Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΛΗΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η οργάνωση ενός τεχνολογικά σύγχρονου χώρου για την καθαριότητα είναι άμεση ανάγκη για το Χαλάνδρι
  49 (80%)
Οι σημερινές υποδομές της υπηρεσίας δίπλα στο Αθητικό κέντρο είναι επαρκείς
  0 (0%)
Δεν χρειάζεται να επενδύσει ο δήμος στην καθαριότητα. Να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιότες
  8 (13%)
Να πλήνει ο δήμαρχος που θα εκλεγεί τους κάδους
  4 (6%)

Ψήφοι  61

Πού πρέπει να χωροθετηθεί ένας χώρος για την υπηρεσία καθαριότητας;

ΠΑΤΗΜΑ - Στον χώρο που εφάπτεται στο νεκροταφείο  49 80%
Δεν χρειάζεται χώρος, έχουν οι ιδιώτες 7 12%
Στα Σπάτα, στα Μέγαρα, στην Παλλήνη - Όξω από εδώ 5 6%
Στην πλατεία Φλύας - Κτήμα πρώην Μαμμόπουλου 1 2 %


 Εχθές η Ρένα Δούρου επιχείρησε με μια ατάκα που προκάλεσε πολλά σχόλια, τιτιβίσματα, posts και δεν συμμαζευόμαστε να θέσει το θέμα.

 Είπε ότι "αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας αντιμνημονιακός δήμαρχος από έναν μνημονιακό".

 Το περιεχόμενο της δήλωσης είναι ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟ και ΑΛΗΘΕΣΤΑΤΟ, η ευστοχία της ατάκας ίσως κρίνεται αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι το πρόταγμα των σοβαρών πολιτών που πληρώνουν αδρά για να τους μαζεύουν τα σκουπίδια και πρέπει να θέλουν οι αυτοδιοικητικοί να το κάνουν αυτό όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά και φθηνότερα, αξιοποιώντας κάθε σεντ από τα λεφτά τους ακόμα και αν δεν είναι καλοί στους εξυπνακισμούς.

Βέβαια τα συστεμικά παπαγαλάκια έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι είπε η κα Δούρου και έμειναν στην κριτική της ατάκας, λες και αξιολογούσαν υποψήφιο κονφερασιέ και όχι υποψήφια περιφερειάρχη.

Όλα τα μνημονιακά τσιράκια στο θέμα της καθαριότητας, σε αυτές τις εκλογές θα σου δείχνουν γυαλιστερά μπιχλιμπίδια αναγνώστη μου. Κάδους υπόγειους, κάδους πύργους, απορριμματοφόρα που πηγαίνουν μόνα τους χωρίς οδηγούς και άλλες τέτοιες παπαριές, για πόλεις όπως το Χαλάνδρι, που στερείται ΒΑΣΙΚΩΝ. (Και που βέβαια αν αποκτήσει τα βασικά, καλό είναι να έχει και υπόγειους κάδους, δεν είμαστε εχθροί της τεχνολογίας, απλή ιεράρχηση κάνουμε).

ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΔΕΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, το ανθρώπινο δυναμικό της, τον εξοπλισμό της, την υποδομή της, την συντήρηση του στόλου της. Κανονικός στρατός είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Και δεν θα το κάνουν γιατί στρατηγικά όλοι οι μνημονιάκηδες - τόσο οι ένστολοι, οι χρισμένοι από την ΠΑΣΟΚΟΝΔ, όσο και ο undercover, οι με πολιτική περιβολή "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" - έχουν να υπερασπιστούν συγκεκριμένη στρατηγική που λέγεται ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

 Άρα δεν βάζουν θέμα οργάνωσης, εξοπλισμού, υποδομών στις δημοτικές υπηρεσίες, δεν ζητούν μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό που θα είναι παραγωγικό διότι σκόπιμα αφήνουν τις δημοτικές υπηρεσίες να υπολειτουργούν και να προκαλούν την αγανάκτηση του πολίτη που δεν έχει την ποιότητα της υπηρεσίας που δικαιούται, δεν απολαμβάνει καθαρές πόλεις και οδηγείται να πει "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ". (Αλλά εσύ αναγνώστη μου ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ, διότι διαβάζεις ΠΛΑΤΕΙΑ!)

 ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Αν οι μελέτες έδειχναν ότι θα ήταν καλύτερες οι υπηρεσίες και φθηνότερες δεν θα κολλάγαμε σε ... σοσιαλισμούς.

 Όμως οι οικονομοτεχνικές μελέτες είναι ξεκάθαρες: Ιδιωτικοποίηση σήμερα στην Ελλάδα, με χρήση των τεχνολογιών διαχείρισης που ξεμπάζωσαν οι γερμανοί, όταν δεν τις χρειάζονταν στην χώρα τους, με τεράστιες, φαραωνικές μονάδες αεριοποίησης που ετοιμάζονται με "εντολή άνωθεν", σημαίνει ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40%.

Εσύ (και εγώ)  θα πληρώσουμε πάλι αναγνώστη μου τις "ιδιωτικές" επενδύσεις (όπως πληρώνουμε τους δρόμους, την γέφυρα στο ΡΙΟ κλπ).

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΝΑΙ! Οι αντιμνημονιακοί δήμαρχοι θα μαζέψουν αλλιώς τα σκουπίδια, όπως είπε η κα Δούρου.

Θα επιχειρήσουν να οργανώσουν την δημόσια υπηρεσία, να επενδύσουν σε σύγχρονο εξοπλισμό μείωσης του μεταφερόμενου προς ταφή όγκου (συμπίεση, μεταφόρτωση), εναλλακτικής διαχείρησης απορριμμάτων (ανακύκλωση, κομποστοποίηση, πέλετ κλπ) και θα επιλέξουν να έχουν μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό, σε μικρές διασκορπισμένες μονάδες.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Και με την ψηφοφορία που κάναμε έδειξες ότι το έχει καταλάβει αναγνώστη μου το θέμα γιατί είσαι γάτος!

Και αν εσύ αναγνώστη μου  κατανοήσεις τις ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ (που αρνούνται να τις κατανοήσουν υποτιθέμενοι σοβαροί αυτοδιοικητικοί παράγοντες) και με αυτές καταλήξεις στις επιλογές σας τον Μάιο , τότε μπορεί να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.

Σταματήστε το δούλεμα με τον ΟΑΕΕ

του Αγη Βερούτη

Πριν μια βδομάδα περίπου βγήκε η γνωμοδότηση για τον ΟΑΕΕ, αναφορικά με τη αντισυνταγματικότητα και την στρεβλότητα των χρεώσεων, της λειτουργίας και των μεθόδων εισπράξεων με ποινική διαδικασία νόμου της δικτατορίας, των δήθεν οφειλών των ελευθέρων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, από τους νομικούς επιστήμονες Αντώνη Μανιτάκη και Ακρίτα Καϊδατζή.

Η μελέτη αυτή συντάχθηκε με τη χρηματοδότηση μιας ομάδας πολιτικά-ενεργών θυμάτων του ΟΑΕΕ, με προεδρεύοντα αυτών το Γιώργο Φλωρά, ο οποίος κατέθεσε τη γνωμάτευση στη βουλή και αναμένεται σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής να λάβει απάντηση με την αντίκρουση των νομικών επιχειρημάτων από τον υπουργό κ. Βρούτση, ενώ σε περίπτωση που δεν λάβει εγκαίρως απάντηση, εντός 25 ημερών, θα θεωρούνται αποδεκτά τα πορίσματα αυτής από το κράτος, και εκείνο θα υποχρεούται να επανορθώσει αυτομάτως.

Είναι παρανόμως εγγεγραμμένα χρέη άνω των 4 δις ευρώ εναντίον των θυμάτων του ΟΑΕΕ, που θεωρούνται λανθασμένα ως οφειλές προς τον Οργανισμό, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι οφειλές προς τον εαυτό του κάθε ασφαλιζόμενου.

Οι δε χρεώσεις για υπηρεσίες υγείας που δεν παρασχέθηκαν στους ασφαλισμένους κατά απαγόρευση του ΟΑΕΕ (ως εισπρακτικό μέτρο πίεσης) είναι καταχρηστικές και παράνομες.

Η ίδια η πράξη απαγόρευσης παροχής ασφάλισης προς τους ασφαλισμένους, με δήθεν δικαιολογία την μη πληρωμή κάποιων δόσεων, είναι ποινικά κολάσιμη, καθώς τόσο ο υπάλληλος του ΟΑΕΕ που αρνείται να σφραγίσει το βιβλιάριο του θύματος, όσο και ο προϊστάμενος που του έδωσε την εντολή να μη το σφραγίσει (φτάνοντας ως το ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης), διαπράττουν έγκλημα κατά του καθενός ασφαλισμένου, και κατά της ελληνικής κοινωνίας συνολικά, αφήνοντας ανασφάλιστους τους δικαιούχους και τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους, ενώ ο ΟΑΕΕ έχει τα προηγούμενα χρήματα του ασφαλισμένου στη διάθεσή του για να λογίσει τα κόστη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αυτά που ο ασφαλισμένος έχει καταθέσει ως κεφάλαια συνταξιοδότησης στα προηγούμενα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, ο ΟΑΕΕ όφειλε να μειώσει το συνταξιοδοτικό κεφάλαιο του κάθε ασφαλισμένου συμψηφιστικά με το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης που ο ασφαλισμένος αδυνατούσε να καταβάλει.

Εφόσον ο ΟΑΕΕ δεν το έκανε, και αντί αυτού στέρησε τους ασφαλισμένους του από πρόσβαση στο σύστημα υγείας, ενώ είχε στη διάθεσή του δικά τους χρήματα στη διαχείρισή του, αποτελεί αδίκημα του οργανισμού των υπαλλήλων που διέπραξαν αυτά τα αδικήματα της στέρησης πρόσβασης στο σύστημα υγείας, που κατ’επέκτασης είναι κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας των θυμάτων του.

Γνωρίζοντας τόσο τις προθέσεις πολλών ομάδων Ασφαλισμένων που έχουν υποστεί τα εγκλήματα αυτά κατά της ζωής τους, όσο και των εξαρτώμενων προσώπων τους, περιμένω ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα, με μαζικές αγωγές κατά των υπευθύνων και υπαλλήλων του Οργανισμού που έλαβαν τις αποφάσεις κατά περίπτωση, όσο και με διεθνείς νομικές κινητοποιήσεις για αυτή την ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά των κυβερνώντων και των υπαλλήλων που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα, με αιχμή πολιτικούς φορείς εκτός “Πελατειακού Τόξου”, οι οποίοι προασπίζονται τα δικαιώματα των ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας (τη Δράση).

Το ανέκδοτο με τον ΟΑΕΕ όπου να’ ναι τελειώνει, και θα δείξει αν αυτό θα γίνει με μηδενισμό όλων των καθυστερημένων οφειλών, και λειτουργία του Οργανισμού ως ένας φορέας εθελοντικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και ασφάλισης υγείας, ή αν θα γίνει με συνολική κατάργηση του Οργανισμού με νόμιμα μέσα εντός και εκτός της χώρας, από τα θύματά του, και νομικό κυνηγητό κατά πάντων των υπευθύνων, για την πληρωμή αποζημιώσεων προς τους εκατοντάδες χιλιάδες βλαφθέντες.

Οι 450.000 ανασφάλιστοι με τις οικογένειές τους είναι θύματα ενός ανήθικου, πρόστυχου και εγκληματικού συστήματος στέρησης υπηρεσιών υγείας που δικαιούνταν τα θύματα, και αναγκαστικής είσπραξης βασισμένης σε δικτατορικούς και αντισυνταγματικούς νόμους της επταετίας.

Ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες έχουν θυματοποιηθεί από την κρατική μηχανή.

Το πρόσωπο του Κτήνους είναι γνώριμο και οικείο. Είναι αυτό που αρνείται να σφραγίσει το βιβλιάριο, εκείνο που ζητάει χρήματα που δεν οφείλονται, και εκείνο που δίνει την εντολή να αρνείται ο γιατρός περίθαλψη σε ανθρώπους που είναι άρρωστοι αλλά δεν έχουν να πληρώσουν τις σημερινές δαπάνες τους που όμως υπερκαλύπτονται από το κεφάλαιο συνταξιοδότησης που έχει συσσωρεύσει.

Σύντομα το θέμα θα λυθεί οριστικά με μηδενισμό των χρεών και κάνοντας τους οργανισμούς αυτούς προαιρετικούς, ή καταργώντας τους τελείως, με το καλό ...ή με το νόμιμο.

Ας κάνει κάποιος υπουργός κάτι εγκαίρως, πριν γίνουμε ρεζίλι διεθνώς για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ασφαλισμένων από το ίδιο το κράτος.

Δεν είναι ώρες για τέτοια.

* Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter:@Agissilaos

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τηλ. 2132023926
www.halandri.gr
Email: press@halandri.gr

Χαλάνδρι 19/2/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χαλάνδρι: Ενίσχυση της καθαριότητας με νέους κάδους απορριμμάτων»

Με 360 νέους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων χωρητικότητας 770 λίτρων ενισχύει ο Δήμος Χαλανδρίου τον εξοπλισμό καθαριότητας για το έτος 2014.

Οι νέοι κάδοι θα αντικαταστήσουν από τις 20/2, 300 περίπου παλαιούς κάδους σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου. Εκτιμάται ότι από τους παλαιούς κάδους περίπου οι μισοί, δηλαδή 150 τεμάχια, είναι λειτουργικοί και θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου.

Σημειώνεται ότι για τη φετινή χρονιά έχει δρομολογηθεί επίσης η προμήθεια άλλων 1000 πλαστικών κάδων χωρητικότητας 770 λίτρων, αναβαθμίζοντας έτσι σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τον εξοπλισμό καθαριότητας σε όλες τις γειτονιές του Δήμου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Με πάνω από 3 εκ. ευρώ καπέλο στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνεις ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ αναγνώστη μου (να τα λέμε και αυτά σιγά, σιγά στον κόσμο Γιώργο Κουράση) και στα 4 χρόνια της δημαρχίας του, ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ "επένδυσε" στην καθαριότητα την αγορά 360 κάδων, προεκλογικά βεβαίως για να βγει φωτογραφία).

Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