Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

http://energoisosialistes.blogspot.com/2011/12/blog-post_13.html


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η “Σοσιαλιστική Ανασύνθεση”, στην σημερινή της ολομέλεια, Δευτέρα 12/12/11, αφού ενημερώθηκε για τα γεγονότα της πλατείας Χαλανδρίου, όπου ιδιώτες, με χαριστική έγκριση του Δημάρχου, εγκαθιστούν κατασκευές με κερδοσκοπικό σκοπό, αποκλείοντας τον δημόσιο χώρο και καταλαμβάνοντας ακόμη και το Ηρώο της πόλης, ενέκρινε ομόφωνα τα εξής:

Καταδικάζει την παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί σε παραίτηση τον Δήμαρχο κ. Κουράση.

Καταγγέλει την κερδοσκοπική ασυδοσία όσων επηρεάζουν τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Καλεί τους πολίτες να υπερασπισθούν με κάθε νόμιμο μέσο τους δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα τον ιερό χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τα μέλη μας που είναι και δημότες Χαλανδρίου δραστηριοποιούνται ήδη και συμπαρίστανται στις πρωτοβουλίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Στην πλατεία”, την οποία συγχαίρουμε για την ευαισθησία της.

Είναι καιρός, οι θιασώτες της ιδιωτικοποίησης να πάρουν ισχυρή απάντηση από την κοινωνία.

Και τα ανακλαστικά των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτή του Χαλανδρίου, δείχνουν ότι ο Δημόσιος Χώρος είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό, που όλοι οφείλουν να σέβονται.

Αθήνα, 12/12/11


Ανοιχτή επιστολή ενός πολίτη του Χαλανδρίου

του Τίμου Θεοχάρη, πρ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου

Κάθε κάτοικος του Χαλανδρίου και όχι μόνο οι παλιοί Χαλανδραίοι - όπως ο τωρινός Δήμαρχος κ. Κουράσης και ο πρώην κ. Παττακός - έχει το δικαίωμα να αναρωτιέται για το περιεχόμενο των εγκεφάλων, που επινόησαν, ή και μόνο ενέκριναν ή ανέχονται το σκάνδαλο κερδοσκοπίας που συντελείται στην πλατεία, με πρόσχημα τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Ακόμη και οι περαστικοί απορούν με αυτή την προκλητική και προσβλητική “εκμετάλλευση” του χώρου. Με γυμνό οφθαλμό είναι προφανές ότι:

1. Παραβιάζεται το δικαίωμα απόλαυσης του ελεύθερου δημόσιου χώρου, για κάθε πολίτη αυτής της πόλης.
2. Προσφέρεται ευκαιρία κέρδους σε ιδιώτες, χωρίς διαγωνισμό.
 3. Εξαπατήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός μάλλον ποινικής βαρύτητας.
4. Καταπατείται ο χώρος του Ηρώου, χώρος συμβολικής αξίας, που, κατά τη γνώμη μου, δεν δικαιούται να αγγίζει κανείς - ούτε ο Δήμος.

Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Δήμαρχο, ότι οφείλει την εκλογή του σε μία παράταξη που προτάσσει την αξία της Πατρίδας, ασκώντας θεμιτή κριτική στον δήθεν διεθνισμό (σωστότερα: κοσμοπολιτισμό) της προηγούμενης κυβέρνησης και των “αγορών”, που ωστόσο πιλοτάρουν και την σημερινή.

 Να θυμίσω επίσης στον πρώην (και φίλο) κ. Παττακό, ότι κάποιοι παλιότεροι σύρθηκαν στα δικαστήρια, όταν προσπάθησαν να τιμήσουν τον χώρο αυτόν, καταθέτοντας στεφάνια για την Εθνική Αντίσταση.

Η εξάλειψη της ιστορικής συνείδησης δεν πολεμιέται με ψηφίσματα, αλλά με την υπεύθυνη καθημερινή διαχείριση των κοινών, που πρέπει να χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία, σεβασμό διαχρονικών αξιών, χρηστή διοίκηση και σχεδιασμό προοπτικής.

Τίποτε από αυτά δεν δείχνει η πράξη αυτή της Διοίκησης του Δήμου.
Υπάρχει δικαιολογία για τέτοια κατάπτωση;
Απευθύνω έκκληση να ξηλωθούν αμέσως οι απαράδεκτες κατασκευές.

Τέλος, οφείλω να συγχαρώ την Λούλα Καρατζά, τον Σίμο Ρούσο και τον Νίκο Πανταζή, για την έντιμη και θαρραλέα τους στάση.Με τιμή Τίμος Θεοχάρης

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ!

Παγοδρόμιο πάνω στον Άγνωστο Στρατιώτη
Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου, όταν το προηγούμενο Σάββατο είδαν να διαμορφώνεται ο χώρος της κεντρικής πλατείας της πόλης για την εορταστική περίοδο.
Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής -ο οποίος αποτελείται ουσιαστικά από στελέχη των δημοτικών παρατάξεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- διαμόρφωσαν τον χώρο δίπλα στην παιδική χαρά σε παιδότοπο. Μέχρι εδώ καλά, θα πείτε.
Όμως, ο χώρος έκλεισε με καγκελάκια, στήθηκε ταμειακή μηχανή στο πεζοδρόμιο και η διέλευση ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΗΚΕ 5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ!
Αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα τη Δευτέρα, διότι άρχισε η τοποθέτηση ενός παγοδρομίου για τα παιδιά της πόλης (με εισιτήριο βέβαια)! Τον χώρο όμως που επέλεξαν να μισθώσουν στον επιχειρηματία για το παγοδρόμιο πραγματικά δεν τον έχουμε ξαναδεί:
ΤΟ ΗΡΩΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ!
Δεν είναι σύγχρονη και πρωτοποριακή η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου; Βεβαίως!
Και δεν έχει ΙΕΡΟ και ΟΣΙΟ! Όπως ακριβώς πρέπει να είναι μια καλή διοίκηση στην εποχή μας!
(Το κείμενο αναδημοσιεύουμε από την πρΟΤΑση)


Τα συσσίτια επιστρέφουν στα σχολεία ! ("να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι")

Κουπόνια και µικρογεύµατα σε περιοχές µε µαθητές από χαµηλά οικονοµικά στρώµατα
Τα συσσίτια  επιστρέφουν στα σχολεία

Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα. Το ένα περυσινό κρούσµα ασιτίας µαθητή σε σχολείο της πρωτεύουσας δεν έµεινε εκεί. Τέσσερα νέα κρούσµατα αποδεδειγµένης ασιτίας – ένα στο Ρέθυµνο της Κρήτης και τρία σε σχολεία της Αθήνας – καταγράφηκαν εφέτος, χωρίς φυσικά να µπορεί να υπολογιστεί ο «σκοτεινός» αριθµός εκείνων που αντιµετωπίζουν το πρόβληµα αλλά δεν το έχουν ακόµη εκδηλώσει. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγµατικότητα το υπουργείο Παιδείας αναλαµβάνει δράση. 

Τα «νέα συσσίτια» παίρνουν σύντοµα µορφή και φέρνουν στη µνήµη τη δεκαετία του ’60, όταν οι µαθητές έπιναν στα σχολεία τους γάλα σε σκόνη και έτρωγαν κίτρινο τυρί προκειµένου να τονωθεί η εύθραυστη υγεία τους.

Μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά µαθητών από χαµηλότερα οικονοµικά στρώµατα, µετανάστες και Αθίγγανοι. Και βέβαια στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας που στην πλειονότητά τους θα ενταχθούν στο σχετικό πρόγραµµα. Οι λεπτοµέρειες του προγράµµατος σχεδιάζονται αυτές τις ηµέρες. 

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «Βήµατος», το υπουργείο Παιδείας θα δίνει κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων. Τα κουπόνια θα είναι του επιπέδου των 2 ή 3 ευρώ, αλλά µε αυτά τα χρήµατα ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.

Τα δεδοµένα των τελευταίων εβδοµάδων πάντως απέδειξαν ότι η επέµβαση του κράτους στο πρόβληµα είναι αναγκαία.

«Πριν από λίγες ηµέρες ένας µαθητής της Α΄ Γυµνασίου λιποθύµησε» εξοµολογείται στο «Βήµα» καθηγήτρια κεντρικού σχολείου στην περιοχή της Νίκαιας. «Δεν καταλάβαµε στην αρχή τι συµβαίνει. Νοµίζαµε ότι ήταν άρρωστος. Ωστόσο, όταν του δώσαµε µια πορτοκαλάδα, συνήλθε. Τελικά µας εξοµολογήθηκε ότι δεν είχε φάει τίποτε από το πρωί γιατί στο σπίτι δεν είχε γάλαΟ πατέρας του µαθητή είναι από πέρυσι άνεργος αλλά δεν µπορέσαµε να τον ρωτήσουµε πολλά σεβόµενοι το πρόβληµά του και τη δυσκολία του να µας µιλήσει γι’ αυτό».

Οι περιοχές που ξεκινούν
Η σκηνή αυτή φαίνεται να επαναλαµβάνεται συχνά και µε τραγικό τρόπο στις σχολικές αυλές. Πολλοί εκπαιδευτικοί µιλούν πια για κρούσµατα ασιτίας στα σχολεία τους. Κάποιοι µάλιστα ήδη δραστηριοποιούνται σε επιτροπές και οµάδες που συγκροτούνται για να στηρίξουν τους µαθητές τους και να τους εξασφαλίσουν ρούχα ή τρόφιµα. Ωστόσο πρώτη φορά σχεδιάζεται έλεγχος του προβλήµατος σε κεντρικό επίπεδο.

Οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν στα προγράµµατα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορούν τη στήριξη περιοχών µε µαθητές που έχουν ανάγκη κοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης. 

Ήδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραµµα. 

Όλο το δημοσίευμα εδώ : Το Βήμα


Σχόλιο  halandripedia:

Ευπρόσδεκτη η "προσγείωση" του υπουργείου Παιδείας στην θλιβερή πραγματικότητα, αφού αναγνωρίζει ένα κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο στην αρχή αφ' υψηλού ειρωνευόταν και το απέδιδε σε κακοπροαίρετη προπαγάνδα.
Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που ταιριάζει στην περίπτωση:  "να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι".  

Είναι υποκριτικό να προκαλείς την φτώχεια στους ανθρώπους, με αντικοινωνικά οικονομικά μέτρα, φόρους και μειώσεις εισοδημάτων και μετά να παριστάνεις τον "φιλεύσπλαχνο", μοιράζοντας κουπόνια ελεημοσύνης των 2-3 ευρώ! 
Δεν λύνουν το πρόβλημα, το σκεπάζουν για να μην τους χαλάει την εικόνα !

ΑΛΛΟΥ! ΔΙΠΛΑ! Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ - ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ... "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΙΩΣ

.... και όχι στο ... Πέραμα! ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ!

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Εγκαινιάστηκε η Εστία Δωρεάν παροχής Αγαθών

Ένα ακόμα όραμα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου έγινε πράξη την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, όταν με γεμάτα ράφια αλλά και πλούσια χαμόγελα αγάπης η «Εστία Παροχής Δωρεάν Τροφίμων – Ιματισμού και Οικιακού Εξοπλισμού» άνοιξε τις πύλες στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων
στη Δημοτική Κοινότητα Nέας Πεντέλης (Ναυαρίνου και Σκρά) και υποδέχθηκε τους δημότες της περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής του στα κοινά, ο Δήμαρχος Στεργίου –Καψάλης δηλώνει πιστός στην άποψη ότι:

«Οι εξουσίες είναι πρόσκαιρες και δεν είναι αυτοσκοπός. Στον προσωρινό κόσμο μας, οι θέσεις, οι εξουσίες και οι καταστάσεις συνεχώς αλλάζουν... Η Ανθρωπιά όμως, επιβάλλεται να παραμείνει ως η πιο σταθερή μας αξία!»


Έτσι ξεκίνησε η πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν ειδών παντοπωλείου (είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ) στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες του Δήμου, στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα.

Η επιτυχία αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος υποστηρίχθηκε από τις προσφορές επιχειρηματιών, ιδιωτών και ενός σημαντικού αριθμού εθελοντών που δήλωσαν συνοδοιπόροι του Δημάρχου Στεργίου – Καψάλη.


Ανοίγοντας μια τεράστια αγκαλιά αγάπης για την κοινωνία του Δήμου Πεντέλης με πλήρη συναίσθηση και σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, ο Δήμαρχος Στεργίου – Καψάλης ξεκίνησε την ανάβαση για την κατάκτηση νέων κορυφών της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας.


Ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους για την εμπιστοσύνη τους, η οποία γίνεται εφαλτήριο περισσότερης δουλειάς, ευθύνης και αγωνίας. Διαβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η κοινωνική δράση με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο.

Δhttp://kataggeilte.blogspot.com/2011/12/blog-post_1851.html#ixzz1gJRx2JbR

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

http://pr-ota-si.blogspot.com/2011/12/blog-post_5025.html

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΙΣΕΩΣ - ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΓΙΑ ΤΟ Δ’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΙΣΕΩΣ
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ &
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Τ.Α.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

08:00 - 15:00
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου


 
Α/Α / ΕΠΩΝΥΜΟ / ΟΝΟΜΑ / ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ / ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

1. Γαβριηλίδου Αρετή / Δημοσθένης / Μόνιμη / Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.
2. Κούκα Ελένη / Χαρίλαος / Μόνιμη / Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.
3. Κουκούμα Μαρία / Θεόδωρος / Μόνιμη / Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)
4. Λίτινα Στυλιανή / Γεώργιος / Μόνιμη / Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)
5. Ξένου Αγαθή (Λούλα) / Ευάγγελος / Ι.Δ.Α.Χ. / Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.
6. Φίλου Μαρία / Απόστολος / Ι.Δ.Α.Χ. / Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)
7. Χανιωτάκης Δημήτριος / Μιχαήλ / Μόνιμος / Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)
8. Χριστοπούλου Μαρία / Ιωάννης / Μόνιμη / Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *