Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9,84 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ "Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ"

Ενώ άμα γίνεις σώγαμπρος .......


ΑΝΤΕ ΒΡΕ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ WAFFEN !!!

Οι άλλοι είναι Oύγκανοι και κάνουμε πλάκα με τους πυρσούς και το "Karaiskakis style"!

Τώρα έρχονται και οι σοβαροί στην βουλή.

 ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

Ο Θ. Πλεύρης αντικαταστάτης του Αβραμόπουλου – Χαμός στο twitter

Χάρις Αλεξίου: “Αυτές οι γυναίκες είναι η φωνή της συνείδησής μας”

Αναδημοσιεύουμε από το http://595katharistries.wordpress.com - το blog των καλύτερων ελλήνων πολιτών!


Η αγαπημένη μας Χαρούλα δήλωσε για τον αγώνα μας και ενόψει της μεγάλης συναυλίας της Δευτέρας 26/7:

“Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εργασία και πόσο θα καταρακώνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που μάθανε να κερδίζουν την ζωή τους με τον κόπο τους.
Είναι γυναίκες, μάνες, σύζυγοι, γιαγιάδες – άφησαν σπίτια και οικογένειες και βγαίνουν επί τόσους μήνες στους δρόμους ακριβώς για να μπορούν να έχουν σπίτια και οικογένειες.    Είναι το “ισχυρό φύλο” της σημερινής κοινωνίας – αυτό που δεν το βάζει κάτω, που δεν χαρίζει το δίκιο του.
Αυτές οι γυναίκες είναι η φωνή της συνείδησής μας – το τελευταίο μας καταφύγιο. “Καθαρίζουν” αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Ένα κράτος, που είναι ευρωπαϊκό, τηρεί πρώτα απ’ όλα τις αποφάσεις των δικαστηρίων (είναι ζήτημα κοινής λογικής η επαναπρόσληψή τους, από τη στιγμή που τις δικαιώνουν και τα δικαστήρια)”.

Χάρις Αλεξίου
25 Ιουλίου 2014
 Πηγή: left.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: αφού πήραμε 27% ανεργία λέω να δώσουμε 9% των ψήφων και μείωση εξόδων της Βουλήςς

Ποσοστό ανεργίας (2009–2014, εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία)
Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ


ΙανΦεβρΜαρΑπρΜαιΙουνΙουλΑυγΣεπτΟκτΝοεμΔεκ
20099,09,29,29,29,39,49,69,710,010,110,410,7
201011.111,411,711,912,312,512,712,913,314.014,314,8
201115,1 15,616,116,416,917,217,818,519,019,820,921,6
201222,022,322,623,324,024,925,125,526,026,026,426,4
201326,8 26,927,227,527,727,627,827,727,927,727,727,4

Πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων

Στις 9 Φεβρουαρίου 2010 η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον δημόσιο τομέα που περιλάμβαναν πάγωμα μισθών, περικοπές επιδομάτων 10%, περικοπές υπερωριών και οδοιπορικών.

Δεύτερο πακέτο οικονομικών μέτρων

 • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας
 • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου
 • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
 • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%
 • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης
 • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
 • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
 • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.

Τρίτο πακέτο οικονομικών μέτρων

 • Αντικατάσταση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων με επίδομα 500 Ευρώ σε όλους όσους έχουν αποδοχές μέχρι 3.000 Ευρώ και πλήρης κατάργησή των δύο μισθών για μεγαλύτερες αποδοχές
 • Αντικατάσταση 13ης και 14ης σύνταξης με επίδομα 800 Ευρώ για συντάξεις ως 2500 Ευρώ.
 • Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων 8% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και 3% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ όπου δεν υπάρχουν επιδόματα.
 • Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%, του μεσαίου από 10% σε 11% (από 1η Ιουλίου 2010) και από 11% σε 13% (από 1η Ιανουαρίου 2011) και αντίστοιχα του χαμηλού στο 6,5% (από 1η Ιανουαρίου 2011).
 • Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά 10%
 • Αύξηση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων
 • Πρόσθεση ενός επιπλέον 10% στους φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.

αθα λαζαρη

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Εξαιρετικό "μάζεμα". Τα μνημόνια σε σύνοψη.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

Μπουγάδα στον καταυλισμό, φωτό από το LIFO

Η Κατερίνα Νότα είναι μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας - στο τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού - και γνωρίζει ΚΑΛΑ το θέμα του Πεύκο - Πολίτη και βέβαια την υποπερίπτωσή του που είναι το θέμα των Τσιγγάνων.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,  ΠΟΝΑΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, δεν είναι από τους "δεν βαριέσαι μωρέ", "εμένα τι με νιάζει, εδώ έχει πάντα ήλιο ....".

Παρά το ότι είναι διακοπές λοιπόν αυτές τις μέρες διάβασε το αρθράκι μας σχετικά με τις "εμπνευσμένες δηλώσεις" του Στέλιου Καλαμιώτη περί χρησικτισίας (http://stinplatia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_47.html) και μας έστειλε σχόλιο - τεχνοκρατική ενημέρωση, που με την άδειά της βέβαια, αναρτούμε (επώνυμα, κάτι το οποίο εμείς της ζητήσαμε για να αναδείξουμε το ειλικρινές ενδιαφέρον που δείχνει αλλά και την σοβαρότητα με την οποία χειρίζεται το μεγάλο θέμα.)

ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΕΙ Η κα ΝΟΤΑ (Το μήνυμά της επί λέξη):

Καλημέρα. 

Τα περί χρησικτησίας που ισχυρίζεται ο κος Καλαμιώτη είναι εντελώς ανυπόστατα. 
Η χρησικτησία μπορεί να υπάρξει μόνο όταν οι "προγενέστεροι" ιδιοκτήτες δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία προσπάθεια αποδεδειγμένα να διεκδικήσουν πίσω το χώρο. 
Ακριβώς το αντίθετο ισχύει στην περίπτωσή μας, έχουν γίνει πολλαπλά δικαστήρια και γίνονται ακόμη.

Είναι προφανές και γνωστό ότι είναι έτσι ακριβώς, όπως τα λέει η κα Νότα,  και ότι καμία πιθανότητα διεκδίκησης χρησικτησίας από τους τσιγγάνους δεν υπάρχει αφού κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ τους τίτλους ιδιοκτησίας που παρουσιάζουν οι ιδιοκτήτες.
Και εννοούμε να τους αμφισβητήσει με συγκροτημένο τρόπο - νομικά (αν αμφισβητούνται, που δεν αμφισβητούνται αλλά εμείς δεν παριστάνουμε εδώ τον Άρειο Πάγο).
Βέβαια στο παρασκήνιο λέγονται κάτι παπάτζες από μερικούς "πολύ αριστερούς" (μπαίνοντας) που παρουσιάζονται στους χαμηλής μόρφωσης τσιγγάνους από διάφορους επιτήδειους ως η ευκαιρία να γίνουν ιδιοκτήτες, για να τους οδηγήσουν τελικά (εκόντες, άκοντες) να εμφανιστούν στα μάτια των Χαλανδραίων ως επίδοξοι καταπατητές και να "νομιμοποιήθουν" έτσι οι σχεδιαζόμενες  δυναμικές παρεμβάσεις, που θα γίνουν τότε "εναντίον καταπατητών ξένης περιουσίας"  που βέβαια ουδείς θα πει "μην τους αντιμετωπίζετε απάνθρωπα και γιατί δεν αναζητείται πιο "ήπια" λύση στο θέμα".

Απλά μασηματικά.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει την συναυλία της Αλεξίου στο Σύνταγμα!Tρέμουν το ξέσπασμα της λαϊκής οργής και από την κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις να απαγορευθεί η διεξαγωγή της συναυλίας συμπαράστασης της Χαρούλας Αλεξίου στη πλατεία Συντάγματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα στις 9 το βράδυ.

Η κυβέρνηση προτιμά να δωθεί η συναυλία εκτός της πλατείας Συντάγματος-σε κάποιο θέατρο ή γήπεδο για παράδειγμα-μόνο που για τις καθαρίστριες η πλατεία Συντάγματος είναι το σημείο αναφοράς.

Εδώ δίνουν τον αγώνα τους μήνες τώρα.

Μάλιστα η παρουσία μιας καλλιτέχνιδος όπως η Χαρούλα Αλεξίου έχει ισχυρή σημειωλογική σημασία σ΄ αυτή την χρονική στιγμή. Κι αυτό γιατί η κοινωνία είναι πιο "έτοιμη" από ποτέ να ξεσπάσει και να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η υποτιθέμενη σιωπή και ανοχή της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προετοιμασία για την τελική έκρηξη.

Η κυβέρνηση λοιπόν εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη στην ιδέα ότι η παρουσία της Αλεξίου στο Σύνταγμα θα μπορούσε να μετατρέψει την συναυλία σε μεγάλο λαικό προσκύνημα διαμαρτυρίας και έναυσμα της κοινωνικής έκρηξης.
Η συναυλία διοργανώνεται με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για όλους».
Σημειώνεται πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις και παρά τη δικαστική τους δικαίωση σε πρώτο βαθμό δεν έχει υπάρξει πρόνοια για την επαναπρόσληψή τους.

Από τα μέσα Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

http://kourdistoportocali.com/post/36910/alexiou

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα (20-07 έως 27-7-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική και την Ρόδο, για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στις περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στην Αθήνα, το Χαλάνδρι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, καθώς και στο νησί της Ρόδου, όπου σε έντεκα (11) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε μια από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά τρία (3) άτομα, ιδιοκτήτες καταστήματος, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:
 • Σε καφέ – μπαρ στη Λίνδο Ρόδου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριάντα μίας (31) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών. Για το λόγο αυτό, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ιδιοκτήτες του καταστήματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (26-07-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
 • Σε εστιατόριο στο Φαληράκι Ρόδου, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ενώ δεν εκδόθηκαν πέντε (5) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών. Επιπλέον, εντοπίστηκαν επτά (7) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη ο πίνακας προσωπικού προκειμένου να βεβαιωθεί αν είναι ασφαλισμένοι, καθώς και δύο (2) εργαζόμενοι που εργάζονταν σε μέρα που δεν ήταν στο ωράριο του.
 • Σε εστιατόριο στο Φαληράκι Ρόδου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
 • Σε καφέ-μπαρ στη Ρόδο, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού.
 • Σε μπαρ στη Ρόδο, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού.
 • Σε καφέ-μπαρ στη Ρόδο, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού.
 • Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων υπαλλήλων, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
 • Σε κατάστημα εμπορίας φωτογραφικών ειδών στην Αθήνα, δεν επεδείχθη κατά τον έλεγχο το το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
 • Σε εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός (1) εργαζόμενου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας & Υπερωριών και δεν τηρούνταν το ωράριο εργασίας του προσωπικού.
 • Σε κατάστημα με ηλεκτροστατικές βαφές στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) υπαλλήλων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
 • Σε κατάστημα-καφέ στο Μοσχάτο Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση μιας (1) εργαζομένης, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού και η μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας & Υπερωριών.
Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

http://www.astynomia.gr

ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΦΑΛΟΥΚΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Η ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η τοπική ΕΛΜΕ διαγράφει από μέλος της τον Διευθυντή Δ.Ε. Β' Αθήνας

Απόφαση του Δ.Σ. για διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ του Αθανάσιου Φαλούκα Διευθυντή Δ.Ε. Β Αθήνας
Αγία Παρασκευή - Το Δ.Σ. της Α-Γ  ΕΛΜΕ Β' Αθήνας στην συνεδρίασή του στις 9.7.2014  παίρνοντας υπ’ όψη:
1. τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ ενάντια στην εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης
2. την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ στις  14.5.2013 που αναφέρει: ‘’Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου). Δεν δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη. Οι αξιολογητές δεν έχουν θέση στο σωματείο.’’
3. τα άρθρα 7 του καταστατικού που αναφέρει ‘’Τα μέλη πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ της Ένωσης (ΕΛΜΕ)…’’ και 8 που αναφέρει ‘’διαγραφή μέλους γίνεται όταν αντιτίθεται αποδεδειγμένα στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ένωσης και αντιδρά στην πραγματοποίησή τους’’
Αποφάσισε να εισηγηθεί την πρόταση διαγραφής του Αθανάσιου Φαλούκα Διευθυντή Δ.Ε. Β Αθήνας από μέλος της ΕΛΜΕ στην προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, ο οποίος εφαρμόζει την αντιδραστική αξιολόγηση του ‘’νέου σχολείου’’ της αγοράς, της ημιμάθειας και των καταρτίσεων, της τρομοκρατίας και της απόλυσης.

Καλεί τον Διευθυντή σε απολογία στην Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 2 του καταστατικού.
Ο πρόεδρος Τσάγκλας Διονύσης 
                                                     Ο γραμματέας Γκιζιώτης Ανδρέας

Α Γ ΕΛΜΕ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ 5, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15341 - Τηλ.-Fax: 2106011458
ΠΗΓΗ: HALANDRI PEDIA

Σ. ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ - ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Έδειξε στην πράξη με ποιους είναι
Την αδιαπραγμάτευτη βούλησή του να στηρίξει με κάθε μέσο το δικαίωμα στην εργασία όλων όσων εκ των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Νέας Σμύρνης δικαιώνονται από τα αρμόδια δικαστήρια επιβεβαίωσε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τζουλάκης.

Κάνοντας πράξη την ομόφωνη απόφαση, που έλαβε σε πρότερη συνεδρίαση το Σώμα, να μην ασκηθούν ένδικα μέσα κατά αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης προχώρησαν στην σύσταση 106 προσωρινών προσωποπαγών θέσεων, όσοι ακριβώς και οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο.

http://newsta.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Εντός της ημέρας θα σας πυμε τι επιχείρησε να κάνει πρόσφατα  σε αντίστοιχη περίπτωση εργαζομένου ο Κουράσης  και πώς. Άντε ένας μήνας έμεινε.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ! ΧΩΡΑ - ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Να ψαρώσουν τους νέους δημάρχους και να τους θέσουν σε ομηρία από την πρώτη επιχειρούν κυβέρνηση και Φούχτελος με αυτή η προκλητική παπάζα περί έγκρισης προϋπολογισμού των δήμων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
Δηλαδή οι μεγάλοι εγκέφαλοι που νομοθέτησαν και κόβουν τις φλέβες τους για "να αναβαθμίσουν την δημόσια διοίκηση" - όπως λένε γιατί δεν μπορούν να πουν την αλήθεια που είναι ότι υπηρετούν την διάλυση της Τ.Α., έχουν την αξίωση οι υπηρεσίες των δήμων να συντάσσουν τον προϋπολογισμό από αρχή μέχρι τις 14 Αυγούστου ενώ οι οικονομικές επιτροπές να συνεδριάζουν ανήμερα της Παναγιάς, τον Δεκαπενταύγουστο (που να τους δίνει η Παναγίτσα φώτιση μπας και σοβαρευτούν).
Και μάλιστα οι υπηρεσίες να συντάσσουν προϋπολογισμό βασιζόμενες σε απολογιστικά στοιχεία .... επταμήνου (Ιανουάριος - Ιούλιος).
Και αυτός θέλουν μετά να είναι προϋπολογισμός ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος και σοβαρός για να γίνουμε σύγχρονο κράτος, διότι ως γνωστόν ο Φούχτελος γι' αυτό ζει: Για να κάνει το ρωμέικο, σοβαρό κράτος.
Πρόκειται αναγνώστη μου για μια απαίτηση- που ούτε για μπαμπούλα δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά κανένας αιρετός, πρόβλεψή σε ένα νόμο που "ισχύει" - θεωρητικά - από πέρυσι αλλά πουθενά δεν τηρήθηκε αφού είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τηρηθεί και στόχο έχει να είναι όλοι οι δήμαρχοι παράνομοι και να παρακαλάνε κυβέρνηση και Task Force να μην έχουν κυρώσεις γιατί δεν συνέταξαν τον προϋπολογισμό τον .... 15Αύγουστο.

Ειδικά βέβαια φέτος που οι νέες διοικήσεις και τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια αναλαμβάνουν την 1η Σεπτεμβρίου, η "απαίτηση" της κυβέρνησης είναι μεγάλο καραγκιοζιλίκι.


Στο Χαλάνδρι θυμίζουμε ότι ο φετινός προϋπολογισμός (ο τρέχων, του 2014) - παρόλο ότι ίσχυε η εγκύκλιος από πέρυσι - εγκρίθηκε (μετά την επιστροφή ως λανθασμένου του αρχικού σχεδίου που ψηφίστηκε στο Δ.Σ.τον Δεκέμβριο, από την περιφέρεια χωρίς έγκριση) κατά τον Μάρτιο, τουτουνού τον Μάρτιο, του 2014, δηλαδή πέντε μήνες πριν την απαίτηση για σύνταξη του νέου (!!!!).


Αυτή η βλακεία πρέπει να καταργηθεί ή να αντικατασταθεί με το αυτονόητο: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ 15 Δεκεμβρίου.

Αναδημοσιεύουμε από το aftodioikisi.gr:

Χωρίς προϋπολογισμούς κινδυνεύουν να μείνουν οι δήμοι το 2015

Σε ομηρία βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για το 2015, με δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τέσσερις μόνο ημέρες από την ημερομηνία που επίσημα,  οι απερχόμενοι δήμαρχοι θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους νεοεκλεγέντες. Το ΥΠΕΣ, αν και έχει δεχθεί καταιγισμό αντιδράσεων από δημάρχους και αιρετούς, δεν έχει προβεί σε διευκρίνιση επί του θέματος.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Νόμο 4172/2013, οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους. Όμως ότι οι νέες αρχές αναλαμβάνουν την 1η Σεπτέμβρη 2014 και είναι σαφές ότι ούτε οι νέες Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων θα έχουν συσταθεί, ούτε βέβαια οι νέες δημοτικές αρχές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πλήρως τα οικονομικά δεδομένα των Δήμων, ιδίως όταν επίκειται αλλαγή Δημάρχου, όπως συμβαίνει στους περισσότερους Δήμους τουλάχιστον της Περιφέρειας Αττικής. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος τόσο στους νυν όσο και στους επόμενους Δημάρχους, δεδομένου ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι οι δημότες εξέλεξαν νέες αρχές με συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία δεν μπορούν να περιοριστούν από αποφάσεις των συμβουλίων που ολοκληρώνεται η θητεία τους. Mάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις που οι προεκλογικές συγκρούσεις ήταν σφοδρές, ελλοχεύει ο κίνδυνος σε κάποιους Δήμους να υιοθετηθούν προϋπολογισμοί που θα ναρκοθετήσουν την προσπάθεια των νέων Δημάρχων αλλά και την τοπική κοινωνία.

Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με τα προβλήματα στην κατάρτιση και έγκριση των προϋπολογισμών των Δήμων για το 2015. Ο κ. Οικονόμου απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο, τον ρωτά: «Σκοπεύετε ή όχι να τροποποιήσετε το Νόμο 4172/2013, τουλάχιστον στο σκέλος της υποχρέωσης των Δήμων να καταθέτουν τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς έως την 5η Σεπτεμβρίου έστω και μόνο για τα έτη που πραγματοποιούνται οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ώστε να μην δημιουργούνται άνευ λόγου προσχώματα στις νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές;».

http://www.aftodioikisi.gr/

Η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" - Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι με καταχνιά που ζει η χώρα


Tο Ε.Α.Μ. μας εμπνέει - Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι με καταχνιά που ζει η χώρα.
-"Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη.
Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη. Eίναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή δήλωσε μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας."

Η συνέντευξη

-Kύριε πρόεδρε, καταρχάς ένα σχόλιο, για την εκτόξευση του χρέους στο 174% του ΑΕΠ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Aπ: Είναι πια καθαρό για όποιον θέλει να βλέπει την αλήθεια κατάματα, ότι με την πολιτική για τη δήθεν αντιμετώπιση του χρέους, το χρέος πήρε τερατώδεις διαστάσεις. Κι αυτό την ίδια στιγμή που η οικονομία ξεχαρβαλώθηκε, η κοινωνία διαλύεται και η χώρα βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ανυποληψία και στην κρίση. Τελικά ο στόχος δεν ήταν η μείωση του χρέους αλλά η επιβολή της καταστροφικής πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης και των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων. Το χρέος λειτούργησε απλά ως άλλοθι. Αν θέλουμε συνεπώς να αντιμετωπίσουμε το πραγματικό πρόβλημα του χρέους θα πρέπει πρώτα να τελειώνουμε με τη σημερινή πολιτική που το γιγαντώνει. Και πρωτίστως με την κυβέρνηση που το επικαλείται συνεχώς για να επιβάλει νέα μέτρα δυστυχίας και καταστροφής.

Eρ: Γιατί αρνείστε να συμμετάσχετε σε μια εθνική διαπραγμάτευση για το χρέος; Υπό την έννοια ότι στο κοντινό μέλλον είναι πιθανόν η δική σας κυβέρνηση, μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να κληθεί να διαχειριστεί μια συμφωνία που θα έχει γίνει ερήμην σας;

Aπ: Πρώτον. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση των ηττημένων κομμάτων των ευρωεκλογών και ως εκ τούτου πολιτικά απονομιμοποιημένη να δεσμεύσει τη χώρα σε μια συμφωνία πολλών ετών. Δεύτερον, εκείνοι που με τα χέρια κάτω οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή τραγωδία, δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος, ούτε τη διάθεση να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Αν ήταν διαφορετικά θα το είχαν κάνει με τα μνημόνια, τα προαπαιτούμενα, τα μεσοπρόθεσμα, το εγκληματικό PSI, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Άρα δε ζητούν συναίνεση στη διαχείριση του χρέους το οποίο σε μνημονιακό περιβάλλον δε γίνεται βιώσιμο. Ζητούν συναίνεση στα μνημόνια που οι ίδιοι έχουν εγγυηθεί και υπογράψει. Συναίνεση στο μνημονιακό καθεστώς. Τέτοια υπογραφή εμείς δεν βάζουμε. Ο μόνος δημοκρατικός και εθνικός δρόμος είναι να φύγει η συγκυβέρνηση και να διαπραγματευτεί το χρέος μια κυβέρνηση με νωπή, σαφή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Που θα είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ .... ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ....Πιστεύετε ειλικρινά ότι θα ψαρώσουμε επειδή μας κόβετε .... κλικάκια ρε Νούμερα και θα σταματήσουμε;

Νομίζετε ότι είμαστε από αυτούς που το τι λέμε ή το τι γράφουμε εξαρτάται από τα κλικ και τα like?

Είσαστε ΓΕΛΙΙΟΙ! (με δύο ι, γελίιιιοι!).

Άκου αναγνώστη μου πόσο τους την βαράμε (ευτυχώς ακόμα μπορούμε):

ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΛΙΚΑΚΙΑ από τους αριθμητήρες, κάτι "πολύ σοβαροί" χακεράδες, που τους πληρώνεις (μάλλον) εσύ αναγνώστη μου για να κατεβάζουν τα κλικ των "κακών" αντικαθεστωτικών  sites και "blogs".

Σήμερα, συγκεκριμένα (λόγω της υπέρβασης του φράγματος των 800 χιλιάδων κλικ) παρατηρούσα το κλικόμετρο (αφού τώρα παλιομαλάκες θέλουμε άλλα 200 χιλιάδες κλικάκια - περίπου 8-9 μήνες με τους ρυθμούς που πάμε για να οργανώσουμε το μεγάλο πάρτυ της Πλατείας στο 1 εκ και να σας κάνουμε πύραυλους) όταν είδα ξαφνικά το κλικόμετρο να πέφτει από το 800.020 ξανά στο 799.070!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΑ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ!

Και το κακό είναι ότι είσαστε ΤΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΑ που καθόσαστε και ασχολείστε με τέτοιες μαλακίες και μας βάζετε και εμάς να ασχολούμαστε ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ  για να σας κάνουμε πλάκα.

ΓΕΛΙΙΟΙ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ............. (σας ξέρω, και ξέρετε ότι θα έρθει η ώρα σας)!