iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΗ ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ - ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΣAI στην πίστα - ΔΕΝ ΧΑΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ! ΕΔΩ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ, ΕΔΩ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ ...! ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ 90ο ΤΟΥ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (στην TABAC)


ΑΣΚ ΟΤΑ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ - ΟΧΙ ΜΕΤΑ

 
Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Η προσωρινή γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ συγκροτήθηκε μετά τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα στο ΜΕΤΑ και στο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ που η ηγετική ομάδα με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο θυσίασε την ενότητα της παράταξης βάζοντάς την παράταξη κάτω την ομπρέλα της αυτοαποκαλούμενης «πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ».
Στην πραγματικότητα επρόκειτο για πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΜΕΤΑ, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της παράταξης, εντός 48ωρών, να δηλώσουν αν συμφωνούν με τις απόψεις της ομάδας του ειδάλλως να «θέσουν εαυτούς εκτός παράταξης».
Τώρα η ηγετική ομάδα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με επιστολή της προς τα μέλη της παράταξης για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων καλεί τους συναδέλφους να δουλέψουν «συλλογικά, ενωτικά και δυναμικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της παράταξης ».
Η ηγετική ομάδα στην επιστολή της λέει πως με «επικαιροποιημένες πρόσφατα τις αρχές, αξίες και τις θέσεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, μέσα από την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, συγκροτούμε ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακό, ριζοσπαστικό και ταξικό προσανατολισμό».
Τώρα κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα και μας καλούν να μπούμε στα ψηφοδέλτια του ανασυγκροτημένου ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.
Ξεχνούν οι συνάδελφοι πως όταν αποφάσισαν να στηρίξει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ της προσωπική πρωτοβουλία του γραμματέα του ΜΕΤΑ για την διάσπαση της παράταξης δεν ρώτησαν κανένα;
Ξεχνούν πως με το έτσι θέλω έκαναν διαγραφές στελεχών από τις λίστες επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης της παράταξης και χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα;
Αυτοί που μετέτρεψαν το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μια γραφειοκρατική, αρχηγικού και συγκεντρωτικού χαρακτήρα παράταξη, τώρα ζητούν και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.
Η επίσημη δικαιολογία βέβαια τότε ήταν «για να απαλλαγεί η παράταξη από τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ» .
Τώρα στην επιστολή τους στα μέλη της παράταξης ξέχασαν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , ξέχασαν και τα βαρίδια των κυβερνητικών συνδικαλιστών.
Τώρα μιλάνε για «ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακό, ριζοσπαστικό και ταξικό προσανατολισμό που θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι των Δημοτικών Αρχών, της κυβέρνησης και των δανειστών».
Ξαφνικά (και προς το παρών) ξεχνούν να αναφέρουν ακόμα και την λέξη ΣΥΡΙΖΑ. Το βρίσιμο θα αρχίσει ξανά μετά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων..
Τώρα αυτό πού μετράει είναι να μπει κόσμος στα ψηφοδέλτια του «ανασυγκροτημένου ΜΕΤΑ».
Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε που μας θεωρούσαν βαρίδια και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που κάναμε ρουσφέτια για να διασπάσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα.
Για εμάς η ιστορία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.
Την ευθύνη για την οργανωτική παράλυση της παράταξης , την ιδεολογική της μετάλλαξη σε ένα κακής ποιότητας αντίγραφο του ΠΑΜΕ και τελικά της διάσπασης της , την έχει αποκλειστικά η ηγετική ομάδα της παράταξης.
Σε ότι μας αφορά δεν θα έχουμε καμιά συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Οι δυνάμεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ έχουν ως προτεραιότητα την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ και είναι σε έναν ανειρήνευτο πόλεμο με τις πελατειακές πρακτικές, τον κυβερνητικό και τον κομματικό συνδικαλισμό και τα φαινόμενα ηθικής απαξίωσης.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους χωρίς να εξετάζουμε το κομματικό παρελθόν τους, παρά μόνο τη διάθεση τους να συνεισφέρουν με ανιδιοτέλεια στην κοινή προσπάθεια για την υπεράσπιση της μισθωτής εργασίας και στον αγώνα να μπει τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

Οι δυνάμεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ και στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων θα στηρίξουν ενωτικά- μαχητικά ψηφοδέλτια που είναι έξω από τις λογικές του κομματικού , του εργοδοτικού και του κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως αταλάντευτα κάναμε από την ίδρυση της παράταξης.


