος κουκουρούκου - τι να πει τώρα, όταν οκτώ χρόνια δεν το έκανε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ, ως όφειλε αλλά έκανε περαιώσεις και κυνήγαγε τους εργάτες στον δρόμο ενώ ο Νίκος Πανταζής ίσως σταθεροποιηθεί επιτέλους στην τελευταία του, σωστή του θέση.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ που υπερασπιζόμαστε, δεσμευόμαστε, φωνάζουμε, αγωνιζόμαστε σταθερά για να αποκτήσει η πόλη το δικό της δημαρχείο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

Και δεν είναι καθόλου ευλογία στα γένια μας.

 ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Εσύ  θα αποφασίσεις.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

Ρωτήσαμε ήδη, με διαδυκτιακές ψηφοφορίες, την γνώμη σας για 4 από τα κορυφαία θέματα που απασχολούν την πόλη.

Ας αξιολογήσουμε τις θέσεις που έχουν διατυπωθεί επ' αυτών των θεμάτων από τους διεκδικητές του δημαρχειακού θώκου.

 Ξεκινάμε με το θέμα της απομάκρυνσης του καταυλισμού των τσιγγάνων. 
Εσείς είπατε - στην ψηφοφορία -ότι ο καταυλισμός πρέπει να απομακρυνθεί ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ σε άλλο χώρο, με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ οι περισσότεροι είπατε ότι ο δήμος Χαλανδρίου πρέπει αν μεριμνήσει για τους δημότες του τσιγγάνους.

Αλήθεια τι λένε οι υποψήφιοι δήμαρχοι; Πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα αν εκλεγούν ;
Μέχρι τώρα έχουμε τις εξής δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα:

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ: "Θα διώξουμε τους ΡΟΜΑ. Δεν είμαστε εμείς σας αυτούς που τους εκμεταλλεύονται πολιτικά" , είπε ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία πολιτεύτηκε ο Στάλιος Καλαμιώτης (ο πρόεδρος των Χαλανδραίων τσιγγάνων).

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ: Θα διώξουμε τους ΡΟΜΑ εντός 6 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μας. 
Ωραία, παλαιοκομματική, εύηχη προεκλογική, μαυρογυαλούριος διατύπωση, συνέχεια της πολιτικής των 4 φορών που ως διοίκηση, μαζί με τον Κουράση που έχουν κοινή άποψη, "έδιωξαν" τους τσιγγάνους και απομάκρυναν τον καταυλισμό. Σιγά μην μας πει και το πώς θα το κάνει.
 Η γραμμή είναι σταθερή τέσσερα χρόνια από όλους μαζί τους διοικούντες που παριστάνουν τώρα ότι διαφωνούν: "ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ, κάποιος τέλος πάντων να τους διώξει, να φύγει το μπαλάκι από πάνω μας".

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ : Μετά από την αρχική της αμηχανία και την αρχική απόπειρα το θέμα να αντιμετωπιστεί μανιχαϊστικά (ρατσιστές - αντιρατσιστές) για να είναι εύκολο και να μην μπλέξουν με την ευθύνη πρότασης,  έχουν πλέον πιο ισορροπημένη θέση , παρόλο που δεν λένε ακόμα, με την αναμενόμενη καθαρότητα  ότι οι δημότες Χαλανδρίου  τσιγγάνοι πρέπει να στεγαστούν μέσα στο Χαλάνδρι - ψηφοθηρεί καμιά φορά και η αριστερά, βλέπετε.
Αλλά δεν είναι μόνο ψηφοθηρία. Είναι και ΕΜΜΟΝΕΣ από το παρελθόν.
Διότι αν το πουν, πρέπει να προτείνουν πολιτικές που οδηγούν σε διασφάλιση ΘΕΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΓΗΣ κατά την ένταξη του Πεύκον Πολίτη.
ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Έχει τοποθετηθεί για απομάκρυνση των τσιγγάνων ΕΚΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, αλλά δεν σηκώνει αυτή την - μικροαστική - θέση και κρατάει το θέμα χαμηλά.
ΟΜΩΣ - και σωστά -  ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, δείχνοντας ότι έχει ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ των πραγμάτων και κρατάει πισινές σοβαρότητας και ευθύνης.

Αν σε αυτά συνυπολογίσετε ότι η θέση ΚΟΥΡΑΣΗ είναι δεδομένη - ίδια με του Λαδόπουλου, η θέση του Νίκου Πανταζή είναι επίσης παρόμοια ...

Διακιούμαστε να λένε απολύτως αιτιολογημένα, ότι ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ΅ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ και αυτό πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ (υποψηφιότητες δημάρχων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης)

Τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας εκπαιδεύθηκε στη διακινδύνευση, στο ρίσκο. Στο τζόγο, χρηματιστήριο, καζίνο. Η ίδια η πολιτική πλέον περιλαμβάνεται στα τυχερά παίγνια. Η ανυπαρξία ιδεών, προγραμμάτων, η ανεπαρκής πολιτική παιδεία, η ανευθυνότητα, η κατάρρευση των κριτηρίων αξιολόγησης, οδηγεί στο να προτείνονται ως εκπρόσωποι πολλοί, με θολές διακηρύξεις.

Μετεκλογική περίοδος του ΄12, ρωτήθηκε ο Γ. Πανούσης της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Ανάμεσα στ’ άλλα απάντησε ότι «το εγχείρημα που έχει ρίσκο…». Ένας κοινωνιολόγος στα κύρια χαρακτηριστικά του Ρέντζι, νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας, προσθέτει την «αγάπη του προς το ρίσκο».

Όταν απουσιάζει ο πολιτικός, αυτοδιοικητικός λόγος, διεκδικείται η κατάληψη του κράτους, του δήμου. Βιάζονται να φθάσουν ψηλά και θέλουν να το ζήσουν το γρηγορότερο. Εκβιάζουν το χρόνο. Αν υπήρχε αγορά του λόγου, των ιδεών, θα υπήρχαν αναδείξεις ανθρώπων, ομάδων, νέες συνθέσεις. Θα ήταν δυνατή η διάκριση ανθρώπων ως φορέων ιδεών. Η ψήφισή τους θ’ αφορούσε εντολή αντιπροσώπευσης γι αυτές τις ιδέες τους. Τοπικά έχει παρατηρηθεί και παρατηρείται αντιπροσώπευση για κάθε άλλο λόγο, εκτός από πολιτικές, αυτοδιοικητικές ικανότητες. Το ρίσκο είναι μεγάλο αν τα αποθέματα του διεκδικητή είναι η θέλησή του και μόνο. Τότε προσβλέπει ψηλά, αλλά δεν γνωρίζει που βρίσκεται.

Πρώτη παρουσία υποψηφίου δημάρχου στο δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης είναι αυτή του κ. Τσιώτου. Και αυτός, και όλοι πρέπει να κριθούν με βάση κριτήρια, αξίες σταθερές και όχι ευκαιριακές, ούτε αυτές βέβαια που θέλουν να υποκαταστήσουν την πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Ένα ερώτημα προκύπτει από τα πιο πάνω: τι είδε ο καθένας που πρωτοστελέχωσε την υποψηφιότητα αυτή, ώστε να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος αυτός κάνει για δήμαρχος;

Κάποιος για να είναι «τοπικός ηγέτης» ή «αρχηγός» κλπ πρέπει να εκπληρεί βασικές προϋποθέσεις. Να έχει γνώση του τόπου του, να έχει μια ερμηνεία της ιστορικής διαμόρφωσης του κοινωνικού σχηματισμού, να συμπυκνώνει και διαθέτει καλύτερα από τους άλλους δυνατότητες έκφρασης ενός ανορθωτικού σχεδίου, και να έχει τη συναίνεση πάνω σ’ αυτό. Ικανοποιείται κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις από την υποψηφιότητα στην οποία αναφερόμαστε;

Σύντομα κι απλά: για να «θεραπεύσεις» μια κοινωνία πρέπει πρώτα να κάνεις το «αγροτικό» σου. Πριν γίνεις πάπας πρέπει να γίνεις παπάς. Με άλλα λόγια η ανάδειξη πρέπει να εντάσσεται σε μια διαδικασία μαθητείας, συμμετοχής στην κοινωνία πολιτών. Διαφορετικά, προωθούνται άνθρωποι που αναδεικνύουν την μη ποιότητά τους όταν καταλάβουν μικρές ή μεγαλύτερες εξουσίες. Αλλοίμονο τότε για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες, την ιστορία. Γιατί τότε η ιστορία καταγράφει μόνο την πτώση, την παρακμή.

Κάθε τόσο αναζητείται ο πολιορκητικός κριός. Για να διώξουμε κάποιον. Ο πρώην δήμαρχος κ. Σκούρας στον κ. Τσιώτο προτείνει συνένωση με τον διάδοχο-υποψήφιο του δικού του συνδιασμού. «Για να μην καταδικάσουν το δήμο σε οπισθοδρόμηση». Εκδηλώνει συγγενικές ταυτότητες.

Ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων με γενικότητες του στυλ ότι εμείς θέλουμε τη συμμετοχή της κοινωνίας είναι κολακείες προς την κοινωνία. Η κολακεία όμως δεν είναι σεβασμός. Η κολακεία του πολίτη, είναι προσπάθεια εξαγοράς του πολίτη.

Τα άμμετρα εγώ φέρνουν καθυστέρηση. Ιδιαίτερα όσοι τρέχουν να γίνουν εκπρόσωποι του λαού και θέλουν να ζήσουν σήμερα το αύριο. Διευρύνουν το ρήγμα αξιών και αναγκών. Οι κοινωνίες που ρισκάρουν με προσωπικό αντιπροσώπευσης το οποίο δεν διαθέτει ιστορικές αναφορές, ταυτότητα, σχέδιο, εγκλωβίζονται. Δεν βλέπουν φως στο συλλογικό τους μέλλον.

Με αφορμή την εκτόξευση του δήμαρχου Ρέντζι στην πρωθυπουργία, ο μεγάλος διανοούμενος και αγωνιστής Αλμπέρτο Αζόρ Ρόζα σημείωνε: «σ’ ένα σύστημα δημοκρατικό-αντιπροσωπευτικό, η δύναμη, η εξουσία, ακόμα κι αυτή η προσωπική, διαμορφώνεται κατά μήκος μιάς διαδικαστικής αλυσίδας που παρουσιάζει σε κάθε κρίκο της μια ευκαιρία απόδειξης και κατά περίπτωση τον προβιβασμό».

Ο Παπαδιαμάντης αυτοεξομολογούμενος: «ουδέποτε επεζήτησα βεβιασμένην θέσιν ή πλοκήν». Δεν βιαζόταν, γι’αυτό διαβάζεται και διδάσκει ακόμα.

Ξυλόκαστρο, 2 Μαρτίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Γράφτηκε στο Ξυλόκαστρο. Ισχύει παντού.

ΑΦΙΕΡΩΣΗ .... ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ Ο ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις