Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΦΑ: ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


ΩΠΑ ΡΕ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ "ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ"! ΠΑΛΙΟΚΑΡΕΚΛά!

του Ακατανόμαστου
Διάβασα ένα σχόλιο - σε σελίδα φίλου - που δεν θέλω να σχολιάσω εκεί - προκαλώντας - γιατί σέβομαι το γεγονός ότι είναι Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ σελίδα, ο χωρος που διακινεί τις δικές του απόψεις και δεν θεωρώ έντιμη συμπεριφορά να επιβάλλω σε δικούς του "φίλους" να διαβάζουν τις απόψεις μου, τις οποίες διακινώ μέσα από τους δικούς μου ιντερεντικούς χώρους, που όσοι τις διαβάζουν, τις διαβάζουν γιατί εκείνοι το επιθυμούν και όχι γιατί τους το επιβάλλω κάνοντας κατάχρηση της φιλοξενία άλλων.
Άλλωστε και οι δύο πολιτευόμαστε και θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε με σεβασμό στον ανθυποψήφιο.Αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ένα σχόλιο, που κατά την άποψή μου αναδεικνύει όλη τη ΣΑΠΙΛΑ της προηγούμενης περιόδου, την καθεστωτική - ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας από την γενιά εκείνη που εξακολουθεί να ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ και να ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΕΊ το γεγονός ότι είναι συνομήλικοι με τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και άρα έχουν "ιδιοκτησιακό μερτικό" στην ελληνική δημοκρατία, τίτλους κατοχής, κατά την άποψή τους.

Ενίοτε ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ τίτλους, σε πρίγκηπες.


Της σαπίλας εκείνης που βασίζεται στο ότι "ΕΓΩ - ΕΜΕΙΣ νομιμοποιούμαστε να κάνουμε αυτό που όταν το κάνουν (ή υποθέτουμε εμείς ότι το κάνουν), οι άλλοι το καταγγέλλουμε, τους λασπώνουμε, τους λοιδορούμε, τους εξαφανίζουμε κάνοντας χρήση του παρακράτους ΜΑΣ".

Το θέμα του ποστ ήταν η εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση και όσα ειπώθηκαν εκεί.

Τον πέρναγαν γενεές δεκατέσσερις «mainstream” ΚΙΝΑΛίτες που τόλμησε να πει την άποψή του για την πορεία της παράταξης και αυτή δεν ήταν ίδια με την δική τους.

ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρχει η παράταξη ως συμπλήρωμα της ΝΔ και του νεοφιλελευθερισμού αφού εξ ορισμού η παράταξη είναι ο άλλος πυλώνας του αναγκαίου για την λειτουργία της δημοκρατίας και της εναλλαγής στην εξουσία διπολισμού.

Θα μπορούσα απλώς να τους θυμίσω ότι όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια - προ ΚΙΝΑΛ - ήταν στελέχη ενός κόμματος που περιείχε την λέξη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ στον τίτλο του, αν θυμούνται τι σήμαιναν τα αρχικά ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ του ΚιναΑΛ - θέλουν την παράταξη "ευέλικτη" για να κολλάει σε κάθε εξουσία και να παίρνουν καρεκλίτσες για τους καλομαθημένους κώλους τους, που συνήθισαν να είναι αραχτοί σε πολυθρόνα εξουσίας ή διαχείρισης από τότε που εξαργύρωσαν τους αγώνες ΛΙΓΩΝ της γενιάς τους, των οποίων έγιναν βαστάζοι ή κολαούζοι.

ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ οι ΑΠΟΨΕΙΣ τους βέβαια παραμένουν σεβαστές και κατανοητές ακόμα και ως προς την σκοπιμότητά τους, από εκεί που εκπορεύονται. Όπως και οι φιλοδοξίες τους, ακόμα και αν είναι φιλοφοξίες .... γηροκομείου.

Αξιολογούνται ΠΟΛΙΤΙΚΑ όμως με βάση το ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι εκπορεύονται από όσους γνωρίζουν ότι η προσωπική τους στρατηγική δεν χωράει σε μια μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική ανασυγκρότησης της παράταξης και προτάσσουν την βρυπρόθεσμη ένταξή ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στις προσωπικές τους φιλοδοξίες και όχι το υγιές αντίθετο.

Μέσα στο πολιτικό παιχνίδι είναι αυτό και όποιος ξέρει να το παίζει το καταλαβαίνει ακόμα και αν διαφωνεί.

Αυτό όμως που με έκανε έξαλλο ήταν ένας παπάρας (με τη καλή την έννοια, αφού είναι φίλος μου, εξωπολιτικά - εξακολουθώ να μπορώ να τα διαχωρίζω), πρώην σύντροφός μου, που βγήκε με σχόλιο για τον Γιάννη και όσα υποτηρίχτηκαν στην εκδήλωσή του:

"ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ" απεφάνθη λοιπόν ο παπάρας!

Λες και για όσους διατυπώνουν την άλλη από τον Ραγκούση άποψη, αυτή της στροφής προς τον νεοφιλελευθερισμό και τον Κυριάκο δεν μπορεί να ισχύσει αυτό το επιχείρημα, ότι δηλαδή πιάνουν πόρτα, τώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν σίγουρη πρωτιά στη νουδούλα.

Αυτοί δεν ψάχνουν καρέκλα.

Όμως το θέμα είναι και ποιος το λέει αυτό για τον Ραγκούση.

Αυτοί όπως το λένε σχεδόν για κάθε στέλεχος της γενιάς που έμαθε την πολιτική την δεκαετία του 80 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και που είναι επικίνδυνη για την προηγούμενη γενιά - ως φυσική της διαδοχή - αλλά κυρίως επικίνδυνη για την ΚΛΗΡΟΔΟΣΙΑ της εξουσίας της στους κανακάρηδές της;

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ";

Ο Αρχικαρεκλάς;;;;

Μην το λέει κάποιος που έχει αρνηθεί τις καρέκλες στη ζωή του;;;;

ΤΟ ΛΕΕΙ λοιπόν ένας μετρίου IQ κομματόσκυλος, συνταξιούχος πια επαγγελματίας, φτιαγμένος από το κόμμα, αιώνιο ενδιάμεσο κομματικό στέλεχος του μηχανισμού, σουλατσαδώρος στα βουλευτικά γραφεία, που είναι ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ διορισμένος, μετακλητός (πολιτική θέση) σύμβουλος δημάρχου που εκλέχτηκε με στήριξη ΠΑΣΟΚ το 2014 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει άλλη υποψήφια.

Ο οποίος όμως δήμαρχος (και οι συνεργάτες του) ύστερα, στον δρόμο, ΕΓΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ , πουλώντας το ΠΑΣΟΚ που του έδωσε στήριξη για να εκλεγεί δήμαρχος - χωρίς ο ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ σύμβουλός του να αφήσει την καρέκλα ΤΟΥ, βεβαίως βεβαίως, αφού εκείνος "το παίζει" ΚινΑλ ενώ ο αρχηγός παριστάνει τώρα τον ..... ακομμάτιστο μπας και του κάτσει.

Και που βέβαια όταν στις επόμενες εκλογές το αφεντικό του κατέβει στις εκλογές με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξέρει όλη η πιάτσα ότι παίζει να γίνει, Ο ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΣ θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιο γιατί αυτός "δεν ψάχνει καρέκλα, εκτελεί αποστολή υψίστης δια την χώρα και την αυτοδιοίκηση σημασίας, τέτοια που είναι αναντικατάστατος ως ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ, αν δεν εκλεγεί.

Αυτός λοιπόν (και οι όμοιοί του) κάνουν δίκη προθέσεων στην αντίθετη άποψη με το "ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είναι μεγαλύτεροι, κάνοντας ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ δηλαδή του σεβασμού που θέλουμε να τους δείχνουμε.
Δεν θα γίνει πλέον ανεκτό αυτό.

ΑΡΚΕΤΑ.
Α.Ν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔΑ ΝΙΚΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ


 
Η αυτοδιοίκηση σε τροχιά ωριμότητας

Αγαπητέ συνάδελφε
    Βαθειά ικανοποίηση αισθήματα αισιοδοξίας και ευγνωμοσύνης με διακατέχουν σήμερα βγαίνοντας από τη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής  (ΠΕΔΑ).

    Σε μια πρωτόγνωρη σύμπτωση απόψεων σχεδόν, όλων, των μεγάλων αυτοδιοικητικών παρατάξεων και συναδέλφων από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, υπήρξε ομοφωνία σε ένα θέμα:

    Περαιτέρω συζήτηση για τα άρθρα του νομοσχεδίου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, παρά τα λίγα ή πολλά αρνητικά του στοιχεία (εξαρτάται από τη σκοπιά που το βλέπει κανείς).
Η αυτοδιοίκηση λοιπόν δεν κλείνει την πόρτα της διαβούλευσης.

     Αν αναλογιστεί κανείς ότι παρά την πίεση που ασκήθηκε και ασκείται από όλα τα κόμματα, η αυτοδιοίκηση δεν υποχώρησε, αντιλαμβανόμαστε ότι σήμερα είχαμε μια μεγάλη επιτυχία του αυτοδιοικητικού κινήματος. Όταν οι αυτοδιοικητικοί στέκονται από την ίδια μεριά ξεπερνώντας τις διαφορές και τις αντιπαλότητές τους τότε Τ.Α. κερδίζει και μαζί με αυτήν νομίζω ότι κερδίζει η Ελλάδα.

     Να λοιπόν γιατί σήμερα νοιώθω χαρούμενος αλλά και ευγνώμων στους συναδέλφους μου. Ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ νοιώθω ότι τιμήσαμε την Ένωσή μας, υπερβήκαμε κομματικές γραμμές και μπορούμε πια να μιλάμε την ίδια γλώσσα.

    Περάσαμε στην εποχή της ωριμότητας και χαίρομαι που και εγώ όπως και πολλοί άλλοι, βάλαμε ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

     Είναι σίγουρο ότι με κάποιους από αυτούς θα ξαναδιαφωνήσουμε, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει ότι πολλοί και εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα (γιατί τα μηνύματα έρχονται από παντού) είμαστε πια σε έναν άλλο δρόμο.

     Ελπίζουμε στην συνέλευση της ΚΕΔΕ να καταφέρουμε να πείσουμε τους συναδέλφους για τις δικές μας αλήθειες, αυτές που θεωρούμε αυτοδιοικητικές αλήθειες.

      Εκ μέρους της ΠΕΔΑ, της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ένωσης της χώρας,  θα ήθελα να καλέσω και τους υπόλοιπους συναδέλφους να δουν τα πράγματα όσο πιο αυτοδιοικητικά γίνεται και να διεκδικήσουμε τη διόρθωση του νομοσχεδίου όπου και όπως χρειάζεται.  
   
Αν, έτσι  πράξουμε, εμείς, από εκεί και πέρα οι ευθύνες θα είναι αποκλειστικά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Γιώργος Ιωακειμίδης
Πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής
                Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Συνεδρίαση ΣΟΟΠ βορείου Τομέα για την αντιπυρική περίοδο. Επισημάνσεις για τις πυρκαγιές που ξεσπούν από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και από οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί


Ο βαθμός ετοιμότητας και ο συντονισμός φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιπυρική περίοδο στο Βόρειο Τομέα Αθηνών βρέθηκαν στο επίκεντρο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που συνεδρίασε σήμερα, 09/05/2018, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου και παρουσία του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Αχιλλέα Τζουβάρα. Έγινε εξειδίκευση επικίνδυνων σημείων ανά περιοχή, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και πυρκαγιές υπαίθρου, ενώ δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την πυροπροστασία περιοχών όπου φιλοξενούνται κατασκηνώσεις, τον καθαρισμό των δικτύων δασοπυρόσβεσης στο Πεντελικό και τον Υμηττό, τον έλεγχο πληρότητας υδατοδεξαμενών, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

«Αποσαφηνίσαμε τις αρμοδιότητες, καταγράψαμε τις ανάγκες και τις ελλείψεις και αξιολογήσαμε το βαθμό ετοιμότητας φορέων και υπηρεσιών» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Οι πυρκαγιές έχουν αίτια και δυστυχώς στατιστικές αποδείξεις. Όλοι πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους. Αποψιλώσεις περιαστικών- δασικών περιοχών και δημόσιων χώρων (πάρκα- άλση), καθαρισμοί ιδιωτικών οικοπέδων και δικτύων δασοπυρόσβεσης, έλεγχοι πυροφυλακίων και κρουνών, είναι προσδιορισμένες αρμοδιότητες. Όπως και η συντήρηση και αποκατάσταση φθαρμένων δικτύων ρεύματος από όπου ξεσπούν οι περισσότερες σοβαρές πυρκαγιές. Ζήτημα για το οποίο έχουμε διαβιβάσει από τον περασμένο μήνα σχετικές επιστολές προς τους διαχειριστές των δικτύων ηλεκτροδότησης. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι αρμοδιότητα και ευθύνη της αυτοδιοίκησης είναι η πρόληψη, όχι η πυρόσβεση. Φέτος Δήμοι και Σύνδεσμοι στη βόρεια Αθήνα χρηματοδοτήθηκαν έγκαιρα σχεδόν με ένα εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που καλώς δίνονται, μακάρι να γίνουν περισσότερα. Οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν σωστή προετοιμασία, οργάνωση και ετοιμότητα και όλοι να αναλάβουμε τον ρόλο και τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν, ώστε να περιορίσουμε αρνητικές συνέπειες. Στην Ελλάδα, διανύουμε την πιο ζεστή δεκαετία και αυτό καταγράφεται σε όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα. Αυξάνει η θερμοκρασία και αποσταθεροποιείται το κλίμα γρηγορότερα απ’ ότι σε άλλες περιοχές. Μελέτες, όπως η πρόσφατη του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, κατατάσσουν δυστυχώς την Αττική στις πρώτες θέσεις με τη μεγαλύτερη αύξηση τόσο σε καύσωνες, όσο και σε ξηρασίες στις επόμενες δεκαετίες. Οι κλιματικές αλλαγές στη χώρα μας και ευρύτερα στη Μεσόγειο, συνιστούν προβολή στο μέλλον για το που βαδίζει ο πλανήτης».

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν: οι δήμαρχοι Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης και Αγίας Παρασκευής, Ιωάννης Σταθόπουλος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Κηφισιάς, Δημήτρης Λιανός και Φιλοθέης-Ψυχικού, Αικατερίνη Πετρίτση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός, ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ο Δασάρχης Πεντέλης, Αθανάσιος Ρέππας και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσης Σιώμος. Συμμετείχαν, επίσης, οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Σταθμών στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, Συνδέσμων Πυροπροστασίας, Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Χαλανδρίου, Πεντέλης, Κηφισιάς, Πεύκης- Λυκόβρυσης, Βριλησσίων, Ψυχικού- Φιλοθέης και Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο οδηγίες προστασίας πολιτών από δασικές πυρκαγιές:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=7963:o&catid=337&Itemid=375