Αθήνα 1/7/2016
η προσωρινή γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ

Ο Θ. ΜΠΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ .... ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΟΥΠΙΕΣ

Ένα δελτίο Τύπου από παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στο συνέδριο των ΦοΔΣΑ στα  Ιωάννινα στάθηκε η αφορμή ο άτυπος σύμβουλος της Ρένας Δούρου και σύζυγος της αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτης Μπιζά, πρώην συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμάς Μπιζάς να εξαπολύσει οξεία επίθεση προς πολλές κατευθύνσεις:
Στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και στον όμιλο Μπόμπολα:
«Ο κ Πατούλης στην ομιλία του στο συνέδριο των ΦοΔΣΑ τα είπε όλα: «Δεν συναρτάται λέει από τον τρόπο υλοποίησης και λειτουργίας των επιμέρους εγκαταστάσεων» ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δηλαδή μπορεί τις εγκαταστάσεις να τις έχει ο κ. Μπόμπολας ή ο κάθε Μπόμπολας αλλά κατά τα άλλα η διαχείριση να έχει δημόσιο χαρακτήρα!»
Στον κ. Πατούλη και τα λόμπι:
“Για τους στόχους του νέου ΕΣΔΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ λέει «εμείς ως ΚΕΔΕ δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στόχους που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν». Ενοχλούν  το λόμπι οι φιλόδοξοι στόχοι για την διαλογή στην πηγή γιατί όσο περισσότερο σκουπίδι ανακυκλώνεται  από τους ΟΤΑ , τόσο λιγότερο σκουπίδι θα μένει για τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων.”
Στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και στις ΣΔΙΤ:
“Για τις ΣΔΙΤ ο κ. Πατούλης είπε πως σαν  «ΚΕΔΕ δεν είμαστε αντίθετοι σε κανένα τρόπο χρηματοδότησης και διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων»  και πως «δεν πρέπει πρωτοβουλίες της Κεντρικής Κυβέρνησης να δημιουργούν εμπόδια σε σχεδιασμό, έργα και προγραμματισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη» υπονοώντας τις ΣΔΙΤ Πελοποννήσου , Ηπείρου κλπ. Ζήτησε δε,  να μην υπάρξει    «καμία ακύρωση σχεδιασμών, έργων και διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί τη προηγούμενη περίοδο»!
Στις «αριστερές σουπιές»:
“Σε προσωπικό επίπεδο ούτε είχα,  ούτε και έχω καμία αμφιβολία και για τον ρόλο του λόμπι και των αυτοδιοικητικών του εκπροσώπων  (και όχι μόνο) σε ότι  αφορά τη υπόθεση των σκουπιδιών. Θέλω να πιστεύω πως τουλάχιστον αυτοί ,  έχουν αποκαλυφθεί όλα αυτά τα χρόνια.  Έλα όμως που κοντά σε αυτούς υπάρχουν και κάτι άλλες σουπιές που παριστάνουν τους  νεορεαλιστές  και τους συνεργαζόμενους στην αριστερά και λένε τα ίδια πράγματα με τον κ. Πατούλη  χρησιμοποιώντας  μια  τάχα αριστερή  ρητορική;  Άραγε θα καταλάβει η αριστερά πως αυτές οι σουπιές που χύνουν μελάνι διαφορετικού χρώματος από τον κ. Πατούλη είναι το ίδιο ή και  περισσότερο επικίνδυνες;  Θα το καταλάβει ή θα της θολώσουν τα νερά οι αριστερές σουπιές; Το κολύμπι σε αυτά τα θολωμένα νερά δεν είναι απλά επικίνδυνο. Είναι θανατηφόρο.”

mpizas_aftodioikisi
O κ. Θωμάς Μπιζάς

http://www.aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Θ. Μπιζάς ήταν για πολλά χρόνια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕ ΟΤΑ.