Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι


Αυτό που μετράει σε καταστάσεις κρίσης είναι οι πράξεις.

Για το λόγο αυτό η ομάδα αλληλεγγύης αποφάσισε εκτός από τη συνεισφορά σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, που ήδη συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσει από τα μέλη της και τους φίλους να βοηθήσουν σαν εθελοντές. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με πολλούς συνανθρώπους μας, που ήδη προσφέρουν τη βοήθειά τους, ώστε να διευκολύνουν την προσωρινή διαμονή των προσφύγων στη χώρα μας.

Αρκετοί σύντροφοι/ισσες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα την διαθεσιμότητά τους. Από την ως τώρα εμπειρία μας με τις επανειλημμένες επισκέψεις στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου ( Παλαί), τις συζητήσεις που είχαμε με τους υπεύθυνους του Δήμου, αλλά και από τη δική μας αντίληψη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για τις ανάγκες που υπάρχουν καταλήξαμε στα εξής:
Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται κυμαίνονται από 500 έως 1.000 και κάποιες φορές μπορεί να φθάσουν ως τους 1400, οι οποίοι μένουν κατά μέσο όρο 4 ημέρες.

Η ροή είναι μειωμένη τις τελευταίες ημέρες. Εξυπηρετούνται από μερικούς υπαλλήλους του Δήμου και πολλούς εθελοντές. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από χώρες του εξωτερικού και είναι συνήθως μέλη κάποιων ΜΗΚΥΟ.

Έρχονται με δικά τους έξοδα και παραμένουν για λίγες ημέρες. Οι ανάγκες σίτισης καλύπτονται από φαγητό που ετοιμάζει το Ναυτικό, καθώς παρέχει πρωινό και μεσημεριανό, ενώ το βραδινό προσφέρουν διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις εθελοντές αναλαμβάνουν το στήσιμο και τη λειτουργία συλλογικής κουζίνας.

Παρά την μεγάλη προσφορά τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων και ειδών υγιεινής κρίνεται απαραίτητο να συγκεντρωθούν αδιάβροχα, πετσέτες, εσώρουχα, σφουγγάρια σώματος καθώς και σακίδια ώστε να παίρνουν μαζί τους τα απολύτως αναγκαία. 

Απαραίτητη κρίνεται η συνεισφορά των εθελοντών στη διαλογή και την προετοιμασία ενός πακέτου, για αυτούς που φεύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία τους, κατά τις ώρες των γευμάτων, 12.30 έως 03.30 το μεσημέρι και από τις 7.00 έως 9.30 το βράδυ. Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε φαρμακοποιούς για την ταξινόμηση των φαρμάκων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ιδιαίτερα τώρα που η έλευση του χειμώνα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης για τους κυνηγημένους συνανθρώπους μας.
Τα είδη που προαναφέραμε συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Η σ. Νόρα Ανδρεάδη (τηλ 2106850859 mail noritsa123@gmail.com) συντονίζει τους συντρόφους που θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Ελπιδοφόρο είναι ότι η παρουσία των εθελοντών μας είναι καθημερινή.

Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την σφαγή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ....

αργομουνιάτικο

Χαράτσι αποχής από την τεκνοποιία.

Κατά τον 16ο αιώνα, στην νήσο Χίο, η οθωμανική αρχή δεν άφηνε ευκαιρία που θα της απέφερε έσοδα από φόρους να πάει χαμένη. Γιατί λοιπόν να εξαιρεθούν οι χήρες; Όσες λοιπόν είχαν χάσει τον άνδρα τους νέες, αν στη συνέχεια δεν ξαναπαντρεύονταν για να κάνουν παιδιά -αν δεν μετείχαν δηλαδή στην τεκνοποιία της κοινότητας- τιμωρούνταν με την υποχρεωτική καταβολή ειδικού φόρου για την αποχή, που ονομάζονταν από τους ντόπιους αργομουνιάτικο.
- Δεν φτάνει που 'χασε τον Παναή στη θάλασσα η Μαριώ, έχει τώρα τρία κουτσούβελα να φροντίζει και το αργομουνιάτικο να πληρώνει.
- Πολύ συμπονετικό σε βλέπω βρε Τζώρτζη, μην έχεις βάλει τίποτα κατά νου; ... Είναι και νοστιμούλα!
Η Μαριώ ... μόνη ... πληρώνει (από spydel, 09/11/09)

 http://www.slang.gr/lemma/13639-argomouniatiko

ΕΤΣΙ (από το fb)


Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ! (ΕΧΕΙ;)Κάλιο αργά παρά ποτές θα πεις.

Αλλά το να βγάζει ο εμπορικός σύλλογος ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διοργάνωση από τον δήμο της γιορτής παραεμπορίου στην πλατεία ΕΧΘΕΣ - την ημέρα που τα τσαντίρια είχαν ήδη στηθεί  και πούλαγαν τις κινεζίες  - ενώ η διοργάνωση έχει προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες και μάλιστα είχε προγραμματιστεί για το προηγούμενο Σ-Κ αλλά λόγω καιρού μετατέθηκε σε αυτό- ε το λες και κοροϊδία αν δεν είσαι εντελώς φυτό.

Ακόμα και αν δεν είσαι κακορίζικος, γκρινιάρης σαν εμάς, ε,  το να διαβάζεις στην ανακοίνωση - διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου - με χθεσινή ημερομηνία (31-10-2015) -  την τελευταία παράγραφο στην οποία καλείται ο δήμος να μην οργανώσει την εμποροπανήγυρη, ενώ αυτή ήδη λειτουργεί από εχθές το πρωί και μέχρι σήμερα, πώς να το κάνουμε σου περνάει από το μυαλό ότι σε δουλεύουν, κομμάτι.

Διότι αν ο Εμπορικός Σύλλογος είχε μιλήσει - ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ - έγκαιρα και είχε καλέσει σε αντίδραση όλους εμάς που ακόμα προσπαθούμε να βγάλουμε το ψωμί μας από την διαλυμένη από τα μνημόνια και την υπερφορολόγηση αγορά και μας λένε και λαμόγια από πάνω γιατί χρωστάμε .... ΣΤΟΝ ΙΚΑ και δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα λεφτά για να τον πληρώσουμε ("μου κρατάς και αυτόν τον ΙΚΑ, ποιος είναι αυτός; Δεν τον πληρώνω εγώ! - Ζήκος) τότε ίσως το πανηγύρι του παραεμπορίου να μην είχε γίνει.

Αλλά ο εμπορικός σύλλογος δεν ήθελε να αποτρέψει το πανηγύρι γιατί οι "καλές σχέσεις" και οι  "σάλια - μύξες" ολοιμαζιδισμοί με τον δήμο δεν επιτρέπουν αντιδράσεις και διαφωνίες.
Χάνονται προνόμια έτσι των .... "από μέσα".

Απλώς ΞΕΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝ (για τους μπαμπουίνους, γιατί οι πολλοί χαζοί δεν είναι) με την χθεσινή ανακοίνωση ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ είχαμε κράξει εγκαίρως με το άρθρο αυτό:

ΒΓΗΚΕ - ΛΕΕΙ - Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΓΑΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

όπου γράφαμε προς τους συναδέλφους για τον δήμο τα εξής: 

"Ή θα έκαναν κάτι να σας ελαφρώσουν τα βάρη, αυτοί που έκαναν αυξήσεις 20% στον ΦΗΧ;
BAZAAR και παραεμπόριο θα οργανώνουν κάθε βδομάδα, να παίρνουν τον τζίρο σας μέχρι να κλείσετε!
Τα MALL θέλουν και τον δικό σας τζίρο! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;Αδειάστε τα μαγαζιά σας ρε να γίνουν και αυτά ΚΥΕ! Τι περιμένετε από εμάς να κάνουμε;
Αυτό θέλουν! Αυτό υπηρετούν, αυτή είναι η πολιτική τους.
Τι παίρνετε εδώ τηλέφωνο;
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ;
Γιατί δεν μιλάει
; "

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ. 

Επειδή εμείς δεν γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε κυριακάτικα, αλλά για να επισημαίνουμε θέματα προς γνώση για την επόμενη φορά, καλούμε τον εμπορικό σύλλογο ΣΗΜΕΡΑ να οργανώσει ΑΜΕΣΑ την θεσμική παρέμβαση του εμπορικού κόσμου της πόλης στον δήμο για να αποτραπεί η διοργάνωση όργιου παζαριών εν όψη της ερχόμενης εορταστικής περιόδου από τον κάθε .... ψευτοευαίσθητο, που με άλλοθι την ευαισθησία του θα οργανώνει και ένα Bazaar.

Και κυρίως να κλείσει ΤΩΡΑ κάθε σκέψη των διοικούντων του δήμου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους να είναι πάλι πάγκοι με τυριά, αλλαντικά, χαλβά σαπουνέ, σωβρακοφανέλες και μπιχλιμπίδια στην πλατεία.

ΥΓ: Εχθές με πήρε αναγνώστης μας στο τηλέφωνο. "ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ" μου είπε.
Σιγά μην είχαν ταμειακές μηχανές. 


Αφού είναι ..... κινηματική δράση για το "κοινωνικό ιατρείο" και την φουκαριάρα την μάνα τους. ΦΟΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ; ΑΝΑΙΣΘΗΤΕ! 

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΤΥΠΟΙ (και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν βλέπει, σιωπά και ας έχει και την ευθύνη του κράτους πλέον). 


Ανταγωνίζονται οι κολλητοί τους του παζαριού- που φέρνουν κάθε τόσο στο Χαλάνδρι - μαύρα, χωρίς αποδείξεις και λειτουγικά έξοδα την αγορά - αυτούς τους μ@λ@κες που πληρώνουν νοίκια στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών, φώτα, τηλέφωνα, δημοτικά τέλη, 20% αύξηση ΦΗΧ, ΦΠΑ, φόρο, προκαταβολή φόρου για του χρόνου, ΕΝΦΗΑ, ασφαλιστικά ταμεία (ή αν δεν τα πληρώνουν τα χρωστάνε και θα τους πάει η "πρωτηφορά-κλπ" κυβέρνηση φυλακή) - παίρνουν τον τζίρο τους και θα δώσουν μετά ό,τι έχουν ευχαρίστηση στο .... ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.


Και μας παίρνετε ΕΜΑΣ αναγνώστες μας, τηλέφωνο, να πάμε να βγάλουμε φωτογραφίες (για να τα βάζουν μαζί μας, που είμαστε οι .... κομπλεξικοί και να μας πλακώσουν και με τίποτα παντόφλες που πουλάνε).
ΟΧΙ!
ΔΕΝ ΠΑΩ!
ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ.


Και μάλιστα αν δεν πάνε, εγώ θα ζητάω να με αφήνουν να δουλεύω με τους ίδιους όρους, διιότι το Σύνταγμα λέει κάτι παπάτζες ότι "όλοι οι έλληνες είμαστε - και καλά - ίσοι".
Θα πηγαίνω να στήνω ένα τσαντήρι στην πλατεία, να παίρνω ρεύμα από τον δήμο και να τυπώνω εκεί επί τόπου μπλουζάκια που θα τα πουλάω και φτηνά (αφού δεν θα κόβω απόδειξη και δεν θα έχω άλλα έξοδα - ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΘΑ ΤΑ ΕΧΩ).

Θα έχω και ατύπωτα μπλουζάκια, φούτερ, κάλτσες και σώβρακα - ό,τι θες. Σε πολύ καλές τιμές - όχι σαν τους κλέφτες στα μαγαζιά.

Και θα δίνω χορηγία δυο κουτιά ασπιρίνες, δύο σύριγγες και τρεις συσκευές για κλίσμα στο κοινωνικό ιατρείο κάθε φορά που θα έχει καλό καιρό και θα βάζω το τσαντήρι.


ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έτσι, όχι μ@λ@κ@ς μικροαστός που δεν καταλαβαίνει την στρατηγική της καργαριστεράς ....


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

 

Απίστευτο κι ελληνικό: Απολυμένος για πλαστογραφία ζητεί επαναπρόσληψη!

Στην χώρα που ανθεί η Φαιδρά Πορτοκαλέα
 
 
Το ελληνικο δημόσιο αποκαλύπτει στην εφημερίδα Εθνος (www.ethnos.gr) ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή.

Ελληνας πολίτης, αποπέμφθηκε από το Δημόσιο λόγω πλαστού πιστοποιητικού σπουδών και με επιστολή του στον γενικό επιθεωρητή παραδέχεται την πλαστογραφία και ζητά την επαναπρόσληψή του γιατί -όπως υποστηρίζει- το απολυτήριο λυκείου δεν είναι απαραίτητο για την ειδικότητα του… οδηγού.

Ο 60χρονος Ε.Σ. απέστειλε επιστολή-καταγγελία στον Λ. Ρακιντζή ζητώντας τη βοήθεια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να αποκατασταθεί η αδικία της… απόλυσής του.

Οπως περιγράφει στην επιστολή, το 2004 συμμετείχε σε διαγωνισμό δήμου της Αττικής ο οποίος ζητούσε 22 οδηγούς λεωφορείων και όπου εκτός της εμπειρίας απαιτούνταν και απολυτήριο λυκείου.

«Επειδή εγώ δεν κατείχα τέτοιον τίτλο και λόγω του ότι θεώρησα άδικο, για μια τέτοια θέση ευθύνης, οδηγός λεωφορείων γαρ, όπου η ίδια η θέση απαιτούσε αυξημένα προσόντα που αφορούσαν αυτήν την ίδια την οδήγηση, με μεταφορά ανθρώπων και όχι αντικειμένων και θα έπρεπε κατ’ εμέ σαν πρώτο και κύριο προσόν να είναι η εμπειρία και όχι ένας τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εγώ διέθετα αυξημένη εμπειρία, αλλά και γνωρίζοντας επίσης ότι η άιτησή μου δεν θα ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες λόγω μη ύπαρξης αυτού του τίτλου, θεώρησα ότι έπρεπε να προβάλω κατά κάποιο τρόπο, αυτήν μου την αντίρρηση… κατέθεσα μία φωτοτυπία ενός παραποιημένου τίτλου που όμως ούτε πρωτότυπος ήταν ούτε και επικυρωμένος, βέβαιος ότι θα τεθώ εκτός διαδικασίας…» αναφέρει σε μακροσκελέστατη πρόταση της επιστολής.

Ευθύνες
Υστερα από δύο χρόνια τον ειδοποιούν ότι «πέρασε» στον διαγωνισμό και τον καλούν να αναλάβει υπηρεσία.

«Αποδέχτηκα τον διορισμό, έχοντας ξεχάσει, αφού είχαν περάσει ήδη δύο έτη, την ύπαρξη του παραποιημένου και μη επικυρωμένου δικαιολογητικού που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη» αναφέρει ο Ε.Σ. ρίχνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την ευθύνη στις υπηρεσίες για την αποδοχή του πλαστού εγγράφου.

Κατηγορεί δε τις υπηρεσίες ότι έπειτα από καιρό πραγματοποίησαν έλεγχο στη σχολική μονάδα από την οποία δήλωσε ότι αποφοίτησε. «…εάν είχε τεθεί η αίτησή μου εκτός διαδικασίας» αναφέρει στο σκεπτικό του ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, «όπως έπρεπε να είχε γίνει, αφού το το συγκεκριμένο έγγραφο δεν ήταν επικυρωμένο, δεν θα υφίστατο το αδίκημα της πλαστογραφίας που στο μεταξύ και εάν υφίστατο, θα είχε παραγραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού ορίου».
 
 Πηγή:www.dimokratiki.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BAZAAR ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

main-header
Χαλάνδρι 31/10/2015
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου διαμαρτύρεται έντονα για την κίνηση του Δήμου Χαλανδρίου να διοργανώσει Bazaar στην κεντρική πλατεία, το Σάββατο 31/10 και την Κυριακή 1/11/2015, με είδη ρούχα, τσάντες, γυαλιά, αξεσουάρ κλπ.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ενώ μέχρι τώρα, για διάφορα θέματα, είχαμε επικοινωνία με τον Δήμο, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενημερωθήκαμε ούτε, έστω, μέσω e-mail.
Η κίνηση αυτή του Δήμου είναι ακατανόητη και θίγει άμεσα τον εμπορικό κόσμο διότι :
  1. θα πωλούνται είδη που εμπορεύονται τα καταστήματα.
  2. γίνεται στην αρχή των εκπτώσεων και μάλιστα την Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.
  3. την στιγμή των αυξημένων υποχρεώσεων και της προσδοκίας αυτό το 10ήμερο εκπτώσεων, να καλύψει οικονομικές ανάγκες, ο Δήμος , με την κίνηση αυτή προσπαθεί να μειώσει περισσότερο την εμπορική κίνηση των καταστημάτων.
  4. Ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος για τη διοργάνωση ‘’Λευκής Νύχτας’’, που σε όποιο Δήμο έγινε , είχε μεγάλη επιτυχία, στο bazaar αυτό επιτρέπει στην εταιρεία που το διοργανώνει , να παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 10.00 μ.μ.
Η αγορά του Χαλανδρίου ήλπιζε στην βοήθεια και συμπαράσταση του Δήμου για κινήσεις που θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη προσέλευση αγοραστικού κοινού στην περιοχή μας και αντ’ αυτού είμαστε αντιμέτωποι με ενέργειες σαν αυτή, που μόνο κακό θα κάνει στην αγορά του Χαλανδρίου και δεν λαμβάνει καθόλου, υπ’ όψιν τον εμπορικό κόσμο.
Θεωρούμε απαράδεκτη την κίνηση αυτή του Δήμου και τον ΚΑΛΟΥΜΕ να μην πραγματοποιήσει το bazaar.
Το Δ.Σ.
του συλλόγου

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ....


ΚΑΛΗΜΕΡΑ