Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ..... ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 

Για το θέμα αυτό έπρεπε να γράψουμε την προηγούμενη βδομάδα αλλά οι δημαιρεσίες είχαν πλάκα και κάλυψαν την ύλη της ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗΣ  ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑΣ.

Και αν αυτά που πούμε σήμερα τα λέγαμε την προηγούμενη βδομάδα θα έβγαιναν όλα τα ΒΑΜΜΈΝΑ να μας λένε ότι λέμε την καλή κουβέντα μας,με σκοπιμότητα,  εν όψη δημαιρεσιών.

Για να μου δώσουν καρέκλα. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Θέλουν να μας μπερδεύουν ηθελημένα εμάς με εκείνους που φώναζαν ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ για την τεχνική υπηρεσία, όταν έπαιρναν φόρα για την Ποιότητα Ζωής.

ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. Ότι εμείς την καρέκλα την ψάχνουμε ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και όχι για να ακουμπήσουμε τον απαυτό μας.

Το σημερινό θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ και με ουρές όμως και έστω και με καθυστέρηση αξίζει να πούμε δυο κουβέντες.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θύμιος Κουράσης κάλεσε  την προηγούμενη βδομάδα τις δημοτικές παρατάξεις να συζητήσουν  μια πρότασή του σχετικά με την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του δήμου με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της πόλης, για να δοθεί - υπό την μορφή υποτροφιών  - η δυνατότητα σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τα δίδακτρα, να μαθαίνουν αγγλικά. (ελπίζουμε τα αγγλικά να είναι η αρχή και να πάμε  σε σταδιακή επέκταση).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


 

Κύπρος- Αιγαίο, Μέτωπο ενιαίο!


Περιληπτικά
(Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ της 5/3/2017)

Κύπρος- Αιγαίο, Μέτωπο ενιαίο!

-Προς τι όλη αυτή η πρόσφατη παρατεταμένη επιθετικότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας; Έχει σχέση με το (προσωρινό) «κενό εξουσίας» που έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες; Θεωρεί η Άγκυρα ότι δημιουργείται ένα βραχύβιο παράθυρο ευκαιρίας υπέρ της προκειμένου να επιχειρήσει να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο;

Σαφώς η Άγκυρα επιδιώκει να ενισχύσει τις θέσεις της τόσο έναντι των ΗΠΑ όσο και έναντι της Μόσχας, δεδομένου ότι η δυναμική της αφύσικης ρωσοτουρκικής (πρόσκαιρης) φιλίας πλησιάζει στα όριά της. Ένας αναβαθμισμένος τουρκικός έλεγχος του Αιγαίου θα προσέφερε στην Άγκυρα ένα ισχυρό χαρτί απέναντι και στις δύο (πρώην) «Υπερδυνάμεις».

Όσον αφορά την Ελλάδα, πιθανόν οι Τούρκοι θεωρούν πως η Αθήνα, έχοντας να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και τη γενικότερη ευρωπαϊκή «επιτροπεία», θα αντιδράσει περιορισμένα σε κάποια «μικρής κλίμακας» επιθετική τουρκική ενέργεια. «Έτσι, η Άγκυρα θα πετύχει ένα μεγάλο βήμα στην διαρκή προσπάθειά της να καταστεί ο αναντίρρητος κυρίαρχος στο Αιγαίο και ο Ερντογάν θα καθιερωθεί ως μεγάλος ηγέτης.» (Κωνσταντίνος Γρίβας).

ΜΥΣΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ;

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΝΑ ...
 
Οι υπεύθυνοι έστησαν παραβάν για να μπαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και να ψηφίζουν μυστικά.
Αλλά τα παραβάν ήταν ανοικτά από την μεριά που κάθονταν οι πολίτες - θεατές του δημοτικού συμβουλίου.
Έκρυβαν τους συμβούλου που ψήφιζαν μόνο από την μία πλευρά!

Δεν υπάρχουν αι αρχαί αυτής της χώρας στην οποία ανθεί η φαιδράπορτοκαλέα!

ΠΗΓΗ:  Trikalavoice.gr
 
ΑΥΤΟ!

Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας "They Live!", Πέμπτη 9/3

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Cine ΑΡΓΩ συνεχίζει τα ταξίδια του στις θάλασσες του καλού σινεμά,έχοντας αυτή τη φορά ως καπετάνιο το master του τρόμου John Carpenter,και σας προσκαλεί αυτή την Πέμπτη 9/3 και ώρα 20:30στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων,στην προβολή του αριστουργήματος του

"They Live!"
(Ζουν ανάμεσά μας)


Παραγωγή: Η.Π.Α - 1988
Σκηνοθεσία: John Carpenter
Σενάριο: John Carpenter (ως Frank Armitage), βασισμένο στο διήγημα του
Ray Nelson "Eight o'clock in the morning"
Πρωταγωνιστούν: Ray Piper, Keith David, Meg Foster, Peter Jason,
George 'Buck' Flower, Raymond St. Jacques
Μουσική: John Carpenter, Alan Howarth
Φωτογραφία: Garry B. Kibbe
Μακιγιάζ: Elle Elliott, Francisco X. Perez

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΣΕΡΓΙΟ ΓΚΑΚΑ

 (FAREWELL, ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!) 
 

Με πρόσφατο έγγραφό του ο Δήμος Χαλανδρίου μας ενημερώνει ότι έληξε η θητεία του αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Γκάκα και ότι στη θέση του τοποθετείται ο κ. Τσίγκος, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, σε συνεργασία με τον έτερο εντεταλμένο σύμβουλο κ. Κιούση.

Άραγε, δεν θα υπάρξει αντιδήμαρχος Αθλητισμού στο Χαλάνδρι, από εδώ και στο εξής;

Άραγε, η «κατρακύλα» που άρχισε με το κλείσιμο των γηπέδων και των αθλητικών χώρων στο Χαλάνδρι, θα συνεχιστεί;

Άραγε, είναι κεντρική πολιτική επιλογή του δημάρχου Συμεών Ρούσσου, η υποβάθμιση του αθλητισμού στην πόλη, σε όλα τα επίπεδα;

Γράφτηκε σε τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, για τον κ. Γκάκα, ότι «χρεώθηκε να ξεχρεώσει τις πολιτικάντικες παρασκηνιακές συμφωνίες συναλλαγής στον αθλητισμό και ιδίως στην Αποστολοπούλου,».

Και ο κ. Γκάκας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

Είναι αλήθεια κ. Γκάκα;

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ.

Έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε τους δημότες Χαλανδρίου.

Υπήρξαν πράγματι τέτοιες πολιτικάντικες παρασκηνιακές συμφωνίες συναλλαγής που σχετίζονται με το αθλητικό κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» από το οποίο μας αποβάλατε με πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής;

Και να ναι, εσείς αποδέχεστε τον χαρακτηρισμό του «πρόθυμου υπηρέτη»;

Το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου δεν θα σταματήσει τον αγώνα του για δικαίωση και επιβίωση.

Θυμηθείτε μας. Οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει, την ώρα που πρέπει.

Δεν θα ανεχθούμε, ούτε και θα «ευλογήσουμε», ενέργειες που σκοπό είχαν τη διάλυση του ιστορικού αθλητικού ερασιτεχνικού σωματείου μας, που έχει χαρίσει την πόλη και στη χώρα σημαντικές διακρίσεις.

Και λάβετε κάτι υπ’ όψιν σας:

Όχι μόνον δεν προσφέρατε τα αυτονόητα στον αθλητισμό της πόλης, αφού δεν καταφέρατε ούτε καν να αδειοδοτήσετε όλα τα αθλητικά κέντρα της, αλλά επί των ημερών σας, σημειώθηκαν και τα πιο ακραία και αυταρχικά περιστατικά, όπως η αποβολή του σωματείου μας από το αθλητικό κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», μετά από 23 χρόνια ν ό μ ι μ η ς παρουσίας του εκεί.

Καλή ξεκούραση κύριε Σέργιε Γκάκα!

Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου,

Ο Πρόεδρος,
Παναγιώτης Τζήμος 


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ::Στην Αποστολοπούλου - λέει ο σμπίρος του ακατανόμαστου ιστότοτοπου θα υπάρξει και συνέχεια στο σχέδιο της κατάληψης από έναν μόνο σύλλογο. Και μάλλον κάποιος θα μάθει ότι όταν εύχεσαι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα νομιμοποιείς τον άλλο γείτονα να ζητήσει να ψοφήσει η δικιά σου. Αυτα προς το παρόν .
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΚΑ και το ξέρει αυτό ο κος Τζήμος. Είναι το σύστημα της αυτοεξυπηρέτησης που ενεργεί και κάνει τις συμφωνίες. ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΗ  
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   
ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
Αθήνα    2.3.2017
Επείγουσα  ανακοίνωση για Γ.Σ και εκλογές
 
1. Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, ώρα  10.00, θα γίνει η 
εκλογοαπολογιστική     Γ.Σ του σωματείου μας,  στο   ΤΕΕ  (ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ), Νίκης 4, Πλατεία Συντάγματος. (Η οδός Νίκης   είναι κάθετος στην οδό Ερμού)
2.     Τετάρτη, 22  Μαρτίου  2017,   από   9.30 έως  18.00,   θα γίνουν     οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και εξελεγκτικής επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών , στο ισόγειο,  Δ. Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας, απέναντι από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ των Αμπελοκήπων. Οι υποψηφιότητες  παρατάξεων  και μεμονωμένων υποψηφίων - για τη διευκόλυνση  εκτύπωσης των ψηφοδελτίων - να υποβληθούν μέχρι Πέμπτη 16 /3, 14.00 μ.μ. στα email:     tasstavro@gmail.com    και stakost53@gmail.com  
3.     Η  ετήσια συνδρομή εγγραφής στο σωματείο έχει  οριστεί  σε  10€. Για όσους συναδέλφους διαμένουν στην επαρχία το ποσό της συνδρομής ορίζεται 5€, επειδή μπορεί να δίνουν συνδρομή στα τοπικά μας παραρτήματα.  Όσοι  έχουν καταβάλει συνδρομή μετά την 1.9.2016 θεωρούνται ότι είναι ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη   για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά 2016-2017  και θα ψηφίσουν χωρίς να καταβάλουν συνδρομή, με την ταυτότητά τους ή άλλο έγγραφο  που να αποδεικνύει τα στοιχεία τους. Για τους υπόλοιπους  συναδέλφους που θα εγγραφούν για πρώτη φορά  απαιτείται  ταυτότητα και  αποδεικτικό  στοιχείο ότι είναι συνταξιούχοι (πχ  συνταξιοδοτική πράξη- αντίγραφο  αποδοχών από ταμεία) και θα  συμπληρώνουν αίτηση εγγραφής- υπεύθυνη δήλωση    στην οποία θα φαίνεται   και το σχολείο της τελευταίας  οργανικής θέσης  τους.     (Η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να γίνει και την ημέρα των εκλογών). Μετά την εγγραφή τους στο σωματείο,  με την απόδειξη πληρωμής θα πηγαίνουν στην εφορευτική επιτροπή, για να ψηφίσουν.
4.      Για τους   συναδέλφους που δεν έχει εκδοθεί  η σύνταξη,  η έγγραφή τους θα γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα φαίνεται  η ημερομηνία κατάθεσης   δικαιολογητικών  για  συνταξιοδότηση  και το  σχολείο  της τελευταίας οργανικής θέσης τους. 

5.      Όσοι συνάδελφοι θέλουν να εγγραφούν  ηλεκτρονικά, μπορούν να καταθέτουν τη συνδρομή τους στο λογ.  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 16976975702 (στα ονόματα   Σταύρος  Κωστόπουλος- Δήμητρα Ρήγα), συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην αίτηση-   υπεύθυνη δήλωση την οποία να μας  στείλουν  στο  email του σωματείου:    syntaxekpedeftikoi@gmail.com
6.      Στη Γ.Σ  θα κληθούν  εκπρόσωποι  στα ταμεία μας  για ενημέρωση.   
7.     Το σωματείο απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ.    Η  δύναμή μας εξαρτάται από τη δική  σας συμμετοχή. Ένα σωματείο δυνατό και που αντιστέκεται , ακούγεται και έχει κύρος.
 
                          Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ

   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας
Τάσος Σταυρόπουλος                     Ροζίτα Σουραή

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Νέες επιτυχίες των παιδιών των σκακιστικών τμημάτων του Συλλόγου στα Ατομικά και Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι Ανατολικής Αττικής 2017


Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com

Νέες επιτυχίες των παιδιών των σκακιστικών τμημάτων του Συλλόγου στα Ατομικά και Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι Ανατολικής Αττικής 2017

1)Τέταρτη σερί χρονιά στο βάθρο των νικητών(Ασημένιο μετάλλιο) ο Θεόδωρος Μπαρτσώτας στα Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα σκάκι Ανατολικής Αττικής 2017!!!


2)Χρυσό Μετάλλιο για τον Μπαρτσώτα Θεόδωρο στο «Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών - Μαθητριών Ανατολικής Αττικής 2017»